olcha Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 :crazyeye: ale...ale...jak? Gosiu skoro masz takiego kwiatowego fioła to może doradzisz mi czy istnieje pnąca roślinka, która nadaje się do trudnych warunków klimatycznych (nad schodami) a więc przeciągi, raz zimno, raz ciepło, i raczej ciemno (tylko jedno okno od wschodu które za dużo światła nie daje). Jeśli nie pnąca roślinka to może kilka innych roślinek. Aha i żeby nie była za bardzo wymagająca. I nie piszę o sztucznej roślince :eviltong: Quote
Gosiek Posted April 13, 2006 Author Posted April 13, 2006 olcha napisał(a): :crazyeye: ale...ale...jak? Gosiu skoro masz takiego kwiatowego fioła to może doradzisz mi czy istnieje pnąca roślinka, która nadaje się do trudnych warunków klimatycznych (nad schodami) a więc przeciągi, raz zimno, raz ciepło, i raczej ciemno (tylko jedno okno od wschodu które za dużo światła nie daje). Jeśli nie pnąca roślinka to może kilka innych roślinek. Aha i żeby nie była za bardzo wymagająca. I nie piszę o sztucznej roślince :eviltong:ta piłka jest dziurawa wiec Ax nosi ją w pyszczku :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Olcha.. wszelkiego typu bluszcze nie dość ze są pnące to i lubią cień a roślinki lubiące cieniste miejsca to np paproć, skrzydłokwiat, fiołeczki afrykańskie też nie potrzebuja wiele światła... no i tylko paproć jest dość wymagajaca bo ja trzeba często spryskiwać (lubi wilgoć) :p ooo a T U T A J masz spis roślin lubiących cień :p Quote
Teklunia Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Gosiek napisał(a): a moze raczej pszczola go w nosek użądliła? ;) Quote
Gosiek Posted April 13, 2006 Author Posted April 13, 2006 Teklunia napisał(a):a moze raczej pszczola go w nosek użądliła? ;)no co ty Kasiu - przecież to guma balonowa :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: kwiatuszki Quote
Evelina Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Gosiek napisał(a):Evelina napisał(a):To zaczyna byc podejrzane :cool3: Ja tez bym sama robila, gdybym miala taka potrzebe. :lol: Teraz juz naprawde lece :oops::cool1: czemu podejrzane? Tak jest fajniej - mogę zrobić dokładne w tych kolorkach co chce ;) Chyba zle sie wyrazilam i nie zostalam dobrze zrozumiana. Lepiej oddaloby to co chcialam powiedziec slowo niesamowite, zamiast podejrzane. :roll: Niesamowite w tym sensie, ze "masz tak jak ja" fijola na punkcie robienia roznych rzeczy sama. :loveu: Gosiek napisał(a): Ewa - zaczynam z Ciebie papugować linie dla oddzielenia wątków ;)A papuguj sobie pauguj. :lol: [SIZE="1"]Po cichu liczylam ze pomysl chwyci :evil_lol: Gosiek napisał(a):jeden z moich parapetów... chciałam Wam wreszcie pokazać mojego fioła kwietnego :evil_lol: Eeee to jeszcze duzo przed Toba. Poczekaj jak Ci doniczki porosna a zieleninka dosiegnie sufitu wtedy dopiero mozna mowic o fijolku kwietnikowym :lol: Gosiek napisał(a): Oooooo fijolek. :loveu: Tez u siebie wkleje. W niedziele, upstryknelam cosik. :lol: Quote
dbsst Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Gosiek napisał(a): Dominisiu.. zaczynasz mnie zastanawiać :rolleyes: a swoją drogą - czyżbyś też lubiła cukinię? Ja sobie dziś taki obiadek właśnie zrobiłam: cukinia, cebulka, por, papryka, pieczarki, miesko z kuraka... sosik pomidorowo-sojowy do tego.. mniam :lol: mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaam hahahhaha bój się bój robisz taką samoreklame że ho ho :D ;) ile czasu może zająć operacja zmiany płci ;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
PIKA Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Witaj zapracowana Gosiu :buzi: :crazyeye: toz to wieksze niz Axelek :crazyeye: przedźwiga sie biedaczek :evil_lol: Quote
olcha Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Gosiek napisał(a):ta piłka jest dziurawa wiec Ax nosi ją w pyszczku :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Olcha.. wszelkiego typu bluszcze nie dość ze są pnące to i lubią cień a roślinki lubiące cieniste miejsca to np paproć, skrzydłokwiat, fiołeczki afrykańskie też nie potrzebuja wiele światła... no i tylko paproć jest dość wymagajaca bo ja trzeba często spryskiwać (lubi wilgoć) :p ooo a T U T A J masz spis roślin lubiących cień :p Bluszcz już przerabiałam i niestety nie wytrzymał :shake: Listek po listku zszedł :shake: Paprotki również giną... A reszte sprawdzę :cool3: Poszukam zdjęć :cool3: Aaa już znalazłam skrzydłokwiat niestety również... Fiołek afrykański rośnie mi pięknie w kuchni i troszkę za mały kwiatek. To musi byc coś duuuużego. Dobra popytam jeszcze w ogrodniczym. Quote
Gosiek Posted April 13, 2006 Author Posted April 13, 2006 olcha napisał(a):Bluszcz już przerabiałam i niestety nie wytrzymał :shake: Listek po listku zszedł :shake: Paprotki również giną... A reszte sprawdzę :cool3: Poszukam zdjęć :cool3: Aaa już znalazłam skrzydłokwiat niestety również... Fiołek afrykański rośnie mi pięknie w kuchni i troszkę za mały kwiatek. To musi byc coś duuuużego. Dobra popytam jeszcze w ogrodniczym.to kup "łosie rogi" - na pewno nie zginą... o kwiatku mówię naturalnie :eviltong: Quote
Gosiek Posted April 13, 2006 Author Posted April 13, 2006 Evelina napisał(a):Chyba zle sie wyrazilam i nie zostalam dobrze zrozumiana. Lepiej oddaloby to co chcialam powiedziec slowo niesamowite, zamiast podejrzane. :roll: Niesamowite w tym sensie, ze "masz tak jak ja" fijola na punkcie robienia roznych rzeczy sama. :loveu: ależ tak to właśnie odebrałam :cool1: a kokardki własne nie dość ze kolorki mają odpowiednie to i ... brak taśmowej produkcji czyli.. nikt inny takich nie ma :evil_lol: Evelina napisał(a): A papuguj sobie pauguj. :lol: Po cichu liczylam ze pomysl chwyci :evil_lol: ooo to sie bardzo cieszę ża załapałam twoje intencje.... :p Evelina napisał(a): Eeee to jeszcze duzo przed Toba. Poczekaj jak Ci doniczki porosna a zieleninka dosiegnie sufitu wtedy dopiero mozna mowic o fijolku kwietnikowym :lol: Ewuniu - ja ufociłam tylko 1 parapet.... w całym mieszkaniu mam łacznie 63 doniczki z kwiatami :oops: z czego część kwiatków małych a część dawno już by sufit przebiła gdyby mogła :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Witaj Gosiaku! Ależ u ciebie melanż świąteczny :loveu: i czyste okno z kwiatami i foteczki przyrodniczo- axelkowe i przepisiki, super :multi: Tylko niestety, znowu mi dogo chodzi jak żółw i nie wszystkie fotki mi się otwierają, ale może potem się poprawi! A u mnie gotują się nóżki! :evil_lol: Quote
Gosiek Posted April 13, 2006 Author Posted April 13, 2006 mmbbaj napisał(a):Witaj Gosiaku! Ależ u ciebie melanż świąteczny :loveu: i czyste okno z kwiatami i foteczki przyrodniczo- axelkowe i przepisiki, super :multi: Tylko niestety, znowu mi dogo chodzi jak żółw i nie wszystkie fotki mi się otwierają, ale może potem się poprawi! A u mnie gotują się nóżki! :evil_lol:oo ja bardzo lubię nóżki... tzn niedokładnie... galaretę z kurczaczkiem polaną sokiem z cytrynki :loveu: jutro po południu zaczynam maraton kuchenny :evil_lol: hihih jak ja to lubię :multi: a w ciągu dnia pomaluję pisanki :lol: Quote
Gosiek Posted April 13, 2006 Author Posted April 13, 2006 dobrej nocki dziewczyny - trzeba iść spac bo jutro duuużo pracy będzie :roll: Quote
Gosiek Posted April 14, 2006 Author Posted April 14, 2006 witam deszczowo i szaroburo zaczęło padać dokładnie w chwili gdy wyszłam na poranny spacerek z Axlem :angryy: suuuper, prawda? A mój mały smyk sie swietnie bawił.. wąchał każdy krzaczek - deszcz mu absolutnie nie przeszkadzał :-o No i nieźle zmokliśmy :roll: Teraz kurdupel już po suszeniu i śniadanku a ja zamykam do kuchni - trzeba zacząć coś robić ;) Quote
Gosiek Posted April 14, 2006 Author Posted April 14, 2006 an3czka napisał(a):Prześliczny:loveu:dzieki Aniu - uwielbiam te fiołeczki.. z czasem bedą i białe - jak w końcu zakwitną - niestety jeszcze troche to potrwa bo dość mało słonka dociera do ogródka... choinki wszystko samolubie pochłaniają :evil_lol: Quote
an3czka Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Gosiek napisał(a):witam deszczowo i szaroburo zaczęło padać dokładnie w chwili gdy wyszłam na poranny spacerek z Axlem :angryy: suuuper, prawda? A mój mały smyk sie swietnie bawił.. wąchał każdy krzaczek - deszcz mu absolutnie nie przeszkadzał :-o No i nieźle zmokliśmy :roll: Teraz kurdupel już po suszeniu i śniadanku a ja zamykam do kuchni - trzeba zacząć coś robić ;) U nas też pogoda nieciekawa:shake: Może później będzie lepiej? Deszcz jest super! Wszystko ma bardziej intensywny zapach. Coz tego, że się moknie! Psi...:lol: Quote
an3czka Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Gosiek napisał(a):dzieki Aniu - uwielbiam te fiołeczki.. z czasem bedą i białe - jak w końcu zakwitną - niestety jeszcze troche to potrwa bo dość mało słonka dociera do ogródka... choinki wszystko samolubie pochłaniają :evil_lol: Bo choinki to takie francowate egoistki:evil_lol: W takim razie nie pozostaje mi nic innego, jak czekać cierpliwie na białe:p Quote
Alicja Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Witam sipiąco , kapiąco i deszczowo Ja też koffam fiołeczki :loveu: Quote
mmbbaj Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Witaj Gosiu! Ja też do kuchni uciekam! A my też na spacerze zmokniemy bo leje równo :angryy: Mnóstwo kropelek...:diabloti: Quote
Gosiek Posted April 14, 2006 Author Posted April 14, 2006 mmbbaj napisał(a):Witaj Gosiu! Ja też do kuchni uciekam! A my też na spacerze zmokniemy bo leje równo :angryy: Mnóstwo kropelek...:diabloti:hahaha ja dziekuje za takie kropelki - właśnie byłam po parę drobiazgów w sklepie i znów doszczętnie przemokłam - jak wychodziłam to nie padało :angryy: a jak wyszłam ze sklepu to lunęło :angryy: Quote
Magda Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Gosiek napisał(a):hahaha ja dziekuje za takie kropelki - właśnie byłam po parę drobiazgów w sklepie i znów doszczętnie przemokłam - jak wychodziłam to nie padało :angryy: a jak wyszłam ze sklepu to lunęło :angryy: A u nas na polnocy nie pada, ale za to strasznie wieje zimny wiatr..... Miki biedaczek chodzil bokiem, bo go znosilo Quote
Moniś Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Magda_Miki napisał(a): Miki biedaczek chodzil bokiem, bo go znosilo Trzeba było go nosić :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Witaj Gosiu, życzę udanych robót w kuchni :multi::multi: Quote
Magda Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Moniś napisał(a):Trzeba było go nosić :evil_lol::evil_lol::evil_lol: :multi: Madrala sie znalazla....:eviltong: Posprzatalas juz?:evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts