Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
a ty myślisz że deszczyk to należy do tych rozgarniętych i będzie wiedział kiedy ma padać :razz:bo ten u nas to jakiś nie za mądry i pada kiedy ma ochotę :placz:
:lol: może się jeszcze nauczy że padać wolno tylko w nocy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Teraz słoneczko swieci więc idę z Axiem na dwór :p

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześc Gosiu :multi:

Axiowi rzeczywiście włoski przy mordeczce szybko rosną, a my sie zastanawiamy, czy przy nastepnym strzyżeniu nie przyciąć ich jeszcze bardziej, tak na szczeniaczka :loveu: :loveu:

Co do zdjęć, to tak jak Kasi brakuje mi już słów by je ocenić, pochwalić, walnąc jakiś "niebanalny" komplement, bo juz wszytsko zostało powiedziane :lol: :lol: Czasem to juz milczę :cool3:

Posted

Gosiek napisał(a):
:lol: może się jeszcze nauczy że padać wolno tylko w nocy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Teraz słoneczko swieci więc idę z Axiem na dwór :p
:angryy:u nas słonko jeszcze nie wyszło a już się chmurzy

Posted

Gosiek napisał(a):
Aniu - wystarczy robić zdjęcia kropelek na punktowym/centralnym pomiarze światła :cool1: no i mnóstwo cierpliwości + kilka/kilkanaście identycznych ujęć... aż kropelka albo to co w niej widać będą ostre :p

Gosiu no i ustawiłam...
Jak Ty to robisz, że łapiesz ostrość tak blisko. Ja nie umiem łeeeeeeeeee
:grab:

Posted

Gosiek napisał(a):
Napisał(a) PIKA
Witaj Gosiu :multi:
Będą dzisiaj jakieś nowe kropelki ? :razz:
A moze Axelek ? :evil_lol:

:lol::lol::lol::lol: patrz wyzej ;-)

:evil_lol: spoxnilam sie tylko pare minutek :evil_lol:

Posted

Witaj Gosiu! Jak zdrówko?
Jak chcesz deszcz to spróbuj go od nas odwołać - dzisiaj to nawet śnieg był :angryy: Byłam dzisiaj na naradzie w NowymTargu - sypało jak w styczniu, na ulicach śnieg wprawdzie zaraz topniał ale w koło góry białe :roll:

Posted

:lol: :lol: mniaaaaaaaaam mniaaaaaam

jaka Ty jesteś utalentowana dusza Gosiu jakbym była mężczyzną to zostałabyś moja żoną :D :lol: :lol:

Posted

dbsst napisał(a):

jaka Ty jesteś utalentowana dusza Gosiu jakbym była mężczyzną to zostałabyś moja żoną :D :lol: :lol:

I kot to mowi......sama przeciez robisz bardzo ladne zdjecia Szpileczki. A te ostatnie fotki z psimi kumplami sa poprostu boskie:loveu:

Dobry wieczor Gosiu!

Bardzo mi sie podoba ta kropelka:loveu: A te odbijajace sie domki fiufiu....

Posted

Gosiu, a co wy na 3 stronce robicie? :crazyeye: A może ukrywasz się bo niektóre osoby cię zamęczają? ;)
:turn-l:

an3czka napisał(a):
Gosiu no i ustawiłam...
Jak Ty to robisz, że łapiesz ostrość tak blisko. Ja nie umiem łeeeeeeeeee
:grab:

Witaj i miłego dzionka!

Posted

cześć Gosiu !:multi:

I jak , okienka pomyte ?;) Pewnie dolegliwości minęły i Gosia bierze się za świateczne przygotowania.

Co fajnego ze słodkości będziesz piekła ?

Posted

cześć dziewczyny - jestem strasznie zabiegana od rana wiec dlatego mnie tu prawie nie ma :shake:
Wczoraj umyłam część okien - z wielką pomocą mojego męża :loveu:
Na dziś zostały mi tylko w kuchni, sypialni i łazience :diabloti:

Byłam na kolejnych zakupach - ostatnich już przed swietami (tylko pieczywo jeszcze do kupienia) - w jednym sklepie stałam ponad 40 minut - paranoja normalnie :angryy: ale tam mają pyszną wędlinkę więc.. innego wyjscia nie miałam :cool1:

zajrzę później bo teraz zmykam umyć reszte okien... Monisiu może nie zapaskudzi bo kupiłam sobie płyn z antyśladami po deszczu :evil_lol:

Posted

czesc Gosienko-W-Szale-Swiatecznych-Przygotowan :lol:

my na duze zakupy wybieramy sie dopiero dzis po poludniu, ale mam nadzije ze kolejek uda sie uniknac...

a plyn do okien naprawde dziala - umylam okna 3 dni temu wlasnie nim i po deszczu nie zostaly zadne smugi :multi::multi::multi:

milego gotowania i sprzatania ;)

Posted

Teklunia napisał(a):
czesc Gosienko-W-Szale-Swiatecznych-Przygotowan :lol:

my na duze zakupy wybieramy sie dopiero dzis po poludniu, ale mam nadzije ze kolejek uda sie uniknac...

a plyn do okien naprawde dziala - umylam okna 3 dni temu wlasnie nim i po deszczu nie zostaly zadne smugi :multi::multi::multi:

milego gotowania i sprzatania ;)
hahaha w sumie to tak można do nie chwilowo mówić :evil_lol:

Kasiu - kupiłaś Ajax? Fajnie ze jest wreszcie dobry płyn do okien i deszcz naszej pracy nie psuje :cool1:

Juz skończyłam z oknami, teraz biorę sie powoli za obiadek... a piec zaczynam jutro :p

Tzn jutro to tylko babeczki piaskowe do świeconek ;) i sałateczke wazywną zrobie - reszte ciast bedę piekła w sobotę :cool1:

Alu- nie wiem czy pyszności bo raczej standard u mnie na Wielkanoc czyli baba piaskowa, makowiec, zrobie jeszcze ciacho z budyniem i owockami... teściowa robi sernik, szwagierka przewspaniałego mazurka :loveu: którego uwielbiam: ciemne, bardzo kruche ciasto, przekladane pyszną masą z kaszki manny :eating:
No i muszę przyznać że mam naprawdę dobrzee bo teść robi pyszny pasztet i ćwikłę, pieką też schabik ze śliwkami :eating: i rybkę w galarecie :multi:
Więc pozostaje mi tylko porobić dodatki :lol:

Posted

Gosiek napisał(a):
hahaha w sumie to tak można do nie chwilowo mówić :evil_lol:

Kasiu - kupiłaś Ajax? Fajnie ze jest wreszcie dobry płyn do okien i deszcz naszej pracy nie psuje :cool1:

Juz skończyłam z oknami, teraz biorę sie powoli za obiadek... a piec zaczynam jutro :p

Tzn jutro to tylko babeczki piaskowe do świeconek ;) i sałateczke wazywną zrobie - reszte ciast bedę piekła w sobotę :cool1:

Alu- nie wiem czy pyszności bo raczej standard u mnie na Wielkanoc czyli baba piaskowa, makowiec, zrobie jeszcze ciacho z budyniem i owockami... teściowa robi sernik, szwagierka przewspaniałego mazurka :loveu: którego uwielbiam: ciemne, bardzo kruche ciasto, przekladane pyszną masą z kaszki manny :eating:
No i muszę przyznać że mam naprawdę dobrzee bo teść robi pyszny pasztet i ćwikłę, pieką też schabik ze śliwkami :eating: i rybkę w galarecie :multi:
Więc pozostaje mi tylko porobić dodatki :lol:

Witaj Gosiu!
:hmmmm: też bym takie upiekła,tylko nie wiem jak :modla:

Posted

hmmm Fotosik padł więc wklejam przez image zdjęcia :roll:

Dziś znów mam ich conieco :diabloti:

jeden z moich parapetów... chciałam Wam wreszcie pokazać mojego fioła kwietnego :evil_lol:

Posted

Gosiek napisał(a):
:lol: rozumiem ze mam wziąć przepis od szwagierki?

:loveu: jaka Ty jesteś domyślna :multi:

fajny ten Twój "fioł kwiatowy" - mam takiego samego :oops: przy nowych oknach w kuchnio-jadalni kazałam zrobić ogromniaste parapety :evil_lol:

Posted

Aga - mam przepis ale nie wiem ile dni wcześniej trzeba ciasto robić :oops:

CIASTO:
25dkg miodu (może być sztuczny)
3 łyżki kakao
80 dkg mąki pszennej
25 dkg margaryny
1 łyzka sody
Wszystko razem zagnieść, podzielić na 3 części. Rozwałkować i piec w gorącym piekarniku na złoty kolor - w 180° około 15 minut

MASA:
1/2 litra mleka, 3 łyzki kaszy manny - ugotować
Utrzeć szklankę cukru pudru z kostką "palmy" - dodawać powoli kaszę z mlekiem.

POLEWA:
5 łyzek cukru, 3 łyzki kakao, 3 łyzki wody, 5 dkg masła

oto przepisik :p
a na wierzchu są zawsze przepyszne migdały i skórka pomarańczowa :p

Posted

Gosiek napisał(a):
hmmm Fotosik padł więc wklejam przez image zdjęcia :roll:

Dziś znów mam ich conieco :diabloti:

jeden z moich parapetów... chciałam Wam wreszcie pokazać mojego fioła kwietnego :evil_lol:

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Gosiek napisał(a):
Aga - mam przepis ale nie wiem ile dni wcześniej trzeba ciasto robić :oops:

CIASTO:
25dkg miodu (może być sztuczny)
3 łyżki kakao
80 dkg mąki pszennej
25 dkg margaryny
1 łyzka sody
Wszystko razem zagnieść, podzielić na 3 części. Rozwałkować i piec w gorącym piekarniku na złoty kolor - w 180° około 15 minut

MASA:
1/2 litra mleka, 3 łyzki kaszy manny - ugotować
Utrzeć szklankę cukru pudru z kostką "palmy" - dodawać powoli kaszę z mlekiem.

POLEWA:
5 łyzek cukru, 3 łyzki kakao, 3 łyzki wody, 5 dkg masła

oto przepisik :p
a na wierzchu są zawsze przepyszne migdały i skórka pomarańczowa :p

dzięki :sabber:

Posted

dbsst napisał(a):

dbsst napisał(a):
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Dominisiu
.. zaczynasz mnie zastanawiać :rolleyes:

a swoją drogą - czyżbyś też lubiła cukinię? Ja sobie dziś taki obiadek właśnie zrobiłam: cukinia, cebulka, por, papryka, pieczarki, miesko z kuraka... sosik pomidorowo-sojowy do tego.. mniam :lol:

Aga - proszę bardzo :p Pytałam szwagierkę i powiedziała że jak dziś zrobisz to na niedzielę spokojnie już będzie pyszne :p
Tylko nie wolno trzymać ciasta dłuzej niz 15 minut w piekarniku bo bedzie za suche i placki mają mieć po 0,5cm grubosci najlepiej :p