Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a wiesz Gosiu co Axel robi na spacerku? Stara sie omijać snieg :evil_lol:
Chyba ma dość zimy i marznących łapek bo idzie po chodniku.. a gdzie zobaczy kawałek trawki to juz tam jest :lol: w ogródku natomiast wynajduje wszelkie patyczki, szyszki... i leci z nimi na trawkę.

Biedronek jest juz całkiem sporo - staram sie focić te duże - wyraźniej na zdjeciach wychodzą ;)

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiek napisał(a):
Chyba ma dość zimy i marznących łapek bo idzie po chodniku.. a gdzie zobaczy kawałek trawki to juz tam jest :lol:

ha, mój cwaniaczek dokladnie tak samo robi.:evil_lol:Wczoraj poprowadził mnie do lasku, ale jak zobaczył ile tam jeszcze zmarznietego śniegu to w tył zwrot i na chodniczki osiedlowe.;)

Małgosia Bajankowa słusznie zauważyła, że w Waszym ogródku nie ma żadnych zimowych śladów.

Foty Axia i biedronki przesliczne :loveu::loveu::loveu:

Posted

Gosiek napisał(a):

A to wiesz, że całkiem inaczej niż Bajan, który teraz, kiedy się zima kończy,odkrył, że można jeść śnieg :cool1: Na spacerze pasie się jak koza :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

oj dziewczyny - u mnie tylko kawałek ogródka jest bez śniegu :evil_lol:
I na tym kawałku robiłam zdjecia :cool3:

na reszcie niestety śnieg nadal zalega ale... z dnia na dzień drania ubywa :multi:

a na "ogródku kwiatowym" snieżku nie ma już wcale więc kwiatuszki kiełkują.. i biedroneczki tam właśnie sobie chodzą... wiec jak można sie łatwo domyśleć ślęczę nad kawałkiem ziemi który jest fotograficznie obiecujący :lol:

Alu - do uśmiechu jeszcze daleka droga :shake:
[SIZE=2]ale słonko cieszy chyba każdego ;)

Posted

Gosiu!!! Tak sie ciesze ze wrocilas! :multi:
Z kazdym dniem bedzie na pewno coraz lepiej... Nie ma takiej rzeczy, ktorej czas nie zalagodzi...

Gosiek napisał(a):

Twoje zdjecia jak zwykle sa cudne! A biedroneczki...mmm:loveu:
Czuc wiosne!!!:multi:

Pozdrawiam Cie bardzo mocno i zycze, zeby szybko Ci sie wszystko poukladalo :buzi:

Posted

Kasiu - fajnie ze jesteś... co to za ptaszek? Jest jeszcze mniejszy niz czyżyk :-o
takie słodkie maleństwo - nie płochliwe :crazyeye:

i znów czyżyk

i tulipki

Posted

Gosiek napisał(a):
Kasiu - fajnie ze jesteś... co to za ptaszek? Jest jeszcze mniejszy niz czyżyk :-o
takie słodkie maleństwo - nie płochliwe :crazyeye:

to czeczotka, Gosiu :)
one sa faktycznie maciupenkie :)

Posted

Teklunia napisał(a):
to czeczotka, Gosiu :)
one sa faktycznie maciupenkie :)
ach Ty moja onitologiczna encyklopedio :buzi:

cudne te ptaszynki... bardzo często ostatnio widuje jakieś "nowe" ptaszki w moim ogródku.. a czyżyki się zadomowiły - przylatują parkami :multi: - też maluszki, co?

Posted

Gosiek napisał(a):
ach Ty moja onitologiczna encyklopedio :buzi:

cudne te ptaszynki... bardzo często ostatnio widuje jakieś "nowe" ptaszki w moim ogródku.. a czyżyki się zadomowiły - przylatują parkami :multi: - też maluszki, co?

nie taka znowu encyklopedia ;) jak czegos nie pamietam, to sie wspomagam starymi notatkami (takimi kluczami do oznaczania ptakow) ;)
czeczotke akurat dobrze znam, bo jest charakterystyczna, przez te latke na glowie...
ale do nas takie cuda nigdy nie przylatuja :shake: mas szzczescie, ze u Ciebie sa :)

Posted

hurrrra są ptaszeczki ;)
Ja miałam kiedyś czyzyka w domku , bidulek był w tej klatce taki zahukany że nawet nie wychodził / fakt był wiekowy bo ja go dostałam na przechowanie jak miał 4 latka /

Posted

Teklunia napisał(a):
nie taka znowu encyklopedia ;) jak czegos nie pamietam, to sie wspomagam starymi notatkami (takimi kluczami do oznaczania ptakow) ;)
czeczotke akurat dobrze znam, bo jest charakterystyczna, przez te latke na glowie...
ale do nas takie cuda nigdy nie przylatuja :shake: mas szzczescie, ze u Ciebie sa :)
Kasiu - są pewnie dlatego ze moja okolica raczej do spokojnych należy i duużo zieleni wkoło ;) no i karmniczki w ogrodzie swoje robią :evil_lol:

A co do czeczotki to akurat wyjrzałam przez okno i rzucił mi się w oczy ten czerwony kolorek... no to aparacik w łapki... i Axelek na dwór wyszedł ;)

Ala - czyżyk też śliczny - i cudnie świergoli :cool3:

Madzia - no wiesz?

Posted

olcha napisał(a):
Ja przepraszam, że tak się wtrącam ale się chciałam pochwalić :razz: Zakwitnięty krokusik :cool3:

:crazyeye: naprawdę tegoroczny?

Jej :multi: .... moze i u mnie niedługo zakwitną.. byle słonko swieciło ;)

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):

:pale się go naszukałam :oops:

Hihiihii ja też....dostałam informację, że nam coś w ogródku zakwitło więc poszłam szukać.... oj długo to trwało :eviltong:

Posted

Witam ;)
tak dla porównania: zdjęcie z pierwszych dni marca

Tyle było krokusów! Ja w samym polarze, masterek malusi bez żadnego kubraczka....A teraz, co się z tą pogodą dzieje :shake:

(przepraszam, że się tu wciskam z masterkiem :oops: )

Posted

Witam ;)
tak dla porównania: zdjęcie z pierwszych dni marca 2 lata temu

Tyle było krokusów! Ja w samym polarze, masterek malusi bez żadnego kubraczka....A teraz, co się z tą pogodą dzieje :shake:

(przepraszam, że się tu wciskam z masterkiem :oops: )