Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='an3czka']Chodzi o odpowiednią ilość błonnika pokarmowego w diecie:lol:Czyli co? wcinasz otręby czy komponujesz posiłki z produktami o wysokiej zawartości błonnika?

Posted

[quote name='Gosiek']Czyli co? wcinasz otręby czy komponujesz posiłki z produktami o wysokiej zawartości błonnika?
Poszłam na łatwiznę i wcinam otręby (poza tym nie da się bez otrąb ułożyć takiej diety, żeby spełnić dobowe zapotrzebowanie na błonnik, bez nadwyżek innych składnikow pokarmowych). Zarazliłam tą metodą parę osób i są bardzo zadowolone:lol:.
Polecam:multi:

Posted

[quote name='an3czka']Poszłam na łatwiznę i wcinam otręby (poza tym nie da się bez otrąb ułożyć takiej diety, żeby spełnić dobowe zapotrzebowanie na błonnik, bez nadwyżek innych składnikow pokarmowych). Zarazliłam tą metodą parę osób i są bardzo zadowolone:lol:.
Polecam:multi: ja oręby wsypuję do chlebka.. ale juz dawno go nie piekłam :roll:
A ogólnie to najlepiej smakuja mi te granulowane :lol:

I ile tego zjadasz? 3-4 łyżki stołowe jak zalecają wszędzie?
Chyba i ja się za te otręby wezmę :cool1:

Posted

Witaj Gosiu :multi:

zdjatka cudne :multi: A Axio w sloneczku najcudowniejszy :loveu:

[quote name='Gosiek']

a ja sie wiecznie odchudzam i kiepsko mi to wychodzi :angryy:

A ja się wcale nie dziwie :evil_lol: Ciagla jakies babeczki, ciasteczka ryzyki z jabluszkiem i bita smietanka i inne cudawianki to kiedy Ty chcesz schudnąc? :evil_lol:

Posted

PIKA napisał(a):
A ja się wcale nie dziwie :evil_lol: Ciagla jakies babeczki, ciasteczka ryzyki z jabluszkiem i bita smietanka i inne cudawianki to kiedy Ty chcesz schudnąc? :evil_lol:
nie no - bez przesady - babeczki i ciasteczka tylko i wyłącznie na imprezki robię..... a ryż z jabłuszkiem jest akurat dietetyczny :eviltong: bita śmietana była dla celów fotograficznych :eviltong:

a tak poza tym to gotowanie na parze, nic smażonego, ciemne pieczywo, jogurciki Aktivia itp itd :cool3:

Posted

[quote name='Gosiek']ja oręby wsypuję do chlebka.. ale juz dawno go nie piekłam :roll:
A ogólnie to najlepiej smakuja mi te granulowane :lol:

I ile tego zjadasz? 3-4 łyżki stołowe jak zalecają wszędzie?
Chyba i ja się za te otręby wezmę :cool1:
Trochę więcej. 3 łyżki stołowe to taka ilość zalecana przy diecie bogatoresztkowej, która i bez dodatku samych otrąb jest baaardzo bogata w blonnik. Ponieważ generalnie nie jem bogatobłonnikowych produktów, pozwalam sobie na więcej otrąb:lol:.
Jem te najbardziej naturane (granulki mi nie smakują:lol: ). Po posiłku nakładam łyżeczką do ust i popijam wodą-po tygodniu człowiek się przyzwyczaja:lol:

Posted

[quote name='an3czka'] Po posiłku nakładam łyżeczką do ust i popijam wodą-po tygodniu człowiek się przyzwyczaja:lol: a fuj.... z jogurcikiem tak ale popijać wodą? Przecież one są jak puch - nie wyobrażam sobie jak można je hihi łyknąć popijając :lol::lol:

[quote name='Alicjarydzewska'] :razz:jak nie słodkości to zdrowa żywnosć i bądx tu człowieku madry :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Oj - najlepiej tak pośrodku - troszkę słodkości i zdrowe jedzonko do tego :diabloti:

[quote name='Opal'] Jaki śliczny york! :multi: Przesłodki!! :mdrmed:
Witam i bardzo dziękuję za miłe słówko :p

Ja juz zmykam... czytam teraz o zagadki kryminalne... hahaha w sam raz przed snem poczytać sobie o bestialskich morderstwach na pustyni :evil_lol:

Dobrej nocki życzę wszystkim :cool1:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:razz:jak nie słodkości to zdrowa żywnosć i bądx tu człowieku madry :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ja pół na pół proponuję:evil_lol:

Posted

[quote name='an3czka']Ja pół na pół proponuję:evil_lol: hahahaha to samo napisałam :evil_lol::evil_lol: czyli Ala, jak widzisz... pół na pół i będzie wszystko OK :evil_lol:

Posted

[quote name='aga1215']:hmmmm: otręby - tylko z jogurtem do przełknięcia :oops:
Gosiek -dzięki za nadzieję na wiosnę :lol: albo w chlebku :cool3:

A bardzo proszę.. łażę po ogródku prawie z nosem przy ziemi i wypatruję oznak wiosenki :lol::lol::lol: Ciekawe co przechodnie sobie o mnie myślą :hmmmm:

Posted

Alka napisał(a):
nie ma to to jak własny ogródek :cool3:

tez mi się marzy...:p

a to chyba zalezy od punktu siedzenia ;)
ja wiekszosc zycia mieszkalam w domu z ogrodkiem i z rozkosza przeprowadzilam sie do mieszkanka w bloku...
taki dom to mnostwo obowiazkow przez caly rok, a w bloku wszystko ma sie podane na tacy :lol:
jedyne za czym troszke tesknie to wlasnie ten ogrod, ale zaraz sobie mysle ze opalanie i siedzenie na laweczce to tylko mala czaesc... wieksza to odsniezanie, grabienie, kosznie, zamiatanie, przycinanie, zbieranie........

Dobranoc Goniu :bye: