Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Rany , ja już nie wyrabiam z tymi galeriami :shake:nie wiem gdzie byłam , a poza tym obskoczyć wszystkie znajome to cięzko strasznie :cool3:
Gosiu , napewno ta wiosna to będzie oryginalna czy znowu jakaś taka ..podróba :razz:bo ja już mam dość zimy :placz:
no musi być oryginalna.. skoro nawet już bociek przyleciał :lol::lol::lol:

a z galeriami rozumiem doskonale - nie zajrzysz to potem masa zaległości :evil_lol:

Posted

olcha napisał(a):
Dlaczego mi to robisz? :placz: Jaki piękny ten ryż :placz:
eeee tam - zwykły... biały :eviltong:

mniam.. a jaki pyszny :diabloti:

Posted

Teklunia napisał(a):
mniam mniam...
bardzo lubie takie danko :)
Ciekawa jestem bardzo czy ryz robisz tak jak ja? Gotujesz go na mleczku... na parze?

Posted

Gosiek napisał(a):
Ciekawa jestem bardzo czy ryz robisz tak jak ja? Gotujesz go na mleczku... na parze?

ee:shake:
gotuje go w wodzie :D ide n atzw. latwizne ;)

kiedys mi sie zdarzylo ugotowac na mleku, ale to byl jednorazowy przypadek...

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']A ja gotuję w woreczku w wodzie przez chwilę i potem ryżyk się dogrzewa , a przed spozyciem wsypuję do mleczka i dogotowuję , pychotka :eviltong: oj dziewczyny - ale to nie to samo :placz:
To całkiem inny smak :diabloti:
Taki ryżyk gotowany na parze a potem pieczony w piekarniku.. mmm poezja smaku :evil_lol:

Posted

[quote name='Gosiek']oj dziewczyny - ale to nie to samo :placz:
To całkiem inny smak :diabloti:
Taki ryżyk gotowany na parze a potem pieczony w piekarniku.. mmm poezja smaku :evil_lol:a zapiekam to taki na wodzie gotowany .I dobry jest z brzoskwiniami z puszki :oops:

Posted

[quote name='Kenduś']Gosiu, Ty też zaczynasz z jedzeniem, dlaczego? :placz:
Gdzie nie wejdę to pychoty...a ja taka głodna! :diabloti: oj.. wybacz ;)

ale ja o jedzonku rzadko kiedy wspominam przecież :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Alu - z brzoskwinkami jeszcze nie robiłam - musze nadrobić w takim razie to zaniedbanie w najbliższej przyszłości :cool3:

Posted

Gosiek napisał(a):
oj.. wybacz ;)

ale ja o jedzonku rzadko kiedy wspominam przecież :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Mam przeszukać galeryjkę i znaleźć dowody? :mad: :lol:

I jeszcze pytanko:
Masz może panasonica FZ30? :razz:

Posted

olcha napisał(a):
To na parze nad mlekiem? :hmmmm:
hahaha nie :evil_lol:
w jednym garnku jest ryż z mlekiem wymieszanym pół na pół z wodą.. i wstawia sie to do drugiego garnka z wodą ... zagmatwałam czy wytłumaczyłam?

Posted

Gosiek napisał(a):
w jednym garnku jest ryż z mlekiem wymieszanym pół na pół z wodą.. i wstawia sie to do drugiego garnka z wodą ... zagmatwałam czy wytłumaczyłam?

Ja nic nie zrozumiałam z tym podwójnym garnkiem :lol: :razz:

Posted

[quote name='Kenduś']Mam przeszukać galeryjkę i znaleźć dowody? :mad: :lol:

I jeszcze pytanko:
Masz może panasonica FZ30? :razz: nie... mam Panasonica FZ20 czyli ten poprzedni ;)

hmmm ale ja przecież naprawdę :diabloti: rzadko o jedzonku wspominam :eviltong:

Posted

Gosiek napisał(a):

A to nie można od razu pół na pół? Czy się przypali? Potem trzeba tyle zmywać :eviltong:

Posted

Kenduś napisał(a):
Ja nic nie zrozumiałam z tym podwójnym garnkiem :lol: :razz:
hahahaha

no to jeszcze raz :cool1:
w większy garnek nalać wody..... w mniejszy garnek nalać wody, mleka i wsypać ryż... ten mniejszy garnek wstawić do tego większego :evil_lol: teraz jasne?

A tak na poważnie - ryż gotowany w ten sposób zupełnie inaczej smakuje no i po zapieczeniu da się go po prostu kroić bo się cudnie skleja razem z jabłuszkami :p

Posted

olcha napisał(a):
A to nie można od razu pół na pół? Czy się przypali? Potem trzeba tyle zmywać :eviltong:
e tam - garnek z woda przecież sie nie pobrudzi :eviltong:

wiecie co... może Wam przepis wstawię bo widzę ze moja kolacyjka cieszy się zainteresowaniem :evil_lol:

Posted

Gosiek napisał(a):
e tam - garnek z woda przecież sie nie pobrudzi :eviltong:

wiecie co... może Wam przepis wstawię bo widzę ze moja kolacyjka cieszy się zainteresowaniem :evil_lol:

Jak już zrozumiałam, jak i co, to i tak doopa blada, bo mi piekarnik zdechł :placz: :placz: :placz:

Posted

[quote name='olcha']Wstaw wstaw w galerii smaków! :cool3: oki - już pedzę pisać przepisik :evil_lol:

Kenduś
jak może zdechnąć piekarnik? Przeciez on nieżywy ;)

Posted

[quote name='Gosiek']oki - już pedzę pisać przepisik :evil_lol:

Kenduś jak może zdechnąć piekarnik? Przeciez on nieżywy ;)

No niedzałający jest, kipnięty...:diabloti: