olcha Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Dlaczego mi to robisz? :placz: Jaki piękny ten ryż :placz: Quote
Gosiek Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']Rany , ja już nie wyrabiam z tymi galeriami :shake:nie wiem gdzie byłam , a poza tym obskoczyć wszystkie znajome to cięzko strasznie :cool3: Gosiu , napewno ta wiosna to będzie oryginalna czy znowu jakaś taka ..podróba :razz:bo ja już mam dość zimy :placz: no musi być oryginalna.. skoro nawet już bociek przyleciał :lol::lol::lol: a z galeriami rozumiem doskonale - nie zajrzysz to potem masa zaległości :evil_lol: Quote
Gosiek Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 olcha napisał(a):Dlaczego mi to robisz? :placz: Jaki piękny ten ryż :placz: eeee tam - zwykły... biały :eviltong: mniam.. a jaki pyszny :diabloti: Quote
Teklunia Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 [quote name='Gosiek']zbliża się pora kolacji.. może ktoś reflektuje na pieczony ryż z jabłuszkiem? mniam mniam... bardzo lubie takie danko :) Quote
Gosiek Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 Teklunia napisał(a):mniam mniam... bardzo lubie takie danko :) Ciekawa jestem bardzo czy ryz robisz tak jak ja? Gotujesz go na mleczku... na parze? Quote
Teklunia Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Gosiek napisał(a):Ciekawa jestem bardzo czy ryz robisz tak jak ja? Gotujesz go na mleczku... na parze? ee:shake: gotuje go w wodzie :D ide n atzw. latwizne ;) kiedys mi sie zdarzylo ugotowac na mleku, ale to byl jednorazowy przypadek... Quote
Alicja Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 A ja gotuję w woreczku w wodzie przez chwilę i potem ryżyk się dogrzewa , a przed spozyciem wsypuję do mleczka i dogotowuję , pychotka :eviltong: Quote
Gosiek Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']A ja gotuję w woreczku w wodzie przez chwilę i potem ryżyk się dogrzewa , a przed spozyciem wsypuję do mleczka i dogotowuję , pychotka :eviltong: oj dziewczyny - ale to nie to samo :placz: To całkiem inny smak :diabloti: Taki ryżyk gotowany na parze a potem pieczony w piekarniku.. mmm poezja smaku :evil_lol: Quote
Alicja Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 [quote name='Gosiek']oj dziewczyny - ale to nie to samo :placz: To całkiem inny smak :diabloti: Taki ryżyk gotowany na parze a potem pieczony w piekarniku.. mmm poezja smaku :evil_lol:a zapiekam to taki na wodzie gotowany .I dobry jest z brzoskwiniami z puszki :oops: Quote
Kenduś Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Gosiu, Ty też zaczynasz z jedzeniem, dlaczego? :placz: Gdzie nie wejdę to pychoty...a ja taka głodna! :diabloti: Quote
Gosiek Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 [quote name='Kenduś']Gosiu, Ty też zaczynasz z jedzeniem, dlaczego? :placz: Gdzie nie wejdę to pychoty...a ja taka głodna! :diabloti: oj.. wybacz ;) ale ja o jedzonku rzadko kiedy wspominam przecież :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Alu - z brzoskwinkami jeszcze nie robiłam - musze nadrobić w takim razie to zaniedbanie w najbliższej przyszłości :cool3: Quote
Kenduś Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Gosiek napisał(a):oj.. wybacz ;) ale ja o jedzonku rzadko kiedy wspominam przecież :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Mam przeszukać galeryjkę i znaleźć dowody? :mad: :lol: I jeszcze pytanko: Masz może panasonica FZ30? :razz: Quote
Gosiek Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 olcha napisał(a):To na parze nad mlekiem? :hmmmm: hahaha nie :evil_lol: w jednym garnku jest ryż z mlekiem wymieszanym pół na pół z wodą.. i wstawia sie to do drugiego garnka z wodą ... zagmatwałam czy wytłumaczyłam? Quote
Kenduś Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Gosiek napisał(a):hahaha nie :evil_lol: w jednym garnku jest ryż z mlekiem wymieszanym pół na pół z wodą.. i wstawia sie to do drugiego garnka z wodą ... zagmatwałam czy wytłumaczyłam? Ja nic nie zrozumiałam z tym podwójnym garnkiem :lol: :razz: Quote
Gosiek Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 [quote name='Kenduś']Mam przeszukać galeryjkę i znaleźć dowody? :mad: :lol: I jeszcze pytanko: Masz może panasonica FZ30? :razz: nie... mam Panasonica FZ20 czyli ten poprzedni ;) hmmm ale ja przecież naprawdę :diabloti: rzadko o jedzonku wspominam :eviltong: Quote
olcha Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Gosiek napisał(a):hahaha nie :evil_lol: w jednym garnku jest ryż z mlekiem wymieszanym pół na pół z wodą.. i wstawia sie to do drugiego garnka z wodą ... zagmatwałam czy wytłumaczyłam? A to nie można od razu pół na pół? Czy się przypali? Potem trzeba tyle zmywać :eviltong: Quote
Gosiek Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 Kenduś napisał(a):Ja nic nie zrozumiałam z tym podwójnym garnkiem :lol: :razz: hahahaha no to jeszcze raz :cool1: w większy garnek nalać wody..... w mniejszy garnek nalać wody, mleka i wsypać ryż... ten mniejszy garnek wstawić do tego większego :evil_lol: teraz jasne? A tak na poważnie - ryż gotowany w ten sposób zupełnie inaczej smakuje no i po zapieczeniu da się go po prostu kroić bo się cudnie skleja razem z jabłuszkami :p Quote
Gosiek Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 olcha napisał(a):A to nie można od razu pół na pół? Czy się przypali? Potem trzeba tyle zmywać :eviltong: e tam - garnek z woda przecież sie nie pobrudzi :eviltong: wiecie co... może Wam przepis wstawię bo widzę ze moja kolacyjka cieszy się zainteresowaniem :evil_lol: Quote
Kenduś Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Gosiek napisał(a):e tam - garnek z woda przecież sie nie pobrudzi :eviltong: wiecie co... może Wam przepis wstawię bo widzę ze moja kolacyjka cieszy się zainteresowaniem :evil_lol: Jak już zrozumiałam, jak i co, to i tak doopa blada, bo mi piekarnik zdechł :placz: :placz: :placz: Quote
Gosiek Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 [quote name='olcha']Wstaw wstaw w galerii smaków! :cool3: oki - już pedzę pisać przepisik :evil_lol: Kenduś jak może zdechnąć piekarnik? Przeciez on nieżywy ;) Quote
Kenduś Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 [quote name='Gosiek']oki - już pedzę pisać przepisik :evil_lol: Kenduś jak może zdechnąć piekarnik? Przeciez on nieżywy ;) No niedzałający jest, kipnięty...:diabloti: Quote
Kenduś Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 [quote name='olcha']denat poprostu :niewiem: no..tak! :lol: Quote
Recommended Posts