Gosiek Posted January 16, 2006 Author Posted January 16, 2006 dzisiejsze fotaski: na początek Axio :loveu: i fotaski śniegu/szadzi Quote
Teklunia Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 [quote name='Gosiek']dzisiejsze fotaski: na początek Axio :loveu: i fotaski śniegu/szadzi MDLEJE... Quote
Marca_Besi Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Gosiu Robisz naprawdę przepiękne zdjęcia!!:loveu: Quote
mmbbaj Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 [quote name='Gosiek']dzisiejsze fotaski: na początek Axio :loveu: i fotaski śniegu/szadzi Nieeeeeeeeeee noooooooooo!!!!!! Gosiuuuuuuuuuuuu! :mdleje: Quote
PIKA Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 No Gosia chce mnie wykończyc :shake: znowu umieram :diabloti: Quote
Gosiek Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Dzieńdoberek :p My już po porannym spacerku... z przygodami :evil_lol: Zamek w drzwiach wejściowych się chyba wyrobił i nie mogłam wejść do domku :angryy: Dobrze ze teść był jeszcze w domku to mi otworzył :evil_lol: Ale by było niewesoło jak by tak już nikogo nie było.... Hihi - PIKA, czyli znów przeżywasz rozkosz? :cool3: Marcelko bardzo sie cieszę z Twojej wizyty - co tam u Besuni słychać? Dawno się nie odzywałaś :razz: Kasiu nie mdlej :-o Słabo Ci sie zrobiło? Może to z choroby? :evil_lol: miłego dzioneczka dziewczyny Quote
Wind Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='PIKA'] Co by moglo powstać? :oops: i czemu niebezpieczne? :oops: PIKA, Solaryzacji powstaje wtedy, gdy naswietlasz na zrodlo swiatla, np. slonce (bez filtrow i bez filtrow naturalnych, takie jak miala nasza Gosia) co w fotografii cyfrowej powoduje skrajne podniesienie kontrastu w danym miejscu, na zdjeciu zobaczymy to tak, ze najjasniejsze miejsce (np. srodek slonca) bedzie zupelnie czarny, a brzegi moga byc wypalone na bialo (bez informacji barwnej). Nie jest to zdrowy zabieg dla matryc cyfrowych ... moga sie poprostu nieodwracalnie uszkodzic :roll: W fotografii analogowej, solaryzacja to czesciowe lub calkowite odwrocenie obrazu negatywowego na pozytywowy. Jednym slowem na wywolanym zdjeciu (pozytywie) slonce (czesc slonca) bedziemy widziec na czarno. Wind Quote
Evelina Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='Wind'] PIKA, Solaryzacji powstaje wtedy, gdy naswietlasz na zrodlo swiatla, np. slonce (bez filtrow i bez filtrow naturalnych, takie jak miala nasza Gosia) co w fotografii cyfrowej powoduje skrajne podniesienie kontrastu w danym miejscu, na zdjeciu zobaczymy to tak, ze najjasniejsze miejsce (np. srodek slonca) bedzie zupelnie czarny, a brzegi moga byc wypalone na bialo (bez informacji barwnej). Nie jest to zdrowy zabieg dla matryc cyfrowych ... moga sie poprostu nieodwracalnie uszkodzic :roll: Tak w skrocie, aparat cyfrowy, swoja wrazliwoscia na swiatlo, przypomina ludzkie oko. [SIZE="3"]WITAJ Quote
Gosiek Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 [quote name='Evelina'] WITAJ cześć Ewuniu , jakie sliczne i wesołe bananki :bigcool: Quote
Magda Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Gosiek napisał(a):cześć Ewuniu , jakie sliczne i wesołe bananki :bigcool: Ale sie u was tanecznie zrobilo.....:multi::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!: :Cool!: Quote
mmbbaj Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='Gosiek']Dzieńdoberek :p My już po porannym spacerku... Gosieńko, jak ty to robisz, że się tak ze wszystkim super wyrabiasz:confused:Mnie to po prostu zadziwia:crazyeye:Oprócz zwykłych zajęć jeszcze tworzysz cuda w kuchni, pieczesz ciasteczka,jestem pewna, że w szafach masz wszystko na listeczki,pewnie z lekturą też do przodu?, robisz boskie foty, jesteś na bieżąco na dogo, wszystkim zawsze odpowiedasz...:niewiem: zdradz sekret i bądz moim guru :modla: Quote
Alicja Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 PIKA napisał(a):No Gosia chce mnie wykończyc :shake: znowu umieram :diabloti::crazyeye::crazyeye::crazyeye:jesu PIKA żyjesz czy zeszłaś :roll: Gosiu , ja już nie wiem co napisać bo mnie zatkało .....ja sie nigdy nie nauczę takich fotek robić :placz: Quote
Gosiek Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 [quote name='mmbbaj']Gosieńko, jak ty to robisz, że się tak ze wszystkim super wyrabiasz:confused:Mnie to po prostu zadziwia:crazyeye:Oprócz zwykłych zajęć jeszcze tworzysz cuda w kuchni, pieczesz ciasteczka,jestem pewna, że w szafach masz wszystko na listeczki,pewnie z lekturą też do przodu?, robisz boskie foty, jesteś na bieżąco na dogo, wszystkim zawsze odpowiedasz...:niewiem: zdradz sekret i bądz moim guru :modla::lol: oj Małgosiu, masz o mnie stanowczo zbyt dobre zdanie :evil_lol: Cuda w kuchni... no cóż, ostatnio mało innowacji wprowadzam i wcinamy raczej tradycyjnie, tzn to co robię dość często i tyle. Jakoś nie bardzo u mnie chcą jadać wynalazki... tzn smakuje wszystkim i owszem ale...zjedli by z chęcia zwykłego a'la schaboszczaka z indorka ;) Ciasteczka piekę raczej na jakieś okazje (teraz w lutym bede dopiero piekła), w szafach listeczki powiadasz :diabloti: chyba ze na modłę jesienną ;) czyli w rozsypce :diabloti: Książeczki nie powiem, czytuję w m iędzyczasie a na dogo zaglądam co chwilę i patrzę cóż nowego sie pojawiło..... zdjecia robię - jak wychodzę z Axiem na dworek :evil_lol: I co Ty na to? spadłam z piedestału? :oops::oops::oops: Quote
Gosiek Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:crazyeye::crazyeye::crazyeye:jesu PIKA żyjesz czy zeszłaś :roll: Gosiu , ja już nie wiem co napisać bo mnie zatkało .....ja sie nigdy nie nauczę takich fotek robić :placz:Jasne ze się nauczysz!!!! Myślisz że co? Że ja od razu takie ostre i w miarę ładne foty robiłam? Żebyś zobaczyła moje pierwsze foty :oops: to byś się nieźle uśmiała :evil_lol: Quote
Alicja Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='Gosiek']Jasne ze się nauczysz!!!! Myślisz że co? Że ja od razu takie ostre i w miarę ładne foty robiłam? Żebyś zobaczyła moje pierwsze foty :oops: to byś się nieźle uśmiała :evil_lol::evil_lol:a wiesz jakoś mi smutno ;)pokaż :evil_lol: Quote
Alka Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='Gosiek']Jasne ze się nauczysz!!!! Myślisz że co? Że ja od razu takie ostre i w miarę ładne foty robiłam? Żebyś zobaczyła moje pierwsze foty :oops: to byś się nieźle uśmiała :evil_lol: Z tego co pamietam , jak przyszłam na forum yorkowe to od razu zachwycyły mnie fotki Gosi. Fotek Gosi ,Agaty i oczywiście Wind nie dało się nie zauważyć.:multi: Gosia jest skromna,a do focenia ma po prostu talent. :loveu::loveu::loveu: Quote
Gosiek Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol:a wiesz jakoś mi smutno ;)pokaż :evil_lol:A proszę uprzejmie :) totalnie rozmyte a tu suuuper kadr prawda? Quote
Evelina Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='Gosiek']a tu suuuper kadr prawda? Quote
isabelle Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Czesc dziewczyny! :lol: :lol: :lol: [quote name='Alka'] Gosia jest skromna,a do focenia ma po prostu talent. :loveu::loveu::loveu: Tu sie w pelni zgadzam z Ala!!! :multi: :multi: Gosia, cuuudne fotki, alez ci stron w galeryjce przybylo, hoho, duzo mialam zaleglosci. ;) Uwazam, ze Twoj talent fotograficzny wspaniale sie rozwija i z radoscia obserwuje coraz piekniejsze, doskonale zakomponowane i skadrowane fotki. :lol: :lol: A przede wszystkim sadze, ze maja swoj niepowtarzalny, bardzo osobisty klimat, ktory wlasnie Ty im nadajesz. ;) Mysle, ze to umiejetne wyczucie i uchwycenie chwili stanowi najwieksza wartosc zdjecia. ;) Bo coz z doskonalej technicznej jakosci, skoro zdjecie nie niesie w sobie zadnych emocji. :lol: Jeszcze raz Gosia: wielkie gratulacje !!! :lol: :lol: :lol: Wind, witaj w Nowym Roku. :lol: :lol: :lol: Ala, Ja na yorkowa stronke juz dawno przestalam zagladac. :shake: Quote
Gosiek Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 [quote name='Evelina']Ewa śmiejesz się z wagi czy z jakości zdjęcia? :evil_lol: Quote
Marca_Besi Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='Gosiek'] Marcelko bardzo sie cieszę z Twojej wizyty - co tam u Besuni słychać? Dawno się nie odzywałaś :razz: U nas wszystko dobrze:) Ostatnio raczej przeglądałam forum i nie pisałam. Quote
Gosiek Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 [quote name='isabelle']Czesc dziewczyny! :lol: :lol: :lol: Tu sie w pelni zgadzam z Ala!!! :multi: :multi: Gosia, cuuudne fotki, alez ci stron w galeryjce przybylo, hoho, duzo mialam zaleglosci. ;) Uwazam, ze Twoj talent fotograficzny wspaniale sie rozwija i z radoscia obserwuje coraz piekniejsze, doskonale zakomponowane i skadrowane fotki. :lol: :lol: A przede wszystkim sadze, ze maja swoj niepowtarzalny, bardzo osobisty klimat, ktory wlasnie Ty im nadajesz. ;) Mysle, ze to umiejetne wyczucie i uchwycenie chwili stanowi najwieksza wartosc zdjecia. ;) Bo coz z doskonalej technicznej jakosci, skoro zdjecie nie niesie w sobie zadnych emocji. :lol: Jeszcze raz Gosia: wielkie gratulacje !!! :lol: :lol: :lol: Wind, witaj w Nowym Roku. :lol: :lol: :lol: Ala, Ja na yorkowa stronke juz dawno przestalam zagladac. :shake:Agatko w 100% zgadzam sie z tymi słowami - wkońcu zdjęcie to nie tylko obrazek ale to coś co ukazuje nasze emocje i interesujące nas otoczenie więc uważam ze w każdym zdjęciu jest wyrażona cząstka naszych emocji :p Bardzo serdecznie Ci dziękuję za to co napisałaś - wspaniale sie czyta takie pochwały :multi: Ale muszę od razu napisać ze Twoje Agatko zdjecia też maja w sobie to coś... no i podziwiam Twój zapał i lezenia w śniegu by uchwycić to co Cię zaciekawiło :cool1: Wiesz o jakie fotki mi chodzi prawda? Hihi no to sobie nasłodziłyśmy Quote
Gosiek Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Marca_Besi napisał(a):U nas wszystko dobrze:) Ostatnio raczej przeglądałam forum i nie pisałam. To dobrze ze wszystko OK.. pokażesz jakąś fotkę Besuni? Pewnie sie panieneczka zmieniła od kiedy ja ostatni raz widziałam :cool1: Ja jakoś nie piszę na yorkach - tak dziwnie sie zrobiło - kiedyś było wspaniale i rodzinnie a teraz yorkowe forum straciło duszę :-( Za to w Galerii właśnie odnalazłam ten dawny, fajny klimacik :loveu: czego i Tobie Marcelko życzę. Quote
Moniś Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Gosiek napisał(a): Ja jakoś nie piszę na yorkach - tak dziwnie sie zrobiło - kiedyś było wspaniale i rodzinnie a teraz yorkowe forum straciło duszę :-( Ciekawe dlaczego... :shake: Kiedyś jak zaglądałam tam... jako gość, bo nie miałam jeszcze wtedy psa- to rzeczywiście była inna atmosfera... :-( Fotki jak zwykle śliczne... :* Quote
Recommended Posts