Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzieńdoberek :p
My już po porannym spacerku... z przygodami :evil_lol:
Zamek w drzwiach wejściowych się chyba wyrobił i nie mogłam wejść do domku :angryy: Dobrze ze teść był jeszcze w domku to mi otworzył :evil_lol:
Ale by było niewesoło jak by tak już nikogo nie było....

Hihi - PIKA, czyli znów przeżywasz rozkosz? :cool3:

Marcelko bardzo sie cieszę z Twojej wizyty - co tam u Besuni słychać? Dawno się nie odzywałaś :razz:

Kasiu nie mdlej :-o
Słabo Ci sie zrobiło? Może to z choroby? :evil_lol:

miłego dzioneczka dziewczyny

Posted

[quote name='PIKA']

Co by moglo powstać? :oops: i czemu niebezpieczne? :oops:

PIKA,

Solaryzacji powstaje wtedy, gdy naswietlasz na zrodlo swiatla, np. slonce (bez filtrow i bez filtrow naturalnych, takie jak miala nasza Gosia) co w fotografii cyfrowej powoduje skrajne podniesienie kontrastu w danym miejscu, na zdjeciu zobaczymy to tak, ze najjasniejsze miejsce (np. srodek slonca) bedzie zupelnie czarny, a brzegi moga byc wypalone na bialo (bez informacji barwnej).
Nie jest to zdrowy zabieg dla matryc cyfrowych ... moga sie poprostu nieodwracalnie uszkodzic :roll:

W fotografii analogowej, solaryzacja to czesciowe lub calkowite odwrocenie obrazu negatywowego na pozytywowy. Jednym slowem na wywolanym zdjeciu (pozytywie) slonce (czesc slonca) bedziemy widziec na czarno.

Wind

Posted

[quote name='Wind']

PIKA,

Solaryzacji powstaje wtedy, gdy naswietlasz na zrodlo swiatla, np. slonce (bez filtrow i bez filtrow naturalnych, takie jak miala nasza Gosia) co w fotografii cyfrowej powoduje skrajne podniesienie kontrastu w danym miejscu, na zdjeciu zobaczymy to tak, ze najjasniejsze miejsce (np. srodek slonca) bedzie zupelnie czarny, a brzegi moga byc wypalone na bialo (bez informacji barwnej).
Nie jest to zdrowy zabieg dla matryc cyfrowych ... moga sie poprostu nieodwracalnie uszkodzic :roll: Tak w skrocie, aparat cyfrowy, swoja wrazliwoscia na swiatlo, przypomina ludzkie oko.

[SIZE="3"]WITAJ

Posted

Gosiek napisał(a):
cześć Ewuniu , jakie sliczne i wesołe bananki :bigcool:

Ale sie u was tanecznie zrobilo.....:multi::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!: :Cool!:

Posted

[quote name='Gosiek']Dzieńdoberek :p
My już po porannym spacerku...

Gosieńko, jak ty to robisz, że się tak ze wszystkim super wyrabiasz:confused:Mnie to po prostu zadziwia:crazyeye:Oprócz zwykłych zajęć jeszcze tworzysz cuda w kuchni, pieczesz ciasteczka,jestem pewna, że w szafach masz wszystko na listeczki,pewnie z lekturą też do przodu?, robisz boskie foty, jesteś na bieżąco na dogo, wszystkim zawsze odpowiedasz...:niewiem: zdradz sekret i bądz moim guru :modla:

Posted

PIKA napisał(a):
No Gosia chce mnie wykończyc :shake: znowu umieram :diabloti:
:crazyeye::crazyeye::crazyeye:jesu PIKA żyjesz czy zeszłaś :roll:
Gosiu , ja już nie wiem co napisać bo mnie zatkało .....ja sie nigdy nie nauczę takich fotek robić :placz:

Posted

[quote name='mmbbaj']Gosieńko, jak ty to robisz, że się tak ze wszystkim super wyrabiasz:confused:Mnie to po prostu zadziwia:crazyeye:Oprócz zwykłych zajęć jeszcze tworzysz cuda w kuchni, pieczesz ciasteczka,jestem pewna, że w szafach masz wszystko na listeczki,pewnie z lekturą też do przodu?, robisz boskie foty, jesteś na bieżąco na dogo, wszystkim zawsze odpowiedasz...:niewiem: zdradz sekret i bądz moim guru :modla::lol: oj Małgosiu, masz o mnie stanowczo zbyt dobre zdanie :evil_lol:
Cuda w kuchni... no cóż, ostatnio mało innowacji wprowadzam i wcinamy raczej tradycyjnie, tzn to co robię dość często i tyle. Jakoś nie bardzo u mnie chcą jadać wynalazki... tzn smakuje wszystkim i owszem ale...zjedli by z chęcia zwykłego a'la schaboszczaka z indorka ;)
Ciasteczka piekę raczej na jakieś okazje (teraz w lutym bede dopiero piekła), w szafach listeczki powiadasz :diabloti: chyba ze na modłę jesienną ;) czyli w rozsypce :diabloti:
Książeczki nie powiem, czytuję w m iędzyczasie a na dogo zaglądam co chwilę i patrzę cóż nowego sie pojawiło..... zdjecia robię - jak wychodzę z Axiem na dworek :evil_lol:
I co Ty na to?
spadłam z piedestału? :oops::oops::oops:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:crazyeye::crazyeye::crazyeye:jesu PIKA żyjesz czy zeszłaś :roll:
Gosiu , ja już nie wiem co napisać bo mnie zatkało .....ja sie nigdy nie nauczę takich fotek robić :placz:Jasne ze się nauczysz!!!!
Myślisz że co? Że ja od razu takie ostre i w miarę ładne foty robiłam? Żebyś zobaczyła moje pierwsze foty :oops: to byś się nieźle uśmiała :evil_lol:

Posted

[quote name='Gosiek']Jasne ze się nauczysz!!!!
Myślisz że co? Że ja od razu takie ostre i w miarę ładne foty robiłam? Żebyś zobaczyła moje pierwsze foty :oops: to byś się nieźle uśmiała :evil_lol::evil_lol:a wiesz jakoś mi smutno ;)pokaż :evil_lol:

Posted

[quote name='Gosiek']Jasne ze się nauczysz!!!!
Myślisz że co? Że ja od razu takie ostre i w miarę ładne foty robiłam? Żebyś zobaczyła moje pierwsze foty :oops: to byś się nieźle uśmiała :evil_lol:
Z tego co pamietam , jak przyszłam na forum yorkowe to od razu zachwycyły mnie fotki Gosi. Fotek Gosi ,Agaty i oczywiście Wind nie dało się nie zauważyć.:multi:

Gosia jest skromna,a do focenia ma po prostu talent. :loveu::loveu::loveu:

Posted

Czesc dziewczyny! :lol: :lol: :lol:

[quote name='Alka']
Gosia jest skromna,a do focenia ma po prostu talent. :loveu::loveu::loveu:

Tu sie w pelni zgadzam z Ala!!! :multi: :multi: Gosia, cuuudne fotki, alez ci stron w galeryjce przybylo, hoho, duzo mialam zaleglosci. ;)
Uwazam, ze Twoj talent fotograficzny wspaniale sie rozwija i z radoscia obserwuje coraz piekniejsze, doskonale zakomponowane i skadrowane fotki. :lol: :lol: A przede wszystkim sadze, ze maja swoj niepowtarzalny, bardzo osobisty klimat, ktory wlasnie Ty im nadajesz. ;) Mysle, ze to umiejetne wyczucie i uchwycenie chwili stanowi najwieksza wartosc zdjecia. ;) Bo coz z doskonalej technicznej jakosci, skoro zdjecie nie niesie w sobie zadnych emocji. :lol:
Jeszcze raz Gosia: wielkie gratulacje !!! :lol: :lol: :lol:

Wind, witaj w Nowym Roku. :lol: :lol: :lol:

Ala,
Ja na yorkowa stronke juz dawno przestalam zagladac. :shake:

Posted

[quote name='Gosiek']
Marcelko bardzo sie cieszę z Twojej wizyty - co tam u Besuni słychać? Dawno się nie odzywałaś :razz:

U nas wszystko dobrze:)
Ostatnio raczej przeglądałam forum i nie pisałam.

Posted

[quote name='isabelle']Czesc dziewczyny! :lol: :lol: :lol:

Tu sie w pelni zgadzam z Ala!!! :multi: :multi: Gosia, cuuudne fotki, alez ci stron w galeryjce przybylo, hoho, duzo mialam zaleglosci. ;)
Uwazam, ze Twoj talent fotograficzny wspaniale sie rozwija i z radoscia obserwuje coraz piekniejsze, doskonale zakomponowane i skadrowane fotki. :lol: :lol: A przede wszystkim sadze, ze maja swoj niepowtarzalny, bardzo osobisty klimat, ktory wlasnie Ty im nadajesz. ;) Mysle, ze to umiejetne wyczucie i uchwycenie chwili stanowi najwieksza wartosc zdjecia. ;) Bo coz z doskonalej technicznej jakosci, skoro zdjecie nie niesie w sobie zadnych emocji. :lol:
Jeszcze raz Gosia: wielkie gratulacje !!! :lol: :lol: :lol:

Wind, witaj w Nowym Roku. :lol: :lol: :lol:

Ala,
Ja na yorkowa stronke juz dawno przestalam zagladac. :shake:Agatko w 100% zgadzam sie z tymi słowami - wkońcu zdjęcie to nie tylko obrazek ale to coś co ukazuje nasze emocje i interesujące nas otoczenie więc uważam ze w każdym zdjęciu jest wyrażona cząstka naszych emocji :p
Bardzo serdecznie Ci dziękuję za to co napisałaś - wspaniale sie czyta takie pochwały :multi:
Ale muszę od razu napisać ze Twoje Agatko zdjecia też maja w sobie to coś... no i podziwiam Twój zapał i lezenia w śniegu by uchwycić to co Cię zaciekawiło :cool1: Wiesz o jakie fotki mi chodzi prawda?

Hihi no to sobie nasłodziłyśmy

Posted

Marca_Besi napisał(a):
U nas wszystko dobrze:)
Ostatnio raczej przeglądałam forum i nie pisałam.
To dobrze ze wszystko OK.. pokażesz jakąś fotkę Besuni? Pewnie sie panieneczka zmieniła od kiedy ja ostatni raz widziałam :cool1:

Ja jakoś nie piszę na yorkach - tak dziwnie sie zrobiło - kiedyś było wspaniale i rodzinnie a teraz yorkowe forum straciło duszę :-(
Za to w Galerii właśnie odnalazłam ten dawny, fajny klimacik :loveu: czego i Tobie Marcelko życzę.

Posted

Gosiek napisał(a):

Ja jakoś nie piszę na yorkach - tak dziwnie sie zrobiło - kiedyś było wspaniale i rodzinnie a teraz yorkowe forum straciło duszę :-(

Ciekawe dlaczego... :shake:
Kiedyś jak zaglądałam tam... jako gość, bo nie miałam jeszcze wtedy psa- to rzeczywiście była inna atmosfera... :-(

Fotki jak zwykle śliczne... :*