Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To i ja sie dolaczam, szczegolnie, ze mam winko pod reka. :drinka: :drinka: :drinka:
Wszystkiego najlepszego dla Was, Gosiu. :sg168: :-D :flasings:
A propos zakupow, to poniewaz nie cierpie hipermarketow i tlumow i calej tej przepychanki, w tym roku podobnie jak w poprzednim, zamowilam prawie wszystko przez internet. :-D :flasings: Jedynie kilka rzeczy wybralam osobiscie w ubiegly piatek. I tym sposobem mam juz wszystkie prezenty z glowy! :bigok: :bigok: :bigok:
A produkty spozywcze kupowalam dzis wg listy i w sklepach w centrum i na targowisku, nie bylo juz tloku. ;-)
A teraz A. znosi juz ozdoby choinkowe z gory, ale fajnie, potem przez rok bedzie mi wypominac, ze to zawsze on ubiera choinke. ;-)
Jutro moze cykne jakies fotki, jesli choineczka ladnie mu wyjdzie. :) :) :)

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niooo to ja tez nie przepuszcze okazji zeby wypic za dwa wasze wspólne latka :beerchug: :beerchug: :chlup: :drinking: :drinking: :B-fly: :BIG: :popcorn:

GOSIEK ja tez dzisiaj chodziłam po sklepie jak obłakana i nie miałam pojecia co mam kupić :thinkerg: ;-)
I przed chwila własnie polukrowałam pierniczki juz wyglądają troszke mniej pokracznie ;-) :-D

Posted

Witaj Gosieńko przepraszam że dopiero dziś tu dotarłam ale wyobraź sobie że jak naciskałam dogo w ulubionych to mi wychodziło strona niedostępna, więc dawałam sobie spokój, aż wpładłam na genialny pomysł i wpisałam dogo na nowo no i udało się .
Bardzo się cieszę że karteczka dotarła, jak zobaczyłam Axia z misiem to mi się łezka zakręciła , Axelek pięknie wygląda na nowych fotkach wow :shock: jak mu włoski rosną.
No i my także chcieliśmy się przyłączyć do życzonek Życzymy wam dużo wspaniałych następnych lat spędzonych razem , za wasze zdrówko .

Ja też wczoraj byłam na zakupach i byłam taka zła :mad: dość że tyle ludzi to na dodatek była awaria w banku i połączenia nie było, aby móc zapłacić kartą :flop: więc zostawiłam zakupy przy kasie szybko w samochód , podjechałam do najbliższego banku (bo bankomaty też nie działały :nonono2: ) no i dopiero wyciągłam Money , i podjechałam spowrotem po zakupy :shake: okropieństwo.
A pierniczki też będę piekła, ale ostatnio nie ma na nic czasu
Całuski

Posted

Cześć dziewczyny
Chciałam Wam serdecznie podziękować za toaściki i życzonka - Ax przyniósł wraz ze sobą niesamowita radosć do domku... ech.. nie będę sie roztkliwiać - w każdym razie dziękuję za ciepłe słowa.

Agniesiu
- bardzo sie Axiowi spodobała zabaweczka - biega z nią ciągle i sie bawi - dziękuję bardzo jeszcze raz :-D

Wróciłam właśnie ze szkoły - klasa córy robiła przedstawienie i poczęstunek wigilijny... zaniosłam moje czekoladowe ciacha 8-)

Zmykam nacieszyć sie śnieżkiem - dzis mocno sypało :flasings::flasings::flasings:

Posted

[quote name='dbsst']zgadnij kto zrobil ciasteczka Duńskie :D
:haha: widziałam, widziałam....

Brawo
[SIZE=2]

ja dzis zrobiłam andruty - teraz pięknie sie prostują pod obciążeniem - jutro mogę obfocić i przepisik wstawić... nowatorski jak zwykle.... jakoś nie potrafię sie powstrzymać przed ulepszaniem po swojemu :lookarou:

Posted

No tak . Już pobrałam kupon, uczesałam zaktywizowany beret. Tylko jakoś nie mogłam skopać chomika . :sg168:
Gosia - ponawiam prośbę o sięgnięcie do Twoich przepisów i zanalezienie czegoś dobrego z krmem 8-)

Posted

[quote name='HankaRupczewska']No tak . Już pobrałam kupon, uczesałam zaktywizowany beret. Tylko jakoś nie mogłam skopać chomika . :sg168:
Gosia - ponawiam prośbę o sięgnięcie do Twoich przepisów i zanalezienie czegoś dobrego z krmem 8-)
prosze uprzejmie - ciasto robiłam na razie tylko 2 razy - troszki pracochłonne jest ale za to...mmmmm niebo w gębie że sie tak wyrażę - mam w ksiażce jako:

CIASTO HALI
Ciasto: 2 szklanki mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
pół kostki miękkiej margaryny,
pół szklanki cukru, 2 jaja, żółtko.
Masa budyniowa: litr mleka,
3 budynie czekoladowe.
Masa serowa: pół kostki miękkiej margaryny,
pół szklanki cukru,
cztery serki waniliowe,
3 jaja, białko, budyń śmietankowy;
polewa czekoladowa, wiórki kokosowe

Zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i, stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Na końcu, lekko mieszając, połączyć ze sztywną pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po upieczeniu i ostudzeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

:-D

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Dziękuję Gosiu. To już mam ciasto na święta ! ROBIĘ GO NAPEWNO !!! 8-) Daj ten przepis do wątku kulinarnego.
Ale nie mam zdjecia... chyba że Ty obfocisz jak zrobisz ;)
A ciasto warte zrobienia - mam nadziję ze będzie Ci smakować tak samo jak mi :lol:

Daga - Stefanki nie znam.
Robiłam STEFANIĘ - z kaszką manną 8-)

A ja znów piekę ciacha :lol:
Tym razem pokombinowałam: częściowo przepis z duńskich, częściowo z piegusków... wyszły pysznościowe ciacha... jak sobie przypomnę proporcje to wstawię przepisik do kulinarnego topiku.
Kapustka na pierożki właśnie skończyła się gotować - jutro wielkie klejenie 8-)
Ech - dobrze ze chwilki sie znajdują na wejscie na forum :great:

Posted

Kasiu - w takim razie będę cierpliwie czekać na fotaski "duńczyków"

Skończyłam piec ciacha - więcej juz nie robie - i tak mam duuuuuużo :lol:

Później obfocę i wrzucę wraz z przepisikiem 8-)
Smaczek niepowtarzalny :lol:

Alicja - bardzo mi miło ze wieczorny psiur się spodobał... lecę teraz na dworek - moze jeszcze jakieś foty wyjdą

Posted

:multi: :angel: :angel: jakie cudeńka śliczne
Gosiek jak RTy focisz tak ładnie te ptaszki, mi nie chca wychodzić bo sa za daleko :nonono2: :lookarou:
Ja juz ciasteczek przed świętami nie robię bo nie znalazłam foremek a na ręczna twórczość straciłam zapał ;-) :-D

Posted

Ach jak miło - nareszcie sie cosik w galerii ruszyło ;)

Dziękuję i cieszkam się niezmiernie ze zdjątka przypadły do gustu.

Wróbelki grzecznie pozowały do zdjecia bo wiedziały ze im do karmniczka żarełko sypnę ;)
A tak na poważnie - mam zoom x12 a po drugie no cóz.... trzeba bardzo grzecznie i prawie nieruchomo stać przez dłuzszy czas (aż rączki kostnieją) i wtedy ptaszorki są bardziej śmiałe :-D

Posted

Gosiek napisał(a):
Ach jak miło - nareszcie sie cosik w galerii ruszyło ;)

Dziękuję i cieszkam się niezmiernie ze zdjątka przypadły do gustu.

Wróbelki grzecznie pozowały do zdjecia bo wiedziały ze im do karmniczka żarełko sypnę ;)
A tak na poważnie - mam zoom x12 a po drugie no cóz.... trzeba bardzo grzecznie i prawie nieruchomo stać przez dłuzszy czas (aż rączki kostnieją) i wtedy ptaszorki są bardziej śmiałe :-D

nio dobra to narazie moge sobie pomarzyc ja mam zoom op 3 wiec :nonono2:
a cyfrowym nie mam co próbowac ;)
A ja dzisiaj jadłam Duńskie robione przez Debesciaczka pychoooota :sabber: :sabber:
po świętach pierwsze co robię to te ciacha :sabber: :-D