Daga_i_Oskar Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [quote name='Gosiek'][quote name='Daga_i_Oskar'] Gosieńko, ależ piękne avatorki robisz - w jakim to programie? Spróbujesz i nam takie cudo zrobić? Ja to z tymi programami do tyłu jestem :-? nie mam czasu przysiąść i się pobawić i pokombinować :-? 8) ślicznie Gosieńko a zrobiłabyś nam jeszcze z tym zdjęciem co obecnie mam? Quote
Gosiek Posted December 8, 2005 Author Posted December 8, 2005 Daga_i_Oskar napisał(a): ślicznie Gosieńko a zrobiłabyś nam jeszcze z tym zdjęciem co obecnie mam?jak mi prześlesz większą fotę - bo ta strasznie ciemna i za mała jest 8) juz próbowałam :wink: Quote
Teklunia Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Gosiek napisał(a): Kasiu, nie wymęczyliśmy się ale za każdym razem jak wychodzimy na dworek to Axio wraca makrusieńki :wink: haha Ty masz gorzej ze swoim wielkim yorkiem :lol: :lol: A avatarki mi się miło robiło i jeśli ktoś ma ochote to niech da znać 8) :D Gosiu, ja Ci za avatarek slicznie dziekuje! Dziekowalam wczesniej w Tenowej galerii. Ale nie wiem czy widzialas, wiec powtarzam, bo nie chce wyjsc na niewdziecznice ;) A Tenek szczyt ublocenia przezyl wczoraj, dzis juz ciut lepiej bylo. Ale wlasnie wczoraj wieczorem to pod calym tym syfem, ktory przyniosl z ulicy nie widac bylo psa :-? Na szczescie powoli oswaja sie chyba z woda (przynajmniej w malych ilosciach), bo pozwala myc sobie lapy w misce w lazience... Wczesniej musialam za nim biegac po calym domu, bo bal sie nawet zajrzec do lazienki :lol: Quote
Gosiek Posted December 8, 2005 Author Posted December 8, 2005 Kasiu - no widzisz? Mówiłam ze z czasem jak Ten przekona sie że krzywda mu się straszna od wody nie dzieje to bedzie coraz lepiej. Wkońcu będzie co prawda z podkulonym ogonkiem ale grzecznie szedł do kąpieli :wink: a avatarek jak mówiłam - to sama przyjemność 8) Quote
Snoopy7 Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Gosieńko, no co ty nic mi nie jest :wink: Ty to mnie naprawdę znasz :oops: a wiesz może rzeczywiście mam troszkę zły humorek a to dlatego bo mój TZ jedzie jutro na dwa dni do wawy sam - firmowa wigilia ale co tam... wcale się tym nie przejmuje Quote
Gosiek Posted December 8, 2005 Author Posted December 8, 2005 [quote name='Snoopy7']Gosieńko, no co ty nic mi nie jest :wink: Ty to mnie naprawdę znasz :oops: a wiesz może rzeczywiście mam troszkę zły humorek a to dlatego bo mój TZ jedzie jutro na dwa dni do wawy sam - firmowa wigilia ale co tam...No tak, mówiłaś ze jedzie i Ciebie nie bierze... a byśmy sie spotkały tym razem u mnie na kawce 8) :-? a tak ogólnie to wczesnie strasznie mają tę wigilię firmową Jak tam Aga, kiedy ubierasz choineczkę? Quote
Snoopy7 Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Gosiu wczas mówisz co hmmmmmm oj ale było by fajnie się spotkać :P A choineczke jeszcze nie wiem bo znów kupujemy prawdziwą, ale na dworku już może nawet jutro Quote
Gosiek Posted December 8, 2005 Author Posted December 8, 2005 No ja też żywą choineczkę zawsze mam.. mam nadzieję za tydzień kupić i ubrać.. zostanie troszkę czasu do Wigilii a ja już bedę miała super nastrój w domciu 8) Mam nadzieję ze mój mąż się zgodzi na ubieranie choinki za tydzień.. musze tylko do następnego weekendu wysprzątać juz świątecznie domek :wink: Quote
Daga_i_Oskar Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Gosiu Twój avatarek już sobie zapisałam, a zdjęcie wyślę dziś po południu ok? Będę na zmiane miała raz Twój raz Kasi bo oba mi się baardzo podobają :angel: :angel: Quote
Gosiek Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 Dagulka - przeszukałam Twój topik i mam tą fotkę :wink: a avatarek już zrobiłam 8) Plosie ................. Quote
Daga_i_Oskar Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 [quote name='Gosiek']Dagulka - przeszukałam Twój topik i mam tą fotkę :wink: a avatarek już zrobiłam 8) Plosie Gosieńko dziękuję Ci badzo już sobie go nawet dałam :lol: :lol: a teraz do szkółki uciekam :-? Quote
Gosiek Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 nie wiem czy wiecie ale jest alternatywa dla imageShack 8) FOTOSIK Quote
dbsst Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 [quote name='Gosiek']nie wiem czy wiecie ale jest alternatywa dla imageShack 8) FOTOSIK nie wiem czemu ale nie kcial mi gifa zaladowac :( niedobry fotosik nie dobry ;) Quote
Gosiek Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 Nie wiem... mi załadował :lol: :lol: Quote
Alicja Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 :o ale tutaj światecznie , a jakie smakołyki 8) ja łasuch jestem więc juz mi slinka cieknie :oops: Jak znajdę jakąś fajnista fotkę to poproszę o Avatarek :oops: mogę 8) Quote
Magda Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Hehehe....... teraz to wszyscy beda skladac zamowinia na avatarki :wink: Trzeba przyznac, ze sa bardzo ladne i my bysmy chcieli jakis ladny:), ale jak zrobimy fotki cyfrowka Quote
Teklunia Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 [quote name='Gosiek']nie wiem czy wiecie ale jest alternatywa dla imageShack 8) FOTOSIK obejrzalam sobie i fajny jest :) Quote
Hanna R. Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Gosiu obiecany przepis . :oops: :oops: :oops: ( Zakręt mam ... :oops: ) PLACEK KARMELOWY Ciasto 4 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 kg mąki tortowej 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 1/2 l śmietanki-kremówki ( 36%) 1/2 szklanki cukru pudru 1 FIX śmietanowy Karmel 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego Płatki migdałowe. Ze podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Piec w temp. 180 st. Najlepiej wyłożyć średnią tortownicę przyciętym papierem do wypieków - CIASTO JEST PRZERAŻAJĄCO kruche. Łatwiej do ostygnięcia wyjąć je z papierem. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i usztywniacem. Przełożyć przestudzone ciasto. Karmel przygotować gotując przez kilka godzin przykrytą całkowicie wodą puszkę mleka. Po przestudzeniu rozsmatować na wierzch i bokach ciasta ( karmel powinien być bardzo ciepły ) Po wierzchu i bokach placek obficie posypujemy płatkami migdałowymi. UWAGA - Ciasto można jeść najwcześniej po 24 godzinach. Dopiero wtedy placek nawilgnie - i można go kroić. Ciasto jest bardzo pyszne ! Quote
Daga_i_Oskar Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Gosiu obiecany przepis . :oops: :oops: :oops: ( Zakręt mam ... :oops: ) PLACEK KARMELOWY Ciasto 4 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 kg mąki tortowej 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 1/2 l śmietanki-kremówki ( 36%) 1/2 szklanki cukru pudru 1 FIX śmietanowy Karmel 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego Płatki migdałowe. Ze podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Piec w temp. 180 st. Najlepiej wyłożyć średnią tortownicę przyciętym papierem do wypieków - CIASTO JEST PRZERAŻAJĄCO kruche. Łatwiej do ostygnięcia wyjąć je z papierem. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i usztywniacem. Przełożyć przestudzone ciasto. Karmel przygotować gotując przez kilka godzin przykrytą całkowicie wodą puszkę mleka. Po przestudzeniu rozsmatować na wierzch i bokach ciasta ( karmel powinien być bardzo ciepły ) Po wierzchu i bokach placek obficie posypujemy płatkami migdałowymi. UWAGA - Ciasto można jeść najwcześniej po 24 godzinach. Dopiero wtedy placek nawilgnie - i można go kroić. Ciasto jest bardzo pyszne ! Podpisujesię obiema rękami, że ciasto jest przepyszne - im starsze tym lepsze hihi. Mama robi je od jakiegoś czasu - coś wspaniałego dla podniebienia. Jeszcze polecam osobiście Snickers'a i Rafaello :lol: :lol: Quote
Alka Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 mam zamiar za niedługo spróbować upiec placuszek... :D póki co, skopiowałam go sobie do "moich przepisów".... :wink: :D Quote
Alicja Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Mniam , aż mi ślinka pociekła jak kopiowałam Placuszek Karmelowy :oops: Quote
Hanna R. Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Mniam , aż mi ślinka pociekła jak kopiowałam Placuszek Karmelowy :oops: Ala, naprawdę jest dobry. Tylko trzeba uważać bardzo przy wyjmowaniu upieczonych placków. Parę razy zniyszczyłam je, poniewaz popękały przy wyjmowaniu z tortownicy. Stad ten sposób z papierem. Wyciagasz razem z nim - i po problemie, A placek tak jak napisała Daga - im starszy, tym lepszy. Aha, i śmietana musi być 36% a nie 30%. Quote
Alicja Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 HankaRupczewska napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):Mniam , aż mi ślinka pociekła jak kopiowałam Placuszek Karmelowy :oops: Ala, naprawdę jest dobry. Tylko trzeba uważać bardzo przy wyjmowaniu upieczonych placków. Parę razy zniyszczyłam je, poniewaz popękały przy wyjmowaniu z tortownicy. Stad ten sposób z papierem. Wyciagasz razem z nim - i po problemie, A placek tak jak napisała Daga - im starszy, tym lepszy.no to tragedia , bo u mnie może nie dotrwać późnej starosci :oops: :lol: :lol: :lol: Quote
dbsst Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 cholera to placek dla ludzi o mocnych nerwach :evilbat: Quote
Recommended Posts