Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gosiek'][quote name='Daga_i_Oskar']
Gosieńko, ależ piękne avatorki robisz - w jakim to programie? Spróbujesz i nam takie cudo zrobić? Ja to z tymi programami do tyłu jestem :-? nie mam czasu przysiąść i się pobawić i pokombinować :-?

8)

ślicznie Gosieńko a zrobiłabyś nam jeszcze z tym zdjęciem co obecnie mam?

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Daga_i_Oskar napisał(a):

ślicznie Gosieńko a zrobiłabyś nam jeszcze z tym zdjęciem co obecnie mam?
jak mi prześlesz większą fotę - bo ta strasznie ciemna i za mała jest 8) juz próbowałam :wink:

Posted

Gosiek napisał(a):

Kasiu, nie wymęczyliśmy się ale za każdym razem jak wychodzimy na dworek to Axio wraca makrusieńki :wink: haha Ty masz gorzej ze swoim wielkim yorkiem :lol: :lol:

A avatarki mi się miło robiło i jeśli ktoś ma ochote to niech da znać 8) :D

Gosiu, ja Ci za avatarek slicznie dziekuje!
Dziekowalam wczesniej w Tenowej galerii. Ale nie wiem czy widzialas, wiec powtarzam, bo nie chce wyjsc na niewdziecznice ;)

A Tenek szczyt ublocenia przezyl wczoraj, dzis juz ciut lepiej bylo. Ale wlasnie wczoraj wieczorem to pod calym tym syfem, ktory przyniosl z ulicy nie widac bylo psa :-?
Na szczescie powoli oswaja sie chyba z woda (przynajmniej w malych ilosciach), bo pozwala myc sobie lapy w misce w lazience...
Wczesniej musialam za nim biegac po calym domu, bo bal sie nawet zajrzec do lazienki :lol:

Posted

Kasiu - no widzisz? Mówiłam ze z czasem jak Ten przekona sie że krzywda mu się straszna od wody nie dzieje to bedzie coraz lepiej. Wkońcu będzie co prawda z podkulonym ogonkiem ale grzecznie szedł do kąpieli :wink:

a avatarek jak mówiłam - to sama przyjemność 8)

Posted

Gosieńko, no co ty nic mi nie jest :wink: Ty to mnie naprawdę znasz :oops: a wiesz może rzeczywiście mam troszkę zły humorek a to dlatego bo mój TZ jedzie jutro na dwa dni do wawy sam - firmowa wigilia ale co tam... wcale się tym nie przejmuje

Posted

[quote name='Snoopy7']Gosieńko, no co ty nic mi nie jest :wink: Ty to mnie naprawdę znasz :oops: a wiesz może rzeczywiście mam troszkę zły humorek a to dlatego bo mój TZ jedzie jutro na dwa dni do wawy sam - firmowa wigilia ale co tam...No tak, mówiłaś ze jedzie i Ciebie nie bierze... a byśmy sie spotkały tym razem u mnie na kawce 8) :-?
a tak ogólnie to wczesnie strasznie mają tę wigilię firmową

Jak tam Aga, kiedy ubierasz choineczkę?

Posted

Gosiu wczas mówisz co hmmmmmm oj ale było by fajnie się spotkać :P
A choineczke jeszcze nie wiem bo znów kupujemy prawdziwą, ale na dworku już może nawet jutro

Posted

No ja też żywą choineczkę zawsze mam.. mam nadzieję za tydzień kupić i ubrać.. zostanie troszkę czasu do Wigilii a ja już bedę miała super nastrój w domciu 8)
Mam nadzieję ze mój mąż się zgodzi na ubieranie choinki za tydzień.. musze tylko do następnego weekendu wysprzątać juz świątecznie domek :wink:

Posted

[quote name='Gosiek']Dagulka - przeszukałam Twój topik i mam tą fotkę :wink:
a avatarek już zrobiłam 8)

Plosie

Gosieńko dziękuję Ci badzo już sobie go nawet dałam :lol: :lol: a teraz do szkółki uciekam :-?

Posted

:o ale tutaj światecznie , a jakie smakołyki 8) ja łasuch jestem więc juz mi slinka cieknie :oops:
Jak znajdę jakąś fajnista fotkę to poproszę o Avatarek :oops: mogę 8)

Posted

Hehehe....... teraz to wszyscy beda skladac zamowinia na avatarki :wink:
Trzeba przyznac, ze sa bardzo ladne i my bysmy chcieli jakis ladny:), ale jak zrobimy fotki cyfrowka

Posted

Gosiu obiecany przepis . :oops: :oops: :oops: ( Zakręt mam ... :oops: )

PLACEK KARMELOWY

Ciasto
4 żółtka
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 kg mąki tortowej
1 kostka margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem

1/2 l śmietanki-kremówki ( 36%)
1/2 szklanki cukru pudru
1 FIX śmietanowy

Karmel

1 puszka słodzonego mleka skondensowanego

Płatki migdałowe.

Ze podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Piec w temp. 180 st. Najlepiej wyłożyć średnią tortownicę przyciętym papierem do wypieków - CIASTO JEST PRZERAŻAJĄCO kruche. Łatwiej do ostygnięcia wyjąć je z papierem.

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i usztywniacem. Przełożyć przestudzone ciasto.

Karmel przygotować gotując przez kilka godzin przykrytą całkowicie wodą puszkę mleka. Po przestudzeniu rozsmatować na wierzch i bokach ciasta ( karmel powinien być bardzo ciepły )

Po wierzchu i bokach placek obficie posypujemy płatkami migdałowymi.

UWAGA - Ciasto można jeść najwcześniej po 24 godzinach. Dopiero wtedy placek nawilgnie - i można go kroić.

Ciasto jest bardzo pyszne !

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Gosiu obiecany przepis . :oops: :oops: :oops: ( Zakręt mam ... :oops: )

PLACEK KARMELOWY

Ciasto
4 żółtka
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 kg mąki tortowej
1 kostka margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem

1/2 l śmietanki-kremówki ( 36%)
1/2 szklanki cukru pudru
1 FIX śmietanowy

Karmel

1 puszka słodzonego mleka skondensowanego

Płatki migdałowe.

Ze podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Piec w temp. 180 st. Najlepiej wyłożyć średnią tortownicę przyciętym papierem do wypieków - CIASTO JEST PRZERAŻAJĄCO kruche. Łatwiej do ostygnięcia wyjąć je z papierem.

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i usztywniacem. Przełożyć przestudzone ciasto.

Karmel przygotować gotując przez kilka godzin przykrytą całkowicie wodą puszkę mleka. Po przestudzeniu rozsmatować na wierzch i bokach ciasta ( karmel powinien być bardzo ciepły )

Po wierzchu i bokach placek obficie posypujemy płatkami migdałowymi.

UWAGA - Ciasto można jeść najwcześniej po 24 godzinach. Dopiero wtedy placek nawilgnie - i można go kroić.

Ciasto jest bardzo pyszne !

Podpisujesię obiema rękami, że ciasto jest przepyszne - im starsze tym lepsze hihi. Mama robi je od jakiegoś czasu - coś wspaniałego dla podniebienia.
Jeszcze polecam osobiście Snickers'a i Rafaello :lol: :lol:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
Mniam , aż mi ślinka pociekła jak kopiowałam Placuszek Karmelowy :oops:

Ala, naprawdę jest dobry. Tylko trzeba uważać bardzo przy wyjmowaniu upieczonych placków. Parę razy zniyszczyłam je, poniewaz popękały przy wyjmowaniu z tortownicy. Stad ten sposób z papierem. Wyciagasz razem z nim - i po problemie,
A placek tak jak napisała Daga - im starszy, tym lepszy.

Aha, i śmietana musi być 36% a nie 30%.

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
Alicjarydzewska napisał(a):
Mniam , aż mi ślinka pociekła jak kopiowałam Placuszek Karmelowy :oops:

Ala, naprawdę jest dobry. Tylko trzeba uważać bardzo przy wyjmowaniu upieczonych placków. Parę razy zniyszczyłam je, poniewaz popękały przy wyjmowaniu z tortownicy. Stad ten sposób z papierem. Wyciagasz razem z nim - i po problemie,
A placek tak jak napisała Daga - im starszy, tym lepszy.
no to tragedia , bo u mnie może nie dotrwać późnej starosci :oops: :lol: :lol: :lol: