an3czka Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [quote name='Gosiek']Aniu to jest hibiscus ogrodowy (inaczej ketmia bądź róża chińska).. jest jeszcze fioletowy ale skubaniec ociąga sie z kwitnieniem :mad: przydało by się troche słonka to kilka dni powinno załatwić sprawę i bedę mogła wreszcie mu zdjecie zrobić :cool1: Gdybym ja miała ogród...:cool1: Czekam na foty tego fioletowego. Quote
Gosiek Posted August 23, 2006 Author Posted August 23, 2006 cześć dziewczyny HankaRupczewska napisał(a):Gosieńko Babcia Magi poleca NA WSZYSTKO setę z pieprzem :cool3: A tak naprawdę to jak sie czujesz ?cześć Haniu - dziś już trochę lepiej bo przynajmniej mogę coś połykać ;) ale za to dopadł mnie katar... w sumie normalka przy przeziebieniu. jestem pewna ze to przez tę klimę - siedziałam dokładnie naprzeciwko wywiewu i chwilami było mi naprawdę zimno w tych podmuchach. Dziś znów bedę sie rozgrzewać herbatką z cytryną i łykać witaminki.... zimno dzis na dworku - tylko 13 stopni a na poranny letni spacer to stanowczo za zimno :mad: Quote
Maga100 Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 [quote name='aga1215']BTW - Czy Ty piszesz powieść s-f :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: e tam, zaraz s-f :lol: Ponieważ ja chodze do pracy później, mój TZ po cichu wstaje, wychodzi z Leonem na spacer i robi sobie śniadania :p Kawy mi nie robi, żeby mnie nie budzić :evil_lol: [quote name='PIKA']to zrób sobie kogel-mogel ze spirytusem :evil_lol: tez sprawdzone :evil_lol: ja polecam kieliszek wódki z duuuża ilością pieprzu :lol: [quote name='HankaRupczewska']Gosieńko Babcia Magi poleca NA WSZYSTKO setę z pieprzem :cool3: no nie, ubiegłaś mnie! :lol: Quote
Teklunia Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Gosiek napisał(a):cześć dziewczyny cześć Haniu - dziś już trochę lepiej bo przynajmniej mogę coś połykać ;) ale za to dopadł mnie katar... w sumie normalka przy przeziebieniu. jestem pewna ze to przez tę klimę - siedziałam dokładnie naprzeciwko wywiewu i chwilami było mi naprawdę zimno w tych podmuchach. Dziś znów bedę sie rozgrzewać herbatką z cytryną i łykać witaminki.... Czesc Gosiu :) U mnie było tak: przez 3 dni ból gardła (taki porządny :shake:), następne 2 katar, a teraz i gardło (chociaz ciut mniej) i katar i potworny ból głowy... Żyć nie umierać ;) Co do antybiotyków, to uważam że to okropna rzecz. Lekarze lubują się w ich przepisywaniu, często na wyraźne zyczenie pacjenta, nawet gdy nie ma takiej konieczności. A potem ludzie się dziwią, ze grypa szaleje, ze inne chorobska stają sie coraz zjadliwsze itd. Ja się bronię gdy lekarz usiłuje mi wcisnac antybiotyk... Quote
Evelina Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 [quote name='Poświata']No chyba trochę przegięłaś. Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować na temat sposobu leczenia moich dzieci, a przynajmniej nie w galerii u Gosi. I co znaczy że u mnie anginy zdarzają się przy każdej zmianie pogody :crazyeye: , masz lepsze informacje ode mnie :crazyeye: , czy czytasz między wierszami.[SIZE="1"]Rany Poświata :crazyeye: , przeciez ja Cie nie namawiam na zmiane leczenia, jedynie mala sugestie podalam a o zmianach pogody pisalam z ---> ;) Z troska pisalam, tyle Ci powiem :shake: Teklunia, madrze robisz :klacz: Gosiek, juz pojawily sie powazne rozprawy naukowe o tym jak to nadmiar klimy/klima szkodzi. To czym sie w koncu kurujesz ? Tyle dobrych rad sie posypalo :evil_lol: Quote
dbsst Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Gosieńko czy ja już mówiłam, że UWIELBIAM Twoje foty :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Quote
an3czka Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 [quote name='Evelina'] Gosiek, juz pojawily sie powazne rozprawy naukowe o tym jak to nadmiar klimy/klima szkodzi. Dokładnie. Nadmiar zawsze szkodzi. Klimy trzeba używać z głową. Optymalna temperatura to jedno, inna sprawa to czystośc przewodów. O ile w tej domowej łatwo mozna stan filtrów sprawdzić, to w przypadku samochodowej tylko serwis nam zostaje. Ja akurat jestem przypadkiem, który w klimie czuje się jak ryba w wodzie:lol: Ani ja, ani mój mąż, ani mój pies nie chorujemy:p Quote
aga1215 Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 [quote name='an3czka']Gdybym ja miała ogród...:cool1: Czekam na foty tego fioletowego. Aniu - hibiscusa można hodować na tarasie, na zimę dobrze opatulić i tyle:lol: Gosiu - znalazłam przepis:multi: lecę do siebie wkleić hibiscusa obfoconego u sąsiadki, mój w tym roku zastrajkował:crazyeye: :shake: :scared: Gosia - wiesz może, jak przechowywać suszone na zimę owoce? Kupiłam suszarkę, przerabiam spady ogrodowe, ale co dalej? Quote
Teklunia Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 ja gdzieś ostatnio wyczytałam, ze klimatyzacja sprzyja... otyłości!!! :crazyeye: Ze niby ludzie którzy częso są w pomieszczeniach klimatyzowanych są grubsi, bo więcej jedzą. A Ci którzy się męczą w upałach, nie mają ichoty na jedzenie i są szczupli :lol: Quote
r_2005 Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Evelina napisał(a):To czym sie w koncu kurujesz ? Tyle dobrych rad sie posypalo :evil_lol: Myślę, że Gosiek wykurowała się tymi alkoholowymi przepisami i teraz musi odespać:lol: (Gosiek, miewasz "samoloty"?) Quote
PIKA Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Cześc Gosiu :multi: Jak samopoczucie? :razz: Ja przy klimie w pracy zawsze kicham pod koniec dnia :shake: i nie wiem czemu :shake: Quote
dbsst Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Teklunia napisał(a):ja gdzieś ostatnio wyczytałam, ze klimatyzacja sprzyja... otyłości!!! :crazyeye: Ze niby ludzie którzy częso są w pomieszczeniach klimatyzowanych są grubsi, bo więcej jedzą. A Ci którzy się męczą w upałach, nie mają ichoty na jedzenie i są szczupli :lol: oooooo czego to się można dowiedzieć na dgm :cool1: Quote
Gosiek Posted August 23, 2006 Author Posted August 23, 2006 witam wieczorową porą :cool1: zdycham dzis.. jestem pociągająca na maxa i strasznie boli mnie głowa.... mnie klima nie rusza - przynajmniej do tej pory tak bylo... no ale na weselu człek sie zgrzeje w tańcu, potem siądzie sobie w takim lodowatym podmuchu i przeziębienie jak na zamówienie ;) Pika - kichasz bo klima wyszusza :evil_lol: Aguś.. wiesz co? Nie mam pojecia :oops: ale zauważyłam ze owocki dobrze sie przechowują w szczelnych słojach jak są przesypane cukrem a np grzybki w workach jutowych przesypane solą :) tyle wiem.. pewnie nic Ci nie pomogłam co? aha - porobiłam dziś jakieś foty ale nie mam siły na zgranie i obróbkę więc wstawie jutro Quote
aga1215 Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Gosiek napisał(a):witam wieczorową porą :cool1: zdycham dzis.. jestem pociągająca na maxa i strasznie boli mnie głowa.... mnie klima nie rusza - przynajmniej do tej pory tak bylo... no ale na weselu człek sie zgrzeje w tańcu, potem siądzie sobie w takim lodowatym podmuchu i przeziębienie jak na zamówienie ;) Pika - kichasz bo klima wyszusza :evil_lol: Aguś.. wiesz co? Nie mam pojecia :oops: ale zauważyłam ze owocki dobrze sie przechowują w szczelnych słojach jak są przesypane cukrem a np grzybki w workach jutowych przesypane solą :) tyle wiem.. pewnie nic Ci nie pomogłam co? aha - porobiłam dziś jakieś foty ale nie mam siły na zgranie i obróbkę więc wstawie jutro rodzinne "kuchty" właśnie (ale sie przydaje GG!!) doniosły, że i jabłka i grzyby w papierowej torbie -bez soli i bez cukru :shake: Quote
Gosiek Posted August 23, 2006 Author Posted August 23, 2006 dbsst napisał(a):ja bym dziś kciała te fotki :rolleyes::shake: nei da rady.. naprawde padam na pysio i właśnie juz uciekam z DG.. rano zgram i wszucę :p dobrej nocki Quote
dbsst Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 i nawet moje słodkie łocy na Ciebie nie zadziałaja :lol: :lol: :rolleyes: Quote
PIKA Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 dbsst napisał(a):i nawet moje słodkie łocy na Ciebie nie zadziałaja :lol: :lol: :rolleyes: Ona przez ten katar nic nie widzi :shake: Dobrej nocki Gosiu :hand: Quote
an3czka Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 [quote name='Teklunia']ja gdzieś ostatnio wyczytałam, ze klimatyzacja sprzyja... otyłości!!! :crazyeye: Ze niby ludzie którzy częso są w pomieszczeniach klimatyzowanych są grubsi, bo więcej jedzą. A Ci którzy się męczą w upałach, nie mają ichoty na jedzenie i są szczupli :lol: A to ciekawe. Tylko ile my w Polsce mamy tych upałów:lol: Quote
Gosiek Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 cześć dziewczyny chrypię dziś jak stare zawiasy... musze mówić szeptem :roll: ciekawe jak na poczte pójdę... a muszę wysłać paczkę :evil_lol: ciekawe czy mnie bedą słyszeli :angryy: wstrętne choróbsko... ale u mnei tak własnie zawsze jest... jeszcze ze 2-3 dni i bedę "tylko" pokasływać ;) obiecane foteczki Quote
Teklunia Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Czesc Gosiu, towarzyszko niedoli :lol: Mi doszła jeszcze lekka temperaturka ;) [quote name='Gosiek'] Arcydzieło! I natury i Twoje :lol: Quote
jo-jo Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 [quote name='Gosiek'] Axelek :multi: , Cześć "skrzypiąca" Gosiu :multi: Quote
Cola Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 hej :) uff...udało się nadrobić zaległości :multi: wieczorowymi porami w pracy :evil_lol: :evil_lol: Nic nowego nie napiszę :roll: PIĘKNE FOTKI :loveu: :loveu: i jakby ostatnimi czasy Axia więcej się w galerii zrobiło :cool3: Szybko zdrowiej...:) Quote
dbsst Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 [quote name='Gosiek']obiecane foteczki opłaciło sie czekać :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts