Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gosiek']Aniu to jest hibiscus ogrodowy (inaczej ketmia bądź róża chińska).. jest jeszcze fioletowy ale skubaniec ociąga sie z kwitnieniem :mad:
przydało by się troche słonka to kilka dni powinno załatwić sprawę i bedę mogła wreszcie mu zdjecie zrobić :cool1:

Gdybym ja miała ogród...:cool1:
Czekam na foty tego fioletowego.

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cześć dziewczyny

HankaRupczewska napisał(a):
Gosieńko Babcia Magi poleca NA WSZYSTKO setę z pieprzem :cool3:
A tak naprawdę to jak sie czujesz ?
cześć Haniu - dziś już trochę lepiej bo przynajmniej mogę coś połykać ;) ale za to dopadł mnie katar... w sumie normalka przy przeziebieniu.
jestem pewna ze to przez tę klimę - siedziałam dokładnie naprzeciwko wywiewu i chwilami było mi naprawdę zimno w tych podmuchach.
Dziś znów bedę sie rozgrzewać herbatką z cytryną i łykać witaminki....

zimno dzis na dworku - tylko 13 stopni a na poranny letni spacer to stanowczo za zimno :mad:

Posted

[quote name='aga1215']BTW - Czy Ty piszesz powieść s-f :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

e tam, zaraz s-f :lol:
Ponieważ ja chodze do pracy później, mój TZ po cichu wstaje, wychodzi z Leonem na spacer i robi sobie śniadania :p
Kawy mi nie robi, żeby mnie nie budzić :evil_lol:

[quote name='PIKA']to zrób sobie kogel-mogel ze spirytusem :evil_lol: tez sprawdzone :evil_lol:

ja polecam kieliszek wódki z duuuża ilością pieprzu :lol:

[quote name='HankaRupczewska']Gosieńko Babcia Magi poleca NA WSZYSTKO setę z pieprzem :cool3:

no nie, ubiegłaś mnie! :lol:

Posted

Gosiek napisał(a):
cześć dziewczyny

cześć Haniu - dziś już trochę lepiej bo przynajmniej mogę coś połykać ;) ale za to dopadł mnie katar... w sumie normalka przy przeziebieniu.
jestem pewna ze to przez tę klimę - siedziałam dokładnie naprzeciwko wywiewu i chwilami było mi naprawdę zimno w tych podmuchach.
Dziś znów bedę sie rozgrzewać herbatką z cytryną i łykać witaminki....
Czesc Gosiu :)
U mnie było tak: przez 3 dni ból gardła (taki porządny :shake:), następne 2 katar, a teraz i gardło (chociaz ciut mniej) i katar i potworny ból głowy... Żyć nie umierać ;)

Co do antybiotyków, to uważam że to okropna rzecz. Lekarze lubują się w ich przepisywaniu, często na wyraźne zyczenie pacjenta, nawet gdy nie ma takiej konieczności. A potem ludzie się dziwią, ze grypa szaleje, ze inne chorobska stają sie coraz zjadliwsze itd.
Ja się bronię gdy lekarz usiłuje mi wcisnac antybiotyk...

Posted

[quote name='Poświata']No chyba trochę przegięłaś. Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować na temat sposobu leczenia moich dzieci, a przynajmniej nie w galerii u Gosi. I co znaczy że u mnie anginy zdarzają się przy każdej zmianie pogody :crazyeye: , masz lepsze informacje ode mnie :crazyeye: , czy czytasz między wierszami.[SIZE="1"]Rany Poświata :crazyeye: , przeciez ja Cie nie namawiam na zmiane leczenia, jedynie mala sugestie podalam a o zmianach pogody pisalam z ---> ;)
Z troska pisalam, tyle Ci powiem :shake:

Teklunia, madrze robisz :klacz:

Gosiek, juz pojawily sie powazne rozprawy naukowe o tym jak to nadmiar klimy/klima szkodzi.
To czym sie w koncu kurujesz ? Tyle dobrych rad sie posypalo :evil_lol:

Posted

[quote name='Evelina']
Gosiek, juz pojawily sie powazne rozprawy naukowe o tym jak to nadmiar klimy/klima szkodzi.

Dokładnie. Nadmiar zawsze szkodzi. Klimy trzeba używać z głową. Optymalna temperatura to jedno, inna sprawa to czystośc przewodów. O ile w tej domowej łatwo mozna stan filtrów sprawdzić, to w przypadku samochodowej tylko serwis nam zostaje.
Ja akurat jestem przypadkiem, który w klimie czuje się jak ryba w wodzie:lol:
Ani ja, ani mój mąż, ani mój pies nie chorujemy:p

Posted

[quote name='an3czka']Gdybym ja miała ogród...:cool1:
Czekam na foty tego fioletowego.

Aniu - hibiscusa można hodować na tarasie, na zimę dobrze opatulić i tyle:lol:

Gosiu - znalazłam przepis:multi:

lecę do siebie wkleić hibiscusa obfoconego u sąsiadki, mój w tym roku zastrajkował:crazyeye: :shake: :scared:

Gosia - wiesz może, jak przechowywać suszone na zimę owoce? Kupiłam suszarkę, przerabiam spady ogrodowe, ale co dalej?

Posted

ja gdzieś ostatnio wyczytałam, ze klimatyzacja sprzyja... otyłości!!! :crazyeye:
Ze niby ludzie którzy częso są w pomieszczeniach klimatyzowanych są grubsi, bo więcej jedzą. A Ci którzy się męczą w upałach, nie mają ichoty na jedzenie i są szczupli :lol:

Posted

Evelina napisał(a):
To czym sie w koncu kurujesz ? Tyle dobrych rad sie posypalo :evil_lol:
Myślę, że Gosiek wykurowała się tymi alkoholowymi przepisami i teraz musi odespać:lol: (Gosiek, miewasz "samoloty"?)

Posted

Teklunia napisał(a):
ja gdzieś ostatnio wyczytałam, ze klimatyzacja sprzyja... otyłości!!! :crazyeye:
Ze niby ludzie którzy częso są w pomieszczeniach klimatyzowanych są grubsi, bo więcej jedzą. A Ci którzy się męczą w upałach, nie mają ichoty na jedzenie i są szczupli :lol:

oooooo czego to się można dowiedzieć na dgm :cool1:

Posted

witam wieczorową porą :cool1:

zdycham dzis.. jestem pociągająca na maxa i strasznie boli mnie głowa....

mnie klima nie rusza - przynajmniej do tej pory tak bylo... no ale na weselu człek sie zgrzeje w tańcu, potem siądzie sobie w takim lodowatym podmuchu i przeziębienie jak na zamówienie ;)

Pika - kichasz bo klima wyszusza :evil_lol:

Aguś.. wiesz co? Nie mam pojecia :oops: ale zauważyłam ze owocki dobrze sie przechowują w szczelnych słojach jak są przesypane cukrem a np grzybki w workach jutowych przesypane solą :) tyle wiem.. pewnie nic Ci nie pomogłam co?

aha - porobiłam dziś jakieś foty ale nie mam siły na zgranie i obróbkę więc wstawie jutro

Posted

Gosiek napisał(a):
witam wieczorową porą :cool1:

zdycham dzis.. jestem pociągająca na maxa i strasznie boli mnie głowa....

mnie klima nie rusza - przynajmniej do tej pory tak bylo... no ale na weselu człek sie zgrzeje w tańcu, potem siądzie sobie w takim lodowatym podmuchu i przeziębienie jak na zamówienie ;)

Pika - kichasz bo klima wyszusza :evil_lol:

Aguś.. wiesz co? Nie mam pojecia :oops: ale zauważyłam ze owocki dobrze sie przechowują w szczelnych słojach jak są przesypane cukrem a np grzybki w workach jutowych przesypane solą :) tyle wiem.. pewnie nic Ci nie pomogłam co?

aha - porobiłam dziś jakieś foty ale nie mam siły na zgranie i obróbkę więc wstawie jutro

rodzinne "kuchty" właśnie (ale sie przydaje GG!!) doniosły, że i jabłka i grzyby w papierowej torbie -bez soli i bez cukru :shake:

Posted

dbsst napisał(a):
ja bym dziś kciała te fotki :rolleyes:
:shake: nei da rady.. naprawde padam na pysio i właśnie juz uciekam z DG.. rano zgram i wszucę :p

dobrej nocki

Posted

dbsst napisał(a):
i nawet moje słodkie łocy na Ciebie nie zadziałaja :lol: :lol: :rolleyes:

Ona przez ten katar nic nie widzi :shake:

Dobrej nocki Gosiu :hand:

Posted

[quote name='Teklunia']ja gdzieś ostatnio wyczytałam, ze klimatyzacja sprzyja... otyłości!!! :crazyeye:
A to ciekawe.
Tylko ile my w Polsce mamy tych upałów:lol:

Posted

cześć dziewczyny

chrypię dziś jak stare zawiasy... musze mówić szeptem :roll:
ciekawe jak na poczte pójdę... a muszę wysłać paczkę :evil_lol: ciekawe czy mnie bedą słyszeli :angryy: wstrętne choróbsko... ale u mnei tak własnie zawsze jest... jeszcze ze 2-3 dni i bedę "tylko" pokasływać ;)

obiecane foteczki

Posted

hej :)

uff...udało się nadrobić zaległości :multi: wieczorowymi porami w pracy :evil_lol: :evil_lol:

Nic nowego nie napiszę :roll: PIĘKNE FOTKI :loveu: :loveu: i jakby ostatnimi czasy Axia więcej się w galerii zrobiło :cool3:

Szybko zdrowiej...:)