Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

Posted

Ja juz wszystko wiem. Asher, w zeszłym tygodniu łapała okazję, na katowickiej szosie, niedaleko W-wy. Po długim czasie, zatrzymała się biała Toyota i Asher zdecydowała się wsiąść, bo już była zmarznięta, ale ignorowała zwalniające liczne pojazdy, bo Ona w byle co nie wsiada. Przemiła osoba, prowadzxąca ten elegancki samochód, swoim zachowaniem i nobliwym wyglądem ,dawała pewną nadzieję, że Asher bezpiecznie dojedzie do stolicy. Asher zapadła więc głębiej w wygodny fotel, rozejrzała się po wnętrzu i zauważyła nad lusterkiem kierowcy przyklejoną fotografię ślicznego, czaprakowatego psa z kaczuszką w zębach. Oniemiała. Pies był jej doskonale znany, kaczusia (tfu) również.......
Rozmowa potoczyła się wartko........
Resztę dopowie Ci Asherek :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sabina1 napisał(a):
Ja juz wszystko wiem. Asher, w zeszłym tygodniu łapała okazję, na katowickiej szosie, niedaleko W-wy. Po długim czasie, zatrzymała się biała Toyota i Asher zdecydowała się wsiąść, bo już była zmarznięta, ale ignorowała zwalniające liczne pojazdy, bo Ona w byle co nie wsiada. Przemiła osoba, prowadzxąca ten elegancki samochód, swoim zachowaniem i nobliwym wyglądem ,dawała pewną nadzieję, że Asher bezpiecznie dojedzie do stolicy. Asher zapadła więc głębiej w wygodny fotel, rozejrzała się po wnętrzu i zauważyła nad lusterkiem kierowcy przyklejoną fotografię ślicznego, czaprakowatego psa z kaczuszką w zębach. Oniemiała. Pies był jej doskonale znany, kaczusia (tfu) również.......
Rozmowa potoczyła się wartko........
Resztę dopowie Ci Asherek :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

No, no....zaczyna się prawie jak u Chmielewskiej! :lol:

Posted

Hmm coraz ciekawiej.. poproszę o dalszą część tego pasjonującego opowiadania :evil_lol:

czesć Małgosiu -Bajanek miał przemiłe odwiedzinki sądząc po fotkach - a wujaszek... każdemu psiakowi ( i nei tylko) takiego zyczę :lol:

Posted

[quote name='Gosiek']Hmm coraz ciekawiej.. poproszę o dalszą część tego pasjonującego opowiadania :evil_lol:

ja też czekam z niecierpliwością!:lmaa::evil_lol:

[quote name='Gosiek'] czesć Małgosiu -Bajanek miał przemiłe odwiedzinki sądząc po fotkach - a wujaszek... każdemu psiakowi ( i nei tylko) takiego zyczę :lol:

O tak Gosiu! Bajan był zachwycony!:lol: A przywitałam się z tobą...u ciebie!;)

Posted

I ja czekam. Dalszą część zna tylko Asherek. Gdzie ONA jest Czy na pewno dojechała ? Chyba tak, bo ostatnio obwieszczała, że zamierza robić faworki. Chyba po powrocie.

Posted

[quote name='Sabina1']I ja czekam. Dalszą część zna tylko Asherek. Gdzie ONA jest Czy na pewno dojechała ? Chyba tak, bo ostatnio obwieszczała, że zamierza robić faworki. Chyba po powrocie.

Faworki? dla nas? :sabber:

Posted

Asher, będąc małą dziewczynką, ujrzała, pewnego pogodnego, mroźnego poranka swoją mamę krzątającą się energicznie w kuchni. Na stole leżały różne produkty w paczuszkach, mama miesiła coś zawzięcie w dużej misce, a na kuchni skwiertczało cos w rondlu, pachnąc niezwykle przyjemnie. Mamo, co robisz? - spytała malutka Asher. Faworki, odpowiedziała jej zaaferowana mamusia, zobaczysz, to jest coś pysznego. A co to jest? - spytała dziewczynka, wskazując na pożółkłą kartkę papieru, leżącą obok miski i wypełnioną pięknym kaligraficznym pismem. No, właśnie mówię , faworki - odparła mamusia, nie patrząc na dziecko. Biedna malutka Asher zjadła więc , niewiele myśląc kartkę papieru, co nie dość, że nie dało jej żadnej satysfakcji smakowej, to jeszcze wywołało później potężne niesnaski w rodzinie, bo był to jedyny , najlepszy przepis, używany od pokoleń. Dorosła już Asher, od wielu już lat próbuje odtworzyć przepis, degustując co roku w karnawale, u znajomych różne faworkimając nadzieję, że trafi na ten właściwy, nastąpi zgoda w rodzinie i mama, która nie zapomniała jej tego nigdy, znowu będzie szczęśliwa.
Jeden przepis Asher już dostała, zdaje się od Agi1215, ale to mało. Kochani, pomóżmy biednej Asher !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='mmbbaj']

Napisał(a) asher
A jak dodam, że tym samochdem była biała Toyota? :cool1:
:shake:...nie kumam! :roll:

A jak dorzucę, że w tym samochodzie oprócz mnie, Sabiny i kierowcy jechał tez przesliczny mały serdelek? :cool1:

[quote name='Sabina1']Uważaj Małgosiu, bo Asherek bedzie Cie teraz dreczył. Ja go znam jak własną cioteczna siostrę (b. podobne charakterem), kochanego zgreda.
Sabino??? :-o No wiesz??? :obrazic:
Ale możliwe, że ci wybaczę, bo piszesz o mnie powieść... :cool1: Tylko nie jestem pewna, czy w tej powieści aby mnie nie szkalujesz? :hmmmm:

Posted

Sabina1 napisał(a):
Asherku Kochany, na pewno Cię nie szkaluję, na pewno.:mad: przecież sama pisałaś, że mama przepis........................zgubiła.
No właśnie! ZGUBIŁA! Sama! A nie, że mała asher zeżarła :obrazic:

Posted

Bo to pierwsze jest nieprawdopodobne, a to drugie jest prawdopodone. Moje dziecko, kiedyś, obdarowane św. obrazkiem przez 'ksiądza z kolendą" - zeżarło obrazek w całości.
A w Toyocie jechałas nie ze mną, tylko podobno z jakąś Czeszką :crazyeye:

Posted

[quote name='Sabina1']Bo to pierwsze jest nieprawdopodobne, a to drugie jest prawdopodone.
Ja byłam dużą dziewczynką, kiedy ten przepis zaginął. Nie zżerałam juz rzeczy niezżeralnych :obrazic:

Moje dziecko, kiedyś, obdarowane św. obrazkiem przez 'ksiądza z kolendą" - zeżarło obrazek w całości.

A co ksiądz na to? :lol:

A w Toyocie jechałas nie ze mną, tylko podobno z jakąś Czeszką :crazyeye:
Ależ skąd "z tobą"? :-o Oczywiście, że nie z Tobą! Z Czeszką też nie, ale można powiedzieć, że z nie do końca Polką ;)
No, Małgorzato, już wiesz, prawda? :cool1:

Posted

Sabina1 napisał(a):
Asherku Kochany, na pewno Cię nie szkaluję, na pewno.:mad: przecież sama pisałaś, że mama przepis........................zgubiła.

Sabina, toś Ty kryminały powinna pisać :cool3:
Super :multi:

Posted

Sabina1 napisał(a):
Czy moge jako przeprosiny wysłać do Twojej galerii przepisik na faworki? :placz: :placz: :placz: Mogę tez wyjaśnic, co to jest radełko :loveu: :loveu: :loveu:
Przepisik dawaj do galerii żarłoków (NIE boorków :lol: ), a w ramach przeprosin domagam się dalszego ciągu powieści :cool1:

Posted

[quote name='asher']

Ależ skąd "z tobą"? :-o Oczywiście, że nie z Tobą! Z Czeszką też nie, ale można powiedzieć, że z nie do końca Polką ;)
No, Małgorzato, już wiesz, prawda? :cool1:

[quote name='asher']A jak dorzucę, że w tym samochodzie oprócz mnie, Sabiny i kierowcy jechał tez przesliczny mały serdelek? :cool1:

Nie Joanno! Nie wiem! :angryy::angryy::angryy: Nie znam nikogo kto przyklejałby sobie zdjęcie Bajanka z kaczusią w zębach :placz::placz::placz:I nie znam żadnych serdelków, które jeżdżą białą toyotą! I znam tylko jedną osobę, która jezdzi ...chyba :hmmmm:... białą toyotą, ale ona też nie ma powodu żeby przyklejać zdjęcia Bajana bo...............bo ma dużo własnych! I jest Polką, a nie Czeszką! :lol: A ja już nie wiem nic! :B-fly:

Posted

Asherku, ależ co niemozliwe, to niemożliwe. Zakończenia obu opowieści znasz tylko Ty . I to od Ciebie czytelnicy domagaja się dalszego ciągu. Moja wredna rola "wkurzacza Asherka" własnie sie skończyła. Teraz Ty...........