Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Stary Rok odchodzi wielkimi krokami, niech wiec wszystkie zle chwile zostana za Wami. Nowy niech przyniesie duzo zdrowia, radosci, a przee wszystkim szczescia i milosci!!!!!!!!!!!:BIG:

Posted

Dla nas sylwester to wesołe powitanie nowego roku, dla większości psów...kataklizm i koniec świata:angryy: W Warszawie już w ciągu dnia słychać było pojedyńcze wystrzały, Bajan biegał do okna, oszczekiwał to co tam go niepokoiło po czym jako spokojniejsze miejsce pobytu wybierał łazienkę lub przedpokój:scared:Im bliżej wieczora tym więcej wystrzałów więc robił się coraz bardziej niespokojny. O 12-tej wiadomo co się dzieje...nie milknące wystrzały i fajerwerki skotłowały naszego Bajana do reszty :nerwy: Był bardzo zdenerwowany, szczekał, zawodził, dyszał, pokazywał na drzwi wyjściowe i prosił nas żeby stąd wyjść...Mowy nie było żeby wszedł do pokoju, ale i bardzo denerwowało go kiedy my tam byliśmy! Początkowo, zgodnie z wyczytanymi radami jak pokazać psu, że niesłusznie się czegoś boi staraliśmy się zachowywać normalnie i bagatelizować jego zdenerwowanie. To jednak nie skutkowało i ostatecznie zaraz po toaście wylądowaliśmy całą trójką w łazience :lol: Chyba te przeżycia i wielogodzinny stres poruszyły żołądek Bajanowi bo musieliśmy z nim wyjść zanim umilkły całkiem wystrzały i...........o dziwo na spacerze uspokoił się:roll: Po powrocie zasnął bardzo zmęczony:sleeping:
może pod stołem będzie bezpieczniej?...:roll:

Posted

Biedny Bajanek :shake:
Małgosiu a dawałas może kiedyś Bajankowi do zabawy balony?
Ja nauczyłam Axia jak był szczeniakiem zabaw z balonami - jak zagryzał balon to szczebiotałam do niego :i gdzie balonik? co zrobiłeś z balonikiem...itp. Dzieki temu nauczył się obcowania z hukiem i nie mamy problemu w sylwestra :cool1:

buziaki noworoczne przesyłamy

Posted

Małgosiu , ja jak miałam Harleya to też spędzałam sylwestra albo pod biurkiem albo w łazience :roll: .Wiem jak biedne zwierzatko się męczy :-( .Raz też dalismy srodek na uspokojenie , ale wcale nie było lepiej:-( .Ozzy na szczęście ma petardy ... w nosie :evil_lol: .

Posted

:hmmmm: też Sylwestra mam domowego ...
Powrót z wieczornego spacerki Wektor odbył z prędkością torpedy
W domu już było dobrze... byle przy moich nogach...
Z poprzednim psem były problemy, dopóki ze starości nie ogłuchł...
zupełnie nie mógł sobie znaleźć miejsca:-(

Posted

Biedny Bajanek. Głaski dla niego :lol:
Moj Ataj tez sie boi strzalow. Siedzi w lazience i slucha glosnej muzyki z radia. Polecam ten sposob. ;) W tym roku nawet secjalnie sie nie bal i nie chowal glowy za pralke. Ale juz wyjsca na sacerek sa sprintowe. I musze to uszanowac;)

Posted

dbsst napisał(a):
Bidulek ale juz prawie koniec i teraz ma spokoj do nastepnego roku ;)

koniec:crazyeye: :shake: u nas petardowi hobbyści mieszkają :angryy:
biedny Bajanek, biedny Ataj....

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
:-( biedny Weki :shake:

Weki tytułem rekompensaty całe dopołudnia spędził w ogrodzie - baaaardzo zadowolony ;)
Czy dawałyście może coś psom na uspokojenie?

Posted

Lazy to uspokajała sie na KANAPIE! Na która na codzien nie ma wstępu. Tam jakos petardy nie byly straszne...Mama co prawda tłumaczyła jej ze to tylko raz do roku moze sobie tam polezec, ale ona jakos szybko o tym zapomniała i dzisiaj tez "tweirdziła, ze słyszy strzały":eviltong:

Posted

LAZY napisał(a):
Lazy to uspokajała sie na KANAPIE! Na która na codzien nie ma wstępu. Tam jakos petardy nie byly straszne...Mama co prawda tłumaczyła jej ze to tylko raz do roku moze sobie tam polezec, ale ona jakos szybko o tym zapomniała i dzisiaj tez "tweirdziła, ze słyszy strzały":eviltong:
a jak , przecież dziś też strzelali i to ostro :evil_lol:

Posted

użalcie się jeszcze nad Tuffikiem :-(

Wczoraj po toaście szukam TZ i Tuffcia w naszym M-4 i ....znalazłam ich w szafie. :crazyeye: Pańcio nie chciał zostawiać małego samego i dotrzymywał mu towarzystwa.Muszę przyznać , że w ubiegłych latach bywało gorzej,raz nawet podałam mu środek uspokajający ,który nie poskutkował.

Na popołudniowym spacerku oczywiście szybkie siq i biegiem do domku.Nie chce zrobić kupki.Wolał zrobić w domku w pokoju Mateusza.Nie powiem ,żeby Mati był z tego powodu szczęśliwy.

Posted

Alka napisał(a):
użalcie się jeszcze nad Tuffikiem :-(

Wczoraj po toaście szukam TZ i Tuffcia w naszym M-4 i ....znalazłam ich w szafie. :crazyeye: Pańcio nie chciał zostawiać małego samego i dotrzymywał mu towarzystwa.Muszę przyznać , że w ubiegłych latach bywało gorzej,raz nawet podałam mu środek uspokajający ,który nie poskutkował.

Na popołudniowym spacerku oczywiście szybkie siq i biegiem do domku.Nie chce zrobić kupki.Wolał zrobić w domku w pokoju Mateusza.Nie powiem ,żeby Mati był z tego powodu szczęśliwy.
oj a może to Tufficzek chciał Pańciowi dotrzymać towarzystwa ;)

Posted

Moja mama powiedziala, ze Lazy tez sie wybierała do szafy, ale tam ona jej juz nie pozwoliła wejsc...brodzik w łazience wystarczył:P

Naszczescie na podwórko sunia idzie chetnie i nie ma problemu z wariowaniem w sniegu, nawet jak słychac strzały. Nie wiemczemu w domu tak reaguje. Acha i tak sie deneruje tez za moim blokiem, na boisku gdzie strzelaja nie reaguje wcale...:roll: