Alka Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='mmbbaj']Zabawa z Bajanem na działce :lol: Widać ,że zarówno Pańcia jak i Bajanek świetnie się bawią.:multi:Fajnie się Was ogląda , super foty ! :loveu: Quote
Daga_i_Oskar Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Cześć Małgosiu :multi: ale świetne zdjęcia działkowe i widać, ze Bajanek i Pańcia świetnie się ze sobą dogadują i oboje mają wiele radości ze wspólnej zabawy :loveu: Mam nadzieję, że uda Nam się znaleźć na Krakowskiej wystawie :) Quote
KUMPELka Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 mmbbaj napisał(a):Magda, czy Kumpel, teraz jak jest tak gorąco ma apetyt? Bo Bajan wyraznie mniej je, może przez te chrupki, ale ja mu mieszam...:roll: Gosiu, Kumpel dopiero coś zjada jak wraca po wieczornym spacerze, rowerze/ pływaniu :p Przez te upały nawet do michy nie zagląda. Tylko ciągle chlipce wodę i to tylko świeżą :evil_lol: bo to taka gadzina, że jak raz się napije to trzeba odrazu nalać mu świeżej :diabloti: ale nie dziwię się bo po takim razie ma w misce więcej śliny z fafli niż wody :lol: :lol: :lol: Gosiu, to może rolki :razz: Quote
bea100 Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='Gosiek'] .... .... Łomatko, to to co niesie Bajan na pierwszej focie to jest MIŚ?!? :evil_lol: Nigdy bym nie zgadła...:cool1: Byłam pewna, że to pizza, którą świsnął...:lol: Mmbbaj, Bajanek fajnie się prezentuje na tej drugiej fotce=ma ładny=prosty grzbiet :p SUPER :loveu: (staraj się to pokazać na wystawie; pilnuj by ci się stojąc przed sędzią nie ,,załamywał" tzn rób po pół malutkiego kroczku do przodu w razie czego tak by był ,,wyciągnięty" bo taki piękny grzbiet to wielka zaleta u samca-ogara :p ). Ładnie ,,stoi". Hmmm...A może jak będziecie na ringu to...kucnij i daj mu się...wycałować ?:razz: PS za gratulki bardzo dziękujemy :p Quote
Maga100 Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Małgosiu, zazdroszczę przeraźliwie tego odpoczynku na łonie natury :cool1: Quote
mmbbaj Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 [quote name='bea100']Łomatko, to to co niesie Bajan na pierwszej focie to jest MIŚ?!? :evil_lol: Nigdy bym nie zgadła...:cool1: Byłam pewna, że to pizza, którą świsnął...:lol: To jest...znaczy był...Kubuś Puchatek :evil_lol: [quote name='bea100']Mmbbaj Ładnie ,,stoi". Hmmm...A może jak będziecie na ringu to...kucnij i daj mu się...wycałować ?:razz: Nie wiem czy Bajan będzie chciał się całować na ringu :evil_lol: Ale oczywiście będę się starać zwracać uwagę na to co mówisz! :lol: A mnie cosik na wspominki wzieło...zobacz, jeszcze tak niedawno był taki malutki... Quote
KUMPELka Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='mmbbaj'] Jaki to był śliczny maleńtas :loveu: A teraz taki kawał chłopaczyska :cool3: Quote
mmbbaj Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 [quote name='Alka']Widać ,że zarówno Pańcia jak i Bajanek świetnie się bawią.:multi:Fajnie się Was ogląda , super foty ! :loveu: Dzięki Alu, faktycznie dobrze się bawiliśmy, a jeszcze bardziej niż ze mną Bajan lubi z pańciem :lol: , tylko nie ufociłam...:oops: [quote name='Daga_i_Oskar'] Mam nadzieję, że uda Nam się znaleźć na Krakowskiej wystawie :) Witaj Dagusiu!!!!! Bardzo bym chciała cię spotkać :lol: , my jesteśmy w niedzielę! Quote
bea100 Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 KUMPELka napisał(a):Jaki to był śliczny maleńtas :loveu: A teraz taki kawał chłopaczyska :cool3: Czas leci. Mimo to; dla mnie zawsze zostanie to ,,mój" (choć odrobineczkę ;) ) i ,,chłopczyk" i ,,malutki" :lol: Quote
mmbbaj Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 [quote name='KUMPELka']Tylko ciągle chlipce wodę i to tylko świeżą :evil_lol: bo to taka gadzina, że jak raz się napije to trzeba odrazu nalać mu świeżej :diabloti: ale nie dziwię się bo po takim razie ma w misce więcej śliny z fafli niż wody :lol: :lol: :lol: z Bajanem jest identycznie! :lol: [quote name='KUMPELka']Gosiu, to może rolki :razz: Magda, czy w ten sposób chcesz się pozbyć konkurencji? :mad: Chcesz mnie zabić? :evil_lol: [quote name='Maga100']Małgosiu, zazdroszczę przeraźliwie tego odpoczynku na łonie natury :cool1: Nooooo! Było super :lol: [quote name='bea100']Czas leci. Mimo to; dla mnie zawsze zostanie to ,,mój" (choć odrobineczkę ;) ) i ,,chłopczyk" i ,,malutki" :lol: Bea, to oczywiste, że tak odrobineczkę będzie zawsze twój ;) A i chłopczyk i malutki to on jest dla mnie stale :lol: I mówię tak do niego! Quote
KUMPELka Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 mmbbaj napisał(a): Magda, czy w ten sposób chcesz się pozbyć konkurencji? :mad: Chcesz mnie zabić? :evil_lol: Oooo, trzeba nad tym pomyśleć :eviltong: Gosiu, a tak na poważnie to co byśmy bez Ciebie robiły kochana :loveu: Ja też na rolkach nie jeżdżę ale się przymierzam ...w przyszłym roku :p Wszystko w przyszłym roku niestety i stety ;) Quote
Czoko Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 mmbbaj napisał(a):Magda, takie zaświadczenie było wymagane w zwszłym roku i w Krakowie i w Warszawie, to były międzynarodówki! Nie wiem, może w tym roku nie wymagają, ale wolę mieć :p Na krajówkach zawsze było potrzebne tylko o wściekliznie. Nie twierdzę też, że bez niego się nie wejdzie bo w Krakowie weszliśmy :lol: Po prostu miała je dla nas Hania, ale dojechała pózniej niż my i weszliśmy jakoś bez problemu, wiesz, że zawsze jest spory ruch! Ale jakby nagle się okazało, że musi być to będę je miała, może się przecież trafić ktoś upierdliwy! Przepraszam ale też dołaczę. Nie czytałam całego wątku i nie wiem na jaką okazję może być potrzebne zaświadczenie o szczepieniu - we wrześniu chętnie z Czokunią (jako widzem) zobaczyłabym wystawę ale narazie nie wiem jak to byłoby możliwe. Fragment Waszej rozmowy przypomina mi moje pytanie, które kiedyś zadałam w wątku o wystawach. W jakiej części Mokotowa mieszkacie - właśnie zobaczyłam że Behemot i Was zapraszała na planowane spotkanie, które mnie chyba już minie. Pozdrawiam Ewa Quote
KUMPELka Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Czoko napisał(a):Przepraszam ale też dołaczę. Nie czytałam całego wątku i nie wiem na jaką okazję może być potrzebne zaświadczenie o szczepieniu Zaszwiadczenia niby też trzeba było mieć w tym roku w Katowicach ale tylko sprawdzali wściekliznę...tylko właśnie zawsze ktoś upierdliwy może się znależć :mad: Czoko napisał(a): W jakiej części Mokotowa mieszkacie Ja mieszkam na Śląsku ;) Pozdrawiam Cię Ewo :p Quote
bea100 Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Czoko napisał(a):Przepraszam ale też dołaczę. Nie czytałam całego wątku i nie wiem na jaką okazję może być potrzebne zaświadczenie o szczepieniu - we wrześniu chętnie z Czokunią (jako widzem) zobaczyłabym wystawę ale narazie nie wiem jak to byłoby możliwe. Fragment Waszej rozmowy przypomina mi moje pytanie, które kiedyś zadałam w wątku o wystawach. ... Hej Czoko, witaj :p Postaram ci się odpowiedzieć dokładniej w czym rzecz. Na wystawę psów są wpuszczane TYLKO wystawiane psy (i wystawca i jego pies mają specjalne ,,zaproszenie" do wejścia). Niestety będziesz musiała wejść/jako ,,płatny" widz/ bez pieska. Wszystkie wystawiane psy muszą mieć książeczkę zdrowia (z aktualnymi szczepieniami zwłaszcza na wściek) a czasem jeśli organizatorzy zarządają (głównie tak się dzieje na Międzynarodówkach) też specjalne imienne dla psa zaświadczenie od weta (nie starsze niż sprzed 3 dni/o którym pisała Mmbbaj) o tym, że ,,dopuszcza" on tego psa do wystawy. Wet (pomimo aktualnej książeczki) bada psa tzn mierzy mu gorączkę i osłu****e i sprawdza i uszy i oczy itd i wogóle tak ogólnie bada i jeśli jest Ok to wystawia to zaświadczenie.Na ,,bramce" wystawowej jest dyżurujący wet i sprawdza to wszystko o czym napisałam. Quote
bea100 Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 :evil_lol: no koniec świata, zobaczcie, sito na dogo mi wygwiazdkowało ,,bardzo niecenzuralny" wyraz: osłu****e :lol: :lol: :lol: Quote
Behemot Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Jakie rozkoszniak! :multi::multi::multi: A ja wymyśliłam ksywkę dla Bajana: "ZaBAJONe" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: (Wiecie, od tych lodów :cool3:) Quote
bea100 Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='Behemot'] .... A ja wymyśliłam ksywkę dla Bajana: "ZaBAJONe" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: (Wiecie, od tych lodów :cool3:) Dobra ksywka :p A imię BAJAN coś znaczy (ciekawe czy wiesz co?) Quote
Behemot Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 bea100 napisał(a):Dobra ksywka :p A imię BAJAN coś znaczy (ciekawe czy wiesz co?) Nie mam pojęcia :razz: Quote
mmbbaj Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 bea100 napisał(a):Dobra ksywka :p A imię BAJAN coś znaczy (ciekawe czy wiesz co?) Behemot napisał(a):Nie mam pojęcia :razz: Noooo babciu, do dzieła :lol: , zagadka bez rozwiązania? ;) A ja dodam jeszcze skromnie, że w Warszawie jest nawet ulica Bajana :gent: , ale nie stąd wywodzi się jego imię! A ksywka fajna, taka smakowita :sabber: Quote
bea100 Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Bajan: Po pierwsze (zgodnie z wielowiekową=muzyczną tradycją nadawania imion rodzimym-wszak grającym-ogarom): tak miał na imię najsłynniejszy/legendarny spiewak rosyjski i na cześc tego spiewaka nazwano tak dawny instrument muzyczny (rodzaj harmonii ręcznej) No i po drugie: w staropolszczyżnie tak zwano bajarza (gawędzierza czyli tego, co opowiadał klechdy). Gdy wybrałam już literkę to imię dla ogareczka wybrał TZ Mmbbaj (tzn miał być to pierwotnie ,,BAJ" z którego ,,powstał" po starannych poszukiwaniach ,,BAJAN" i taki ma też wpis w rodowód :p ) Zdałam?!? hihihi Quote
Behemot Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 mmbbaj napisał(a):Noooo babciu, do dzieła :lol: Babciu??? BABCIU????!!! Are you talking to me? :mad: :cool3: mmbaj napisał(a):A ja dodam jeszcze skromnie, że w Warszawie jest nawet ulica Bajana :gent: , ale nie stąd wywodzi się jego imię! Ale dosłownie??? :oops: Ulica Bajana? Ja dziś odmawiam myślenia - od upałów mózg mi się zlasował :razz: Quote
bea100 Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Behemot napisał(a):Babciu??? BABCIU????!!! Are you talking to me? :mad: :cool3: Ale dosłownie??? :oops: Ulica Bajana? Ja dziś odmawiam myślenia - od upałów mózg mi się zlasował :razz: Faktycznie ,,zlasował" :lol: , to o BABCI było do mnie (Bajan jest wnuczkiem z mojej hodowli a jego przydomek brzmi wszak ,,Poszły w Las" :p ). Kliknij sobie w mój hodowlany banner w podpisie a znajdziesz tam i Bajanka :lol: A Jerzy Bajan był zasłuzonym XIX wiecznym polskim pilotem sportowym (stąd i ulica w Wwie) Quote
Behemot Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='bea100']Faktycznie ,,zlasował" :lol: , to o BABCI było do mnie No to odetchnęłam z ulgą.... bo ja naprawdę, naprawdę, naprawdę jestem jeszcze ciut za młoda na babcię! :evil_lol: [quote name='bea100']A Jerzy Bajan był zasłuzonym XIX wiecznym polskim pilotem sportowym (stąd i ulica w Wwie) Z zasłużonych polskich pilotów znam tylko tzw. "Żwirka" i "Muchomorka"* :cool3: *) Oczywiscie chodzi mi o Żwirko i Wigurę :cool3: Quote
Alicja Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 :razz:oby tylko Bajan nie zechciał latać czy też spiewać :p Quote
mmbbaj Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Behemot napisał(a):Babciu??? BABCIU????!!! Are you talking to me? :mad: :cool3: :evil_lol: ...Behemot, spoko! Babciu to nie do ciebie tylko do Bei, to ona jest babcią Bajana bo jest mamusią Duni, matki Bajana ;) Tak jak ty jesteś mamusią Sonieczki, proste? ;) Behemot napisał(a):Ale dosłownie??? :oops: Ulica Bajana? Ja dziś odmawiam myślenia - od upałów mózg mi się zlasował :razz: Tak, dosłownie! Na Żoliborzu! Ta nazwa jest od nazwiska lotnika Jerzego Bajana :lol: Behemociku, może jakieś kompresiki na głowę? ;) Ale poważnie, to ja też właśnie wróciłam ze spaceru z Bajanem (nie lotnikiem Behemot, tamten już nie żyje:eviltong: ) i ugotowaliśmy się okropnie! Bajan po drodze napił się wody u zaprzyjaznionej kwiaciarki, a resztką tej wody go polałyśmy, ale teraz i tak padł i śpi! Quote
Recommended Posts