Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

Posted

Małgosiu, jeżeli schowasz się Bajanowi i on nie może cię znaleźć i nie ma innego niebezpieczenstwa jak ulica czy coś, TO NIE WYCHODZ Z KRYJÓWKI. Ewentualnie zagwiżdż czy coś. Mnie parę razy serce się kroiło, jak widziałam, że Leon w panice biega dookoła, ale byłam twarda ;) Czekałam aż sam mnie znajdzie

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cześć Gosiu - chciałam powiedzieć ze baaardzo podoba mi się ta foteczka

no i, jeszcze coś:
Czuję się dobrze w Twoim towarzystwie,
przyjmij więc życzenia z walentynkowym uściskiem.

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar'] mamy nadzieje, ze razem z męzuliem spedziliscie wyjątkowo ten dzien :loveu: :crazyeye: Mmbbaj, masz jakiegos dziwnego gacha? :crazyeye: A co TZ na to? :mad:

Posted

[quote name='asher']:crazyeye: Mmbbaj, masz jakiegos dziwnego gacha? :crazyeye: A co TZ na to? :mad:

[quote name='Daga_i_Oskar']oczywiście MĘŻULKIEM miało być :eviltong: :lol: :lol:

:megagrin::megagrin::megagrin::roflt::roflt::roflt:

Posted

[quote name='mmbbaj']:loveu::loveu::loveu:

Małgosiu, walentynkowe zdjęcie Bajanka jest śliczne, ale wdł mnie najpiękniejsze jest to powyżej. I jeszcze ta cudownie dobrana rameczka.:iloveyou: Zachwycam się, ale nie dziwię, bo kiedyś jak otworzyła mi się Wasza strona, to zobaczyłam piękne obrazy. Małgosiu, chyba za bardzo kryjesz się z talentem:calus:

Posted

Sabina1 napisał(a):
Małgosiu, walentynkowe zdjęcie Bajanka jest śliczne, ale wdł mnie najpiękniejsze jest to powyżej. I jeszcze ta cudownie dobrana rameczka.:iloveyou: Zachwycam się, ale nie dziwię, bo kiedyś jak otworzyła mi się Wasza strona, to zobaczyłam piękne obrazy. Małgosiu, chyba za bardzo kryjesz się z talentem:calus:

To niesprawiedliwe :mad: mi się nigdy nie otworzyła a tak bardzo chciałabym pochwalić Gosię i Marka za talent a tak...:shake: nie mogę chwalić za coś czego nie widziałam a wierzę że byłoby za co :razz:
Gosiu, Marku - proszę, zróbcie coś :lmaa: :bye: :helo:

Posted

Sabina1 napisał(a):
Małgosiu, walentynkowe zdjęcie Bajanka jest śliczne, ale wdł mnie najpiękniejsze jest to powyżej. I jeszcze ta cudownie dobrana rameczka.:iloveyou:

Sabinko, mnie też się podoba, ale to głównie zasługa możliwości programów komputerowych, które właśnie odkrywam...;)

Sabina1 napisał(a):
Zachwycam się, ale nie dziwię, bo kiedyś jak otworzyła mi się Wasza strona, to zobaczyłam piękne obrazy

W większości to są obrazy Marka :eviltong:

Sabina1 napisał(a):
Małgosiu, chyba za bardzo kryjesz się z talentem:calus:

eeeeeeeeeeeeeee.........:cool1:, ale to bardzo miłe co mówisz :buzi:

KUMPELka napisał(a):
To niesprawiedliwe :mad: mi się nigdy nie otworzyła a tak bardzo chciałabym pochwalić Gosię i Marka za talent a tak...:shake: nie mogę chwalić za coś czego nie widziałam

no, oczywiście! :evil_lol:
KUMPELka napisał(a):
Gosiu, Marku - proszę, zróbcie coś :lmaa: :bye:

No, właśnie nie wiadomo co zrobić :niewiem:, bo niektórym strona się otwiera, a niektórym nie! Musisz próbować :cool3:

Posted

Mnie też się strona nie otwiera :shake: Przedwczoraj jakims cudem udało mi się wejść w "Ciekawostki"... i to by było na tyle :shake:

Jak idzie szkolenie? :cool3:

Posted

[quote name='asher']Mnie też się strona nie otwiera :shake: Przedwczoraj jakims cudem udało mi się wejść w "Ciekawostki"... i to by było na tyle :shake:

:niewiem:

[quote name='asher']Jak idzie szkolenie? :cool3:

A więc! :lol:...Korzystając z waszych rad i sugestii, wczoraj na spacerze przez godzinę bawiłam się z Bajanem! Miałam dogodne warunki bo akurat nikogo nie było.Cały czas Bajan był na lince! Ćwiczyliśmy przywołanie, "zostań" i przywołanie itd. Bawiliśmy się patykiem tzn. najpierw ja się cieszyłam jaki mam cudny patyk, Bajan chciał go mieć, a ja uciekałam, albo mu rzucałam, a on za nim leciał! Ogary nie czują aportu, ale pomyślałam, że może w ten sposób będę go zachęcać i zacznie oddawać:cool3: Póki co posługiwałam się dwoma patykami, jak jeden był u Bajana to zachęcałam go do drugiego i znów rzucałam itd. Bajan był zachwycony!!! Potem spróbowałam robić mu ślad parówkami. Kazałam mu zostać, a sama odeszłam rzucając tu i tam paróweczki (plasterki), potem do niego wróciłam i pokazałam jak szukać. Był zaintrygowany, ale chyba jeszcze nie do końca załapał o co chodzi ;). No i oczywiście, mając do dyspozycji większy luz kiedy Bajan jest na lince...chowałam się mu za drzewa! I Bajan mnie szuka!:multi: Ogólnie mogę stwierdzić, że bardzo ładnie się koncentrował i był zadowolony! A potem.........przyszedł pan z Carmelką! I też pozwoliłam się Bajanowi bawić na lince. Żeby się zbytnio nie oddalały po prostu wołałam Carmelkę, która bardzo ładnie przychodzi :lol: I po zabawie, kiedy mieliśmy iść do domu też odchodziliśmy na lince. Musiałam co prawda lekko pociągnąć Bajana żeby odwrócić jego uwagę od Carmeli na mnie, ale potem już ładnie poszedł, oczywiście chwalony jak nie wiem co! Może jeszcze zostalibyśmy dłużej, ale szedł facet z dużym psem samcem, który też bawi się z Carmelką i nie chciałam ryzykować zadymy! No i tyle wczoraj, a dzisiaj ćwiczymy dalej!:lol:

Posted

mmbbaj czytałam o Twoich problemach z Bajankiem. Cóż, to ogar. Żadnych niezgodnych z przeznaczeniem rasy skłonności nie przejawia, więc chyba jest dobrze?:eviltong:
Świetnie, że się zaczyna Tobą interesować.
Jeśli mogę jeszcze coś zasugerować (sama z takich "sztuczek" korzystam), to najważniejsze aby być dla psa nieprzewidywalną w sensie zabaw i zabawek. W pewnym momencie pies najzwyczajniej robi się ciekawski i czeka na coś fajnego. Jeśli Bajan lubi gonić "zdobycz", to możesz raz kozłować mu piłkę, raz poprzeciągać się sznurem, innym razem zabawa kijem, itp. Fajnie też przeplatać (dla różnorodności) typową zabawę z ćwiczeniem komend.