Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mmbbaj napisał(a):
PIKA napisał(a):

:hmmmm: a czy siostrzyczka to nie byla przed cieczką? 8)

Pika, no niestety tak było! 8) :lol:

a czemu niestety ? :o
Chyba, ze dla Was, bo pies na wystawie nakręcony na cieczkowa suke to przekleństwo :-?

Posted

mmbbaj napisał(a):
PIKA napisał(a):

:lol: no to faktycznie miałaś wesoło :wink:

Posted

PIKA napisał(a):
mmbbaj napisał(a):
PIKA napisał(a):

a czemu niestety ? :o
Chyba, ze dla Was, bo pies na wystawie nakręcony na cieczkowa suke to przekleństwo :-?

No to jak to "czemu niestety"? :o cieczkowa suka na wystawie to przekleństwo :evilbat: , właśnie Bajan tak się nakręcił :-?

Posted

i znów Małgosi nie ma :o

Pochwalić się proszę koniecznie co Bajanek dostał od Mikołaja 8)
a może Mikołaj nie daje rady prezentó przez komin przepchnąć?

Posted

Patka napisał(a):
dgo szaleje ja prosze zimowe fotki :D

Patka kochana :D skąd mam mieć zimowe fotki jak u nas zimy nie ma tylko paskudnie leje deszcz :x

Gosiek napisał(a):
i znów Małgosi nie ma :o

Pochwalić się proszę koniecznie co Bajanek dostał od Mikołaja 8)

Gosiu, Bajanek dostał misia, którego już prawie nie ma :lol: :wink:

HankaRupczewska napisał(a):
Małgosiu - długo nas nie było... Chcieliśmy się niniejszym PODLIZAĆ ! Czy jesteś ? Bo jak Cię nie ma - to na próżno ... :evilbat: :lol:

Haniu, już wróciłam :lol:

Posted

Alka napisał(a):
Pańcia Bajankowa cosik zaniedbuje galeryjkę . :nono:

Co słychać u Bajanka? :wink: :D

Oj to prawda Alu, to prawda :oops: Przez tę pogodę leń we mnie wszedł! :lol: Za oknem jest tak obrzydliwie :x Czekam i czekam na śnieg, a tu nic :( Bajan też niezbyt lubi taką pogodę, kałuże stara się omijać, a po powrocie do domu chętnie poddaje się wycieraniu ręcznikiem :lol: Dzisiaj idziemy zaszczepić go na wściekliznę, połączymy ze spacerem bo mamy blisko. A teraz właśnie moje maleństwo śpi i chrapie :lol:
Bardzo mi miło, że o nas pomyślałaś Alu :buzi:

Posted

Małgosiu, u nas też szaroburo na dworku. :-?

Wczoraj sypał mokry śnieg,a wieczorem deszcz.Dzisiaj od rana pada deszcz, ale niezbyt intesywnie.Ja tylko obserwuje przez szyby czy pada i reguluje Tuffciowe spacerki.Bardzo nie lubi po deszczu chodzic :evilbat: Kałuże omija, ale wczoraj chodziłyśmy z Alicją Ozzinkową i Tuffiasty prawie po kolanka wszedł do wody.Wystraszyłam się i biegiem z mokrym szczurkiem do domku.Było osuszanie ręczikiem i grzanie pod kołderką.

Ja tam wolę śnieżek i lekki mrozik.Od jutra zapowiadaja ochłodzenie. :wink: :D

przesylam cieplutkie pozdrowionka !

Posted

Sabina1 napisał(a):
Co tam słychać u Bajanka ? Jak idą szkolenia ? Należy mu się wspaniały prezent pod choinkę za wytężoną pracę w semestrze zimowym :P
:wink: może Bajanek próbna maturę napisze

Posted

Sabina1 napisał(a):
Co tam słychać u Bajanka ? Jak idą szkolenia ? Należy mu się wspaniały prezent pod choinkę za wytężoną pracę w semestrze zimowym :P

Alicjarydzewska napisał(a):
może Bajanek próbna maturę napisze

:lol: śmiejcie się, śmiejcie :nono: ..., a Bajanek duuuużo lepiej chodzi na smyczy i coraz rzadziej zdarza mu się pociągnąć. Z innymi komendami jest też lepiej, ale jakoś nasze wspólne zaangażowanie w ostatnich dniach nieco zmalało przez tę cholerną pogodę :-? Wiecie, że właśnie wstałam bo przespałam prawie 2 godziny! Zmogło mnie :roll: A w tym czasie mój kochany mąż ugotował kapustę z grochem :eating: Pycha! Już spróbowałam :D Bajan też posypia. Wczoraj byliśmy u weta na szczepieniu wścieklizny. Przy mierzeniu temperatury najpierw skakał jak konik, ale dał się uspokoić i potem już był grzeczny tylko domagał się smakołyków od pani doktor :lol: Tak ją sobie "kupił", że dostaliśmy sporo próbek suchych karm na odchodne :wink: A w niedzielę wystawiamy się w Nowym Dworze i sama ciekawa jestem jak to będzie ... :roll:

Posted

To w zimie też są wystawy ? Jaka jest ta w N. Dworze? Dobrze mu pójdzie, bo nie ma upału, jest już poważnym gościem i świetnie, że ma te treningi, bo jest "rozgrzany" :lol:

Posted

Sabina1 napisał(a):
To w zimie też są wystawy ? Jaka jest ta w N. Dworze? Dobrze mu pójdzie, bo nie ma upału, jest już poważnym gościem i świetnie, że ma te treningi, bo jest "rozgrzany" :lol:

Wystawy są cały rok :lol: Nie wiem jak jest w ND, ale w zimie wystawy są w halach, a nie na dworzu. To krajowa wystawa. Nie wiem jak będzie bo dużo psów, nowa sytuacja, ale musimy to przerobić :lol:

Posted

No to jesteśmy po wystawie... Bajan miał tylko jednego konkurenta, ale kiedy przyjechaliśmy na miejsce i zobaczyłam jakiego, wiedziałam, że to on zajmie pierwsze miejsce. Od momentu swego debiutu zbiera złoto na wszystkich wystawach oraz inne tytuły (nie wymienię bo nie chcę pokręcić), jest Mł.Championem. Tak więc na ring wyszłam bez tremy i zależało mi tylko na tym żeby Bajan się ładnie pokazał. Był trochę już zmęczony oczekiwaniem i własnymi emocjami, ale było niezle. Nie byłabym tak zawiedziona gdyby nie fakt, że dostał ocenę bardzo dobrą... :-? Na dwóch wystawach międzynarodowych od dwóch różnych sędziów dostał ocenę doskonałą i bardzo ładne opisy...W Warszawie zajął 3 miejsce.Podobno pani, która sędziowała miała dziś swój debiut... Jestem bardzo rozżalona, ale zamieszczam kilka zdjęć z tej wystawy

czekamy...

wystawiamy się...

A to jest Rożek, nasza konkurencja :wink:

Posted

Wiesz Małgosiu, nigdy nie mogę się połapać, jak to jest z tymi ocenami. Ja myślałam, że najwyższe co można zdobyć, to własnie championat i że jeśli sie go już ma, to nie trzeba psa wiecej wystawiać. Tymczasem ci co go już zdobyli, wystawiają psa przy kazdej okazji. Nie rozumiem, czy liczy się ile razy tego championa sie zdobędzie ? A swoja drogą Rożek jest pięknym psem, a na Bajana też przyjdzie czas, Bea kiedys mówiła, że Dunia długo na początku tak sobie, aż nagle zaczęła wygrywać wszystko. Ocena bdb. to przeciez dobrze, więc cieszę się i gratuluję, a swoje 5 min on będzie jeszcze miał, zobaczysz. Nie bądź rozżalona, najważniejsze, że Bajan rozwija sie, robi postępy i jest śliczny. Ja w każdym razie :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: za wynik Bajanka w Nowym Dworze.