mmbbaj Posted November 24, 2005 Author Posted November 24, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Sliczny zadumany młodzieniec :wink: Wiesz Małgosiu , bo Harley , mój boxio jak się najadł śniegu to potem też wymiotował a koopencje miał normalne , a co do meteopaty to też moze sie zgadza bo takowym chyba jest Ozzy , przy zmianie ciśnieniaprzysypia , jest mało aktywny. Ja nawet w czerwcu , zrobiłam taki alarm że wet . przyszedł do mnie do domu i nie bardzo wiedział co się z psem dzieje , a pies leżał , był apatyczny i próbowaliśmy dociec czy może czyms sie struł , ale potem doszlismy do wniosku ze niemożliwe , dostał wit i jeszcze cos na wzmocnienie :-? , a potem była burza i pioes ożył :wink: :lol: :lol: :lol: Alu ja nawet myślę, że tu przyczyna jest w gardle, a nie w żołądku bo ciepłe i mokre jedzenie zjadł bez problemu. Co do meteopatii to nie wiem, ale prawdą jest, że Bajan w niektóre takie dni (ciśnieniowe) jest mniej aktywny i więcej posypia, ale nie aż tak jak u Ozziego :-? Wyobrażam sobie jaka byłaś przerażona! A jakie witaminki dajesz Ozziemu? Możesz mi polecić coś dobrego? Quote
mmbbaj Posted November 24, 2005 Author Posted November 24, 2005 PIKA napisał(a):Ale Bajanek senny jest :lol: Nie! :lol: On nie lubi aparatu! :wink: Quote
Alicja Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 Oj przerażona to byłam okropnie :x Co do witaminek to dostaje suchą karmę Acanę Premium Delux , więc wit. SA37 dostaje tylko co jakiś czas , kiedy załapuje sie na jakieś gotowane zarełko :wink: , daję kropelki Efa Olie ,siemie lniane na dosypkę .A teraz chyba zaczniemy podawać tran w kapsułkach 8) . No i w lutym badanka krwi i skórki :wink: Quote
mmbbaj Posted November 25, 2005 Author Posted November 25, 2005 A to są fotki ze spotkania Bajana z Kumplem :P Kumpel jest pół roku młodszy, ale zuchowaty i nie dawał sobie w "kaszę dmuchać" :wink: Oba ogarki były sobą zachwycone, niestety spotkanie było nieco krótkie, a my z Magdą zagadane zapomniałyśmy o robieniu zdjęć :lol: Quote
Patka Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 mowa ciał bardzo wymowna :lol: ale widac roznicę wieku :D Quote
Alka Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Chłopcy zgodnie współpracują, :hmmmm: ciekawe co wywęszyli ... :wink: a rozmarzony Bajanek na najnowszych foteczkach ślicznie wygląda, jaki spokój i opanowanie... :wink: :D :D :D Quote
bea100 Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Oj przerażona to byłam okropnie :x ... A teraz chyba zaczniemy podawać tran w kapsułkach 8) . No i w lutym badanka krwi i skórki :wink: Wita czajnikująca tutaj ( wiernie) babcia i kochanego Bajanka i ( ogólnie :wink: ) babcia ogórkowa :P Cały czas oglądam sobie zdjęcia wnusia i bardzo się cieszę, że tak ładnie rośnie :D Ale ale. Muszę coś napisać w tym miejscu apropos wymiotów u psa. Nie ma czym się stressowac ( nawet jeśli wymioty się powtarzają). Pies potrafi od czasu do czasu ,,zrzucić" to co mu ,,zalega" ( może to być nawet zbyt łapczywie połkniety kęs czy chrząstka itd). Może w ten sposób pozbywać się także toksyn, czyli natura jest mądra ( a nam się wydaje, że psu coś jest strasznego). W wywołaniu wymiotów ( które są danemu psu potrzebne) pomaga psu jedzenie zielska/ziół/trawy itd ( kot np połyka wylizane kłęby swojej sierści w tym celu a inne zwierzęta też sobie radzą różnie/ ale cel jest ten sam= wyczyszczenie organizmu) Przerażona powinnaś być, jesli rano/ na czczo np pod rząd co rano wymiotuje żółcią lub jeśli w kupie jest notorycznie i przez kilka dni szlam itd itd to wtedy dopiero jest alarm. Tran jest znakomity, zawsze warto podawać zwłaszcza zimą ( lub w kapsułkach olej z wiesiołka też jest doskonały i tani). Czemu pieskowi robisz morfologię ( masz np podejrzenie podrażnionej trzuski?)? Quote
Alicja Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Tran jest znakomity, zawsze warto podawać zwłaszcza zimą ( lub w kapsułkach olej z wiesiołka też jest doskonały i tani). Czemu pieskowi robisz morfologię ( masz np podejrzenie podrażnionej trzuski?)? Tran właśnie chce podawać w celu ochrony przed infekcjami :-? Badanko krwi robię z tego powodu , iż Ozzy latem złapał Gronkowca Złocistego :evilbat: i leczony był Ketokonazolem i antybiotykami przez prawie 3 miesiace , poprzednie badania były w górnej granicy normy i muszę sprawdzić czy wróciło do normy .A w lutym mamy powtórzenie testu na nosicielstwo / pierwszy wykluczył /więc przy okazji zrobimy sobie kontrolę Małgosiu , widzę że na fotkę i Gabisia się załapała :wink: Quote
Alicja Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Bajanek ma zdrowy sen bo na podusi z naturalnej wełny :wink: Quote
mmbbaj Posted November 26, 2005 Author Posted November 26, 2005 bea100 napisał(a): Wita czajnikująca tutaj ( wiernie) babcia i kochanego Bajanka i ( ogólnie :wink: ) babcia ogórkowa :P Cały czas oglądam sobie zdjęcia wnusia i bardzo się cieszę, że tak ładnie rośnie :D Witamy "czajnikującą babcię ogórkową":wink: Miło nam Bea, że zawitałaś do galerii Bajanka, zawsze zapraszamy! :D Tak, Bajan rośnie i mężnieje, jest piękny, ma dobry charakter i jest bardzo inteligentny. I bardzo, bardzo kochany :iloveyou: Co do jego zdrowia to mam nadzieję, że wszystko jest OK.Nie wymiotował żółcią i od tamtej pory wogóle nie.Jest chętny do zabawy, spacerów i ma apetyt :D Quote
mmbbaj Posted November 26, 2005 Author Posted November 26, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Bajanek ma zdrowy sen bo na podusi z naturalnej wełny :wink: Ooooo! Bajanek umie sobie wybrać wygodną podusię :lol: :wink: Alicjarydzewska napisał(a): Badanko krwi robię z tego powodu , iż Ozzy latem złapał Gronkowca Złocistego Alu, a gdzie on go złapał i jakie miał objawy? Alicjarydzewska napisał(a): Małgosiu , widzę że na fotkę i Gabisia się załapała :wink: Tak, tylko jak się potem okazało to już wtedy była chora :( Gdyby nie to pewno miałaby więcej fotek z ogórkami, a tak głównie była u taty na rękach :wink:Śliczna dziewczynka! :loveu: Quote
mmbbaj Posted November 26, 2005 Author Posted November 26, 2005 Maga100 napisał(a):kołderki brakuje :-? Maga.....kołderki to z reguły mnie brakuje :roll: :lol: Quote
Alicja Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 mmbbajnapisał Alicjarydzewska napisał: Badanko krwi robię z tego powodu , iż Ozzy latem złapał Gronkowca Złocistego Alu, a gdzie on go złapał i jakie miał objawy? Alicjarydzewska napisał: Małgosiu , widzę że na fotkę i Gabisia się załapała Tak, tylko jak się potem okazało to już wtedy była chora Gdyby nie to pewno miałaby więcej fotek z ogórkami, a tak głównie była u taty na rękach Śliczna dziewczynka! Ozzy złapał gronkowca latem ,dokładnie nie wiemy gdzie bo najpierw myśleliśmy żez Wisły ale pani Dr jednak większe prawdopodobieństwo widziałaże od innego psa :-? .Ozzy był osłabiony upałami i był podatnym gruntem , a do tego doszedł jeszcze grzyb :evil: Przy gronkowcu piesio stracił mnóstwo siersci , szczególnie ucierpiała głowa i nóżki :( , ale dzięki pani Dr A.Kałuży z Siemianowic mamy to za sobą 8) Gabisia Magdy jest przesłodka / latem dostałam od niej koniczynkę :wink: , a spotkałysmy się kiedy Magda z rodzinką przyjechała sie z nami spotkać na szkolenie / Quote
Alka Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 mmbbaj napisał(a):Bajan śpi..... :sleep2: jak on słodko spi :angel: cudne foteczki! Pańciostwo widać bardzo kochają i dbają o Bajanka , nie ma nic lepszego jak zdowy sen. :D Sama kiedyś miałam taką poduszeczkę , obecnie spie na profilowanej. :wink: Quote
PIKA Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Alka napisał(a): obecnie spie na profilowanej. :wink: :o Ty ? :evil: A pies? :-? Quote
Alka Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 PIKA napisał(a):Alka napisał(a): obecnie spie na profilowanej. :wink: :o Ty ? :evil: A pies? :-? pies razem z mężem na jednej . :wink: Czasami zajmie całą i mężulek leży płasko bez podusi, hehe Quote
Alicja Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 pies razem z mężem na jednej . Czasami zajmie całą i mężulek leży płasko bez podusi, hehe :wink: na płaskim zdrowiej :wink: :lol: Quote
Daga_i_Oskar Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 cudny śpiący Aniołeczek z Bajanka :angel: Quote
mmbbaj Posted November 27, 2005 Author Posted November 27, 2005 Dla Bajana śnieg nie jest nowością, poznał go już w zeszłym roku i też bardzo mu się podobał :lol: To kilka fotek zrobionych przez Hanię w trakcie naszej u Niej wizyty w marcu... Bajan z Bastą : Quote
mmbbaj Posted November 27, 2005 Author Posted November 27, 2005 Bajan, Basta i Gama Bajan z Gawrą : Quote
Recommended Posts