Patka Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 naprawdę ładna fryzurka do ładnej buzi :) powtarzam mądry pies :razz: Quote
Behemot Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 mmbbaj napisał(a):Bea, kiedy wróciłam od fryzjera, Marek zrobił kolację i mnie zawołał.. Na co Zagrajek przydreptał do pokoju, wziął mnie za rękę i zaprowadził do stołu, do mojego nakrycia :evil_lol: :crazyeye: Boshe, skąd się biorą takie mądre psy? :crazyeye: Quote
Vectra Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Oczywiście że mam ładne włosy :cool1: ja mam wszystko ładne :diabloti: :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Muszę się was poradzić.. Chodzi o sikanie Zagrajka ;) Ostatni raz wychodzimy z nim ok 23 - 23.30 i przesypia calutką noc, nie zdarzyło się żeby robił pobudkę. Rano też nie pogania, nawet się kokosi, przytula, obrożę przeważnie ma zapinaną w łóżku bo mu się nie chce wstać. Rano jest tylko krótkie wyjście za potrzebą i powrót do domu. Ok. 12 w południe idziemy na długi spacer albo do ogrodu. Ponieważ Zagrajek nie lubi jeść z samego rana, zjada suchą po powrocie i idzie pospać.Oczywiście po spaniu idziemy na siku. Potem bawimy się lub bawi się sam i zwykle idziemy na spacer, po którym, tak ok 18tej dostaje gotowane jedzenie.. I od tego czasu zaczyna się ganianie :cool1: Jest to czas w którym jest aktywny więc pije wodę i oczywiście prowadzi nas do drzwi żeby iść na sikanie..Zagrajek w zabawie jest bardzo pobudzony i często leci pić wodę. Czasem aż nie wierzymy czy nas nie nabiera i wtedy kończy się to popuszczaniem w domu. Więc oczywiście gonimy na dwór i .... niagara. Zdarza się, że był godzinę wcześniej i trzeba lecieć i ma czym sikać. Wystarczy pobawić się z nim, a oczywiście mus będzie lecieć. Czy to jest normalne? Bo zaczynam się martwić, czy pije za dużo wody, a jeśli tak to dlaczego, czy ma coś z pęcherzem :cool1: Quote
mmbbaj Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Patka napisał(a):naprawdę ładna fryzurka do ładnej buzi :) powtarzam mądry pies :razz: Dzięki Patuś :loveu: Behemot napisał(a)::crazyeye: Boshe, skąd się biorą takie mądre psy? :crazyeye: on jest chyba mądrzejszy ode mnie :evil_lol: Vectra napisał(a):Oczywiście że mam ładne włosy :cool1: ja mam wszystko ładne :diabloti: :evil_lol: Ależ oczywiście :multi: Quote
Vectra Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 moim skromnym zdaniem Zagraj zachowuje się jak normalny szczylek z tym sikaniem i piciem ;) Quote
Behemot Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Małgosiu, a to gotowane o 18-tej to jego ostatni posiłek? Może trochę za wcześnie? Ile razy dziennie on teraz je? Dwa? Myślę, że gdyby miał coś z pęcherzem, to i w ciagu dnia chciałby częesto wychodzić. A skoro wieczorem jest najaktywniejszy, to i więcej pije, i sika więcej... A gdybyś tak zrobiła eksperyment i zamieniła posiłki miejscami? Gotowane w południe, suche wieczorem? Quote
mmbbaj Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Oczywiście byliśmy na sikaniu :evil_lol: Vectra napisał(a):moim skromnym zdaniem Zagraj zachowuje się jak normalny szczylek z tym sikaniem i piciem ;) A u Frania jest tak samo? Bo on też z tych aktywnych :cool3: Behemot napisał(a):Małgosiu, a to gotowane o 18-tej to jego ostatni posiłek? Może trochę za wcześnie? Tak ostatni. Czasem dostaje jeszcze później kość cielęcą. Za wcześnie? Ale on po spacerze goni do domu bo wie, że micha czeka :lol: Boję się, poza tym, że jakby dostawał później to chciałby w nocy lecieć na sikanie :cool3: Behemot napisał(a): Ile razy dziennie on teraz je? Dwa? Tak, dwa razy dziennie Behemot napisał(a): Myślę, że gdyby miał coś z pęcherzem, to i w ciagu dnia chciałby częesto wychodzić. A skoro wieczorem jest najaktywniejszy, to i więcej pije, i sika więcej... no, też mam nadzieję, że tak, ale wolałam was zapytać. A jak się bawimy i jest nakręcony to wodę pije jak oszołom, mieszkanie pływa :evil_lol: Behemot napisał(a): A gdybyś tak zrobiła eksperyment i zamieniła posiłki miejscami? Gotowane w południe, suche wieczorem? Myślałam już o tym tylko, że.. 1. Zagraj za suchą nie przepada, ale jak wróci z długiego spaceru lub wygania się to zjada chętnie bo jest głodny. Boję się, że jak zamienię miejscami to wcale jeść nie będzie jej chciał :roll: 2. Po suchej pies więcej pije wody i czy nie będzie się w nocy budził żeby pić? :roll: Quote
Vectra Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Tak Małgosiu u Frania to samo - czym więcej lata tym więcej pije i leje :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Vectra napisał(a):Tak Małgosiu u Frania to samo - czym więcej lata tym więcej pije i leje :evil_lol: No to już będę spokojna :lol: Quote
Vectra Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 mmbbaj napisał(a):No to już będę spokojna :lol: nie ma się narazie czym martwić :p jeszcze mają nieskoordynowane wszystkie narządy :evil_lol: :evil_lol: Quote
dogaja Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Małgosiu, jakoś ładnie dzisiaj wyglądasz. Czy mnie się wydaje, czy zmieniłaś nieco fryzurę? :hmmmm: Quote
Sabina1 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Bardzo mi się podoba fryzurka. Jest młodzieńczo i ślicznie :loveu: Quote
Vogue Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 [quote name='mmbbaj'] Też mi sie bardzo, bardzo nowa fryzurka podoba.:loveu: A Zagrajek cud, miód, orzeszki lizać:loveu: Quote
bea100 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Witajcie, wpadam na chwilkę (pochwalić nową fryzurę;) )- bardzo ładnie Mmbbaj się teraz ,,prezentujesz" :multi: - u mnie masz ,,niebieską wstążeczkę" hihi ;) Dobrego dnia wszystkim :p Quote
Alka Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Witajcie !:multi: Małgosiu, powtórze to co wszyscy, świetnie wyglądasz w nowej fryzurce.:loveu: Bardzo twarzowa...:loveu: ja w przyszłym tygodniu idę sobie jakieś kolorki nałożyć:evil_lol: Quote
mmbbaj Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Witajcie :multi: Dogaja, Sabina, AlKil, Vogue,Bea,Alka, bardzo wam dziękuję kochane :loveu:Nie wiem jak będzie z fryzurą jak już włosy umyję bo na szczotkę sama sobie nie wymodeluję. Czeka was więc jeszcze ocena mojego własnego "uczesu" :evil_lol: Dziś, po nocy wyglądam jak chochoł :evil_lol: Pogoda dziś fatalna, wieje okropny i lodowaty wiatr :diabloti: Podobno od soboty ma być cieplej :roll: Miłego dnia wam życzę :lol: Quote
Patka Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Malgosiu ja bym przestawiła gotowane na popołudnie, a suche wieczorem (zauważyłam ze mniej sie sika :)) co do picia pamiętaj ze to jego pierwsze cieplejsze dni Rudolfina też pije lepiej jak jest zabawa i cieple dni :) najważniejsze ze woła i to co wypije wylatuje drugą strona - na zdrowie chłopakowi wszystko moim skromnym zdaniem z nim ok :) Quote
mmbbaj Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Patka napisał(a):Malgosiu ja bym przestawiła gotowane na popołudnie, a suche wieczorem (zauważyłam ze mniej sie sika :)) W takim razie spróbuję. Właśnie gotuję kurczaczka :lol: Patka napisał(a): co do picia pamiętaj ze to jego pierwsze cieplejsze dni Rudolfina też pije lepiej jak jest zabawa i cieple dni :) najważniejsze ze woła i to co wypije wylatuje drugą strona - na zdrowie chłopakowi wszystko moim skromnym zdaniem z nim ok :) Patuś, Zagrajek w ogóle pije dużo wody. Jak było zimno na dworze to w mieszkaniu było ciepło bo kaloryfery, wiesz jak jest w bloku. Poza tym on się do zabawy bardzo nakręca i jest wtedy ogromnie żywiołowy. Jęzor zaraz na wierzchu i co chwila leci żłopać wodę. Ja zawsze myślałam, że ogarki mało piją bo tak było z Bajankiem, nawet w upały trzeba było namawiać go do picia większej ilości. Zagrajka namawiać nie trzeba :evil_lol: Ale już się uspokoiłam po tym co piszecie! Co do Rudolfinki, to ja czekam na jej blogaska :lol: Quote
idabo Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Gosiu, Charlie też jak jest nakręcona zabawą to siusia częściej (nawet jeśli więcej się nie napije), co do jedzonka to ona ostatni posiłek (suche-bo czasem nie doje do końca)dostaje po wieczornym ganianku i wcale nie pije+sika w nocy więcej (jeśli śpi ze mną i nie musi co chwila wstawać i sprawdzać czy drzwi nadal zamknięte:evil_lol: )wiem okrutna jestem. P.S. Ślicznie wyglądasz w nowej fryzurce, taka odmłodzona, że na następnym spacerku to nas za siostry będą brać:cool3: tylko czemu ty masz być tą młodszą?:diabloti: Quote
Patka Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 dokładnie jedne psy pija więcje inne mniej moim zdaniem normalny jest ;) Rudolfina ma sie dobrze ale na bloga nas na razie nie stać czasowo :) Quote
aga1215 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 [quote name='"mmbbaj"'] Gosiu - fryzurka świetna, idealnie dobrana do Twojej twarzy :klacz: - są takie suszarki z końcówką w postaci szczotki do układania - korzystam od lat - polecam [quote name='"mmbbaj"'] Bea, kiedy wróciłam od fryzjera, Marek zrobił kolację i mnie zawołał.. Na co Zagrajek przydreptał do pokoju, wziął mnie za rękę i zaprowadził do stołu, do mojego nakrycia :evil_lol: ale się Panowie umówili :loveu: :loveu: :loveu: Quote
mmbbaj Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 [quote name='idabo']Gosiu, Charlie też jak jest nakręcona zabawą to siusia częściej (nawet jeśli więcej się nie napije), co do jedzonka to ona ostatni posiłek (suche-bo czasem nie doje do końca)dostaje po wieczornym ganianku i wcale nie pije+sika w nocy więcej No właśnie dziś przestawiłam jedzonko, mokre dostał po powrocie ze spaceru, który mamy o 12, a po 18tej dostał suchą. Po południu był trochę rozczarowany, że to nie kurczaczek, ale zjadł wszystko ;) No i... żłopał jak zawsze i oczywiście za rękę i na spacerek :evil_lol: Co godzina :mdleje:Dziś to ja tylko latam i latam, jak nie do sklepu to z Zagrajkiem :evil_lol: Ledwo zdążyłam obiad zrobić bo w międzyczasie musieliśmy się pobawić, a po zabawie.. wiadomo :evil_lol: Dobrze jednak, że sygnalizuje, myślę, że kiedyś będzie dłużej trzymał, przecież nikt z psem nie wychodzi 7 razy dziennie :roll: [quote name='idabo'] (jeśli śpi ze mną i nie musi co chwila wstawać i sprawdzać czy drzwi nadal zamknięte:evil_lol: )wiem okrutna jestem. No bo kto to słyszał drzwi przed piesiem zamykać :eviltong: Oczywiście, że jesteś okrutna :mad: A jak Marek położy się wcześniej to Zagraj przychodzi do mnie, bierze za rękę i prowadzi do łóżka, do pana :evil_lol: I nie tylko to! Jak wg niego za długo siedzę przy kompie (tym w małym pokoju) to prowadzi mnie do dużego, mamy być wszyscy razem! W naszym domu rządzi Zagraj :lol: [quote name='idabo'] P.S. Ślicznie wyglądasz w nowej fryzurce, taka odmłodzona, że na następnym spacerku to nas za siostry będą brać:cool3: Hahahahahahahahahahahah..chyba psy :evil_lol: [quote name='idabo']tylko czemu ty masz być tą młodszą?:diabloti: aaaaaaaaaaaaaaaa :megagrin:, Idenko :loveu::loveu::loveu: [quote name='Patka'] Rudolfina ma sie dobrze ale na bloga nas na razie nie stać czasowo :) Ach nie opowiadaj takich rzeczy :diabloti: Ty tylko załóż blogusia, wstawiaj zdjątka, a my będziemy go pilnować :evil_lol: [quote name='aga1215']Gosiu - fryzurka świetna, idealnie dobrana do Twojej twarzy :klacz: Po tym dzisiejszym wietrze to już nieco zmieniona ;), dzięki Aguś! [quote name='aga1215']ale się Panowie umówili :loveu: :loveu: :loveu: Trzymają sztamę :lol: Quote
mmbbaj Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Pies, który śpi... pies, którego budzą.. pies, który się zastanawia, czy warto się obudzić.. pies, który się zastanawia czy wart wstać .. Quote
Recommended Posts