Maga100 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 [quote name='PIKA']niemozliwe :shake: To nie TY :evil_lol: widać, nie poznałaś mej natury :cool1: Milczącej :diabloti: cudowne :loveu: cudowne jeszcze bardziej :p Quote
Alicja Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 ;)posłucham o czym dziewczyny plotkują:evil_lol: Quote
Lucy* Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 :loveu: :loveu: :loveu: ILE TU NAJCUDOWNIEJSZYCH CUDOWNOŚCI :loveu: :loveu: :loveu: Quote
bea100 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Witam z rana :kaffee_2: Czy jeszcze śpicie? Słońce, nieduzy mrozik, ścięło błoto na ogrodzie. Moje dziewczyny ,,polowały" rankiem na łasice, które mieszkają na psim ogrodzie pod komórką, a teraz też zasłużenie odsypiają :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 [quote name='bea100']Witam z rana :kaffee_2: Czy jeszcze śpicie? Właśnie nas obudziłaś :evil_lol: [quote name='mila_2']lubię oglądać Wasza galerię:) Bardzo nam miło Mila_2 :lol: Dzień dobry! :p Quote
Gosiek Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 dzień dobry śpioszki :p hahahaha no nie mogę - Zagrajek łapie ringo jak foczki? :lol::lol::lol: Quote
Alka Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Witajcie ! Małgosiu, cosik zimno macie w tej stolicy :evil_lol: U nas bardzo przyjemnie i na plusie...:multi: boska ta ostatnia foteczka Zagrajkowa :loveu: Quote
mmbbaj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Gosiek napisał(a): hahahaha no nie mogę - Zagrajek łapie ringo jak foczki? :lol::lol::lol: On nie łapał, tylko robił takie wygibusy :evil_lol: Też mi się z foką skojarzył ;) Alka napisał(a):Witajcie ! Małgosiu, cosik zimno macie w tej stolicy :evil_lol: U nas bardzo przyjemnie i na plusie...:multi: Alu, zimno bo rano -4st. , a do tego wiatr :cool3: Najgorsza wersja zimy :angryy: Chciałabym albo sucho i ciepło, albo przynajmniej żeby śniegu napadało! A tu jeszcze większy mróz się szykuje. Kupiłam dla Zagraja kamizelkę robioną na drutach, taką dziecinną w ciucholandzie. I teraz się zastanawiam jak ją "usprawnić" ;) Bo Zagrajek marznie w takie zimno, a nie wszędzie może sobie pobiegać dla rozgrzewki :cool1: Quote
Vectra Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Zimno strasznie brrrrrrrrr :( a zapowiadają do - 25 stopni mrozy :-o mam pytanie bo znalazłam w jedej ze starszych książek wzorzec ogarów i ciekawi mnie o co chodzi z tymi kolorami napisane jest tak : umaszczenie ; czarne , ciemnobrązowe lub ciemnoszare to jaki jest Zagrajek ? jaki kolorek ? piękne ząbeczki :) my jesteśmy na etapie wymiany :placz: Quote
mmbbaj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 [quote name='Vectra']Zimno strasznie brrrrrrrrr :( a zapowiadają do - 25 stopni mrozy :-o A my właśnie wróciliśmy ze spaceru i okazało się, że dziś jeszcze nie tak źle ;) Byłam z Zagrajem nawet na Polach Mokotowskich i w sumie byliśmy na dworze prawie 2 godziny :lol: [quote name='Vectra'] mam pytanie bo znalazłam w jedej ze starszych książek wzorzec ogarów i ciekawi mnie o co chodzi z tymi kolorami napisane jest tak : umaszczenie ; czarne , ciemnobrązowe lub ciemnoszare to jaki jest Zagrajek ? jaki kolorek ? Vectra, czarne lub ciemnoszare ( o brązowym nie słyszałam) to umaszczenie korpusu, tzw. czaprak. Reszta, czyli głowa, uszy, nogi, podbrzusze - podpalane. Te podpalania też mają różne natężenie, od żółtego aż po rdzawo-cynamonowy, najbardziej ceniony u OP. Tylko, że na ostateczne umaszczenie ogar musi trochę poczekać bo rosnąc jednocześnie się przebarwia. Małe ogarki rodzą się bardzo ciemne- czarne, prawie czarne lub czekoladowe. Do tego mają na główkach tzw. "miki" - bardzo ciemne lub czarne jakby... czapeczki Myszki Miki ;) I to im później schodzi, a ogarek w trakcie przebarwiania się może czasem wyglądać bardzo zabawnie :evil_lol: (:loveu:) To przebarwianie trwa ok rok do 1,5. Jeśli chodzi o Zagrajka to jest on w trakcie przebarwiania się. To co nazywa się podpalaniem jest u niego właśnie w barwie rdzawo-cynamonowej,bardzo intensywnej, a korpus czarny. Tyle jeśli chodzi o samą barwę,bo to czy Zagraj jest czy nie jest OP, okaże się dopiero kiedy będzie miał ok. roku. Zdecyduje to komisja sędziowska na przeglądzie hodowlanym. [quote name='Vectra'] piękne ząbeczki :) my jesteśmy na etapie wymiany :placz: My też :lol: W zeszłym tygodniu straciliśmy dwa kiełki, a zaraz później trzonowca, ale przodzik już nóweczki! Ciężki okres ta wymiana ;) Quote
bea100 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='mmbbaj']... :megagrin: ,,,aż dostałam czkawki ze śmiechu!!! Behemot: no popatrz- WIĘKSZE ,,CACKO Z DZIURKĄ" :multi: Quote
PIKA Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Ojej :shake: kólko go zaatakowalo :evil_lol: [quote name='bea100'],, WIĘKSZE ,,CACKO Z DZIURKĄ" :multi: Raczej "Cacko w dziurce" :lol: Quote
Alicja Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:nie znacie się ;)to AUREOLA mu opadło;) Quote
mmbbaj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Właśnie siedzę przed nowym monitorem :sweetCyb: Tyle, że będzie wymieniony bo ma rysę :diabloti: Myślałam, że na nowym będę miała wielką dogomanię, a ona jest teraz taka malutka :evil_lol: Quote
rekma Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Dzisiaj w TELEEXPESSie pokazali (aż mnie zatkało) takiego pieska, bardzo podobnego do Zagraja, którego znaleziono w lesie. Miał łapki powiązane taśmą klejącą, był wygłodzony i zmarznięty. Przewieziono go gdzieś do schroniska. Byłem tak zszokowany, że nie zapamiętałem w jakiej to było miejscowości. Pies miał umaszczenie i kształt głowy oraz uszy Zagraja, był wyższy ( dłuższe nogi) i chyba od Zagrajka starszy. Mógł mieć ok. 8-9 m-cy. Jeśli ktoś słyszał tą wiadomość, może zapamiętał szczegóły. Może to ogar, lub podobny, warto byłoby zainteresować się jego losem. Znalazłem - można odtworzyć teleexpres - podaję linki: http://ww6.tvp.pl/134,20070221462621.strona To było w Nowym Dworze Wejherowskim - zawiadomiła mieszkanka Gdyni. zresztą sami zobaczcie, pod koniec wiadomości. Quote
mmbbaj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Kupiłam Zagrajowi w ciucholandzie dwa urocze sweterki aby nie zmarzł kiedy chwycą zapowiadane wielkie mrozy :cool1: Oczywiście miałam zamiar je trochę "przysposobić", ale zrobiłam wcześniej przymiarkę i oto jak zareagował mój niewdzięcznik :evil_lol: Ja mam w tym chodzić? :crazyeye: żartujesz? :roll: Nie, Nie, NIEEEEEEEEE!!!!!!!!! czerwony dla mnie? :cool3: pęknę ze śmiechu :evil_lol: Ratuuuuuunku!!! zdejmij mi TOOOOOOOO !!! nawet nie ma rękawków :roll: Nareszcie!!! :sweetCyb: Quote
Vectra Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 o rany jaki słodziak :)) dzięki za wyjaśnienie o kolorkach - to o tych czaprakach to się domyśliłam ;) Czy Zagrajek jest 100% ogarek czy nie to i tak chyba mało istotne ;) Jest piękny , słodki i uroczy :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Behemot Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 :roll: Jakie przerażenie w tych pięknych oczętach! :crazyeye: :evil_lol: Niuniuś robi miny zupełnie jak człowiek :loveu: Sweterki - bardzo gustowne, sama chętnie bym sobie takie kupiła :cool3: Quote
Alicja Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:bowsko w czerwonym też mu do pysia;) Quote
mmbbaj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Vectra napisał(a):o rany jaki słodziak :)) Jest z niego straszny słodziak i ma ogromnie dużo uroku, chyba tyle samo co temperamentu ;) Vectra napisał(a): Czy Zagrajek jest 100% ogarek czy nie to i tak chyba mało istotne ;) Jest piękny , słodki i uroczy :loveu: :loveu: :loveu: Kocham ogary, ale w przypadku Zagrajka to niczego nie zmieni jeśli nawet okaże się żyrafą :evil_lol: Bo kochamy Zagrajka :loveu:Masz rację Vectra, to już w tej chwili jest mało istotne ;) Quote
mmbbaj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 [quote name='Behemot'] Niuniuś robi miny zupełnie jak człowiek :loveu: No! :evil_lol: [quote name='Behemot'] Sweterki - bardzo gustowne, sama chętnie bym sobie takie kupiła :cool3: Mogę ci odsprzedać :evil_lol: Niuniuś się nie poznał na ich urodzie :evilbat: [quote name='Alicjarydzewska'] w czerwonym też mu do pysia;) Bo ładnemu we wszystkim ładnie :eviltong: Quote
bea100 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='mmbbaj']...Kocham ogary, ale w przypadku Zagrajka to niczego nie zmieni jeśli nawet okaże się żyrafą :evil_lol: ... ...lub kangurem :razz: Bardzo superowska historyjka Zagrajka-modnisia :mdrmed: Ja go wolę w czerwieni:loveu: Behemot: Zagraj ,,robi miny" faktycznie ,,jak człowiek" i wyrażnie widać o co mu chodzi- to kapitalne- jak tak dalej pójdzie to zdjęcie lutego oraz marca oraz kwietnia itd itd /bez nijakiej protekcji;) /ma wygrane :evil_lol: Quote
Sabina1 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Bardzo ładne te sweterki, ale on najwyraźniej postanowił sie szybciutko z nimi rozstać :lol: Małgosiu, chyba musisz dokupiś włóczki białej i czerwonej i dorobić mu do kazdeo, zeby zakrywał brzuszek. Bo tak , to jest dopiero pół ubranka. A brzuszek dalej goły na te -20 stopni. Quote
mmbbaj Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 [quote name='bea100']...lub kangurem :razz: oczywiście :evil_lol: [quote name='bea100']Ja go wolę w czerwieni:loveu: przetłumacz mu to :roll: [quote name='bea100']Behemot: Zagraj ,,robi miny" faktycznie ,,jak człowiek" i wyrażnie widać o co mu chodzi- to kapitalne- jak tak dalej pójdzie to zdjęcie lutego oraz marca oraz kwietnia itd itd /bez nijakiej protekcji;) /ma wygrane :evil_lol: jakie zdjęcia? :cool3: Quote
Recommended Posts