Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

Posted

[quote name='PIKA']niemozliwe :shake: To nie TY :evil_lol:

widać, nie poznałaś mej natury :cool1: Milczącej :diabloti:

cudowne :loveu:

cudowne jeszcze bardziej :p

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam z rana :kaffee_2:
Czy jeszcze śpicie?
Słońce, nieduzy mrozik, ścięło błoto na ogrodzie. Moje dziewczyny ,,polowały" rankiem na łasice, które mieszkają na psim ogrodzie pod komórką, a teraz też zasłużenie odsypiają :evil_lol:

Posted

[quote name='bea100']Witam z rana :kaffee_2:
Czy jeszcze śpicie?

Właśnie nas obudziłaś :evil_lol:

[quote name='mila_2']lubię oglądać Wasza galerię:)

Bardzo nam miło Mila_2 :lol:

Dzień dobry! :p

Posted

Witajcie !

Małgosiu, cosik zimno macie w tej stolicy :evil_lol: U nas bardzo przyjemnie i na plusie...:multi:

boska ta ostatnia foteczka Zagrajkowa :loveu:

Posted

Gosiek napisał(a):

hahahaha no nie mogę - Zagrajek łapie ringo jak foczki? :lol::lol::lol:

On nie łapał, tylko robił takie wygibusy :evil_lol: Też mi się z foką skojarzył ;)

Alka napisał(a):
Witajcie !

Małgosiu, cosik zimno macie w tej stolicy :evil_lol: U nas bardzo przyjemnie i na plusie...:multi:

Alu, zimno bo rano -4st. , a do tego wiatr :cool3: Najgorsza wersja zimy :angryy: Chciałabym albo sucho i ciepło, albo przynajmniej żeby śniegu napadało! A tu jeszcze większy mróz się szykuje. Kupiłam dla Zagraja kamizelkę robioną na drutach, taką dziecinną w ciucholandzie. I teraz się zastanawiam jak ją "usprawnić" ;) Bo Zagrajek marznie w takie zimno, a nie wszędzie może sobie pobiegać dla rozgrzewki :cool1:

Posted

Zimno strasznie brrrrrrrrr :( a zapowiadają do - 25 stopni mrozy :-o

mam pytanie bo znalazłam w jedej ze starszych książek wzorzec ogarów i ciekawi mnie o co chodzi z tymi kolorami
napisane jest tak :
umaszczenie ; czarne , ciemnobrązowe lub ciemnoszare

to jaki jest Zagrajek ? jaki kolorek ?

piękne ząbeczki :) my jesteśmy na etapie wymiany :placz:

Posted

[quote name='Vectra']Zimno strasznie brrrrrrrrr :( a zapowiadają do - 25 stopni mrozy :-o

A my właśnie wróciliśmy ze spaceru i okazało się, że dziś jeszcze nie tak źle ;) Byłam z Zagrajem nawet na Polach Mokotowskich i w sumie byliśmy na dworze prawie 2 godziny :lol:

[quote name='Vectra'] mam pytanie bo znalazłam w jedej ze starszych książek wzorzec ogarów i ciekawi mnie o co chodzi z tymi kolorami
napisane jest tak :
umaszczenie ; czarne , ciemnobrązowe lub ciemnoszare

to jaki jest Zagrajek ? jaki kolorek ?

Vectra, czarne lub ciemnoszare ( o brązowym nie słyszałam) to umaszczenie korpusu, tzw. czaprak. Reszta, czyli głowa, uszy, nogi, podbrzusze - podpalane. Te podpalania też mają różne natężenie, od żółtego aż po rdzawo-cynamonowy, najbardziej ceniony u OP. Tylko, że na ostateczne umaszczenie ogar musi trochę poczekać bo rosnąc jednocześnie się przebarwia. Małe ogarki rodzą się bardzo ciemne- czarne, prawie czarne lub czekoladowe. Do tego mają na główkach tzw. "miki" - bardzo ciemne lub czarne jakby... czapeczki Myszki Miki ;) I to im później schodzi, a ogarek w trakcie przebarwiania się może czasem wyglądać bardzo zabawnie :evil_lol: (:loveu:) To przebarwianie trwa ok rok do 1,5.
Jeśli chodzi o Zagrajka to jest on w trakcie przebarwiania się. To co nazywa się podpalaniem jest u niego właśnie w barwie rdzawo-cynamonowej,bardzo intensywnej, a korpus czarny.
Tyle jeśli chodzi o samą barwę,bo to czy Zagraj jest czy nie jest OP, okaże się dopiero kiedy będzie miał ok. roku. Zdecyduje to komisja sędziowska na przeglądzie hodowlanym.

[quote name='Vectra'] piękne ząbeczki :) my jesteśmy na etapie wymiany :placz:

My też :lol: W zeszłym tygodniu straciliśmy dwa kiełki, a zaraz później trzonowca, ale przodzik już nóweczki! Ciężki okres ta wymiana ;)

Posted

Właśnie siedzę przed nowym monitorem :sweetCyb: Tyle, że będzie wymieniony bo ma rysę :diabloti: Myślałam, że na nowym będę miała wielką dogomanię, a ona jest teraz taka malutka :evil_lol:

Posted

Dzisiaj w TELEEXPESSie pokazali (aż mnie zatkało) takiego pieska, bardzo podobnego do Zagraja, którego znaleziono w lesie. Miał łapki powiązane taśmą klejącą, był wygłodzony i zmarznięty. Przewieziono go gdzieś do schroniska. Byłem tak zszokowany, że nie zapamiętałem w jakiej to było miejscowości. Pies miał umaszczenie i kształt głowy oraz uszy Zagraja, był wyższy ( dłuższe nogi) i chyba od Zagrajka starszy. Mógł mieć ok. 8-9 m-cy.
Jeśli ktoś słyszał tą wiadomość, może zapamiętał szczegóły. Może to ogar, lub podobny, warto byłoby zainteresować się jego losem.
Znalazłem - można odtworzyć teleexpres - podaję linki:
http://ww6.tvp.pl/134,20070221462621.strona

To było w Nowym Dworze Wejherowskim - zawiadomiła mieszkanka Gdyni. zresztą sami zobaczcie, pod koniec wiadomości.

Posted

Kupiłam Zagrajowi w ciucholandzie dwa urocze sweterki aby nie zmarzł kiedy chwycą zapowiadane wielkie mrozy :cool1: Oczywiście miałam zamiar je trochę "przysposobić", ale zrobiłam wcześniej przymiarkę i oto jak zareagował mój niewdzięcznik :evil_lol:

Ja mam w tym chodzić? :crazyeye:

żartujesz? :roll:

Nie, Nie, NIEEEEEEEEE!!!!!!!!!

czerwony dla mnie? :cool3:

pęknę ze śmiechu :evil_lol:

Ratuuuuuunku!!! zdejmij mi TOOOOOOOO !!!

nawet nie ma rękawków :roll:

Nareszcie!!! :sweetCyb:

Posted

o rany jaki słodziak :))
dzięki za wyjaśnienie o kolorkach - to o tych czaprakach to się domyśliłam ;)
Czy Zagrajek jest 100% ogarek czy nie to i tak chyba mało istotne ;)
Jest piękny , słodki i uroczy :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

:roll:

Jakie przerażenie w tych pięknych oczętach! :crazyeye: :evil_lol:
Niuniuś robi miny zupełnie jak człowiek :loveu:
Sweterki - bardzo gustowne, sama chętnie bym sobie takie kupiła :cool3:

Posted

Vectra napisał(a):
o rany jaki słodziak :))

Jest z niego straszny słodziak i ma ogromnie dużo uroku, chyba tyle samo co temperamentu ;)

Vectra napisał(a):
Czy Zagrajek jest 100% ogarek czy nie to i tak chyba mało istotne ;)
Jest piękny , słodki i uroczy :loveu: :loveu: :loveu:

Kocham ogary, ale w przypadku Zagrajka to niczego nie zmieni jeśli nawet okaże się żyrafą :evil_lol: Bo kochamy Zagrajka :loveu:Masz rację Vectra, to już w tej chwili jest mało istotne ;)

Posted

[quote name='Behemot']
Niuniuś robi miny zupełnie jak człowiek :loveu:

No! :evil_lol:

[quote name='Behemot']
Sweterki - bardzo gustowne, sama chętnie bym sobie takie kupiła :cool3:

Mogę ci odsprzedać :evil_lol: Niuniuś się nie poznał na ich urodzie :evilbat:

[quote name='Alicjarydzewska']

w czerwonym też mu do pysia;)

Bo ładnemu we wszystkim ładnie :eviltong:

Posted

[quote name='mmbbaj']...Kocham ogary, ale w przypadku Zagrajka to niczego nie zmieni jeśli nawet okaże się żyrafą :evil_lol: ...
...lub kangurem :razz:

Bardzo superowska historyjka Zagrajka-modnisia :mdrmed:
Ja go wolę w czerwieni:loveu:

Behemot: Zagraj ,,robi miny" faktycznie ,,jak człowiek" i wyrażnie widać o co mu chodzi- to kapitalne- jak tak dalej pójdzie to zdjęcie lutego oraz marca oraz kwietnia itd itd /bez nijakiej protekcji;) /ma wygrane :evil_lol:

Posted

Bardzo ładne te sweterki, ale on najwyraźniej postanowił sie szybciutko z nimi rozstać :lol: Małgosiu, chyba musisz dokupiś włóczki białej i czerwonej i dorobić mu do kazdeo, zeby zakrywał brzuszek. Bo tak , to jest dopiero pół ubranka. A brzuszek dalej goły na te -20 stopni.

Posted

[quote name='bea100']...lub kangurem :razz:

oczywiście :evil_lol:

[quote name='bea100']Ja go wolę w czerwieni:loveu:

przetłumacz mu to :roll:

[quote name='bea100']Behemot: Zagraj ,,robi miny" faktycznie ,,jak człowiek" i wyrażnie widać o co mu chodzi- to kapitalne- jak tak dalej pójdzie to zdjęcie lutego oraz marca oraz kwietnia itd itd /bez nijakiej protekcji;) /ma wygrane :evil_lol:

jakie zdjęcia? :cool3: