bea100 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Poczytałam, nadrobiłam :razz: , stawiam pączka...i z braku czasu-znikam :evil_lol: Quote
malawaszka Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 ooooo http://www.youtube.com/profile_videos?user=BRT4ME tu są filmiki jak molosowaty:razz: CTR kombinuje i nie robi tego ociężale :loveu: :loveu: :loveu: Kohl to mój ulubieniec - jest rewelacyjnym psem :loveu: :multi: Quote
mmbbaj Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 Witajcie kochane dyskutantki :lol: Strasznie dużo napisałyście więc powiem ogólnie.. Na temat metody klikerowej mogę się wypowiadać jedynie tyle na ile sama ją poznałam, a poznałam zbyt mało, żeby twierdzić coś autorytatywnie. Nie mam na swoim koncie żadnego psa wyszkolonego w ten właśnie sposób. Myślę, że warto poznać nową metodę zanim się ją odrzuci i w tym duchu odniosłam się do waszych postów :lol: Poza tym chcę wam zwrócić uwagę na ten fakt, że uczyć czegoś psa to nie zawsze znaczy, wyłącznie szkolić go w zakresie PT ;) Vectra napisał(a): a teraz pytanie odnośne przedszkola :) tego co uczęszczacie bo się tam wybieramy :)tyle że nam bliżej na Bemowo - czy teren na którym maluchy się uczą jest ogrodzony ? mi zależy bardzo na przedszkolu głownie przez wzgląd na socjalizacje Frania - u mnie na wsi psów do zabaw brak i ma tylko moje do towarzystwa -bo w przeciwnym razie będzie wiedział tylko jak wygląda doberman i pitbull ;) Vectra, my jeździmy na Gocław. Tam teren jest częściowo ogrodzony i przyznam się, że nie bardzo mi się to podoba bo jednak mam dyskomfort kiedy Zagraj się oddala np. biegnąc za pieskami w gonitwie :roll: Co prawda do ulicy daleko, ale jednak.. Poza tym teren nie jest fajny... ogólnie mówiąc jest nie przygotowany na takie zajęcia. Wkurza mnie kiedy jestem skupiona na psie, a wpadam nogą w dołek, potykam o betonową płytę lub zahaczam o wystający pręt zbrojeniowy :angryy: Dla biegających w czasie przerwy psów też nie jest to bezpieczne. Nie wiem jak jest na Bemowie, nigdy tam nie byłam. My też jeździmy z Zagrajem do przedszkola głównie z powodu socjalizacji z rówieśnikami :lol: PIKA napisał(a):ad 1 - to raczej bylo ogolnie do Malgosi, zszokowanej, ze pies ma sie sluchac bezwzględnie ;) Pika, ja nie byłam zszokowana tylko przerażona bezwzględnością Vectry :evil_lol: A tak apropos bezwzględnego posłuszeństwa psa... :shake:, zawsze istnieje ryzyko, że nie będzie ono bezwzględne, niestety! Vectra napisał(a): Nathaniel zarówno OE jak i kolczatka umiejętnie stosowana dają bardzo dobre i szybkie efekty - jedno trzeba wiedziec jak to używać. I ja całkowicie się z tym zgadzam :p Gorsze niż kolczatka jest utrwalenie u psa złych nawyków przez "nic nie robienie". OE nie znam. Vectra napisał(a): tu się zgadzam że intonacja głosu to klucz do sukcesu coby nie było czy klikać czy gwizdać to i tak pies czuje nasz nastrój. Vectra, ale na etapie nauki, kiedy pies jeszcze nie rozumie lub nie wykonuje czegoś dokładnie jak byś chciała, twoja intonacja powinna być taka sama, dlatego kliker jest pomocny bo zawsze brzmi tak samo. nathaniel napisał(a): Mmbaj chyba się zdziwi ;) jak zobaczy tu taką dyskusje ;) A wiesz, że wcale się tak bardzo nie zdziwiłam :lol: Quote
Vectra Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Vectra, my jeździmy na Gocław. Tam teren jest częściowo ogrodzony i przyznam się, że nie bardzo mi się to podoba bo jednak mam dyskomfort kiedy Zagraj się oddala np. biegnąc za pieskami w gonitwie :roll: Co prawda do ulicy daleko, ale jednak.. Poza tym teren nie jest fajny... ogólnie mówiąc jest nie przygotowany na takie zajęcia. Wkurza mnie kiedy jestem skupiona na psie, a wpadam nogą w dołek, potykam o betonową płytę lub zahaczam o wystający pręt zbrojeniowy :angryy: Dla biegających w czasie przerwy psów też nie jest to bezpieczne. Nie wiem jak jest na Bemowie, nigdy tam nie byłam. My też jeździmy z Zagrajem do przedszkola głównie z powodu socjalizacji z rówieśnikami :lol: O kurcze , to nie fajnie :( wcale mnie to nie zachęciło , wręcz przeciwnie :/ To ja chyba najpierw sama tam pojade zobaczyć jak to wygląda .... pręty zbrojeniowe - brrrrrr wyobraznia zaczeła mi zbyt mocno działać .... :( Pika, ja nie byłam zszokowana tylko przerażona bezwzględnością Vectry :evil_lol: A tak apropos bezwzględnego posłuszeństwa psa... :shake:, zawsze istnieje ryzyko, że nie będzie ono bezwzględne, niestety! hahahaha bezwzględnością :evil_lol: i wyszłam na potwora :evil_lol: oczywiście że jest ryzyko że pies nie posłucha ... moje psy nie są jakieś mega wyszkolone , nie chodzą jak automaty ... znają to co do życia nam potrzebne .. a sama wiesz że przychodzenie na zawołanie to chyba najważniejsza komendla , bynajmniej dla mnie ... i szczerze to wolała bym by jeszcze bardziej się słuchały - głownie na wzgląd tej przeklętej ulicy warszawskiej :( Vectra, ale na etapie nauki, kiedy pies jeszcze nie rozumie lub nie wykonuje czegoś dokładnie jak byś chciała, twoja intonacja powinna być taka sama, dlatego kliker jest pomocny bo zawsze brzmi tak samo. Wiesz być może że i tak , dokładnie nie zastanawiałam się nad tym i nie analaizowałam swojego głosu ;) Myślę, że warto poznać nową metodę zanim się ją odrzuci i w tym duchu odniosłam się do waszych postów :lol: Ja chce ją poznać głownie z ciekawości .... poznałam metode szkolenia na łup i nigdy więcej ...... a ja jeszcze zapytam bo nie w temacie dokładnie jestem ... ile teraz ma Zagrajek miesięcy ? Quote
mmbbaj Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 Vectra napisał(a):O kurcze , to nie fajnie :( wcale mnie to nie zachęciło , wręcz przeciwnie :/ To ja chyba najpierw sama tam pojade zobaczyć jak to wygląda .... pręty zbrojeniowe - brrrrrr wyobraznia zaczeła mi zbyt mocno działać .... :( Ja cię doskonale rozumiem. Na Gocławiu teren jest jakby w kształcie litery L . Otwarta jest ta część, którą się na teren wjeżdża, jest dość długa, a teren do ćwiczeń duży, ale jednak nie można mówić o całkowitym ogrodzeniu :cool1: Prawdę mówiąc trochę się dziwię, bo identycznie było jak jeździliśmy tam z Bajankiem. Tym bardziej, że mają dużo psów na szkoleniu i można by się było pokusić o stworzenie lepszych warunków. Myślę, że nie robią tego bo teren wynajmują... Taki wystający pręt zbrojeniowy, mój Marek zagiął do ziemi. Zdecydowanie uważamy, że teren powinien być uprzątnięty :p Vectra napisał(a): hahahaha bezwzględnością :evil_lol: i wyszłam na potwora :evil_lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:... ;) Vectra napisał(a):a sama wiesz że przychodzenie na zawołanie to chyba najważniejsza komendla TAK! TAK! TAK! Uważam ją za najważnieszą i na nią kładę największy nacisk. Vectra napisał(a):Ja chce ją poznać głownie z ciekawości .... poznałam metode szkolenia na łup i nigdy więcej ...... Nie znam metody na łup i nawet o niej nie słyszałam :roll: Metoda klikerowa ma tą zaletę, że nie wyrządzisz nią psu żadnej krzywdy. Dlatego można z nią poeksperymentować, choćby dla zabawy z psem ;) Vectra napisał(a): a ja jeszcze zapytam bo nie w temacie dokładnie jestem ... ile teraz ma Zagrajek miesięcy ? Niestety, nie znamy dokładnej daty urodzin Zagrajka. Próbowaliśmy dotrzeć do "źródła", ale się nie udało :shake: Ma w tej chwili jakieś 5 miesięcy... Quote
Sabina1 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Dzień Dobry Bajaneczko! Jak tam kaszelki i inne dolegliwości ? Quote
mmbbaj Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 Sabina1 napisał(a):Dzień Dobry Bajaneczko! Jak tam kaszelki i inne dolegliwości ? Dzień Dobry Sabinko! Z kaszelkiem lepiej, a inne dolegliwości... jakie? :roll: Quote
Alka Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Witajcie kochani!:multi: Pogoda nas nie rozpieszcza.Szaroburo za oknem...:cool3: czy u Was widać słoneczko? Quote
dogaja Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 mmbbaj napisał(a):Dzień Dobry Sabinko! Z kaszelkiem lepiej, a inne dolegliwości... jakie? :roll: Jak to jakie - Twoje łupanie w kościach! Jak nie masz to powinnaś mieć, czego Ci z Sabinką nie życzymy, ale wiesz: pogoda taka, a Ty piętnastu lat już nie masz, skoro pamiętasz "Móóóóóóóój jest ten kawałek podłogi... :evil_lol::ices_bla: Quote
Sabina1 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 dogaja napisał(a):Ty piętnastu lat już nie masz, skoro pamiętasz "Móóóóóóóój jest ten kawałek podłogi... :evil_lol::ices_bla: Gosia jest młodsza ode mnie, a ja tego nie pamietam. Za to pamiętwm :"Niech zyje nam towarzysz Stalin, co usta słodsze miał od malin " :multi: Quote
dogaja Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Sabina1 napisał(a):Gosia jest młodsza ode mnie, a ja tego nie pamietam. Za to pamiętwm :"Niech zyje nam towarzysz Stalin, co usta słodsze miał od malin " :multi: Bo prawdziwa kobieta takich ust nie zapomni nigdy! Quote
bea100 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 [quote name='Sabina1']Gosia jest młodsza ode mnie, a ja tego nie pamietam. Za to pamiętwm :"Niech zyje nam towarzysz Stalin, co usta słodsze miał od malin " :multi: Tego nie pamietam, coś mnie ominęło...:evil_lol: A ja pamiętam ,,Kimir Sen- przyjaciel nasz, Kimir-Sen..." i jak sobie to śpiewam to mój syn się zatacza ze śmiechu :grins: ( a pamiętasz Sabinko1 ,,Robotnicze dziecko śpi i o czarnym chlebie śni...nie ma chleeeba, a żyć trzeeba..."? to też był niezły kawałek...no i lubię podśpiewywać przebój-horror o Gen Walterze czyli ,,Ziemia spadła na ciało, zapachniało jak senny las, ale serce zostało na przedmieściach Hiszpańskich miast..." -zwłaszcza to ,,ciało" i ta ,,ziemia"- do mnie ,,przemawia"...:vamp: ) Quote
mmbbaj Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 [quote name='Sabina1'] pamiętwm :"Niech zyje nam towarzysz Stalin, co usta słodsze miał od malin " :multi: [quote name='bea100'] A ja pamiętam ,,Kimir Sen- przyjaciel nasz, Kimir-Sen..." ( a pamiętasz Sabinko1 ,,Robotnicze dziecko śpi i o czarnym chlebie śni...nie ma chleeeba, a żyć trzeeba..."? no i lubię o Gen Walterze czyli ,,Ziemia spadła na ciało, zapachniało jak senny las, ale serce zostało na przedmieściach Hiszpańskich miast..." ) :crazyeye: a ja tego nie znam :cool1: To znaczy, że jestem za młoda :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
PIKA Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 [quote name='Sabina1'] :"Niech zyje nam towarzysz Stalin, co usta słodsze miał od malin " :multi: sprawdzalaś osobiście? :evil_lol: Quote
Sabina1 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 PIKA napisał(a):sprawdzalaś osobiście? :evil_lol: Fuj, Pika, zmarnowałas mi cały obiadek w postaci pierożków z serem:mad: Quote
dogaja Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 [quote name='Sabina1']Fuj, Pika, zmarnowałas mi cały obiadek w postaci pierożków z serem:mad: Bo z serem są za mało malinowe... Quote
Sabina1 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Wiecie, tak mi się nagle zamarzyło, ze jest ciepły letni wieczór, ja siedzę w ogrodzie Bei , przy ognisku, wokoło mnóstwo znajomych,przyjaznych twarzy z doGo, no i oczywiście psy. Rzucamy im kości z pieczonych na grillu żeberek i spiewamy: pieśni biesiadne,harcerskie, stare i nowsze......ech...... Quote
Alicja Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 [quote name='mmbbaj'] :crazyeye: a ja tego nie znam :cool1: To znaczy, że jestem za młoda :evil_lol::evil_lol::evil_lol: :multi::multi::multi:ale cieszkam ,że ja małolata jestem ;) Gosiu z tego co piszesz teren fatalnie na szkoleni przygotowany ....tam gdzie ja chodziłam to teren na lotnisku od ulicy ogrodzony siatką , poza ty zawsze uprzątnięty a jak piesek zostawił pamiątkę to pańcio brał łopatę i zanosił pakunek do dołeczka;) Quote
bea100 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 [quote name='dogaja']Eeeeech... Eeeeech... Quote
Vectra Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 [quote name='Alicjarydzewska']:multi::multi::multi:ale cieszkam ,że ja małolata jestem ;) Gosiu z tego co piszesz teren fatalnie na szkoleni przygotowany ....tam gdzie ja chodziłam to teren na lotnisku od ulicy ogrodzony siatką , poza ty zawsze uprzątnięty a jak piesek zostawił pamiątkę to pańcio brał łopatę i zanosił pakunek do dołeczka;) o taki teren to by mnie zadowalał :p :p echhhhhhhhhh ;) Quote
dogaja Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 [quote name='bea100']Eeeeech... [quote name='samograj']EEEEEEEEECCCCCCCCHHHHHHH!!!!!!!!! To jak będzie? :hmmmm: Quote
PIKA Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Vectra napisał(a):o taki teren to by mnie zadowalał :p :p echhhhhhhhhh ;) Ewa mnie sie wydaje, patrząc na pmapke że to jest teren bylego lotniska ;) Quote
Recommended Posts