mmbbaj Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 samograj napisał(a):Ja nie wiem co to jest funkcja skraplania, po prostu zdeformowałam ci ZAGRAJA!!! No właśnie o deformacjach mówię :cool1: Quote
samograj Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 mmbbaj napisał(a):No właśnie o deformacjach mówię :cool1: Ja pozazdrościłam dogajce i spróbowałam jak to jest!!! Quote
Żaneta Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 super Zagraj na śniegu:multi::loveu: a jeśli chodzi o te stare zdjęcia to moim zdaniem to jest ogar-dawniej były one troche mniejsze(mam zdjęcia ale w domu:shake:) ja miałam taką suńke i psa -pies był ogarem-był jasny i tata twierdzi że miał papiery ale że on nie miał być nasz- tata przywiózł go koledze ale pies wcześniej troche przebywał u nas i gdy był już u tego kolegi to psisko zapamietało drogę i wróciło do nas(niedługa droga) był on pierwszym ogarem w domu właściwie to była para psów przy których się wychowałam:lol: p.s przepraszam za małego offa Quote
dogaja Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 samograj napisał(a):Ja pozazdrościłam dogajce i spróbowałam jak to jest!!! I jak to jest? Aniu, a co Ty robisz na ogarzej galerii? Przecież z Ciebie prawdziwa wilczyca! Quote
idabo Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Heh, to ja już wiem dlaczego rodzinka dziś się wyłamała ze szkolenia... A Charlie tak liczyła na spotkanie z Zagrajkiem :) Quote
bea100 Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 idabo napisał(a):Heh, to ja już wiem dlaczego rodzinka dziś się wyłamała ze szkolenia... A Charlie tak liczyła na spotkanie z Zagrajkiem :) Witaj Idabo na dogo, ciocia pozdrawia Cię cieplutko :p Rodzinka się wyłamała bo Rekma w tych godzinach pracował :razz: i nie dało się nic przesunąć. Za to byli właśnie u mnie na ogrodzie z Zagrajkiem , więc jakby nie patrzeć -socjalizacja się odbyła ;) Właśnie pojechali. Gdyby nie zimno (brrr:shake: ) to pieski pobiegałyby dłużej, bo bawiły się świetnie, ale to my-ludzie wymiękliśmy. Quote
idabo Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Witaj :) U mnie odwrotnie - to Charlie pierwsza wymięka na mrozie, nawet kiedy szaleje z innymi pieskami to po pół godzinie już się trzęsie, właśnie dostała w spadku po pani sweterek i jest troszkę lepiej... Quote
mmbbaj Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 idabo napisał(a):Witaj :) U mnie odwrotnie - to Charlie pierwsza wymięka na mrozie, nawet kiedy szaleje z innymi pieskami to po pół godzinie już się trzęsie, właśnie dostała w spadku po pani sweterek i jest troszkę lepiej... Czy to znaczy, że jutro Charlie będzie ćwiczyła w sweterku?:lol: Jutro oczywiście wybieramy się do szkółki :multi: A Zagrajek też marznie bo się trzęsie, ale nie daje za wygraną ;) Tylko chyba nie powinniśmy przesadzać przy dużym zimnie bo jednak ma jeszcze goły brzuszek no i sierść delikatną, tak samo z resztą jak Charlie. Ale, ale... co wy dziś na szkoleniu robiłyście? Przecież to nie wasz dzień :cool3: Mam nadzieję, że jutro będziecie? No i baaaardzo się cieszę, że się odezwałaś w galerii :lol::lol::lol: Quote
Alicja Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 :multi::multi::multi:dotarłam Poziomkowa Małgosiu :loveu: No no na wagarach się było;) fajne wagarowe fotki:p Quote
bea100 Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Witajcie z rana, miałam w planie pospać ale moje suki- nie miały tego w swoich planach niestety :eviltong: i dotąd mnie całowały aż wstałam, pogoda lepsza niz wczoraj (mniejszy wiatr) i teraz mam za oknem -5 (powinno być cieplej), to dobry dzień na szkołę dla piesków. Poproszę o sprawozdanie z postępów Zagrajka :p Quote
sota36 Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Witajcie! Dawno mnie tu nie bylo, odrobilam zaleglosci - zreszta - jakie zaleglosci, skoro bardzo mnie rozbawily "poscielowe" zdjecia meskiej solidatity! Potem szukalam (i znalazlam) sniegowego Zagrajka! To znow przezylam szok!:crazyeye::crazyeye::crazyeye: czytajac o ...poziomce! Quote
Alicja Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 ;)i jak nasze przedszkolaki Charlie i Zagrajek;)...liczymy na fotki:multi: Quote
samograj Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 REKMA ZNALAZŁAM COŚ DLA CIEBIE (I GOSI OCZYWIŚCIE) oraz innych zainteresowanych!!! Własnie w 3 programie TVP leci dokument o Radziwiłłach i NIEŚWIEŻU, a ja znalazłam taką oto fotkę (okres międzywojenny) z ogarami Radziwiłłów: Zobaczcie jakie miały płytkie , ostre kufy!!! I jak mało były skórzaste!!! i obraz: pochodzą z nr 6 "PSÓW MYŚLIWSKICH" (numer aktualny) Quote
bea100 Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 samograj napisał(a):...(okres międzywojenny) z ogarami Radziwiłłów: Zobaczcie jakie miały płytkie , ostre kufy!!! I jak mało były skórzaste!! ... Och, uwielbiam takie stare foty, dzięki Ci Samograjko- nie wiem jak innym, ale mnie zrobiłaś wielką frajdę :multi: Zresztą nigdy nie ukrywałam, że podobaja mi się te starsze w typie-archaiczne Ogary-są dla mnie PIĘKNE i basta!!! Popatrzcie na ich ,,figury" i ,,kształty", zwłaszcza tego młodego psa od frontu- jak dla mnie to jest prześliczny ( choć dzisiejsi sędziowie powiedzieliby zapewne-że jest suczy w wyrazie i nie ma masy ;) ) Quote
rekma Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 samograj napisał(a):REKMA ZNALAZŁAM COŚ DLA CIEBIE (I GOSI OCZYWIŚCIE) oraz innych zainteresowanych!!! Własnie w 3 programie TVP leci dokument o Radziwiłłach i NIEŚWIEŻU, a ja znalazłam taką oto fotkę (okres międzywojenny) z ogarami Radziwiłłów: Zobaczcie jakie miały płytkie , ostre kufy!!! I jak mało były skórzaste!!! i obraz: pochodzą z nr 6 "PSÓW MYŚLIWSKICH" (numer aktualny) ANIU!!! Wielki dzięki za te foty. Co ja się naszukam podobnych i d..., a tu taka niespodzianka. Bardzo mnie interesuja korzenie rasy. Zaraz postaram się co , nieco wykadrować i podrasować, by wyraźniej zobaczyć. Quote
mmbbaj Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 Alicjarydzewska napisał(a):;)i jak nasze przedszkolaki Charlie i Zagrajek;)...liczymy na fotki:multi: nathaniel napisał(a):Wagarowicze!!! :eviltong: Dzisiaj nie byliśmy na wagarach tylko pilnie w szkółce :eviltong: Niestety Charlie dziś nie było, a Zagrajek bardzo się za nią rozglądał :lol: Rozminęli się w tym tygodniu bo Charlie chodzi na zajęcia w niedziele, ale tym razem była wczoraj. Nie mamy też fotek bo padał śnieg i oszczędzaliśmy aparat. A szkolenie coraz lepiej nam idzie zgodnie z powiedzeniem ćwiczenie czyni mistrza" ;) Mimo obecności tylu psów Zagrajek ładnie się skupiał, nie zwiewał mi na puszczonej smyczy do komendy "zostań", tylko ładnie czekał i w ogóle godzina zajęć minęła na ładnej współpracy. Ponieważ pogoda była zachęcająca do zabawy na śniegu pojechaliśmy jeszcze do Bei i tam już zdjęcia robiliśmy bo mogliśmy się schować pod daszkiem :lol: Zagraj i Monia szaleli aż miło było patrzeć, a teraz Zagrajek pojedzony śpi jak zaklęty :evil_lol: Quote
Alicja Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 No urwisy .....świadectwa nie dostaniecie:evil_lol: Ale się Zagrajek na śniegu wyszalał:multi::multi::multi: Quote
Gosiek Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 hahahaha widać zabawa trwala właśnie w najlepsze :multi::multi::multi: Quote
samograj Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 rekma napisał(a):ANIU!!! Wielki dzięki za te foty. Co ja się naszukam podobnych i d..., a tu taka niespodzianka. Bardzo mnie interesuja korzenie rasy. Zaraz postaram się co , nieco wykadrować i podrasować, by wyraźniej zobaczyć. Pierwsze wzmianki o łowach z psami w Polsce są juz u Galla Anonima. W kronikach z XIV wieku są wzmianki o hodowanych specjalnie na królewskie łowy OGARACH. Poszukaj pozycji "KSIĘGI O GOSPODARSTWIE" (wydana w Krakowie w 1549r)-tam pada słowo OGAR. Potem "MYŚLISTWO Z OGARY", które już cytowałeś. Jeszcze " ZWIERZĄT DOMOWYCH I DZIKICH OSOBLIWIE KRAJOWYCH HISTORYI NATURALNEJ POCZĄTKI I GOSPODARSTWO" Krzysztofa Kluka (1779r.) - w niej jest opis już wyodrębnionego ogara polskiego. Potem " NAUKA O ŁOWIECTWIE"(1823), "PORADNIK DLA MYŚLIWYCH"(1839), "ŁOWIECTWO"(1862), "ŁOWIEC POLSKI"(1900)- tam są opisy ogarów polskich!!! Quote
Hania Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 [quote name='Behemot'] Piękny! jak posążek z brązu! :loveu: Gawra nie chce tak siadać nasniegu - twierdzi, ze zimny. A Irga moze się nawet tarzać, siedzieć leżeć Quote
dogaja Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 [quote name='mmbbaj']Dzisiaj Qrcze, ale to już wielki facet! Quote
mmbbaj Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 Hania napisał(a):Gawra nie chce tak siadać nasniegu - twierdzi, ze zimny. A Irga moze się nawet tarzać, siedzieć leżeć A Zagraj się jeszcze nie tarzał :lol: Bardzo mu się na śniegu podoba, ale czasem widać, że mu zimno ;) On ma jeszcze goły brzuszek i taką szczenięcą mięciutką sierść. Ale siada bez oporów :evil_lol: dogaja napisał(a):Qrcze, ale to już wielki facet! Nieeee, nie jest jeszcze taki duży ;) Na tych zdjęciach taki się wydaje :lol: Quote
dogaja Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Czy u Was też tak duje? U nas jeszcze drzewa nie lecą, ale gałęzie już tak. Wiatr się wzmaga, więc wracając z wieczornego spaceru musiałyśmy z Gają włączyć turbo-doładowanie. Natomiast na polu (informuję forumowiczów z Krakowa, że pole to jest również takie duże coś, gdzie drzew z lecącymi na łeb gałęziami nie ma, a w sezonie czasem rośnie trawa albo płody rolne) moja psica dostała głupawki wieczornej. Bieg nieprzytomny przeplatała długimi wędrówkami pod śniegiem (tak, tak - kopała tunele na bieżąco, czyli przemieszczała się POD ŚNIEGIEM w szalonym tempie!), a każde moje rzucenie w nią śnieżką - odbierała, jako hasło do wywijania radosnych, opętańczych kółek. Nie wiem, czy to ten wiatr?... :crazyeye: Quote
Recommended Posts