Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

Posted

dogaja napisał(a):
Już jestem! Od godziny znów odżywam... wirtualnie.
Mam bezpośrednie połączenie z naszą ukochaną CYWILIZACJĄ (czy mnie porąbało, żeby kiedykolwiek na nią narzekać?!).

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

dogaja napisał(a):
Na razie tylko się melduję i przesyłam Wam bezwietrzne karkonoskie całuski

niedługo chyba to będą śnieżne całuski :lol: Zapowiadają opady śniegu i właśnie chyba w Karkonoszach najpierw :cool3: Skoro ta zima jednak sobie o nas przypomniała, to ja wyglądam śniegu choć na chwilkę, niech Zagrajek trochę w nim pobuszuje, a dodatkowo niech przykryje wszystkie śmieci warszawskie, które co chwila wyciągam mu z pysia :evil_lol:

dogaja napisał(a):
Degustuję każdą chwilę z cieplutkim kaloryferem.
Nigdy wcześniej nie zauważyłam, ze jest całkiem przystojny... :oops:

No tak już jest, kiedyś nadchodzi ten moment, kiedy otwierają nam się oczy :evil_lol: Ale żebyś się nie rozleniwiła za bardzo! Czekamy na następne meldunki :lol: I cieszę się bardzo, że już jesteś cywilizowana :multi:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mmbbaj napisał(a):

Zapowiadają opady śniegu i właśnie chyba w Karkonoszach najpierw :cool3: Skoro ta zima jednak sobie o nas przypomniała, to ja wyglądam śniegu choć na chwilkę, niech Zagrajek trochę w nim pobuszuje, a dodatkowo niech przykryje wszystkie śmieci warszawskie, które co chwila wyciągam mu z pysia :evil_lol:

W kwestii śnieżnych opadów: to już u nas trochę opadło, ale na razie nie jestem pod dużym wrażeniem. Przykryło tylko z lekka: 6 pięciolitrowych plastikowtych butelek, dwa duże fragmenty wiat autobusowych, ze 3 dekle (niestety, każdy inny), liliowy szalik w paski, rozmiar dziecięcy, na oko ze 364 worki plastikowe i kupę innych śmieci, które przywiało na mój ogród.
W kwestii śmieci: obawiam się, Małgosiu, że nadal będziesz wyciągać różne różności z pyszczka Waszego i naszego ulubieńca, nawet jeśli i u Was coś opadnie. Wynajdywanie fajowych rzeczy pod śniegiem jest supeR! :grins::grins::grins:

Posted

Hania napisał(a):
no własnie się mmbaj na gg pytałam czy jest jakiś gończy w przedszkolu :p . Witaj Jolu z Doboszem :p

Witaj Haniu, (jaki ten net mały :lol: ) witajcie wszyscy Zagrajkomaniacy:multi:

Dobosz zaliczył przedszkole w zeszłym roku, jak był w wieku Zagrajka, ale inne, w Pęcicach. Teraz jesteśmy na "bardzo poważnym" szkoleniu PT. Dobosz trochę wystraszony, bo tam większość to duże psiska, ale bardziej niż psy rozprasza go grunt, który nie dość, że wygląda, jakby przebiegło po nim stado dzików, to jeszcze chyba tak pachnie - po prostu nie może oderwać nosa od ziemi.
Pozdrawiam wszystkie osoby cudownie tu piszące :lol: ,
Jola i Dobosz.

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']
A co dziś zbroił nasz Muzyk;)

[quote name='mmbbaj']Czy ty Alusiu pytasz o mojego grzecznego, spokojniutkiego Zagrajka? :evil_lol:

Witaj Małgosiu! Druga Ala też ciekawa co tam u Zagrajka :roll:
Czy u was już "widać " śnieżek? ponoć z północy zbliża się ...

pozdowionka dla was!:loveu:

Posted

[quote name='dogaja']W kwestii śnieżnych opadów: to już u nas trochę opadło, ale na razie nie jestem pod dużym wrażeniem. Przykryło tylko z lekka: 6 pięciolitrowych plastikowtych butelek, dwa duże fragmenty wiat autobusowych, ze 3 dekle (niestety, każdy inny), liliowy szalik w paski, rozmiar dziecięcy, na oko ze 364 worki plastikowe i kupę innych śmieci, które przywiało na mój ogród.

W kwestii śmieci: obawiam się, Małgosiu, że nadal będziesz wyciągać różne różności z pyszczka Waszego i naszego ulubieńca, nawet jeśli i u Was coś opadnie. Wynajdywanie fajowych rzeczy pod śniegiem jest supeR! :grins::grins::grins:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Dogaja .....fajnie napisane:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='Alka']Witaj Małgosiu! Druga Ala też ciekawa co tam u Zagrajka :roll:
Czy u was już "widać " śnieżek? ponoć z północy zbliża się ...

pozdowionka dla was!:loveu::pkochana do nas śnieżek przyszedł z Beskidów ...zanim u nas spadł to pojawił się w góreczkach

Dzień Dobry Gosieńko

Posted

Nareszcie o normalnej porze mogę zaglądnąć do internetu i zobaczyłam śliczne zdjęcia Zagrajka z przedszkola. Jaki On już urósł duży i taaki mądry - Choculka chyba jest mniejsza!!! A ze zjadaniem śmieci niestety zdarza się że walczę cały czas - cóż to retriever...

Posted

[quote name='dogaja'] Wynajdywanie fajowych rzeczy pod śniegiem jest supeR! :grins::grins::grins:

Dogaja :crazyeye: Też lubisz? A feeee :evil_lol:

[quote name='jola.'] witajcie wszyscy Zagrajkomaniacy:multi:

Dobosz zaliczył przedszkole w zeszłym roku, jak był w wieku Zagrajka, ale inne, w Pęcicach. Teraz jesteśmy na "bardzo poważnym" szkoleniu PT. Dobosz trochę wystraszony, bo tam większość to duże psiska, ale bardziej niż psy rozprasza go grunt, który nie dość, że wygląda, jakby przebiegło po nim stado dzików, to jeszcze chyba tak pachnie - po prostu nie może oderwać nosa od ziemi.
Pozdrawiam wszystkie osoby cudownie tu piszące :lol: ,
Jola i Dobosz.

Witaj Jolu i Doboszu :multi:, mam nadzieję, że już zostaniecie z nami? :lol: Jakoś nie udało nam się spotkać ostatnio, ale tyle było ludzi, że was nie wypatrzyłam! A kwestia rozpraszania jest nam bardzo dobrze znana ;) Zagraj zdecydowanie woli latać z psami niż ćwiczyć, mimo, że bardzo ładnie skupia się w domu i na boisku, na które chodzimy. To zupełnie zrozumiałe choć przyznam się, że czasem tracę cierpliwość :diabloti:

[quote name='Alka']Witaj Małgosiu! Druga Ala też ciekawa co tam u Zagrajka :roll:

Zagrajek tak dokazuje, że nie mam czasu na dogo :evil_lol: Ma energię ogromną i wszędzie go pełno. Po porannym spacerze drzemie jeszcze trochę, ale potem już asystuje mi we wszystkim ;) Oczywiście sypia w ciągu dnia, ale bardzo czujnie i musi mnie mieć na oku :lol: Dziś oswajaliśmy się z ulicą bardziej ruchliwą i troszkę się stresował, zwłaszcza na początku, przeraził go tramwaj. A kiedy już wracaliśmy, naszą ulicą jechało pogotowie na sygnale i Zagraj wył razem z nim, nawet ludzie z karetki się śmiali bo mimo, że go nie słyszeli to wyraźnie to widzieli . Zagraj wył jak wilk do księżyca :evil_lol: Niestety, szczególnie kiedy idziemy miejscem nieznanym jeszcze Zagrajowi, ciągnie na smyczy jak parowóz! A siły już ma dużo! Z tą luźną smyczą idzie nam chyba najgorzej :cool3: No i oczywiście idzie "po tropie" ;) Wczoraj kupiłam mu piszczącą zabawkę, szkoda, że nie możecie zobaczyć, a jeszcze bardziej usłyszeć jak się nią bawi :evil_lol: On do niej gada i wydaje z siebie dźwięki nie do podrobienia :evil_lol: No i w ogóle jest słodki :loveu:

[quote name='Alka'] Czy u was już "widać " śnieżek?

Nie ma śnieżku :cool1:

[quote name='Alicjarydzewska']

Dzień Dobry Gosieńko

Dzień dobry Alusiu! Sorki, że już wczoraj ci nie napisałam o Zagrajku, ale padłam :evil_lol: Mam nadzieję, że lepiej się czujesz? :loveu:

[quote name='nathaniel']Mama mi mówiła niedawno, że pada śnieg, patrze teraz i jest biało :loveu::loveu:

U nas nie jest biało, a nawet bym chciała! Oczywiście ze względu na Zagrajka, niechby się chłopczyk pobawił w zaspach :evil_lol:

[quote name='nathaniel'] Jak tam nasz muzykalny, grzeczny piesek ?:diabloti:

No właśnie napisałam wyżej :lol:

Posted

Gosiek napisał(a):
dzieńdoberek Zagrajkowa rodzinko :cool3:
widzę że Zagrajowi bardzo się przedszkole spodobało :loveu:
Tylko pozazdrościć takiej wspaniałej socjalizacji.

Witaj Gosieńko :lol: Tak, podoba mu się bardzo, a socjalizacja super bo jest nadspodziewanie dużo piesków! O naukę mniejsza :evil_lol:

Czoko napisał(a):
Nareszcie o normalnej porze mogę zaglądnąć do internetu i zobaczyłam śliczne zdjęcia Zagrajka z przedszkola. Jaki On już urósł duży i taaki mądry - Choculka chyba jest mniejsza!!! A ze zjadaniem śmieci niestety zdarza się że walczę cały czas - cóż to retriever...

Witaj Ewuniu :multi: Zagrajek urósł, ale chyba nie jest jeszcze, większy od Choco :cool3: Co do śmieci, to niestety problem większości właścicieli psów :cool1: Też miałam zajrzeć dziś do ciebie, ale nie zdążyłam!

I parę foteczek naszego łobuziaka, który chyba lubi aparat foto ;)

Posted

mmbbaj napisał(a):
...

Ooo, jaki przystojny Pan Ogar :loveu: Tak sie ułożył jak to robi najczęściej moja Monia :p

Mmbbaj: Co do śmieci, to noś przysmaki i mów SPOKOJNIE - FE i wymieniaj na coś bardziej smakowitego/przysmaczek. Nigdy nie odbieraj- gniewając się na psa-nic nie dając w zamian. Wiem, że to irytujące, ale jak będziesz podchodziła do ,,śmieciarza" spokojnie i z kamienną twarzą, to on nie nabierze nawyku spiertuszania ze zdobyczą, wiedząc, że mu ten ,,skarb" zabierzesz i że się na niego pogniewasz.
Pamiętaj, że nasze psieski kierują się ZAWSZE złotą psią zasadą-
,,A CO JA Z TEGO BEDĘ MIAŁ" :evil_lol:

Posted

bea100 napisał(a):

Mmbbaj: Co do śmieci, to noś przysmaki i mów SPOKOJNIE - FE i wymieniaj na coś bardziej smakowitego/przysmaczek. Nigdy nie odbieraj- gniewając się na psa-nic nie dając w zamian. Wiem, że to irytujące, ale jak będziesz podchodziła do ,,śmieciarza" spokojnie i z kamienną twarzą, to on nie nabierze nawyku spiertuszania ze zdobyczą, wiedząc, że mu ten ,,skarb" zabierzesz i że się na niego pogniewasz.
Pamiętaj, że nasze psieski kierują się ZAWSZE złotą psią zasadą-
,,A CO JA Z TEGO BEDĘ MIAŁ" :evil_lol:

Bea, mówisz jak w książkach :lol: Nie ma czasu na te zabiegi bo on jak najbardziej, ma zamiar spałaszować to świństwo, które znalazł :diabloti: Oczywiście bywa i tak, że wypluwa na moje "FE" i wtedy daję mu nagrodę i chwalę. Jednak nie masz pojęcia co można znaleźć na szkolnym boisku :roll:, a wtedy Zagraj jest na lince i zwykle gnam do niego co koń wyskoczy i wyciągam z paszczy :mad: A nasze pieski są takie mądrale, że potrafią dokonywać wyboru, co oddać, a czego nie oddać za żadne skarby świata :evil_lol:

Behemot napisał(a):

A to Ci ogarzysko wyrosło! :loveu:

A co ty, tak dawno go nie widziałaś? :evil_lol:

Behemot napisał(a):
On rzeczywiście lubi pozować do zdjęć (a i obiektyw lubi jego :loveu:)

To samo pomyślałam :lol: Jak tylko aparat wezmę do ręki to natychmiast się interesuje i miny robi, model jeden ;) Oczywiście interesuje się również samym aparatem, może chciałby mnie zdjęcie zrobić? :razz:

Teklunia napisał(a):
jejku, Gosiu, jaki on piękny :loveu:
nie widziałam go przez dwa tygodnie i już się zmienił i jeszcze wypięniał :loveu::loveu::loveu:

Kasiu! :multi: Jesteś wreszcie :loveu: Dzięki za miłe słowa! Tak się zmienił? :cool3: Patrz, a ja tego tak nie zauważam, bo widzę go codziennie, ale pary dostał z całą pewnością, silny jest :lol:

Posted

Katerinas napisał(a):
Jakież on ma tutaj długie łapy :-o

Bo są na pierwszym planie :lol:, nie ma takich długich!

Katerinas napisał(a):
I czy mi się wydaje .... ale Zagraj urósł :grins:

No! Jak na drożdżach :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Zobaczcie jakie mam ładne ząbki :grins:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Bea, mówisz jak w książkach :lol: Nie ma czasu na te zabiegi bo on jak najbardziej, ma zamiar spałaszować to świństwo, które znalazł :diabloti: Oczywiście bywa i tak, że wypluwa na moje "FE" i wtedy daję mu nagrodę i chwalę. Jednak nie masz pojęcia co można znaleźć na szkolnym boisku :roll:, a wtedy Zagraj jest na lince i zwykle gnam do niego co koń wyskoczy i wyciągam z paszczy :mad: A nasze pieski są takie mądrale, że potrafią dokonywać wyboru, co oddać, a czego nie oddać za żadne skarby świata :evil_lol:

Ja też myślałam, ze nie mam do tego cierploiwości i nigdy psów tego nie nauczę. Ale ostatnio Gawra mnie bardzo zmotywowała, ponieważ zamist połknąć krówkę znalezioną na parkingu oddała mi ja do ręki. Byłam w lekikim szoku-zaznaczę, że krówka była bez papierka a Gawra jest baaardzo łakoma.

Posted

Vogue napisał(a):

Dawno nie zagladalam do Zagrajka a on rosnie jak na drozdzach:lol:

Vogue, z ust mi to wyjęłaś! Nie wiedziałam, jak to ująć, a on po prostu ROŚNIE JAK NA DROŻDŻACH :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: