Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To prawda Małgosiu! Syty glodnego nie zrozumie. Ja łapię się tylko na tym, że Idzie chcę dać jeszcze wiecej niż Lazy. Czasem mam przez to wyrzuty sumienia, że jednak moglam dla Lazy zrobić coś inaczej, lepiej. Człowiek jednak mysli, że ma jeszcze czas, a kiedy okazje się, że tak naprawdę już go nie ma to jest za późno. Wiem, ze Lazy byla kochana i szczęśliwa (ale jestem skromna:)), ale Ida to ma jak pączek w maśle, a ja przez to sporo pracy, bo co troszkę ją utemperuje to zaraz rozpuszczę i tak w kółko:)

Posted

On ma taki uroczy różowy nochalek :loveu: I to spojrzenie - takie skupione...
No, po prostu cud, miód, ultramaryna, jak to się mówiło u mnie w dzieciństwie :lol:

Posted

[quote name='Sabina1']Ja też chcę go tak przytulic........cholera:angryy:

No i będziesz go tulić w czwartek lub piątek :lol: Jeszcze nie masz dosyć po dzisiejszych maluchach? :evil_lol:

[quote name='Behemot']

On ma taki uroczy różowy nochalek :loveu: I to spojrzenie - takie skupione...
No, po prostu cud, miód, ultramaryna, jak to się mówiło u mnie w dzieciństwie :lol:

Noooooooooooo! :loveu::loveu::loveu:, a nochalek powinien mu się dobarwić, ale jeśli nie to i tak nie szkodzi :lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):

Noooooooooooo! :loveu::loveu::loveu:, a nochalek powinien mu się dobarwić, ale jeśli nie to i tak nie szkodzi :lol:

Oj, żeby już taki został! Jest taki... no... do całowania stworzony :loveu::loveu::loveu:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Jeszcze nie masz dosyć po dzisiejszych maluchach? :evil_lol:

Nie mam dosyc, nie mam, tralalala....pozwole, zeby mi chodził po łowie z tymi swoimi wybauszonymi oczami. Żebyś wiedziała, co ta Gawra robi na klikera.....wszystko robi.....to czary.....

Posted

[quote name='mmbbaj']Zagraj pozuje dla przyjaciół z dogomanii :lol:

I nareszcie pan wrócił z pracy :loveu:

Jaka pyszna kosteczka :sabber:

no i popatrzcie jak to Ludzie wariuja dla takiego slodkiego futerka!!!!

Posted

[quote name='Sabina1']Nie mam dosyc, nie mam, tralalala....pozwole, zeby mi chodził po łowie z tymi swoimi wybauszonymi oczami. Żebyś wiedziała, co ta Gawra robi na klikera.....wszystko robi.....to czary.....

Kto niby ma wybauszone oczy? :diabloti:...:evil_lol:, a po łowie oczywiście, że będzie ci chodził :evil_lol: Wiesz, ja właśnie myślę o klikerze tylko podszkolić się muszę :cool3: A dziś bez klikera uczyliśmy się warowania..., noooo szło nam różnie, ale dopiero zaczynamy :eviltong: Dziś też byliśmy na boisku szkolnym i aportowaliśmy piłeczkę i patyczek, cudnie było :loveu: No i świetnie się pilnuje i przychodzi na wołanie, ale, że jestem ostrożna puszczałam go z linką ;) Mały był zachwycony zabawą i nauką :loveu::loveu::loveu:

Posted

bigos napisał(a):
Witajcie Bajanki i Zagrajek:loveu::loveu::loveu:
Jak posylwestrowe szleństwa? Szampan wypity?:razz::razz::razz:

Bigosku, poza szaleństwami Zagraja, innych nie było, ale szampan wypity ;)

nathaniel napisał(a):
mbbbaj no to powodzenia w szkoleniu klikerowym :loveu::loveu:
Maly napewno szybciej zakuma niz Gruby :roll::evil_lol::diabloti::-(:shake:

A wiesz, że właśnie z Markiem rozmawialiśmy, że chyba w sobotę wybierzemy się do Baritusa :lol: Sama dopiero co kodowałam (czy jak to się nazywa :cool3:) małego na dźwięk klikera - na polędwiczkę :evil_lol: Potem ćwiczyliśmy warowanie, zaczyna rozumieć o co chodzi choć robię to z pewnością mało profesjonalnie :oops: No i króciutkimi seriami, żeby się nie zniechęcił ;)

Posted

Gosiu, Marku i Zagrajku Wszystkiego Naj.... w Nowym 2007 Roku

co do noska to moim zdaniem zciemnieje, Burzan jako szczeniak też miał różowy przez rok,a potem zciemniał mówiliśmy że ma 'świński nosek':lol:, ciekawe skąd te nosy czy to brak witamin czy coś innego

Posted

Żaneta napisał(a):
...co do noska to moim zdaniem zciemnieje, Burzan jako szczeniak też miał różowy przez rok,a potem zciemniał mówiliśmy że ma 'świński nosek':lol:, ciekawe skąd te nosy czy to brak witamin czy coś innego

Nie wiadomo, ogary nabierają barw z czasem i czasem w dziwny sposób. Hania mówi, że tak się zdaża nie tak wcale rzadko i mówiła nawet o ,,zimowych miotach" (to raczej taki termin mniej wet :evil_lol: a bardziej obiegowy).
A pamiętacie? Bajan był w pewnym czasie jak przypruszony siwizną- i też nie wiadomo czemu. Potem to samo minęło.
Ten nosek Zagraja- przeuroczy zresztą:loveu: -ściemnieje z czasem.
Zagraj ma już fantastyczną barwę a popatrzcie jakie ma wspaniałe czarne pazury (to też kapitalne, bo tak powinno być !!! a u naszych ,,wystawowych linii"-to niemal zanikło :cool3: ).
Mmbbaj- Zagraj się pięknie na Was skupia-zacznij od targetowania.
Zagraj szybko zajarzy i będzie wiedział że za wykonanie-klik i nagroda i w ten sposób najlepiej zrozumie ,,jak działa kliker":lol:
Targetem może być kawałek prostego patyka czy nawet drewniana kopystka (:evil_lol: ), ważne by koniec (tam, gdzie pies powinien dotykać nosem) był wyrażnie zaznaczony (ja np patyk owinęłam szerokim lepcem a koniec zaznaczyłam szeroką gumką).
Dotknięcie targetu-kliknięcie-nagroda (tylko trzeba mieć refleks i robić to-klikać!!! natychmiast jak pies dotknie targetu nosem i natychmiast nagroda/przygotuj maleńkie nagródki w ręce). Rób takie szybkie sesje-na początku zacznij od paru dotknięć (ale pamiętaj by zawsze zakończyć ćwiczenie dobrze wykonanym).
Zobaczysz- jak się takie ćwiczenie wielce Zagrajowi spodoba :lol:

Posted

Ja już od rana ćwiczę.
1. Targetem była ściereczka kuchenna, którą rzuciłam Sabuni na podłogę. Powąchała/klik/nagroda, znowu/klik/nagroda, wzięła w zęby/klik/nagroda, wzięła W zęby, przyniosła/klik/nagroda, wzięła w zęby/przyniosła/klik/pochwała, bo skończyły się nagrody, sprawdziła, ze nie mam nic w ręku, olała ściereczkę, poszła sobie do pokoju/KLIK. :lol:
2. Rzuciłam Caruniowi n podłoę taret - śliczną sciereczkę kuchenną. Podszedł do niej/klik - uciekł do pokoju :angryy: .

Posted

Sabinko - ale Ty nie uczyłaś targetowania, tylko aportowania :razz: .

Mmbaj - ja Zagraja już warunkowałam na kliker, więc powinien sobie bez problemu przypomnieć :p . Z dużą radością czytam o Waszych zabawach, piłeczkowaniu itp :multi: . A w Baritusie na Bemowie możecie spotkać Arnikę - córeczkę Gawry. Tylko nie wiem, czy ona nie chodzi w niedzielę.

Posted

[quote name='Sabina1']Ja już od rana ćwiczę.
1. Targetem była ściereczka kuchenna, którą rzuciłam Sabuni na podłogę. Powąchała/klik/nagroda, znowu/klik/nagroda, wzięła w zęby/klik/nagroda, wzięła W zęby, przyniosła/klik/nagroda, wzięła w zęby/przyniosła/klik/pochwała, bo skończyły się nagrody, sprawdziła, ze nie mam nic w ręku, olała ściereczkę, poszła sobie do pokoju/KLIK. :lol:
2. Rzuciłam Caruniowi n podłoę taret - śliczną sciereczkę kuchenną. Podszedł do niej/klik - uciekł do pokoju :angryy: .

Sabinko- pozwól :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt:

BTW - odkopałam Cię z 11 strony..... :cool3:

Posted

[quote name='anetta']Zagrajek :loveu:
Jaka masz sliczna adresatke

No! :lol: Adresatka jest śliczna i Zagrajek dostał ją od Hani :loveu:

[quote name='bea100']
Mmbbaj- Zagraj się pięknie na Was skupia-zacznij od targetowania.
Zagraj szybko zajarzy i będzie wiedział że za wykonanie-klik i nagroda i w ten sposób najlepiej zrozumie ,,jak działa kliker":lol:
Targetem może być kawałek prostego patyka czy nawet drewniana kopystka (:evil_lol: ), ważne by koniec (tam, gdzie pies powinien dotykać nosem) był wyrażnie zaznaczony (ja np patyk owinęłam szerokim lepcem a koniec zaznaczyłam szeroką gumką).
Dotknięcie targetu-kliknięcie-nagroda (tylko trzeba mieć refleks i robić to-klikać!!! natychmiast jak pies dotknie targetu nosem i natychmiast nagroda/przygotuj maleńkie nagródki w ręce). Rób takie szybkie sesje-na początku zacznij od paru dotknięć (ale pamiętaj by zawsze zakończyć ćwiczenie dobrze wykonanym).
Zobaczysz- jak się takie ćwiczenie wielce Zagrajowi spodoba :lol:

:huh:.... tylko jak mam go nauczyć czegoś czego sama nie rozumiem? :placz: Muszę o tym targetowaniu poczytać bo oczywiście nazwa obiła mi się o uszy, ale nie bardzo rozumiem dlaczego to ćwiczenie powinno być na samym początku i czemu służy w przyszłości :cool3: I jak mam robić to wszystko na raz... trzymać target, klikać i dawać nagrodę i to wszystko natychmiast :evil_lol:

[quote name='Alicjarydzewska']:multi:o rany Zagrajek idzie do szkółki
A foty ...no cóż sama miłość:loveu:

Pójdzie do szkółki, musi nauczyć się zabawy i relacji z innymi pieskami :lol: No i oczywiście wiele innych rzeczy! Ja np. teraz, kiedy on jest taki mały zupełnie nie wiem jak nauczyć go nie ciągnięcia na smyczy... Staram się dopasowywać do niego i żeby smycz była luźna, ale nie zawsze się udaje, zwłaszcza kiedy on chce iść w inną stronę niż ja :evil_lol: Jest na ulicy dość rozkojarzony bo jest wiele rozpraszaczy.

[quote name='Sabina1']Ja już od rana ćwiczę.

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.... zacznij uczyć Bolusia :roflt:

[quote name='Hania']Sabinko - ale Ty nie uczyłaś targetowania, tylko aportowania :razz: .

Też mi się tak zdawało :lol:

[quote name='Hania']Mmbaj - ja Zagraja już warunkowałam na kliker, więc powinien sobie bez problemu przypomnieć :p . Z dużą radością czytam o Waszych zabawach, piłeczkowaniu itp :multi: . A w Baritusie na Bemowie możecie spotkać Arnikę - córeczkę Gawry. Tylko nie wiem, czy ona nie chodzi w niedzielę.

Haniu, ja tak pomyślałam, że już go warunkowałaś, ale nie byłam pewna :roll: W każdym razie bardzo mu się podobało żarełko za darmochę :evil_lol: A do Baritusa to nam jednak bardziej pasuje jeździć na Gocław, tak jak jeździliśmy z Bajankiem. I coś mi się zdaje, że zajęcia mieliśmy i w soboty i w niedziele, ale może nie pamiętam... I bardzo się cieszę, że ty się cieszysz :multi:

[quote name='Anka12']Malgosiu
Zapraszam do siebie co bys zobaczyla mojego skarba

Anka, jasne, zaraz do ciebie zajrzę, dziękuję za zaproszenie :lol:

I witajcie wszyscy kochani :loveu:
A my, spaliśmy dziś z dużym misiem i moimi kapciami :evil_lol: Zagraj już po położeniu się spać nagle przypomniał sobie o nich i pracowicie poznosił, a że było już ciemno nie wiedziałam co :evil_lol:

Posted

[quote name='mmbbaj']

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.... zacznij uczyć Bolusia :roflt:

Nie mam najmniejszych wątpliwości, ze Boluś bystrością zakasowałby........nawet ogary, gdyby Boluś nie był głuchy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Sabina1']Nie mam najmniejszych wątpliwości, ze Boluś bystrością zakasowałby........nawet ogary, gdyby Boluś nie był głuchy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Ale to prawda! Pudelki są bardzo bystre i chętnie się uczą :lol: Może z Bolusiem ... pomigasz? ;)