rekma Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 bea100 napisał(a):Przy Zagraju słowo ,,nuda" nie istnieje w słowniku :evil_lol: A Zagrajek nie jest ,,łobuzem" :razz: , takie żywiołowe są przeważnie wszystkie ogarki w jego wieku (potem z wiekiem to się uspokaja i można mówić o statecznym ogarze :lol: ). Zakładamy, że Zagraj ma ok 3,5 mc (ma jeszcze mleczaki) a Monia też w jego wieku była jak nakręcona :cool3: , np w wieku ok 6 mc zaczęła niszczyć ale jej to po 2/3 mc przeszło. Teraz jest suczką- zrównoważoną-do rany przyłóż. Takie są ogary i tak dorastają. Mmbbaje- już trzeba by-załatwiać Zagrajowi dobre przedszkole!!! Baritus? Mam nadzieję,że tak będzie w miarę dorastania. "Łobuziak" w kochanym tego słowa znaczeniu. Na chwilę nie można z niego spuścić oka, chyba, że troszeczkę pośpi. Za to w nocy śpi spokojnie, dzisiaj o 9,30 wyciągnąłem go na spacer - było siusiu i to drugie, a w domu i owszem posikuje na ręcznik rozciągnięty w przedpokoju. A jak się rozbryka, to... "sodomia i gomoria". Goś poszła znów do mamy, a ja o 14-tej mam wizytę w warsztacie samochodowym, bo mi piszczy pasek klinowy. Jak Gosia wraca do domu, to Zagraj słysząc klucz w drzwiach szczeka obronnie, a jak ją zobaczy, to szaleństwo powitania. Teraz wykokosił się na drzemkę, może będzie chwila wytchnienia. Beatko, znów nie przyjdziemy, przepraszam, ale sama widzisz:roll: Wieczorkiem zadzwonimy. Quote
Behemot Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 rekma napisał(a):a ja o 14-tej mam wizytę w warsztacie samochodowym, bo mi piszczy pasek klinowy Ojej... Może chce siusiu albo jest głodny...? :evil_lol: Sorry, odbiło mi, jestem kompletnie monotematyczna :evil_lol: Ucałowania dla paska klinowego :roll: :evil_lol: P.S. Jak to cudownie, że znowu możemy wszyscy się śmiać i wygłupiać....a to wszystko dzięki aniołkowi-Niuniusiowi :loveu: Quote
rekma Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 samograj napisał(a):Aleksander Raczyński 1857r (Jest w mojej książce:p ) samograj napisał(a):"Scena z polowania" Tadeusz Ajdukiewicz Zbiory Muzeum Narodowego w W-wie Dziękuję Ci za identyfikacje, a ja znalazłęm jeszcze dwa inne obrazy na których są ogary, choć mało wyraźnie można je rozpoznać Quote
rekma Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Malarstwo polskie Zygmunt Ajdukiewicz "Polowanie z ogarami", 1890, olej na desce, 40 x 28,5 cm, własność prywatna To dla mnie zupełnie niezrozumiałe:crazyeye: Białe ogary??? Co Wy na to? Quote
Magda Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 bigos napisał(a): Ale mu sie jezyk wyciagnal:evil_lol::evil_lol: Sliczny szczeniak Quote
Gosiek Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 :lol::lol::lol: hihi rozłożyło mnie to zdjecie :lol::lol::lol: Zagrajek jest niezłym komikiem.... wspaniała mała pocieszka :loveu: Quote
bea100 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 sota36 napisał(a):Bea - przepraszam, ale slowo "lobuz" jest takie rozkoszne! Nie chcialam sprawic przykrosc... Jasne, wszystko OK, to ja jestem chyba nadwrazliwa :oops: bo łobuziak- to on owszem-jest niezły- i całe szczęście :multi: -zero lękliwości-wielka ciekawość świata-Zagraj zapowiada się na wspaniałego ogara :loveu: Rekma- bardzo mi przykro bo liczyłam, że zobaczę Zagrajka... Co do tego obrazu Ajdukiewicza-,,Polowanie z ogarami" to to wg mnie nie są ogary (Wyżły?) Quote
Ania W Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Jak rozrabia to znaczy dobrze się czuje!;) Wyrośnie! Ja wprawdzie miałam niemalże szczeniaka idealnego (nauczony siusiana w wyznaczonym miejscu już w hodowli , spokojny) ale i tak bez incydentów sie nie obyło. Np. Rozgryziony czerwony długopis na białej narzucie, czy pogryziony pilot do tv. I z chodzeniem poschodach był też problem...nie chcial schodzić i już! Trzeba było nosić z trzeciego piętra:roll: A co do obrazów (też kiedyś szukałam z ogarami). Często na obrazach pod hasłem ogary są malowane psy gończe w ogóle (VI gr). Dla mnie to psy gończe w typie francuskim. Słowem ogar najwyraźniej określano nie tylko te polskie:cool3: Kiedyś w telewizji w jakimś serialu w tle wisiał przepiękny obraz z dwoma lezącymi ogarami i to na pewno polskim! Obraz wspaniały!!! Wyglądał na olejny . Oj mogłabym dużo za taki dać!:evil_lol: Quote
rekma Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Zagrajek z Gosią odwiedził dzisiaj ulubiony przez Bajanka sklepik osiedlowy. Był podniecony i prezentował jak potrafi się skupiać (siedzi i wpatruje się w oczy i nic go nie rozprasza – nauczyła go tego jeszcze Hania) No i dostał w prezencie nową obróżkę i smyczkę oraz wędzone ucho ( wcześniej reszteczka ucha znaleziona po Bajanku bardzo mu smakowała). Teraz leży w swoim królestwie i ucztuje po królewsku w pięknym rynsztunku. Quote
sota36 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 bea100 napisał(a):Jasne, wszystko OK, to ja jestem chyba nadwrazliwa :oops: bo łobuziak- to on owszem-jest niezły- i całe szczęście :multi: -zero lękliwości-wielka ciekawość świata-Zagraj zapowiada się na wspaniałego ogara :loveu: i tak trzymac! Niech bedzie wspanialy!!!:loveu: Rekma- bardzo mi przykro bo liczyłam, że zobaczę Zagrajka... Co do tego obrazu Ajdukiewicza-,,Polowanie z ogarami" to to wg mnie nie są ogary (Wyżły?) rekma napisał(a): Zagrajek z Gosią odwiedził dzisiaj ulubiony przez Bajanka sklepik osiedlowy. Był podniecony i prezentował jak potrafi się skupiać (siedzi i wpatruje się w oczy i nic go nie rozprasza – nauczyła go tego jeszcze Hania) No i dostał w prezencie nową obróżkę i smyczkę oraz wędzone ucho ( wcześniej reszteczka ucha znaleziona po Bajanku bardzo mu smakowała). Teraz leży w swoim królestwie i ucztuje po królewsku w pięknym rynsztunku. jakie piekne ubranko! dopasowane do kolorku! Przystojniak z niego! Quote
rekma Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Jak tylko zawołam "Zagraj", on natychmiast zaczyna grać:lol: A gra przepięknie. Quote
Alicja Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 [quote name='rekma']Jak tylko zawołam "Zagraj", on natychmiast zaczyna grać:lol: A gra przepięknie. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:extra... bosz jaki on kochaniutki:loveu::loveu::loveu: Quote
Behemot Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 [quote name='rekma']Jak tylko zawołam "Zagraj", on natychmiast zaczyna grać:lol: A gra przepięknie. :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
anetta Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Bosh, Mmbbaj, ale macie sloodziaka :jumpie: Gratuluje pieknego Zagrajka :iloveyou: Quote
bigos Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='rekma']Jak tylko zawołam "Zagraj", on natychmiast zaczyna grać:lol: A gra przepięknie. :klacz::klacz::klacz:pięknie:loveu: Bigosek też miał taki zestawik, nawet w tych samych kolorach (smyczka + obróżka) Quote
bea100 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Witajcie o poranku. Mam nadzieję, że noc minęła spokojnie. Bardzo ładny komplecik a Zagraj-elegant :p Te obroże i smycze są fajne i można je prać w pralce (tyle, że moje suki drapiąc się-pazurami wydrapują te nitki-te indiańskie ozdoby:cool3: - i w niedługim czasie obroże wygladają fatalnie :razz: więc wypróbowałam, że lepsze i praktyczniejsze są te gładkie, choć oczywiście nie tak ładne). Ponuro dośc i zimno trochę ale nie ma wielkiego błota na ogrodzie, raniutko było troszkę śniegu- a raczej szadzi-ale teraz się rozpuściła-Mmbbaje wpadniecie dzisiaj na psie pobieganie? Quote
Gosiek Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 obróżka pasuje cudnie Zagrajkowi :loveu: Śliczny z niego chłopaczek :loveu: ileż to radości przynoszą szczeniaczki... później psiaki mądrzeją i poważnieją i przynoszą inny odcień radości..... tak sobie dzis powspominałam jaki Axelek był śmieszny jako szczenię :lol: Quote
sota36 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 A gdzie sprawozdanie dzisieszego dnia??? Juz prawie 14.00!!!!! Quote
LAZY Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Nadrobiłam Zagrajkowe fotki! Cyklinowanie-rewelacja! Z Idy jest idealny tapicer:) Zagryzanie z kolegą po fachu superowe! Cudny jest! I to skupienie, naprawdę zapowiada sie na rewelacyjnego kompana. Czy on jest całkiem inny od Bajanka? Mam na myśli charakterek bo z wyglądu chyba jest zdecydowanie ciemniejszy. Quote
bigos Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 mmbajki i zagrajki! - pewnie zobaczymy się dopiero po Nowym Roku, więc życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku, miłosci i ciepła:loveu::loveu::loveu: Quote
bea100 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 LAZY napisał(a):...bo z wyglądu chyba jest zdecydowanie ciemniejszy. I to jest cudne:multi: Ogary rodzą się niemal czarne i z czasem dochodzą do czaprakowatości a im ogareczek starszy, tym więcej ma cynamonu a mniej czerni. Są linie jaśniejsze (nawet żółtawe) są ciemniejsze (te są cenniejsze hodowlanie). Teraz wszystkie ogary mają maść ,,czaprakową" (choć jest niestety tendencja do jaśnienia rasy i czapraki, które powinny być czarne bywają bardzo często przesiane). Kiedyś stare ogary bywały ,,podpalane" oraz nawet ,,podżare", teraz nie mamy już takich wpisów w rodowodach :shake: Quote
Anja33 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Malgosiu Marku i Zagrajku Obuziaku Zycze Wam samych dobrych chwil w Nowym 2007 roku. Aby wszystkie marzenia sie spelnily i duuuuuuuuuuzo szczescia i zdrowia Quote
Behemot Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Niuniusia mi tu dawać! :mad: Dzień bez Niuniusia - dniem straconym :cool3: Quote
Recommended Posts