Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Małgosiu,masz niezwykłą rodzinę.:loveu:Wspaniale się rozumiecie i wspieracie.To wardzo ważne...:calus:
Piękne te foteczki Bajanka z Kasią i Twoją mamą.Wszyscy go tak ogromnie kochali...
Ja sama teraz przejrzałam kilkadziesiąt stron Bajankowej galerii,przypominałam sobie foteczki,Twoje świetne przeróbki.

i moja skromna przeróbeczka dla Bajanka

Małgosiu i Marku,trzymajcie się kochani :calus:

Posted

Te zdjęcia były zrobione w Sylwestra...Bajanek bał się tego huku i sztucznych ogni za oknem i chciał wyjść...Wyszliśmy z nim razem i uspokoił się...Ale tak mogłoby być i teraz, że pogania mnie bo nie może się doczekać swojego spaceru...

Ty wiesz mój malutki, ty wiesz...

Dziękuję wam moi kochani, że nadal tu jesteście :loveu: Wiem, że macie swoje życie, swoje problemy i radości...Przychodźcie tu wtedy kiedy będziecie mogli, ja to rozumiem...Chciałabym zajrzeć do waszych galerii, ale jeszcze nie mogę...Próbowałam, ale jeszcze nie mogę...Ale staram się pozbierać, naprawdę się staram...dla moich najbliższych i dla was :loveu:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Przychodźcie tu wtedy kiedy będziecie mogli, ja to rozumiem...

Małgosiu, ja nie potrafię zacząć dnia, nie zajrzawszy napierw do galerii Bajanka.. :oops:

P.S. Masz wyjątkowo śliczną siostrę. Ten promienny uśmiech - tu chyba u Was rodzinne :loveu:

Posted

Może wreszcie komputer przyjmie mojego posta - od rana mamy błąd systemu - chciałam po prostu życzyć spokojnego dnia i się przywitać - może wcześniej za długo wpatrywałam się w nowe śliczne zdjęcia a nie zabierałam się od razu do pisania.
Prześlicznie u nas napisałaś o Chocuni, jeszcze raz dziękuję!!!
Całuję Ewa

Nareszcie się udało...

Posted

Dzień dobry...

Prześliczna przeróbeczka, kiedyś też takie ramki robiłam na swoich zdjęciach... Bajanek na tym zdjeciu wyszedł bosko... :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Wcześniej o tym nie pisałam (nie wiem, dlaczego, może wyparłam to wspomnienie ze świadomości?), ale mój pierwszy pies też kiedyś wpadł pod autobus... i to w identycznych okolicznościach, co Bajanek... Czegoś się przestraszył, wyrwał się mamie razem ze smyczą, wbiegł na jezdnię i trafił pod akurat przejeżdżający autobus. Nie wiem, jak to możliwe, ale... wyszedł z tego bez szwanku, nie miał nawet jednego draśnięcia...! Widocznie przypłaszczył się do ziemi, a autobus nie zahaczył go podwoziem. Wszystko trwało dosłownie parę sekund, ale w tym czasie moja mama zdążyła parę razy umrzeć z przerażenia.
Mnie przy tym nie było, ale kiedy mi o wszystkim opowiedziała... :shake:

Przypomniało mi się to nagle, przed chwilą na spacerze z Sonią...

Małgosiu, dla mnie Dogomania zawsze była nierozerwalnie związana z Bajankiem... Codziennie kilka razy wracam do Waszej galerii, wciąż nie mogąc uwierzyć... :shake:

Posted

Iwan Turgieniew "Pies"
Jesteśmy w pokoju we dwoje: mój pies i ja. Za oknami wyje zawierucha.
Pies siedzi przedemną i patrzy mi prosto w oczy.
I ja także patrze mu w oczy.
Jak gdyby chciał mi coś powiedzieć.
Jest niemową, nie ma słów, sam siebie nie rozumie, ale ja go rozumiem.
Rozumiem, że w danej chwili i jego i mnie ozywia to samo uczucia, że między nami nie ma żadnej różnicy...
Jesteśmy identyczni, w każdym z nas oby pali się i świeci ten sam chwiejny pomyk.
Śmierć przyleci, zamachnie się swym zimnym, szerokim skrzydłem...
I nadejdzie kres wszystkiego.
Kto potem dojdzie, jaki płomyk palił się w każdym z nas.
O nie. To nie zwierzę i człowiek spoglądają na siebie
To dwie pary jednakowych oczu nie mogą się od siebie oderwać.
I w kazdej z tych par, w zwierzęcej i ludzkiej- jedno życie tuli się lękliwie do drugiego...

Posted

Kochani - jestem z Wami myślami i sercem... nie piszę za często bo szczerze przyznam ze brakuje mi czasu na włączanie kompika... ale wciąż myślę o Was i pragnę byście znaleźli choć drobinkę pocieszenia.....

całuję mocno

Posted

[quote name='bea100']I ja jestem...cały czas wspominam...tutaj malutki Bajan chciał być taki wspaniały jak jego ojciec...i taki był :p

Bea, pamiętam dobrze tą wizytę Tropa...Wtedy pierwszy raz zobaczyłam jak wygląda ogar-pies...Zdumiałam się , że jest taki duży i zachwyciłam jak jest piękny...Bajanek był wtedy taki malutki...Zawsze wzruszało mnie to zdjęcie...ojciec i syn...

[quote name='Alicjarydzewska']Witam Kochani...:loveu:
wróciłam z pracy po calym dzionku i już do Was biegnę ...tak chciałoby sie cofnąc czas ....

To jest to czego teraz pragnęłabym najbardziej na świecie :-(

[quote name='Ania W']Bajanek zrobił się bardzo podobny do taty Tropka :-) Z pewnością był równie wspaniały !

Aniu, Bajanek był podobny do Tropa, ale i bardzo podobny do Duni...Mówiłam o tym Bei kiedy przyjeżdżaliśmy z nim do ogrodu...I widzę to teraz kiedy patrzę na nią, a szczególnie kiedy patrzę w jej oczy...

[quote name='Behemot']Wcześniej o tym nie pisałam (nie wiem, dlaczego, może wyparłam to wspomnienie ze świadomości?), ale mój pierwszy pies też kiedyś wpadł pod autobus... i to w identycznych okolicznościach, co Bajanek... Czegoś się przestraszył, wyrwał się mamie razem ze smyczą, wbiegł na jezdnię i trafił pod akurat przejeżdżający autobus. Nie wiem, jak to możliwe, ale... wyszedł z tego bez szwanku, nie miał nawet jednego draśnięcia...! Widocznie przypłaszczył się do ziemi, a autobus nie zahaczył go podwoziem. Wszystko trwało dosłownie parę sekund, ale w tym czasie moja mama zdążyła parę razy umrzeć z przerażenia.
Mnie przy tym nie było, ale kiedy mi o wszystkim opowiedziała... :shake:

Przypomniało mi się to nagle, przed chwilą na spacerze z Sonią...

Małgosiu, dla mnie Dogomania zawsze była nierozerwalnie związana z Bajankiem... Codziennie kilka razy wracam do Waszej galerii, wciąż nie mogąc uwierzyć... :shake:

Behemotku, czasem psy mają szczęście...Twój miał....Bajanek, niestety nie :-(
Gdyby nie Bajanek...nigdy wcześniej nie słyszałam nawet o dogomanii...I ja też nie mogę ciągle uwierzyć :-(

[quote name='shirrrapeira'] Marku Malgosiu jestescie niesamowici,macie tyle ciepla w sobie.

Shirrrapeira...masz takiego trudnego nika...Czytałam wszystkie twoje posty, ale do tej pory jeszcze nic do ciebie nie napisałam...Dziękuję ci, że tu jesteś...

[quote name='sota36']Wrsoilam wlsasnie z pracy i szybciutko zagladam do Was - jaksie miewacie kochani?

Jolu i wy wszyscy kochani, którzy tu przychodzicie...Mam dziś straszny dzień...strasznego doła...We wszystkich miejscach, na które patrzę widzę jak bardzo nie ma Bajanka...Nie ma...i to rozrywa mi serce :-(
Słyszałam kiedyś coś takiego, że "trzeba opaść na dno, żeby się od niego odbić"....Ja na razie czuję jak opadam...:-(

Posted

[quote=mmbbaj;2481300Jolu i wy wszyscy kochani, którzy tu przychodzicie...Mam dziś straszny dzień...strasznego doła...We wszystkich miejscach, na które patrzę widzę jak bardzo nie ma Bajanka...Nie ma...i to rozrywa mi serce :-(
Słyszałam kiedyś coś takiego, że "trzeba opaść na dno, żeby się od niego odbić"....Ja na razie czuję jak opadam...:-(

Małgosiu ja wierze że już niedługo zajrzy do was słoneczko i pomimo tylu przeżyć i takiej tragedii bedziecie się z nami tu wspólnie cieszyć i uśmiechać...narazie wraz z wami łacze sie w tym cierpieniu, wirtualnie zostawiam ślad...

Bajanku opiekuj się tam z góry swoimi panciami

• Posted

[quote name='HankaRupczewska']

Gdziekolwiek teraz jesteś Bajanku:loveu: ...zaraz 11ta:-( ...wietrzycho wieje...z drzew opadły już wszystkie liście...no to się zbieram i idę do Ciebie z suńkami na ogród.