Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
Gosieńko tak właśnie robię... po tej tragicznej niedzieli, kiedy zginął Bajanek uświadomiłam sobie jak ulotne jest to nasze szczęście z naszymi pociechami, pupilkami, najwierniejszymi przyjaciółmi :-( cały wtorek i środę spędziłam z moimi psami nie mogąc uwierzyć w to co się stało... chodziłam z nimi na spacery, tuliłam je do siebie i stale myślałam o Tobie, Marku i Bajanku... pamiętam jak dziś jak wspólnie na dogomanii rodziliśmy Bajanka i jego rodzeństwo, jakie to były niesamowite emocje, jaka radość... a teraz... brak mi słów... ciągle jestem Wami i pamiętam - zawsze będe pamiętać piękne bursztynowe oczy Bajanka, chociaż znam je tylko ze zdjęć :-(

Waszeczko, ja bardzo przeżywałam odchodzenie Pagajka...To była całkiem inna sytuacja, ale strasznie współczułam Marcie i jej rodzinie bo wiedziałam, że to, że jeszcze z nimi jest, jest tylko kwestią czasu. To też był taki uroczy pies i Marta tak o nim pięknie pisała i wiedziałam, że bardzo go kochają. To tragedia patrzeć na ukochanego przyjaciela i wiedzieć, że powoli, ale odchodzi...I ja też, tak jak ty teraz i pewno nie tylko ty, uświadamiałam sobie jak wielkie mam szczęście, że mój pies jest koło mnie...Przeżywamy tragedię i cierpimy bo bardzo Bajanka kochaliśmy i nadal kochamy. Cierpimy bo go z nami nie ma, bo za nim strasznie tęsknimy i wstrząsnął nami sposób w jaki zginął, a przecież tak bardzo go chroniliśmy :-( Ale jedno mogę i możemy oboje powiedzieć na pewno, że nie ma w nas wyrzutów sumienia, że czegoś mu nie dawaliśmy bo nam się np, nie chciało, albo woleliśmy coś innego. Nie było takiego dnia żeby Bajanek czuł się odsunięty albo zapomniany. Przez ponad dwa lata, dzień po dniu był pełnoprawnym członkiem naszej rodziny i dostawał od nas to co najlepsze, a dawaliśmy mu to z radością i miłością, nie taką od święta, ale na codzień. Gdyby było inaczej to teraz cierpiałabym bardzo, że chciałabym, ale już nie mogę...dlatego trzeba o tym pamiętać, bo może nam się wydawać, że mamy czas...Ale wiem, że ty to wiesz, wiem jak kochasz swoje mopiki :loveu: Dziękuję ci kochana, że jesteś, wymiziaj od zbolałej cioci, Lunę i Bolutka...

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Gosiańko , jestem tu i patrzę na fotki i na światełka na oknie i te wirtualne ...

Wiem, że jesteś Aluś, palą się światełka naszych chłopaczków :-( A Marek chciał wirtualne też wstawić, ale fotosik nawalił...

Posted

Sabina1 napisał(a):
Gosieńko, rzeczywistość skrzeczy i jutro będę zmuszona wysłać Ci pw w sprawie interesów.

Sabinko, napisz dziś bo nie będę mogła zasnąć, a kompletnie nie wiem o co chodzi!

Posted

[quote name='samograj']GOSIU!!!
Poprawiłam nosek-wyprostowalam go, i świeczce dodałam blasku- a tak wygląda pyłek po opadnięciu:

Samograjko...

[quote name='rekma']To ja – Marek - Gosinkowy TZ

Od czasu kiedy nasz Bajanek odszedł jestem tu codziennie i bardzo dokładnie czytam wszystko. Wylewam hektolitry łez i wybucham niejednokrotnie szlochem czytając to wszystko, co piszecie.

Marku, rzadko można spotkać faceta, który tak pięknie płacze...

Posted

Sabina1 napisał(a):
Gosieńko, rzeczywistość skrzeczy i jutro będę zmuszona wysłać Ci pw w sprawie interesów.

Dobrze, że napisałaś, bo myślałam, że coś strasznego :shake:

Posted

Ja też jestem, jak co rano od tego strasznego 11go...Gosiu, Mareczku-ma być ciepły i słoneczny dzień, przyjedżcie do mnie poprzytulać dziewczynki i pójdziemy też razem na ogród :p

Posted

Witajcie Kochani - w galerii Bajanka uswiadomiono mi jedna rzecz - ze chwile sa ulotne- moze to smieszne,ale tu ta mysl stala sie tak namacalna, niestety... :( i tak boli...

Posted

Wpadam znowu łapać każda ulotną chwilę, żeby potem czgoś nie żałować!
WITAJCIE GOSIU i MARKU !!! I WSZYSCY GOŚCIE BAJANKA!!!
PRZYWRACACIE MI WIARĘ W LUDZI I NADZIEJĘ, ŻE JAK COŚ MI SIĘ PRZYDARZY, BĘDĘ MOGŁA NA WAS LICZYĆ, CZY TAK???

Posted

samograj napisał(a):
Wpadam znowu łapać każda ulotną chwilę, żeby potem czgoś nie żałować!
WITAJCIE GOSIU i MARKU !!! I WSZYSCY GOŚCIE BAJANKA!!!
PRZYWRACACIE MI WIARĘ W LUDZI I NADZIEJĘ, ŻE JAK COŚ MI SIĘ PRZYDARZY, BĘDĘ MOGŁA NA WAS LICZYĆ, CZY TAK???

A jak mozna miec watpliwosci :) NO JASNE! Na dobre i zle... Choc wolalabym wylacznie na dobre!

Posted

samograj napisał(a):
...PRZYWRACACIE MI WIARĘ W LUDZI I NADZIEJĘ, ŻE JAK COŚ MI SIĘ PRZYDARZY, BĘDĘ MOGŁA NA WAS LICZYĆ, CZY TAK???

Tak. Jestem na dogo już parę ładnych lat (dawniej zalogowana jako ,,bea" potem miałam przymusową przerwę do 2004 roku a gdy weszłam znowu po przerwie to trochę dogo się zmieniło, doszło wiele osób młodych co ożywiło forum) ale- zawsze mogłam na Was kochani liczyć i wiedziałam i wiem, że nie jestem sama i w radości i w nieszczęsciu i zwyczajnie na codzień.

Posted

Gosieńko, Marku,
Jestem, pamiętam i myślę o Was i Waszym smutku ...
Ślę życzliwe, wspierające myśli i przytulam do serca :calus:

[quote name='Behemot']Ja również jestem wierząca i uważam, że wszystko - nawet największa tragedia - ma swój ukryty sens. Ale wiem, że w pierwszych chwilach/dniach po odejściu kogoś ukochanego, trudno w to wierzyć. Jest tylko bunt, rozpacz i żal - do losu, czy Boga - jeśli się wierzy w Jego istnienie...
Właśnie...
Nie da się ukryć, że Ci, którzy zaglądają do tej galerii, mimo, że zawsze uważają na swoje psy, stali się jeszcze bardziej czujni i drżą o nie gdy znajda się przy ulicy...

Posted

Dzięki Wam Kochani, że znowu jesteście z nami. Gosia jak tylko oprzytomnieje też się zaloguje i się odezwie. Ja nie będę opisywał z jaką znowu myślą zasypiałem, z jakimi myślami budziłem sie po kilka razy w nocy i o czym marzyłem budząc się rano. Teraz muszę dostać kopa, by pójść do pracy, do której trudno znaleźć motywację.
Dziękuję Wam! Marek

Posted

DAJĘ CI KOPA, ABYŚ WYPEŁNIŁ SWOJE OBOWIĄZKI I WRACAJ JAK NAJSZYBCIEJ- pięknie piszesz, zawsze płaczę ze wzruszenia po twoich postach- tyle w nich miłości i zrozumienia, a więzy jakie WAS z Gosia łączą są do pozazdroszczenia. JESTEŚ PRAWDZIWYM FACETEM!!!!