Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie dostałam obuchem w głowę!:-( Weszłam na TM, zeby odwiedzić Lazy...zajrzałam do Harleya i poporostu nie mogłam uwierzyć jak przeczytała slowa Ali:"dołączył do Ciebie Bajanek naszej przyjaciółi Gosi"...zaczęlam sie zastanawiac kto ma jeszcze ogara o imieniu Bajan oprócz Ciebie...ale niestety nie znalazłam w pamieci nikogo. Wpadłam tutaj, zeby znaleźć zaprzeczenie tej strasznej wiadomosci, ale go nie znalazłam...

Małgosiu...nie będę się wymądrzać, bo nie miejsce tu na to...Chciałam tylko napisać, że wiem co czujesz...że doskonale wiem jak to boli. I niech boli...Z czasem ból zelżeje, ale łzy będą się jeszcze długo lałay...

Bajaneczku...(')

Posted

Tak mi przykro, taki piekny pies. Mial tylko 2 lata i zginal smiercia tragiczna. Moj pies umarl, mial niecale 8 lat, ale umarl nie smiercia tragiczna bylchory, a tu taka tragedia, Malgosiu wyplacz sie, ja plakalam przez wiele dni. Teraz jak czytam o psiach, ktore odeszly tez placze. Trzymaj sie.

Posted

Witaj Gosiu :-( :-( :( My tesz jesteśmy ztobą :-( :-( :-(
Ja wiem co czujesz gdysz przeżylem to
samo dwa lata temu tesz ogar i auto,dlatego niemożesz sie zalamywać ja tesz wtedy myslalem że świat sie jusz zawalil dlatego jest nam strsznie smutno w tym momęcie kiedy zobaczylem na forum twoją wiadomość to tak jak by to bylo dzisiaj .............
dlatego jesteśmy zwami...
REMIZ I CALA RODZINA ...

Posted

Cała Dogomania jest z Tobą... wszyscy opiekują się Bajankiem, te wszystkie przeróbki zdjęć... ja nigdy nie przeżywałam tego co Ty... i rozumiem, że nigdy nie chciałabym aby mnie to spotkało... ale bardzo dzielnie to znosisz, łzy bardzo pomagają, choć rany w sercu nie zagoisz nigdy... piszesz tak ślicznie, że nie można powstrzymać łeż :-(

Bajanku, śpij spokojnie [`][`][`]

Posted

Czytam Twoje posty i znowu rozmyślam!!!
I jestem pełna niepokoju, odkrywszy znów (nie po raz pierwszy, ale w codziennym zabieganiu jakoś to umyka),
jak kruche jest nasze ludzkie, psie, kocie życie
- w ogóle życie!!!
Jesteśmy razem z tymi, których kochamy, śmiejemy się, żartujemy , snujemy plany na przyszłość, jesteśmy razem i nawet przez myśl nam nie przejdzie, że za moment ktoś z nas może nas opuścić. Tak było z moim Tatą, tak stało się z BAJANEM. I wiesz do kogo miałam pretensje.........
do mojego Taty, że mnie zostawił, że ot tak sobie umarł - irracjonalnie myślimy będąc w szoku - mój szok trwał pół roku. Wtedy wydawało się to bardzo długo, teraz widzę, że to był moment, że przechodziłam dość szybko do dalszych etapów żałoby , by wreszcie zacząć żyć normalnie.
MAŁGOSIU, MARKU
ta normalność powróci,
nie zabierając wspomnień, ale i blizna w sercu pozostanie na zawsze. Nie będzie jednak tak bardzo bolało!!!

Posted

Zapalmy dzis swieczki w oknach o 23 wspominajac czule Bajanka

teraz on Gosiu biega tam w górze i tą całą miłość jaka otoczyliście Niego z Markiem on teraz otacza swoich braci i siostry którzy nigdy jej nie mieli. On Małgosiu chciałby zebys była twarda taka pełna energii jak on i pamietaj o Nim jak zawsze go kochaliscie

:placz:

Posted

Małgosiu , dzisiaj przeglądałam swoje zdjęcia w poszukiwaniu Bajanka...Nie umiem robić takich cudów jakie się tu pojawiły... Nie mam zbyt wielu zdjęć Bajana, ale znalazłam dwa zdjęcia, które chciałabym tu zamieścić...
Jestem pewna , że Bajan równie pięknie prezentuje się za TM, w końcu konkuruje teraz z najlepszymi ... Myszowaty, Syriusz, Dusiołek, Akord, Czerta, Szarża - Śpiewka... Nie jest sam.Wyobraź sobie jak szaleje z nimi na łakach...z rozwianymi uszami.
Wierzę, że tak jest...na pewno !

Całym sercem jestem z Wami!

Posted

puz napisał(a):
...

Dobrze, zabiorę mamę Dunię i miłość Bajanka Monię o 23ciej na ogród i zapalimy światełko...bądżcie wtedy choć sercem z nami...

Tam się już pali lampka od Gosi i Marka.
Byli dzisiaj u mnie i moje ogarki się do nich tuliły i pocieszały. Wspominaliśmy Bajanka. Bardzo trudny czas, straszny...

Wkleiłyście zdjęcia okruszka Bajana...jak się urodził, to kochana Hania, która odbierała poród Duni aż zaniemówiła taki był piękny...potem rósł szczęśliwie i wiedział, że ma kochający dom...potem był najszczęsliwszym szczeniakiem i potem chłopczykiem i wreszcie prawie dorosłym ogarem aby dumnie stanąć we wrzesniu na najwazniejszej klubowej w Świerklańcu i zdobyć medal w otwartej i zaliczyć testy i przegląd...taka byłam dumna bo sędzia powiedział, że gdyby nie lekkie kłopoty po kontuzji to by wygrał...wspaniały ogar...reproduktor...nie zdążyłam...nic nie zdązyłam...ale on wiedział jak bardzo go kochałam...Gosia i Marek sprawili, że był szczęśliwy i ukochany...taka miłość nie ginie bo nie może zginąć...Bajan tam gdzie jest nadal Was kocha i nie rozumie czemu płaczecie więc przestańcie...przypomnijcie sobie piękne chwile razem i usmiechnijcie się do niego...a przyjdzie dzień gdy się spotkacie, wierzę w to głęboko...
Dziękuję AniuW za zdjęcie ze Świerklańca...takiego go zapamiętam, dumnego i wspaniałego Bajana.

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
Gosiu , minęła noc ....bezsenna....teraz idę do pracy , ale myślami jestem z Wami...:-(

Alu, przeczytałam te słowa jeszcze rano i wzruszyły mnie bardzo :-(

samograj napisał(a):
WITAJCIE!!!
CZY UDAŁO WAM SIĘ PRZESPAĆ TĘ NOC??? JAK WIDZICIE JA ZNÓW OD RANA JESTEM W WASZEJ GALERII I WYGRZEBUJĘ BAJANKOWE PRZERÓBKI!!!
NIE MAM OCHOTY NA INNE WĄTKI , JESTEM TU Z WAMI:loveu:
BAJANKU
WKLEJAM TWOJE ZDJĘCIA
dla twojej PAŃCI I PANA

ogród bei100

Aniu, nie chcę cytować wszystkich ale bardzo bardzo ci dziękuję za wyszukanie, to były takie piękne czasy kiedy robiłam te przeróbki :-( Nie wiem co bym dała za to żeby wrócił tamten czas :-( A te trzy cudowne nasze ogarki ....:-( Bajanek uwielbiał tam jeździć, wpadał jak burza i witał się z Dunią i Monią, ale tym razem zjawił się tam cichutko i już pozostał na zawsze :-(

Daga_i_Oskar napisał(a):
Gosiu my również jesteśmy z Wami serduszkiem i myślami :buzi:
Wczoraj cały czas myślalam o Bajanku i nie potrafilam sobie tego wytlumaczyc ze go nie ma, caly czas beczałam razem z Tobą, bedzie Nam wszytskim bardzo go brakowalo :placz: :placz: :placz: :-(

Dagusiu, ja też nie umiem sobie tego wytłumaczyć i też płaczę i tęsknię, strasznie tęsknię :-(

Behemot napisał(a):
Gosiu, jak się dziś czujesz...?

:shake:.....:-(

Maga100 napisał(a):
Gosiu, wiem, że cię to nie pociesza, ale cały czas, CAŁY CZAS, myślę o WAS. I wspominam Bajana na fortach, oglądam jego zdjecia.
Jestem z Wami, po prostu jestem.

Maga to dla mnie ważne, to, że po prostu jesteś

Rożek napisał(a):
Trudno jest wyrazić jak bardzo nam przykro z powodu Bajana. Pozostanie zawsze w naszej pamięci. Myślimy o Was, bardzo współczujemy i wiemy, że nic nie może Was teraz pocieszyć.
Paulina i Paweł

Paulina, Paweł, dziękuję wam. Na króciutko przed tą tragedią, która nas spotkała, zdążyłam przeczytać jak wspaniale spisał się Rożek, miałam wam złożyć gratulacje, ale już nie zdążyłam :-(

samograj napisał(a):

GOSIU!!!
Ja już chyba wszystko napisałm, żeby WAM jakoś ulżyć - nic więcej nie potrafię z siebie wykrzesać!!!
MYŚLI CAŁY CZAS KRĄŻĄ WOKÓŁ BAJANKA!!!
Wczoraj wylałam chyba cały zasób łez, bo dziś nie umiem juz płakać, tylko ściska mnie w dołku!!!
Nie wyobrażam sobie siebie, gdyby na miejscu BAJANKA była ŻMIŁKA, czy inny z naszych psów, mimo ,że tyle już przeżyłam - nie potrafię, nie chcę nawet sobie tego wyobrażać!!!
Gosia , moja córcia-ta mniejsza, która była w ŚWIERKLAŃCU i poznała BAJANA -jest załamana i przestraszona faktem, że tak nagle może odejść ktoś, kogo kochamy ponad życie!!!
GOSIACZKU JESTEM , TYLKO TYLE MOGĘ DLA CIEBIE ZROBIĆ!!!

Aniu, to, że jesteś tu to już bardzo dużo. Ja wiem, że nie mogę oczekiwać jakiejś cud recepty, bo takiej nie ma :shake: Ale już sam fakt, że mogę z wami o Bajanku rozmawiać sprawia, że wchodzę na dogo, czytam i piszę. I płaczę oczywiście, ale wiem, że mam tu przyjaciół....i, że tyle osób lubiło Bajanka, że ja nawet o tym nie wiedziałam :-(
Ja też sobie nie wyobrażałam, że mogę znaleźć się w takiej sytuacji, że nie ma Bajanka :-(, ale przecież jest wiele, wiele psów, które dożywają późnej starości i życzę ci z całego serca żeby tak było w waszym przypadku. I ucałuj Gosię ode mnie.

Czoko napisał(a):
Gosiu i Mareczku cały czas jesteśmy myślami z Wami.
Całuję i mocno ściskam Ewa

HankaRupczewska napisał(a):
Gosiu - myślimy o Was . Nadal... Ciągle ... I ciągle ...

I za te ciepłe myśli wam bardzo dziękuję :-(

*luthien* napisał(a):
na zawsze w Twym sercu....

*luthien*........:-( Bardzo się wzruszyłam, mój mały aniołeczek :-(

Posted

Gosiu .....jestem tutaj z Wami ...:glaszcze:
Trzymajcie się cieplutko ....wiem ,że i dla Was zaświeci słoneczko .
Nie umię robić przeróbeczek , pięknie pisać , ale pamiętam ...od wczoraj na naszym oknie palą się 2 lampki i tak już pozostanie...

Posted

LAZY napisał(a):
Właśnie dostałam obuchem w głowę!:-( Weszłam na TM, zeby odwiedzić Lazy...zajrzałam do Harleya i poporostu nie mogłam uwierzyć jak przeczytała slowa Ali:"dołączył do Ciebie Bajanek naszej przyjaciółi Gosi"...zaczęlam sie zastanawiac kto ma jeszcze ogara o imieniu Bajan oprócz Ciebie...ale niestety nie znalazłam w pamieci nikogo. Wpadłam tutaj, zeby znaleźć zaprzeczenie tej strasznej wiadomosci, ale go nie znalazłam...

Małgosiu...nie będę się wymądrzać, bo nie miejsce tu na to...Chciałam tylko napisać, że wiem co czujesz...że doskonale wiem jak to boli. I niech boli...Z czasem ból zelżeje, ale łzy będą się jeszcze długo lałay...

Bajaneczku...(')

Och Paulinko :-( Kiedy czytałam u ciebie jak odchodziła Lazy tak bardzo ci współczułam i jednocześnie doceniałam ten komfort jaki miałam, mając przy sobie młodego, zdrowego psa...Pisałyście z Aggą wtedy, że nikt tak na prawdę nie zrozumie jeśli nie przeżywał takiej sytuacji.....Ja teraz już rozumiem....niestety, niestety :-(:-(:-(

shirrrapeira napisał(a):
Tak mi przykro, taki piekny pies. Mial tylko 2 lata i zginal smiercia tragiczna. Moj pies umarl, mial niecale 8 lat, ale umarl nie smiercia tragiczna bylchory, a tu taka tragedia, Malgosiu wyplacz sie, ja plakalam przez wiele dni. Teraz jak czytam o psiach, ktore odeszly tez placze. Trzymaj sie.

Shirrrapeira, każda śmierć jest straszna, ale taka tragiczna zaskakuje znienacka, a nas zaskoczyła w taki miły dzień...

samograj napisał(a):
DLA CIEBIE GOSIU!!!

zrobiła aneta25

To jest piękne Aniu...Sam fakt, że robicie te przeróbki wzrusza nas strasznie :-( Dziękuję tobie i anecie25

Mateusz Niemczyński napisał(a):
Witaj Gosiu :-( :-( :( My tesz jesteśmy ztobą :-( :-( :-(
Ja wiem co czujesz gdysz przeżylem to
samo dwa lata temu tesz ogar i auto,dlatego niemożesz sie zalamywać ja tesz wtedy myslalem że świat sie jusz zawalil dlatego jest nam strsznie smutno w tym momęcie kiedy zobaczylem na forum twoją wiadomość to tak jak by to bylo dzisiaj .............
dlatego jesteśmy zwami...
REMIZ I CALA RODZINA ...

Mateusz, dziękuję ci za te słowa, nie wiedziałam, że wcześniej straciłeś psa. Jesteśmy załamani bo bardzo Bajanka kochaliśmy i strasznie, strasznie nam go brakuje :-( Wiem, że to rozumiesz.

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Cała Dogomania jest z Tobą... wszyscy opiekują się Bajankiem, te wszystkie przeróbki zdjęć... ja nigdy nie przeżywałam tego co Ty... i rozumiem, że nigdy nie chciałabym aby mnie to spotkało... ale bardzo dzielnie to znosisz, łzy bardzo pomagają, choć rany w sercu nie zagoisz nigdy... piszesz tak ślicznie, że nie można powstrzymać łeż :-(

Bajanku, śpij spokojnie [`][`][`]

Pinczerko, tak wiele osób jest z nami, że nigdy bym nie pomyślała, jestem wdzięczna i wzruszona :-( Ale nie jestem dzielna :-(

sota36 napisał(a):
Witajcie Kochani - nie wiem, co napisac,ale wciaz mysli do Was uciekaja, wciaz...

Och sota, ja wiem... Jak umierał Pagajek... Lazy, to też nie mogłam przestać o nich myśleć...

Teklunia napisał(a):
Gosiu, ja też wciaż o Was myślę...
Dziś w pracy łzy mi leciały jak do Was zajrzałam, ludzie się dziwnie patrzyli...:-(

Gosieńko kochana :glaszcze:

Kasiunia..............:-(

puz napisał(a):

teraz on Gosiu biega tam w górze i tą całą miłość jaka otoczyliście Niego z Markiem on teraz otacza swoich braci i siostry którzy nigdy jej nie mieli. On Małgosiu chciałby zebys była twarda taka pełna energii jak on i pamietaj o Nim jak zawsze go kochaliscie

:placz:

Puziku...:-( To bardzo piękna propozycja, my zapalimy świeczuszkę dla Bajanka o 23, dziękuję :-( Marek mówił mi, że dzwoniłaś, powtórzył wszystko....Nie potrafię tylko być twarda, wręcz przeciwnie jestem całkiem rozwalona :-(

Posted

Nie myślcie sobie, ze weszłam tylko na sekundke, ja Tu nadal jestem duchem i ciałem i będę tak długo jak Trzeba. Jestem z wami trzymajcie się cieplutko kochani. Nie mam dla Bajanka żadnego graficznego zdjątka ani nic... mam tylko świeczuszki...
[*]
[*]
[*]

Posted

Czytam i uwierzyć nie mogę... Jest mi naprawdę smutno, a łzy same cisną się do oczu.

Współczuję i pamiętam. Będe myślała o Bajanku. Napewno jest już w Krainie za Tęczowym Mostem i patrzy na Was.
Znam ten ból i tą pustkę...

Dla Bajanka - Aniołka (`)

Posted

Nie martwcie się, Kochani – jest mi tu nie tak najgorzej. Mam tu dużo kolegów i fajne koleżanki! A kiedy tęsknię za Wami to przebiegam sobie taki duży most, popatrzę trochę na Was i od razu robi mi się lepiej! Oni tam nigdy nie zamykają bramy, więc będę przychodził zawsze, kiedy najdzie mnie tęsknota. Albo Was. Bo przecież możecie mnie zawołać albo zagwizdać. Ja zawsze poznam głos mojej pańci, a Marek gwiżdże, jak nikt na świecie! Szkoda, że mnie nie widzicie. Ale może chociaż troszeczkę? Nie? To nie szkodzi. Dobrze jest tu z Wami posiedzieć.
Czasem, kiedy tak z Wami siedzę to śpiewam nasze stare piosenki... Może dzisiaj razem pośpiewamy...

P.S Tę kartkę zostawiam, żeby mieć pewność, że kiedy mówię do Was to wszystko dobrze rozumiecie.
Wiem, wiem, że rozumiecie. To tylko tak na wszelki wypadek...