Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

Posted

HA (tu baaardzo DUMNA z Bajana babcia ogórkowa :multi: ), Gosia i jej TZ byli bardzo dzielni no a Bajan? O mały figiel wygrałby (super porażającą:lol: ) stawkę samców (sędzia miał dylemat i w rezultacie Bajan był drugi ale to srebro z tej klubowej to wszak =WIELKIE SREBRO z klasy otwartej wśród najpiękniejszych ogarów z całej Polski BRAWO :loveu: )...!!!!!!!!
GRATULUJĘ BAJANKI :multi: :loveu:

Wielkie GRATULKI dla Wojteckiego z piękną Poświatką (startującą w użytkowej)=wszak wygrali suki :multi: :loveu: co przy taaakiej stawce tak wspaniałych ogarów-było nie lada wyczynem!!!!!

Wogóle był to dla nas pełen wrażeń dzień (moja Harmonia wygrała pośrednią a siostrzyczka Błoga wygrała w wielce porażającej stawce klasę otwartą i mamy dwa pierwsze puchary :multi: ). No i sprawa najwazniejsza:I Bajan i Błoga i Bogdanka i Monia zaliczyły i przegląd hodowlany i testy (i niniejszym są dopuszczone do hodowli...Brawa nasze ogóreczki :loveu: )

Jeszcze jestesmy nieprzytomni po tych emocjach...Niech Mmbbaj opisze jak było...:p
A gdzież te fotki?

Kumpelka: stawka była ,,porażająca" jak napisałam i to jest dobre określenie, ja na miejscu sędziego?...bym się załamała (Kumpel jest slicznym psem i ma bardzo fajny charakter i jest w ścisłej czołówce..., no i My nareszcie się mogłyśmy wycałować !!!!)

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo, bardzo wam dziękuję za gratulacje :loveu: Właśnie sobie z Bajankiem pospaliśmy i teraz musimy się śpieszyć na spacerek :cool3:

Babciu ogórkowa :lol: , nie bąź taka niecierpliwa z tymi zdjęciam! :evil_lol: Muszę je pozmniejszać, a coś się dziś nie za bardzo czuję :roll: Albo to zmęczenie wyłazi albo się czym podtrułam, niewykluczone, że...:smokin: Mogę cię jednak zapewnić, że i Monia i Błoga mają bardzo ładne zdjęcia :loveu:

Posted

mmbbaj napisał(a):
coś się dziś nie za bardzo czuję :roll: Albo to zmęczenie wyłazi albo się czym podtrułam, niewykluczone, że...:smokin:

Powiedz po prostu, że MASZ KACA :cool3::cool3::cool3:
Tak czy siak, współczuję :glaszcze:

Posted

Sprawdzane są głównie trzy rzeczy:
1.reakcja na innego/nieznanego psa (przechodzącego w bardzo bliskiej odległości)
2.reakcja na (bliski i głośny) strzał
3.reakcja na niespodziewane dla psa (zaskakujące) sytuacje (przewrócenie tuż przed przechodzacym psem /za pomocą sznura/dużej łopoczącej flagi na metalowym stelarzu)

No i oczywiście było także dotykanie psa przez nieznajome mu osoby (ale ten test przeszły dobrze wszystkie wystawowe psy-przywykłe do pokazywania ząbków czy macania po jajkach czy zagladania do uszu :evil_lol: ).

Muszę dodać, że nie wszystkie psy na wystawie przeszły te testy (mówię tu akurat nie o Ogarach Polskich a o Gończych Polskich).

Posted

Behemot napisał(a):
Wow.... Aż mnie zatchnęło...
GRATULUJĘ! :multi::multi::multi:

Wszak ta klubowa to było największe w roku święto ogara (jeszcze nigdy nie było tylu tak wspaniałych ogarów razem/zresztą gończych to też dotyczy!!!).
Ja tam byłam i widziałam. Tam startowały najwspanialsze wystawowe Ogary Polskie jakie mamy. Gosia jest bardzo skromna. Naprawdę i Mmbbaj i Bajankowi należą się wielkie gratulacje za wielkie srebro w tak wspaniałej stawce (przyznam się...mnie też ,,zatchnęło":lol: i do tej pory jeszcze nie mogę ochłonąć :multi: )

Posted

Bajan na ringu

Bajan, Bohun, Hardy, Kumpel

opis, Kumpel

opis, Bajan

wszystko jasne :lol: , Hardy, Bajan, Kumpel

Jakość zdjęć jest fatalna, ale nie mam lepszych z ringu :shake:

Posted

Bardzo mi się podoba, że nie klęczysz przy Bajanie, co niestety wg mnie przy ogarach wyglada fatalnie. Owszem małe pieski tak, ale nie ogary :shake: . I na deser Gosia jako szalejacy fotoreporter :lol: :

Posted

Mmbbaj; qrcze, właśnie sprawdziłam i termin zgłoszenia X Jesiennej w Legionowie upłynął 14go września (teraz zobaczyłam i naprawdę mi przykro, że tak się stało i że Wam nie przypomniałam o tej wystawie...inna sprawa, że do głowy mi nie przyszło jak zapisywałam Harmonię ( w nocy po pracy któregoś dnia) i nie przypuszczałam, że sami nie pamiętacie...to wszystko przez moje zakręcenie/przepracowanie:-( ...wielka szkoda się stała :shake: )

Posted

[quote name='PIKA']...

GRATULUJE :multi:
I BAJANKOWI I CALEJ OGóRKOWEJ RODZINCE :multi:
Lalalala...cioteczko Piko, dziękuję ( w imieniu ogórkowej rodzinki :multi: ) i wychylam Darz Bór (słynny toast Rotti a wyobraż sobie jak ona by się cieszyła! No to słynny ,,fiolecik" i Darz Bór moje skarby ogórkowe :popcorn: )

Posted

Niiestety z daleka, ale co mam to dam, Mmbbajko: faceci w otwartej (ci w pierwszym rzędzie):

I troszkę bliżej: Hardy i Bajan. Proszę zwrócić uwagę na nieodgadniony wyraz twarzy Pani Bajankowej - "wyrok" padł a twarz-maska... :vamp:

GRATULKI!!!
:happy1: :laugh2_2: :happy1:

Posted

[quote name='Poświata']

:roflt: :roflt: :roflt: , ale się uśmiałam z tego zdjęcia! Wygląda, że idę w zaparte :evil_lol: , a ja już siły nie miałam :lol: Gorąco się zrobiło, a sędzia kazał biegać i biegać!

[quote name='Poświata']
Bardzo mi się podoba, że nie klęczysz przy Bajanie, co niestety wg mnie przy ogarach wyglada fatalnie. Owszem małe pieski tak, ale nie ogary :shake: .

A wiesz, że mnie to jakoś nie pasowało! Lepiej się czuję nie klękając mimo, że spróbowałam ;) Jednak niektóre ogareczki uspokajają się jak je tak miziać pod brzuszkiem :lol: Ja Bajana miziam po łebku ;)

[quote name='Poświata']
I na deser Gosia jako szalejacy fotoreporter :lol: :

No i ty wiesz? Spodnie mam zielone od trawy :evil_lol: Nawet nie wiedziałam, że Wojtuś kochany :loveu: tyle foteczek mi zrobił! Mam nadzieję, że nie będziesz mi miała za złe, że go wycałuję przy najbliższej okazji? ;) A tą foteczkę mogę wstawić na "gończe"? :cool3:
I wogóle śliczne zdjęcia :loveu: Noooo, Wojtek uratował nasze małżeństwo :evil_lol: A umówić się kiedyś w plenerek koniecznie musimy! :multi: Bajan z Poświatką się polubiły, zresztą jak tu nie polubić Poświatki? :loveu:

[quote name='bea100']Mmbbaj; qrcze, właśnie sprawdziłam i termin zgłoszenia X Jesiennej w Legionowie upłynął 14go września...wielka szkoda się stała :shake: )

Aj Beatko nie lej łez ;) Nie stało się nic strasznego! Sama powinnam pilnować :cool1: Teraz będę czujniejsza, a wiesz sama, że Bajan teraz ma czas i spoko! Nie ta wystawa to inna :lol:

Posted

[quote name='dogaja']

I troszkę bliżej: Hardy i Bajan. Proszę zwrócić uwagę na nieodgadniony wyraz twarzy Pani Bajankowej - "wyrok" padł a twarz-maska... :vamp:

GRATULKI!!!

:happy1: :laugh2_2: :happy1:

Aaaaaaaa! Kto nas tutaj odwiedził! :multi: A pośmiej się ze mnie pośmiej :evil_lol: Bo ja wiesz...nie chciałam Bajana urodą zaćmiewać :evil_lol: Dagajeczko cieszę się bardzo, że tu zajrzałaś, zapraszam częściej i dziękuję za foteczki :buzi:

Posted

mmbbaj napisał(a):
...Aj Beatko nie lej łez ;) Nie stało się nic strasznego! ...

Pewnie, że nic się nie stało...a jedno co dzisiaj ,,leję" to aniołka do wysokiej szklaneczki hehe :evil_lol:

Dziekuję Mmbbajki za dzisiejsze spotkanko, było fajnie i moje suczydła padnięte spią smacznie i chrapią jak dwa smoki a śnią im się jeże (mam nadzieję, że Bajanek takoż padł i śpi snem zasłużonym :evil_lol: ).

Posted

bea100 napisał(a):

Dziekuję Mmbbajki za dzisiejsze spotkanko, było fajnie i moje suczydła padnięte spią smacznie i chrapią jak dwa smoki a śnią im się jeże (mam nadzieję, że Bajanek takoż padł i śpi snem zasłużonym :evil_lol: ).

I my dziękujemy, a było przeuroczo :loveu: I szkoda, że szklaneczek z tobą teraz opróżniać nie mogę bo to było bardzo smaczne :popcorn: i takie...odprężające :evil_lol: A Bajanek padł oczywiście, ale uprzednio pochłonął całą michę jedzonka :lol: I chyba jednak jeszcze na siusiu wyjdziemy...:cool3:

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Gosia, ależ szalejecie z Bajankiem !
A Ty coraz grubsza jesteś , moja droga :cool3: :cool3: :cool3:

Noż ja Cię !!! :crazyeye: :loveu: :crazyeye:

Hanko :roll: , ......a nie mylisz nas?:cool3: ...:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='malawaszka']:klacz: :klacz: :klacz: ależ sukcesy cudne :laola: wielkie gratulacje Gosiu i Bajanku, Bea100 musisz pękać z dumy bo wspaniale Ci się udały dzieciaczki :multi: :loveu: :loveu: :loveu:

Waszeczko, bardzo dziękuję :loveu: Bardzo się cieszymy, a Bea faktycznie pęka z dumy i ma powody :lol: