bea100 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 HA (tu baaardzo DUMNA z Bajana babcia ogórkowa :multi: ), Gosia i jej TZ byli bardzo dzielni no a Bajan? O mały figiel wygrałby (super porażającą:lol: ) stawkę samców (sędzia miał dylemat i w rezultacie Bajan był drugi ale to srebro z tej klubowej to wszak =WIELKIE SREBRO z klasy otwartej wśród najpiękniejszych ogarów z całej Polski BRAWO :loveu: )...!!!!!!!! GRATULUJĘ BAJANKI :multi: :loveu: Wielkie GRATULKI dla Wojteckiego z piękną Poświatką (startującą w użytkowej)=wszak wygrali suki :multi: :loveu: co przy taaakiej stawce tak wspaniałych ogarów-było nie lada wyczynem!!!!! Wogóle był to dla nas pełen wrażeń dzień (moja Harmonia wygrała pośrednią a siostrzyczka Błoga wygrała w wielce porażającej stawce klasę otwartą i mamy dwa pierwsze puchary :multi: ). No i sprawa najwazniejsza:I Bajan i Błoga i Bogdanka i Monia zaliczyły i przegląd hodowlany i testy (i niniejszym są dopuszczone do hodowli...Brawa nasze ogóreczki :loveu: ) Jeszcze jestesmy nieprzytomni po tych emocjach...Niech Mmbbaj opisze jak było...:p A gdzież te fotki? Kumpelka: stawka była ,,porażająca" jak napisałam i to jest dobre określenie, ja na miejscu sędziego?...bym się załamała (Kumpel jest slicznym psem i ma bardzo fajny charakter i jest w ścisłej czołówce..., no i My nareszcie się mogłyśmy wycałować !!!!) Quote
Czoko Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Gosiu! Najserdeczniej Państwu gratulujemy - właśnie przeczytałam relację. Pozdrawiamy Ewa&Choco Quote
Behemot Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 mmbbaj napisał(a): Bajan dostał ocenę doskonałą, II miejsce i srebrny medal :multi: Wow.... Aż mnie zatchnęło... GRATULUJĘ! :multi::multi::multi: Quote
mmbbaj Posted September 18, 2006 Author Posted September 18, 2006 Bardzo, bardzo wam dziękuję za gratulacje :loveu: Właśnie sobie z Bajankiem pospaliśmy i teraz musimy się śpieszyć na spacerek :cool3: Babciu ogórkowa :lol: , nie bąź taka niecierpliwa z tymi zdjęciam! :evil_lol: Muszę je pozmniejszać, a coś się dziś nie za bardzo czuję :roll: Albo to zmęczenie wyłazi albo się czym podtrułam, niewykluczone, że...:smokin: Mogę cię jednak zapewnić, że i Monia i Błoga mają bardzo ładne zdjęcia :loveu: Quote
Behemot Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 mmbbaj napisał(a):coś się dziś nie za bardzo czuję :roll: Albo to zmęczenie wyłazi albo się czym podtrułam, niewykluczone, że...:smokin: Powiedz po prostu, że MASZ KACA :cool3::cool3::cool3: Tak czy siak, współczuję :glaszcze: Quote
asher Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Gratulacje! :BIG: A jak wyglądaja testy dla ogarów? Quote
bea100 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Sprawdzane są głównie trzy rzeczy: 1.reakcja na innego/nieznanego psa (przechodzącego w bardzo bliskiej odległości) 2.reakcja na (bliski i głośny) strzał 3.reakcja na niespodziewane dla psa (zaskakujące) sytuacje (przewrócenie tuż przed przechodzacym psem /za pomocą sznura/dużej łopoczącej flagi na metalowym stelarzu) No i oczywiście było także dotykanie psa przez nieznajome mu osoby (ale ten test przeszły dobrze wszystkie wystawowe psy-przywykłe do pokazywania ząbków czy macania po jajkach czy zagladania do uszu :evil_lol: ). Muszę dodać, że nie wszystkie psy na wystawie przeszły te testy (mówię tu akurat nie o Ogarach Polskich a o Gończych Polskich). Quote
bea100 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Behemot napisał(a):Wow.... Aż mnie zatchnęło... GRATULUJĘ! :multi::multi::multi: Wszak ta klubowa to było największe w roku święto ogara (jeszcze nigdy nie było tylu tak wspaniałych ogarów razem/zresztą gończych to też dotyczy!!!). Ja tam byłam i widziałam. Tam startowały najwspanialsze wystawowe Ogary Polskie jakie mamy. Gosia jest bardzo skromna. Naprawdę i Mmbbaj i Bajankowi należą się wielkie gratulacje za wielkie srebro w tak wspaniałej stawce (przyznam się...mnie też ,,zatchnęło":lol: i do tej pory jeszcze nie mogę ochłonąć :multi: ) Quote
mmbbaj Posted September 18, 2006 Author Posted September 18, 2006 Bajan na ringu Bajan, Bohun, Hardy, Kumpel opis, Kumpel opis, Bajan wszystko jasne :lol: , Hardy, Bajan, Kumpel Jakość zdjęć jest fatalna, ale nie mam lepszych z ringu :shake: Quote
Alicja Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Poświata Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Bardzo mi się podoba, że nie klęczysz przy Bajanie, co niestety wg mnie przy ogarach wyglada fatalnie. Owszem małe pieski tak, ale nie ogary :shake: . I na deser Gosia jako szalejacy fotoreporter :lol: : Quote
bea100 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 [quote name='Poświata'] ... ... :cool2: :calus: :cunao: Quote
bea100 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Mmbbaj; qrcze, właśnie sprawdziłam i termin zgłoszenia X Jesiennej w Legionowie upłynął 14go września (teraz zobaczyłam i naprawdę mi przykro, że tak się stało i że Wam nie przypomniałam o tej wystawie...inna sprawa, że do głowy mi nie przyszło jak zapisywałam Harmonię ( w nocy po pracy któregoś dnia) i nie przypuszczałam, że sami nie pamiętacie...to wszystko przez moje zakręcenie/przepracowanie:-( ...wielka szkoda się stała :shake: ) Quote
PIKA Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Cześc Malgosiu :multi: GRATULUJE :multi: I BAJANKOWI I CALEJ OGóRKOWEJ RODZINCE :multi: Quote
bea100 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 [quote name='PIKA']... GRATULUJE :multi: I BAJANKOWI I CALEJ OGóRKOWEJ RODZINCE :multi: Lalalala...cioteczko Piko, dziękuję ( w imieniu ogórkowej rodzinki :multi: ) i wychylam Darz Bór (słynny toast Rotti a wyobraż sobie jak ona by się cieszyła! No to słynny ,,fiolecik" i Darz Bór moje skarby ogórkowe :popcorn: ) Quote
dogaja Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Niiestety z daleka, ale co mam to dam, Mmbbajko: faceci w otwartej (ci w pierwszym rzędzie): I troszkę bliżej: Hardy i Bajan. Proszę zwrócić uwagę na nieodgadniony wyraz twarzy Pani Bajankowej - "wyrok" padł a twarz-maska... :vamp: GRATULKI!!! :happy1: :laugh2_2: :happy1: Quote
mmbbaj Posted September 18, 2006 Author Posted September 18, 2006 [quote name='Poświata'] :roflt: :roflt: :roflt: , ale się uśmiałam z tego zdjęcia! Wygląda, że idę w zaparte :evil_lol: , a ja już siły nie miałam :lol: Gorąco się zrobiło, a sędzia kazał biegać i biegać! [quote name='Poświata'] Bardzo mi się podoba, że nie klęczysz przy Bajanie, co niestety wg mnie przy ogarach wyglada fatalnie. Owszem małe pieski tak, ale nie ogary :shake: . A wiesz, że mnie to jakoś nie pasowało! Lepiej się czuję nie klękając mimo, że spróbowałam ;) Jednak niektóre ogareczki uspokajają się jak je tak miziać pod brzuszkiem :lol: Ja Bajana miziam po łebku ;) [quote name='Poświata'] I na deser Gosia jako szalejacy fotoreporter :lol: : No i ty wiesz? Spodnie mam zielone od trawy :evil_lol: Nawet nie wiedziałam, że Wojtuś kochany :loveu: tyle foteczek mi zrobił! Mam nadzieję, że nie będziesz mi miała za złe, że go wycałuję przy najbliższej okazji? ;) A tą foteczkę mogę wstawić na "gończe"? :cool3: I wogóle śliczne zdjęcia :loveu: Noooo, Wojtek uratował nasze małżeństwo :evil_lol: A umówić się kiedyś w plenerek koniecznie musimy! :multi: Bajan z Poświatką się polubiły, zresztą jak tu nie polubić Poświatki? :loveu: [quote name='bea100']Mmbbaj; qrcze, właśnie sprawdziłam i termin zgłoszenia X Jesiennej w Legionowie upłynął 14go września...wielka szkoda się stała :shake: ) Aj Beatko nie lej łez ;) Nie stało się nic strasznego! Sama powinnam pilnować :cool1: Teraz będę czujniejsza, a wiesz sama, że Bajan teraz ma czas i spoko! Nie ta wystawa to inna :lol: Quote
mmbbaj Posted September 18, 2006 Author Posted September 18, 2006 [quote name='dogaja'] I troszkę bliżej: Hardy i Bajan. Proszę zwrócić uwagę na nieodgadniony wyraz twarzy Pani Bajankowej - "wyrok" padł a twarz-maska... :vamp: GRATULKI!!! :happy1: :laugh2_2: :happy1: Aaaaaaaa! Kto nas tutaj odwiedził! :multi: A pośmiej się ze mnie pośmiej :evil_lol: Bo ja wiesz...nie chciałam Bajana urodą zaćmiewać :evil_lol: Dagajeczko cieszę się bardzo, że tu zajrzałaś, zapraszam częściej i dziękuję za foteczki :buzi: Quote
Hanna R. Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Gosia, ależ szalejecie z Bajankiem ! A Ty coraz grubsza jesteś , moja droga :cool3: :cool3: :cool3: Noż ja Cię !!! :crazyeye: :loveu: :crazyeye: Quote
bea100 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 mmbbaj napisał(a):...Aj Beatko nie lej łez ;) Nie stało się nic strasznego! ... Pewnie, że nic się nie stało...a jedno co dzisiaj ,,leję" to aniołka do wysokiej szklaneczki hehe :evil_lol: Dziekuję Mmbbajki za dzisiejsze spotkanko, było fajnie i moje suczydła padnięte spią smacznie i chrapią jak dwa smoki a śnią im się jeże (mam nadzieję, że Bajanek takoż padł i śpi snem zasłużonym :evil_lol: ). Quote
mmbbaj Posted September 18, 2006 Author Posted September 18, 2006 bea100 napisał(a): Dziekuję Mmbbajki za dzisiejsze spotkanko, było fajnie i moje suczydła padnięte spią smacznie i chrapią jak dwa smoki a śnią im się jeże (mam nadzieję, że Bajanek takoż padł i śpi snem zasłużonym :evil_lol: ). I my dziękujemy, a było przeuroczo :loveu: I szkoda, że szklaneczek z tobą teraz opróżniać nie mogę bo to było bardzo smaczne :popcorn: i takie...odprężające :evil_lol: A Bajanek padł oczywiście, ale uprzednio pochłonął całą michę jedzonka :lol: I chyba jednak jeszcze na siusiu wyjdziemy...:cool3: Quote
malawaszka Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 :klacz: :klacz: :klacz: ależ sukcesy cudne :laola: wielkie gratulacje Gosiu i Bajanku, Bea100 musisz pękać z dumy bo wspaniale Ci się udały dzieciaczki :multi: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
mmbbaj Posted September 18, 2006 Author Posted September 18, 2006 [quote name='HankaRupczewska']Gosia, ależ szalejecie z Bajankiem ! A Ty coraz grubsza jesteś , moja droga :cool3: :cool3: :cool3: Noż ja Cię !!! :crazyeye: :loveu: :crazyeye: Hanko :roll: , ......a nie mylisz nas?:cool3: ...:loveu: :loveu: :loveu: Quote
mmbbaj Posted September 18, 2006 Author Posted September 18, 2006 [quote name='malawaszka']:klacz: :klacz: :klacz: ależ sukcesy cudne :laola: wielkie gratulacje Gosiu i Bajanku, Bea100 musisz pękać z dumy bo wspaniale Ci się udały dzieciaczki :multi: :loveu: :loveu: :loveu: Waszeczko, bardzo dziękuję :loveu: Bardzo się cieszymy, a Bea faktycznie pęka z dumy i ma powody :lol: Quote
Alicja Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 :pgratulacje składałam , a teraz zobaczyłam fotki ;) Quote
Recommended Posts