Guest Rasta Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 witam od kilku dni zauważyłem ze mojej 5 letniej bullterierce zaczol sie odbarwiac nos ! ktory do tej pory miala caly czarny , czy takie rzeczy sie zdarzaja czy to przejsciowe albo powinienem sie udac z tym do weterynarza ? Quote
Claudia18 Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Ja się osobiście nie zam na bulterierach,ale sądzę,ze to nie jest normalne,aby nos zczął jej się sam odbarwiać,chyba,że z wiekiem,ale musiałaby być już stara.Tak sądzę.ale poczekaj na opinię kogoś,kto się zna na tej rasie:) Quote
AMFI Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Malamutom to się na zimę odbarwia z czarnego na biały, ale bullom? Hmmm, też może zmieniają szatę na zimową? :wink: Quote
Patka Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Mojej suce kolor nochala sie zmienia od około 2 lat ma silnie brązowy kiedyś był dużo ciemniejszy. Pory roku tez mają wpływ na kolor ale zauwazyłam te zmiany tylko u posiadaczy wątrobianych nosów :wink: Quote
Marta Chmielewska Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Kurcze, ja chyba też pójdę do weterynara, bo mi się nos odbarwia co zimę... :wink: :lol: Pies może zmieniać kolor sierści i pewnie troche pigment przez całe życie, w zależności od jedzenia, mieszkania, i innych czynników zewnętrznych i wewnętrznych. Dopóki pies je, bawi się, śpi jak suseł i nie jest nerwowy, wszystko jest ok :wink: Quote
MSMIMI Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 zastanow sie czy sobie noska nie obtarła poprostu. moja biala bulka miala to samo - czarny nochal a nagle nie wiadomo skad rozowa plama na samym srodku. :o bylam zdziwiona ale okazalo sie, za uwaga innych, min opiekunki ojca mojej suki, ze byc moze to otarcie. tak najpewniej bylo, nos wrocil do stanu "przedrózowego" i juz jest wegielek :) Quote
Recommended Posts