Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam od kilku dni zauważyłem ze mojej 5 letniej bullterierce zaczol sie odbarwiac nos ! ktory do tej pory miala caly czarny , czy takie rzeczy sie zdarzaja czy to przejsciowe albo powinienem sie udac z tym do weterynarza ?

Posted

Ja się osobiście nie zam na bulterierach,ale sądzę,ze to nie jest normalne,aby nos zczął jej się sam odbarwiać,chyba,że z wiekiem,ale musiałaby być już stara.Tak sądzę.ale poczekaj na opinię kogoś,kto się zna na tej rasie:)

Posted

Mojej suce kolor nochala sie zmienia od około 2 lat ma silnie brązowy kiedyś był dużo ciemniejszy. Pory roku tez mają wpływ na kolor ale zauwazyłam te zmiany tylko u posiadaczy wątrobianych nosów :wink:

Posted

Kurcze, ja chyba też pójdę do weterynara, bo mi się nos odbarwia co zimę... :wink: :lol:
Pies może zmieniać kolor sierści i pewnie troche pigment przez całe życie, w zależności od jedzenia, mieszkania, i innych czynników zewnętrznych i wewnętrznych. Dopóki pies je, bawi się, śpi jak suseł i nie jest nerwowy, wszystko jest ok :wink:

Posted

zastanow sie czy sobie noska nie obtarła poprostu. moja biala bulka miala to samo - czarny nochal a nagle nie wiadomo skad rozowa plama na samym srodku. :o bylam zdziwiona ale okazalo sie, za uwaga innych, min opiekunki ojca mojej suki, ze byc moze to otarcie. tak najpewniej bylo, nos wrocil do stanu "przedrózowego" i juz jest wegielek :)