shirrrapeira Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Moj ukochany psiak, ktory ma niecale 8 lat ma na szyi takie guzy, lekarz weterynarii stwierdzil, ze moze to byc infekcja, ale tez ze moze to byc nowotwor w sobote biopsja, czekanie 2 tygodnie i wynik. Jesli nowotwor niezlosliwy operacja, jesli zlosliwy to nic nie beda robic, a nowotwor bedzie rosl, piesnie bedzie mogl jesc a guzy moga Go udusic, ja sobie nie wyobrazam decyzji o uspieniu i nie wyobrazam sobie zycia bez mojego kochanego psa. Moze ktos z was mial podobne problemy z psami swoimi i wie co zrobic w takiej sytuacji, jak przygotowac sie do mysli, ze musimy sie rozstac z naszym najukochanszym czlonkiem rodziny. Jak przygotowac sie do tej najgorszej wiadomosci, ze to nowotwor zlosliwy? Prosze pomozcie Quote
Alaa Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Czy juz cos wiadomo ?Mam nadzieje , ze to byla zwykla infekcja. Quote
mazika Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Dołączam się do pytania, co z psiakiem? wiadomo co to? Quote
Flaire Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 shirrrapeira napisał(a):jesli zlosliwy to nic nie beda robic,Ja na pewno decyzję o nieleczeniu skonsultowałabym z innym wetem, najlepiej specjalistą od leczenia nowowtworów. Quote
shirrrapeira Posted November 13, 2005 Author Posted November 13, 2005 Niestety nic jeszcze nie wiadomo. Jest slaby to znaczy jest z nim roznie wczoraj byl slaby, nie chcial jesc, nie chcial wyjsc na spacer, dusil sie w nocy to znaczy tak charczal jak czlowiek jak mu ciezko zlapac powietrze,ale juz dzisiaj jest lepiej, biegal w lesie chcial zjesc i jadl duzo. Jak beda wyniki powiem wam i dziekuje za odpowiedz Quote
shirrrapeira Posted November 17, 2005 Author Posted November 17, 2005 Na szczescie wyniki biopsji sa negatywne znaczy to sa guzy niezlosliwe, nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze to nie rak Quote
aga_ostaszewska Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Radzę skonsultować decyzję o ewentualnej operacji z jakimś jeszcze innym wetem. Cieszymy się, że wyniki biopsji są negatywne i trzymamy kciuki! Quote
Recommended Posts