madalenka Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Nie znacie kogos, kto planuje szczeniaki goldenka na wiosne??? Najlepiej bez rodowodu, cena umiarkowana... Wolalabym kogos sprawdzonego :wink: Quote
Sirius Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Najlepiej bez rodowodu, cena umiarkowana... czyli szukasz kundelka goldenkopodobnego, wystarczy dobrze rozejrzeć się na forum - psy w potrzebie - i napewno znajdziesz :D Quote
madalenka Posted November 3, 2005 Author Posted November 3, 2005 Czemu nie polecasz? Cos z nim nie tak? Zdazaja sie szczeniaki w potrzebie??? :fadein: Quote
karolaGd Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 pewnie tak a co do goldeno podobnego podejrzewam ze moze duzo odbiegac od wzorca i mozesz byc zaskoczona Quote
madalenka Posted November 4, 2005 Author Posted November 4, 2005 Acha, dzieki. Zobaczymy, zobaczymy... ale postaram sie pogadac z rodzicami! :roflt: Quote
KarolinkaAndRoni Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Wiesz co wcale nie jest dokladnie tak jak Delta pisze bo np ja mam psa bez rodowodu (labradora) i wcale nieodbiega od wzorcow.Poprostu to wszytsko zalezy od uczciwosci sprzedajacego.A zdarza sie czesto tak ze suka i pies sa z rodowodem a szczeniaki nie (z lenistwa wlasicieli) Quote
madalenka Posted November 4, 2005 Author Posted November 4, 2005 Dzieki wielkie! Poczekamy - zobaczymy. Poprzegladam ogloszenia, podpytam. A w marcu napisze, co za cudo mam w domu! :P Quote
Gazuś Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Właśnie Karolina, z lenistwa właścicieli - tylko, czy nie będą zbyt leniwi, żeby dobrze odchować szczeniaki, dawać im dorbą karmę, szczepić (bo do weterynarza daleko, nogi rooozbolą) i dobrze ZSOCJALIZOWAĆ. I nie zapominaj o tym, że barzdo często wady u psów "on jest rasowy, tylko bez papierów" ujawniają się dopiero u psa kilkuletniego, chociaż jako młody wyglądał jak wzorcowy przedstawiciel rasy. Quote
zachraniarka Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 A często tę wzorcowość to się dopiero zauważa kiedy się postawi tego bez obok ładnego przedstawiciela rasy, czyli psa z... :roll: Quote
Gazuś Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 "No cóż ale kocham - nie rozmnażam" - i bravo za to dla Ciebie Delta - widać, że zalezy Ci na rasie (A nie jak co niektórym...) - ale z drugiej strony Delta ma chyba jednak troche tej sierści :):) Quote
madalenka Posted December 3, 2005 Author Posted December 3, 2005 Dzieki za rozwinięcie tematu, ale... Jak uwazacie, ze z rodowodem, to mi dajcie cynk na hodowle... A ja bezrodowodu to tez. Pozdrawiam... i zycze milych Mikolajek... :D:D:D:D:D:D:D:D Quote
Weronika Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Ten temat był wiele razy poruszany na forum-poszukaj a dowiesz się co ludzie myślą o psach .Rodowód czy bez??Ogólnie wiadomo że lepiej kupić psa z rodowodem ale to twój wybór. :wink: Quote
Recommended Posts