Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny pierwsza podstawowa pomoc przy biegunkach i niestrawnościach to LAKCID! Podajemy w zależności od wieku od jednej do nawet 3 ampułek dziennie. Ampułka zawiera żywe kultury bakterii, ułamuje sie jej koniec i napełnia najlepiej strzykawką, zimną przegotowana wodą, nastepnie wsytząsamy ampułką i mieszamy zawartość. Pwyciągamy strzykawką (bez igły oczywiście) i podajemy do pysia. W 99% skurkuje, jeśli po dobie nadal wystepują sensacje udajemy sie do lekarza i podajemy poważniejsze leki np.Nifuroksazyd...

Posted

Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Zanim jeszcze nie przeczytalam Waszych odpowiedzi zaparzyłam jej rumianek. Nie wiem czy to jej pomoglo, ale biegunka przeszla. Zobacze co bedzie dalej, jesli wroci skorzystam z Waszych cennych rad :) Jeszcze raz dziekuje:)

• 5 months later...
Posted

Pilne! moja sunia od wczoraj ma biegunkę dziś jednak jest gorzej bo robi co chwile po troszku i z odrobina krwi nie wiem jak jej pomóc co prawda jest żywa i chętna do zabawy tak jak zawsze. Czy te tabletki co podawaliście w wcześniejszych postach mogę jej podać bez problemu? dziś niedziela i wet.zamkniety bo najchętniej bym sie do niego udała. rano dałam jej trochę ryżu z kurczakiem ale chyba nie bardzo to pomogło:( Proszę o radę...

Posted

Tak. Sprobuj po cwiartce tabletki podac w czyms, no nie wiem, moze w kawalku serka topionego.

Jedzenie w tej chwili nie jest priorytetem. Najwazniejsze zatrzymac, zahamowac biegunke. Nawet jesli 2 dni nie bedzie jadla, nic sie nie stanie. Musi pic. To jest wazne.

Posted

No trochę jakby lepiej teraz kupka jest troszkę twardsza i robi tak co 1,5 h no ale jeszcze nie jest za dobrze. dałam jej jedna tabletkę o 13 może teraz dać 2? I nie bardzo chce pić....

Posted

Mniszka napisał(a):
No trochę jakby lepiej teraz kupka jest troszkę twardsza i robi tak co 1,5 h no ale jeszcze nie jest za dobrze. dałam jej jedna tabletkę o 13 może teraz dać 2? I nie bardzo chce pić....

lepiej kup w aptece Enteroferment, to i napije się przy okazji ;) jak juz nie zechce, to zmusz z lyzeczki lub z strzykawki, nic nie zrobisz - trzeba

Posted

[quote name='Behatka']Polecam smectę, u mnie to zawsze pomaga. Wystarczy rozpuścić pół torebki w małej ilości wody i podawać strzykawką wprost do pyszczka

tez dobrze, ale Smecta jest mocniejsza i jezeli np. niewiadomo z kąd ta biegunka, to jak podamy Smectę i nie przejdzie piesku i trza będzie jechac do weta na badania i wtedy badania malo co wykazą z powodu tej Smecty... to nie są moje wymysly, wet tak mowil, nie wiem czy to prawda, ale ja wybieralabym lepiej Enteroferment

Posted

DZiekuje za rady,niestety i tak wylądowałyśmy u wet.bo wciąż było bez zmian:( Sunia dostała kroplówkę i zastrzyki, które trzeba kontynuować przez najbliższe 5 dni...Teraz jest już coraz lepiej, ale Lunka źle znosi zastrzyki tak bardzo sie stresuje że po przyjeździe do domu tylko chce spać i w ogóle nie da sie dotykać(tak mi jej żal w tedy:-(). No ale niestety jeszcze 4 musi dostać.