Behemot Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Ile czasu dziennie poświęcacie zabawie ze swoim szczeniaczkiem? Moja Sonia ma 2 miesiące, przez miesiąc ma być na kwarantannie domowej. Jak często/długo się z nią bawić, żeby miała dość ruchu w tym okresie? (dodam, że mieszkanie mam małe :-? ) Pewnie to kwestia intuicji i potrzeby (jej i mojej), ale jak to jest u Was? Jednorazowo ile czasu trwa zabawa z Waszym pędrakiem? :wink: Quote
Surprise Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 nie ma statystyk. Generalnie szczenie b. duzo śpi. Kiedy chce sie pobawic-zaczepia,kiedy już je to nudzi-daje do zrozumienia. Quote
Behemot Posted October 27, 2005 Author Posted October 27, 2005 Surprise, oczywiście, że nie ma statystyk ;) Chciałam tylko porownać moje doświadczenia z Waszymi :) U Soni jest tak, że w ciągu dnia śpi godzinkę, potem jest mniej więcej tyle samo czasu aktywności i w tym czasie bawię się z nią + zwiedza mieszkanie + je, załatwia się, itd. Tak na oko, bo przecież nie stoję nad nią z zegarkiem ;) A jak jest u Was? Quote
mmbbaj Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Behemot - nie musisz się bawić z Sonią przez godzinę , kiedy ona nie śpi :lol: Lepiej w ciągu dnia częściej, a krócej niż raz a długo. Zabawa ma wam sprawiać przyjemność, a nie wyłącznie zająć pieska, a on to świetnie wyczuje. Kiedy nie chcieliśmy bawić się z Bajanem on sam świetnie bawił się swoimi zabawkami, sam sobie nawet zabawy wymyślał :lol: Quote
Behemot Posted October 27, 2005 Author Posted October 27, 2005 Nie no, nie jest tak, że bawię się z nią przez godzinę ;) Chodziło mi o to, że taki jest jej rytm: godzinka snu-godzinka aktywności. Najczęściej bawię się również dla własnej przyjemności, ale często po to, by odwrócić jej uwagę od obgryzania mebli czy naszych stóp. To mój pierwszy szczeniak (wcześniej miałam psa, ale dostałam go, kiedy miał 2 lata), więc nie bardzo wiem, jak się zachowywać :o Tym bardziej, że jest na domowej kwarantannie, więc ma ograniczoną liczbę bodźców. Quote
Behemot Posted October 27, 2005 Author Posted October 27, 2005 Aaaa, jeszcze dodam, że to takie małe dziecię, że nie potrafi długo skupić się na samodzielnej zabawie zabawkami. Najbardziej kocha lateksowego kurczaczka i stary ręcznik :lilangel: To jej jednak zajmuje dosłownie parę minut, potem zaraz się nudzi i przystępuje do demolki (Demolition Man :2gunfire: ) Wtedy wkraczam ja - Big Mama - i organizuję jej czadową zabawę :BIG: Quote
Recommended Posts