Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
Acha będę tez robiła okłady ze świetlika, jak nie przejdzie po świętach pójde na konsultacje do innego Weta
a może masz wpobliżu jakiegoś weta o spec. okulista:lookarou:

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

No właśnie musze się rozeznać wiem że jeden jest ale cholernie daleko ode mnie. A Tekila jako oczy - spojówki nie ma problemu tylko na około oczów z sierścią.
Zobacze stan po świetach.
Ale jednak pójde do Weta innego i porównam co powie.

No i dziekuje Daga za życzonka :)

Posted

Wesołych Świąt!
Bez zmartwień,
Z barszczem, z grzybami, z karpiem,
Z gościem, co niesie szczęście!
Czeka nań przecież miejsce.
Wesołych Świąt!
A w Święta,
Niech się snuje kolęda.
I gałązki świerkowe
Niech Wam pachną na zdrowie.
Wesołych Świąt!
A z Gwiazdką! -
Pod świeczek łuną jasną
Życzcie sobie - najwięcej:
Zwykłego, ludzkiego szczęścia.:x-mas:

Posted

[quote name='sylwiaskalska']A u Tekilii nic nie wykazano czyli to ani grzyb ani świerzb ani nużyca- troche mnie to już denerwuje leczenie mojeg psa metodą prób i błędów.
Czy ktoś przemywał oczy solą fizjologiczną ?
No to chociaz dobrze ze nie ma tego swinstwa :???:
Mam nadzieje, ze Tekilla szybko wyzdrowieje :calus:
Aaa wlasnie teraz sobie przypomnialam, ze mojemu Mejkowi podawalam jeszcze do tego wszystkiego omegan (taki syrop).

WESOŁYCH ŚWIĄT SYLWIU!!:x-mas:

Posted

Heyka wszystkim po świetach.
A więc z Tekilą jest troche lepej przemywam rano i wieczorem oczy solą i robie okłady z nagietka i o dziwo pomaga, strupki po zeskrobinie ładnie zeszły sa jaśniejsze te miesjca ale to normalne bo tam wogóle nie ma włosów, ale najwazniejsze rano nie ma ropy w oczkach i nie drapie się aż tak. Zobacze stan ogólny do konca tygodnia bo i takw sobote ide na zdjęcie szwów.
Co do łapy tez po mału wraca do stanu normalnego. Chociaż łapa to akurat trudno się goi bo to jednak cały czas ta łapa jest w ruchu. A Tekila nie umie oszczędzac tej nogi :nonono2: - bo to oczywiście nie wyżyte ;) :jumpie:

A teraz jeszcze świąteczne zdjęcia o to moja choineczka :)

Tutaj Tekila czeka na Świętego Mikołaja ;)

Może pod choinką coś znajdę :)

Znudziłem się tym czekaniem

Troche artystyczne zdjęcie ;)

Posted

A pochwale się dostałam od Mikołaja encyklopedie

jest extra - pierwszy tom zawiera akurat o bokserach o owczarkach niemieckich - o moim kochanych gryfonikach o molosach czyli (dog, mastino itd) siedze już trzeci dzien nad nią :) Księżka ma ponad 700 stron. Acha jak ktoś chce jakieś rasy to ja zrobie zdjęcia stron mam nadzieje że wyjdą i moge przesłać mailem :) bo skanera w domu nie mam a zdjęcie to i tak będzie dużych rozmiarów więc myśle ze da się odczytać :).

Posted

No nie doczekał się bo jego prezencik dzisiaj dopiero został wysłalany i za dwa dni powinien dotrzeć. Ubranko na zimę :) Ale rekonpensata była - dużo jedzonka aż cholirka za dużo 8) ale on to ma gdzie pomieścić to brzuch bez dna he he.
Nio książka jest extra a drugi tom dostane na Walentynki :) bo ceny tych encyklopedii to nie są ciekawe :roll: . Ciekawie jest napisana, co mi się podoba autor bardzo krytykuje ludzi którzy na siłe trzymają się wyglądu w hodowli np. o buldogach fajnie jest napisane Co np. ludzie robili aby buldogi miały tak zdeformowany noc. Przywiązywali deseczki do nosa i co raz bardziej ściskali tak żeby zdeformował się nos- więc duzo rzeczy można się dowiedzieć - dobrych jak i złych.

Posted

Kurcze , ale kusisz tą książką .A zdjęć duzo?
Co do ubranka to ja obawiam się Ozzyemu zamówić bo on jest taki szerokawy a patrząc po Szpilkowym odzieniu to nie wiem jaki rozmiar musiałabym kupić i chyba spróbuję stworzyć sama wg Szpilkowego wzoru 8)

Posted

Powiem tak w tej encyklopedi jest mnóstwo zdjęć- takich których na oczy nie widziałam i stare obrazy gdzie były malowane psy aby pokazac początki hodowli są tekże zdjęcia czaszek jak się przekształcały a także stare ryciny :) ksiązka ma ponad 700 stron, akurat o amstafach piszą w II tomie bo w I sa molosowate.
Ja ci jutro moge przesłać jakąs rase i sama stwierdzisz czy warto a naprawde WARTO :) Wezmę do pracy i zeskanuje - poświęce się he he
Sa zdjęcia także psów źle ukształtowanych jak i dobrych aby mieć porównanie, sa ukazane wady jak i zalety - bardzo dobrze jest to pokazane w rasach np. Chow-chow oraz Mastino.

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
boxie to moja miłość ;-)

Nie dziwie się ;) jeden minus to skłonność do chorób nowotworowych :( i tu naprawde trzeba jak to się mówi poświęcić pieniężnie - a jak to się stało że zdecydowałaś się na Astka a nie na boxia?

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
Nie dziwie się ;) jeden minus to skłonność do chorób nowotworowych :( i tu naprawde trzeba jak to się mówi poświęcić pieniężnie - a jak to się stało że zdecydowałaś się na Astka a nie na boxia?
ASTek jest po ....boksiu .Harley umarł 3 sierpnia 2004 roku / miał skończone 4 latka:puppydog: /, a Ozzyego wzięłam z hodowli 3 listopada .Nie mogłam wziąć boxia , bo na widok każdego ryczałam jak bóbr :nonono2: .A Ozzy jest zupełnie inny exterierowo , ale miłość do boxiów została , no i teraz łatwiej mi utulić znajome napotkane boxie.:lookarou:

Posted

No to teraz wszystko rozumiem :) mnie jedno troche irytuje a zarazem cieszy że Boksie są takie wylewne ;) a już wogóle nie moge oduczyć Tekile lizania po rękach :shake:
Ale nie raz dał już znak że w kasze sobie nie da nadmuchać. Co mi się podoba u mojego że nigdy nie atakuje pierwszy jak idzie nieznajomy pies to poprostu wogóle do niego nie podchodzi ignoruje go, niestety jak podchodzą to się jeży (co mnie to czasami wkurza)i inny pies wiadomo jak to interpretuje :ekmm:.

Ale musze się przyznac że teraz kupuje małego psa bo jednak z dużym są kłopoty chodzi mi o to np. jak zachoruje małego się weźmie na ręce i kłopocik z głowy, a już w autobusach jak jest tłok to szkoda gadać ludzie to najchętniej by zdeptali psa i nic ich nie obchodzi i jeszcze komentarze że pies ich dotknął. Tym bardziej że moje miasto co z bólem mówie źle jest nastawione do wszelkich bullowatych, generalnie większych psów. Ludzie sa niedouczeni a jak widzą mojego lub innego to oczywiście komentarz od razu: a gdzie kaganiec ? (i nie jest to miły ton)- to nic że pies idzie na krótkiej smyczy.
więc teraz zdecydowanie mały piesek. Może jak będe bogata i będe miała wypasioną wille- ale sobie marze he he to kupie dużego psa. Na razie starczy mi mój Tekila i przyszły kurdupel.

Posted

Malamuty są i pewnie że zrobie :), nie ma problemu :) zresztą jutro ja przyniose do pracy i zeskanuje co chcecie :) Troche ciężka ona ale co tam :) A Tekila dostał a własciwie dostanie ubranko takie :) dzisiaj zostało wysłane

I jeszcze troche Światecznie moja choineczka- w tym roku się udała :) troche się bawiłam aparatem ;)