Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karmę z rybką doskonałej jakości i niedrogą będzie chyba już niedługo miał kia (hodowla bullków miniaturowych). Dostałem próbki na wystawie w Radomiu i muszę powiedzieć, że no, no !!! Całkiem superaśna ! Karma jest - jak dobrze pamiętam - produkcji włoskiej i dopiero wchodzi na rynek dzięki ich staraniom. Ale ja wiem tylko tyle. Więcej wiadomości za ich pośrednictwem.
link przeniesiony do linkowni

• 4 months later...
Posted

czy znacie ta karme? moj psiaczek po royalu ktory je od malenkosci zaczal sie drapac i lizac..chce mu zmienic na ta,jest ona dla szczeniat wrazliwych..jakie opinie macie ogolnie o pro.planie?

Posted

ja mam zamiar sprobowac przejsc na po-plan z tunczykiem bo ponoc rewelacyjnie dziala na siersc..drapanie itp..i moze przestanie Simbie z paszczy jechac :) wczesniej bylismy na royalu..

Posted

Pro Plan z łososiem jest najlepszą karmą jaką do tej pory kupiłam.Minęły problemy z sierścią (olbrzymie) i jest cały czas zjadana ze smakiem.Tylko się dowiedziałam z forum,że nie jest klasy Premium (A wydawało mi się,że za taką cenę -200zł powinna być).Tak czy siak jest super i napewno kupię następny wór.

Posted

i co oznacza ze nie jest premium?
ja dzisiaj kupilam worek i bedziemy powoli przechodzic z royala junior na ta z lososiem purine pro-plan...
aha i pytanie odnosnie bialka? ile ta z lososiem zawiera bialka..30%?
bo na ulotce pisze ze 15 % z lososia jest bialka a na tyle na analizie pisze ze 30% i juz sie pogubilam...

aha i czy dawka dla labradora to przedzial 25-35 kg? tez slyszalam same dobre opinie wiec mam nadzieje ze sie przestanie drapac..

• 3 weeks later...
Posted

Na węgierskiej stronie Acany jest zapowiedź karmy dla alergików z łososiem i ziemniakami. Ponoć zero jakichkolwiek zbóż :D .
Ciekawe, jak będzie trącać :D ?

• 2 weeks later...
Posted

Witam.
Od 1 grudnia dostępna będzie w Polsce karma
ACANA FISH@POTATO - czyli ryba i ziemniaki.

Karma na bazie łososia, ale nie hodowlango!
Szczególowy skład podam po południu.
Nie śmierdzi rybą :D

Pozdrawiam,
IKA

Posted

cuciola napisał(a):
i co oznacza ze nie jest premium?
ja dzisiaj kupilam worek i bedziemy powoli przechodzic z royala junior na ta z lososiem purine pro-plan...
aha i pytanie odnosnie bialka? ile ta z lososiem zawiera bialka..30%?
bo na ulotce pisze ze 15 % z lososia jest bialka a na tyle na analizie pisze ze 30% i juz sie pogubilam...

aha i czy dawka dla labradora to przedzial 25-35 kg? tez slyszalam same dobre opinie wiec mam nadzieje ze sie przestanie drapac..

Gdyby nie przestał to spróbuj Lamb&Rice Acany bo składnikowo np.porównując z Eucanubą, jest chyba zdecydowanie łagodniejsza- to opinia wetów którzy m.in. te właśnie karmy badali.

Posted

ika 07,nie wiem co miałaś na myśli ,aby przejść na ACANE i ze weterynarze badali te karmy .Gdzie oni te karmy badali ? podaj wyniki tych badań .Co to znaczy -łagodniejsza?
CUCIOLA ,ja wyrażnie napisałam zebyś szukała karmy nisko białkowej i tłuszczowej dla SIMBY .Koniecznie musi byc to karma dla młodych dużych ras i tego szukaj ,a nie kombinuj z karmami co mają 30% białka .
Pozdrawiam SAWA.

Posted

SAWA napisał(a):
ika 07,nie wiem co miałaś na myśli ,aby przejść na ACANE i ze weterynarze badali te karmy .Gdzie oni te karmy badali ? podaj wyniki tych badań .Co to znaczy -łagodniejsza?
CUCIOLA ,ja wyrażnie napisałam zebyś szukała karmy nisko białkowej i tłuszczowej dla SIMBY .Koniecznie musi byc to karma dla młodych dużych ras i tego szukaj ,a nie kombinuj z karmami co mają 30% białka .
Pozdrawiam SAWA.

Nie pytam jaką masz wiedzę fachową, ale szczenie i do tego dużej rasy na karmie niskobiałkowej to chyba ŻART :o ,badania weterynaryjne sa owszem nieoficjalne, były robione na prywatną prośbę.Jeśli chodzi o wychowanie szczenięcia dużej rasy, to podstawą jest spowodowanie stopniowego wzrostu, bez obrastania w łuszcz-i tu się z Tobą zgadzam, natomiast taki psiak musi mieć w karmie chondroitynę i glukozaminę to jest podstawa zdrowych stawów oraz odpowiednio dobraną ilość Wit.D3-taką karmą jest PUPPY LARGE BREED ACANY , Lamb&Rice powiedzmy wyrażnie nie jest karmą dla szczeniąt!!!!!

Posted

coco napisał(a):
Karmę z rybką doskonałej jakości i niedrogą będzie chyba już niedługo miał kia (hodowla bullków miniaturowych). Dostałem próbki na wystawie w Radomiu i muszę powiedzieć, że no, no !!! Całkiem superaśna ! Karma jest - jak dobrze pamiętam - produkcji włoskiej i dopiero wchodzi na rynek dzięki ich staraniom. Ale ja wiem tylko tyle. Więcej wiadomości za ich pośrednictwem.

Mógłbyś coś więcej o tej karmie napisać? Dostałam wczoraj całą siatkę próbek nowej, włoskiej karmy Linea Trainer Professionale, niestety nigdzie nie mogę znaleźć o niej informacji. Przeznaczona jest dla aktywnych psów. Moje próbki są dla średnich ras - zastanawiam się, czy są dostępne również takie dla maluchów... :roll:

Co do Pro Planu tuńczykowego (a właściwie salmon&rice - tuńczyk z ryżem) - jest rewelacyjna. Mój pies, który NIENAWIDZI suchych karm, zajada Pro Plan jako nagródki w zamian za ćwiczenia!
Noo... tylko ten zapaszek. 8)
Zjadła trzeci worek 800g i kupiłam teraz 3 kilowy. Sierść się pięknie błyszczy, doskonała kondycja, no i ten smak... 8) Polecam! :D

Posted

ika 07 ,ja pytałam Ciebie co oznacza łagodniejsza i gdzie takie badania są zrobione .Jak coś jest nie oficjalnie to tak jak by nic nie było ,więc dla mnie nie istotne czyjeś prywatne badania .
Cuciola doskonale wie o czym pisałam ,bo już nie pierwszy raz o SIMBIE piszemy.
Jak pies ma problemy ze stawami ,to właśnie trzeba delikatnie zmniejszyć mu wagę i szybkość wzrostu .Eukanuba -Puppy & Junior Large Breed ,zawiera w sobie glukozaminę i chondroitynę ,jest oparta na jagnięcinie . Ilość białka - 26% ,tłuszczu 14 % .
Jest to wg. mnie optymalne dla SIMBY i dostępne dla Cucioli .
Pozdrawiam SAWA.

Posted

SAWA napisał(a):
ika 07 ,ja pytałam Ciebie co oznacza łagodniejsza i gdzie takie badania są zrobione .Jak coś jest nie oficjalnie to tak jak by nic nie było ,więc dla mnie nie istotne czyjeś prywatne badania .
Cuciola doskonale wie o czym pisałam ,bo już nie pierwszy raz o SIMBIE piszemy.
Jak pies ma problemy ze stawami ,to właśnie trzeba delikatnie zmniejszyć mu wagę i szybkość wzrostu .Eukanuba -Puppy & Junior Large Breed ,zawiera w sobie glukozaminę i chondroitynę ,jest oparta na jagnięcinie . Ilość białka - 26% ,tłuszczu 14 % .
Jest to wg. mnie optymalne dla SIMBY i dostępne dla Cucioli .
Pozdrawiam SAWA.

Teraz rozumiem.O.K.Pozdrawiam :wink:

Posted

Gosia&Luka napisał(a):
coco napisał(a):

Mógłbyś coś więcej o tej karmie napisać? Dostałam wczoraj całą siatkę próbek nowej, włoskiej karmy Linea Trainer Professionale, niestety nigdzie nie mogę znaleźć o niej informacji. Przeznaczona jest dla aktywnych psów. Moje próbki są dla średnich ras - zastanawiam się, czy są dostępne również takie dla maluchów... :roll:

Gosiu - o ile mnie pamięć nie myli, to tą karmą włoską, o której pisałem kiedyś, jest właśnie Trainer Professionale. Tyle, że i ja niewiele o niej wiem. Psina pochłonęła próbki, zanim pomyślała, co robi, ale ona je wszystko, co w misce i poza nią :D . Wydaje mi się, że miałem ulotki, więc jeśli je znajdę - a pewnie gdzieś leżą od maja - to napiszę. Widziałem już tę karmę w sklepach internetowych, nie była jednak zbyt dobrze opisana.
Pozdrawiam :D !