Agnes Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Purina Pro Plan jest z lososiem o ile sie nie myle Quote
wolfi Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Karma Royal Sensitivity Care zawiera rybę-kapelin i pataty. Jest to karma z grupy hypoalergicznych. Quote
coco Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Karmę z rybką doskonałej jakości i niedrogą będzie chyba już niedługo miał kia (hodowla bullków miniaturowych). Dostałem próbki na wystawie w Radomiu i muszę powiedzieć, że no, no !!! Całkiem superaśna ! Karma jest - jak dobrze pamiętam - produkcji włoskiej i dopiero wchodzi na rynek dzięki ich staraniom. Ale ja wiem tylko tyle. Więcej wiadomości za ich pośrednictwem. link przeniesiony do linkowni Quote
cuciola Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 czy znacie ta karme? moj psiaczek po royalu ktory je od malenkosci zaczal sie drapac i lizac..chce mu zmienic na ta,jest ona dla szczeniat wrazliwych..jakie opinie macie ogolnie o pro.planie? Quote
cuciola Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 ja mam zamiar sprobowac przejsc na po-plan z tunczykiem bo ponoc rewelacyjnie dziala na siersc..drapanie itp..i moze przestanie Simbie z paszczy jechac :) wczesniej bylismy na royalu.. Quote
masala Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Pro Plan z łososiem jest najlepszą karmą jaką do tej pory kupiłam.Minęły problemy z sierścią (olbrzymie) i jest cały czas zjadana ze smakiem.Tylko się dowiedziałam z forum,że nie jest klasy Premium (A wydawało mi się,że za taką cenę -200zł powinna być).Tak czy siak jest super i napewno kupię następny wór. Quote
cuciola Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 i co oznacza ze nie jest premium? ja dzisiaj kupilam worek i bedziemy powoli przechodzic z royala junior na ta z lososiem purine pro-plan... aha i pytanie odnosnie bialka? ile ta z lososiem zawiera bialka..30%? bo na ulotce pisze ze 15 % z lososia jest bialka a na tyle na analizie pisze ze 30% i juz sie pogubilam... aha i czy dawka dla labradora to przedzial 25-35 kg? tez slyszalam same dobre opinie wiec mam nadzieje ze sie przestanie drapac.. Quote
coco Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Na węgierskiej stronie Acany jest zapowiedź karmy dla alergików z łososiem i ziemniakami. Ponoć zero jakichkolwiek zbóż :D . Ciekawe, jak będzie trącać :D ? Quote
ika07 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Witam. Od 1 grudnia dostępna będzie w Polsce karma ACANA FISH@POTATO - czyli ryba i ziemniaki. Karma na bazie łososia, ale nie hodowlango! Szczególowy skład podam po południu. Nie śmierdzi rybą :D Pozdrawiam, IKA Quote
coco Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Nooo :D ! Czekam z niecierpliwością :) !!! Quote
coco Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 A czy ceny tych nowych karm są już Wam znane :) ? Quote
ika07 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 [quote name='"coco"']A czy ceny tych nowych karm są już Wam znane :) ?[/quote Jeszcze nie. Quote
ika07 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 cuciola napisał(a):i co oznacza ze nie jest premium? ja dzisiaj kupilam worek i bedziemy powoli przechodzic z royala junior na ta z lososiem purine pro-plan... aha i pytanie odnosnie bialka? ile ta z lososiem zawiera bialka..30%? bo na ulotce pisze ze 15 % z lososia jest bialka a na tyle na analizie pisze ze 30% i juz sie pogubilam... aha i czy dawka dla labradora to przedzial 25-35 kg? tez slyszalam same dobre opinie wiec mam nadzieje ze sie przestanie drapac.. Gdyby nie przestał to spróbuj Lamb&Rice Acany bo składnikowo np.porównując z Eucanubą, jest chyba zdecydowanie łagodniejsza- to opinia wetów którzy m.in. te właśnie karmy badali. Quote
SAWA Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 ika 07,nie wiem co miałaś na myśli ,aby przejść na ACANE i ze weterynarze badali te karmy .Gdzie oni te karmy badali ? podaj wyniki tych badań .Co to znaczy -łagodniejsza? CUCIOLA ,ja wyrażnie napisałam zebyś szukała karmy nisko białkowej i tłuszczowej dla SIMBY .Koniecznie musi byc to karma dla młodych dużych ras i tego szukaj ,a nie kombinuj z karmami co mają 30% białka . Pozdrawiam SAWA. Quote
ika07 Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 SAWA napisał(a):ika 07,nie wiem co miałaś na myśli ,aby przejść na ACANE i ze weterynarze badali te karmy .Gdzie oni te karmy badali ? podaj wyniki tych badań .Co to znaczy -łagodniejsza? CUCIOLA ,ja wyrażnie napisałam zebyś szukała karmy nisko białkowej i tłuszczowej dla SIMBY .Koniecznie musi byc to karma dla młodych dużych ras i tego szukaj ,a nie kombinuj z karmami co mają 30% białka . Pozdrawiam SAWA. Nie pytam jaką masz wiedzę fachową, ale szczenie i do tego dużej rasy na karmie niskobiałkowej to chyba ŻART :o ,badania weterynaryjne sa owszem nieoficjalne, były robione na prywatną prośbę.Jeśli chodzi o wychowanie szczenięcia dużej rasy, to podstawą jest spowodowanie stopniowego wzrostu, bez obrastania w łuszcz-i tu się z Tobą zgadzam, natomiast taki psiak musi mieć w karmie chondroitynę i glukozaminę to jest podstawa zdrowych stawów oraz odpowiednio dobraną ilość Wit.D3-taką karmą jest PUPPY LARGE BREED ACANY , Lamb&Rice powiedzmy wyrażnie nie jest karmą dla szczeniąt!!!!! Quote
Gosia_i_Luka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 coco napisał(a):Karmę z rybką doskonałej jakości i niedrogą będzie chyba już niedługo miał kia (hodowla bullków miniaturowych). Dostałem próbki na wystawie w Radomiu i muszę powiedzieć, że no, no !!! Całkiem superaśna ! Karma jest - jak dobrze pamiętam - produkcji włoskiej i dopiero wchodzi na rynek dzięki ich staraniom. Ale ja wiem tylko tyle. Więcej wiadomości za ich pośrednictwem. link przeniesiony do linkowni Mógłbyś coś więcej o tej karmie napisać? Dostałam wczoraj całą siatkę próbek nowej, włoskiej karmy Linea Trainer Professionale, niestety nigdzie nie mogę znaleźć o niej informacji. Przeznaczona jest dla aktywnych psów. Moje próbki są dla średnich ras - zastanawiam się, czy są dostępne również takie dla maluchów... :roll: Co do Pro Planu tuńczykowego (a właściwie salmon&rice - tuńczyk z ryżem) - jest rewelacyjna. Mój pies, który NIENAWIDZI suchych karm, zajada Pro Plan jako nagródki w zamian za ćwiczenia! Noo... tylko ten zapaszek. 8) Zjadła trzeci worek 800g i kupiłam teraz 3 kilowy. Sierść się pięknie błyszczy, doskonała kondycja, no i ten smak... 8) Polecam! :D Quote
SAWA Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 ika 07 ,ja pytałam Ciebie co oznacza łagodniejsza i gdzie takie badania są zrobione .Jak coś jest nie oficjalnie to tak jak by nic nie było ,więc dla mnie nie istotne czyjeś prywatne badania . Cuciola doskonale wie o czym pisałam ,bo już nie pierwszy raz o SIMBIE piszemy. Jak pies ma problemy ze stawami ,to właśnie trzeba delikatnie zmniejszyć mu wagę i szybkość wzrostu .Eukanuba -Puppy & Junior Large Breed ,zawiera w sobie glukozaminę i chondroitynę ,jest oparta na jagnięcinie . Ilość białka - 26% ,tłuszczu 14 % . Jest to wg. mnie optymalne dla SIMBY i dostępne dla Cucioli . Pozdrawiam SAWA. Quote
aneta...i..bouvier Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 ....i egle pack ma karme nowa r rybkami jakimis ehheheheh :D Quote
ika07 Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 SAWA napisał(a):ika 07 ,ja pytałam Ciebie co oznacza łagodniejsza i gdzie takie badania są zrobione .Jak coś jest nie oficjalnie to tak jak by nic nie było ,więc dla mnie nie istotne czyjeś prywatne badania . Cuciola doskonale wie o czym pisałam ,bo już nie pierwszy raz o SIMBIE piszemy. Jak pies ma problemy ze stawami ,to właśnie trzeba delikatnie zmniejszyć mu wagę i szybkość wzrostu .Eukanuba -Puppy & Junior Large Breed ,zawiera w sobie glukozaminę i chondroitynę ,jest oparta na jagnięcinie . Ilość białka - 26% ,tłuszczu 14 % . Jest to wg. mnie optymalne dla SIMBY i dostępne dla Cucioli . Pozdrawiam SAWA. Teraz rozumiem.O.K.Pozdrawiam :wink: Quote
coco Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Gosia&Luka napisał(a):coco napisał(a):Karmę z rybką doskonałej jakości i niedrogą będzie chyba już niedługo miał kia (hodowla bullków miniaturowych). Dostałem próbki na wystawie w Radomiu i muszę powiedzieć, że no, no !!! Całkiem superaśna ! Karma jest - jak dobrze pamiętam - produkcji włoskiej i dopiero wchodzi na rynek dzięki ich staraniom. Ale ja wiem tylko tyle. Więcej wiadomości za ich pośrednictwem. link przeniesiony do linkowni Mógłbyś coś więcej o tej karmie napisać? Dostałam wczoraj całą siatkę próbek nowej, włoskiej karmy Linea Trainer Professionale, niestety nigdzie nie mogę znaleźć o niej informacji. Przeznaczona jest dla aktywnych psów. Moje próbki są dla średnich ras - zastanawiam się, czy są dostępne również takie dla maluchów... :roll: Gosiu - o ile mnie pamięć nie myli, to tą karmą włoską, o której pisałem kiedyś, jest właśnie Trainer Professionale. Tyle, że i ja niewiele o niej wiem. Psina pochłonęła próbki, zanim pomyślała, co robi, ale ona je wszystko, co w misce i poza nią :D . Wydaje mi się, że miałem ulotki, więc jeśli je znajdę - a pewnie gdzieś leżą od maja - to napiszę. Widziałem już tę karmę w sklepach internetowych, nie była jednak zbyt dobrze opisana. Pozdrawiam :D ! Quote
Gosia_i_Luka Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 OK,dzięki. Czekam w takim razie na efekt poszukiwań ulotek. :wink: Quote
ksara Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Trainer ma swoją stronę internetową. Link umieszczam w linkowni :) Quote
coco Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Ufff :D ! To kamień spadł mi z serca :D ! Już nie muszę szukać schowanych gdzieś głęboko w szafie ulotek :D !!! Quote
coco Posted December 5, 2005 Posted December 5, 2005 Ulotki znalazłem i zaraz sprawdzę, czy przedstawiciel na Polskę posiada obie linie karmy, jak to wynika z ulotek :D . Quote
Recommended Posts