Lavanara Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 cuciola napisał(a): jak odchowuja szczeniaki? Bardzo odpowiedzialnie. p.Monika od wielu lat hoduje labradory. Szczeniaki są wyniuniane, zdrowe, pogodne, wesołe i super zsocjalizowane Quote
00000 Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 Wróciłam z wakacji :p A było tak: Rdest wężownik na wysokości 1098 m n.p.m. Wielki Szyszak (1509 m n.p.m.) a za nim Śnieżne Kotły i stacja przekaźnikowa, gdzie zmierzamy. Panorama ze Śnieżnych Kotłów na Śnieżne Stawki i w dole Szklarską Porębę Adrszpaskie Skały Turkusowe jeziorko Pocztówka ;) (Wodospad Kamieńczyka) Środek lipca. W kraju upały. Na Śnieżce +12, mocny zimy wiatr i widoczność poniżej dwóch metrów... Panorama Karkonoszy - Szrenica :p Quote
Agga Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Marta piekne zdjęcia. Ale nie wierze, że tylko tyle.:evil_lol: Quote
mmbbaj Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Przepiękne fotki, Marta :lol: Widzę, że urlop się udał! Potrzebny był wam wypoczynek! Teraz nie mogę się doczekać kiedy Skiperek będzie u was :lol: Śliczny banerek Quote
00000 Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']No nareszcie wróciłaś :p Super widoczki ;) Taaaa... tylko żeby te widoczki zdobyć, to musiałam zapindalać pięć godzin pod górkę, i ze cztery w dół....:evil_lol: Sie nałaziłam za wsze czasy, wstawaliśmy o siódmej, śniadanko i heja w górę! Wracaliśmy na obiadokolację o szóstej, siódmej, jedliśmy, potem prysznic i o 21 do łóżka, bo sił nie miałam nawet na gapienie się w telewizor...:evil_lol: Taki to był "wypoczynek" ;) Codziennie paręaście kilometrów pod górkę i z górkiz wcale nie lekkim plecakiem... Ale.... KOCHAM GÓRY! I za rok planujemy jechać do Jagniątkowa ze Skiperkiem:p Quote
dbsst Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 przecudowniasty Skiperek :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
malawaszka Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Marta WOW!!!! ale cudne wakacje :multi: :multi: :multi: Quote
bigos Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Panorama ze Śnieżnych Kotłów na Śnieżne Stawki i w dole Szklarską Porębę Ale pięknie:loveu::loveu::loveu: Środek lipca. W kraju upały. Na Śnieżce +12, mocny zimy wiatr i widoczność poniżej dwóch metrów... :-o:-o:-o:-o Quote
00000 Posted July 17, 2006 Author Posted July 17, 2006 Na łódki za dwa tygodnie, 29 lipca. Bigos, właśnie o to chodzi, że Karkonosze są uważane za góry "łatwe", nie wymagające specjalnych przygotowań itp. A to nieprawda. Ich klimat jest bardzo ostry. To, co w Tatrach można spotkać na wysokości powyżej 2000 m (piętro alpejskie) - w Karkonoszach jest już na 1500. A i pogoda jak w górach - zmienna i kapryśna. Niestety, wyobraźnia ludzka jest ułomna i spotkaliśmy na szlaku paniusie w klapkach na koturnach, krótkich spodenkach i koszulkach na ramionkach, owinięte w płaszcze foliowe "bo na dole była taka piękna pogoda"..... Dzwoniłam w tym dniu do GOPRU, żeby dokładnie wiedzieć co nas czeka na Śnieżce, to właśnie pani dyspozytor mówiła, że ekipa wyjechała na akcję po takich turystów kompletnie pozbawionyh wyobraźni. Quote
Alicja Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:oj widziało sie nie raz paniusie na obcaskach na szlaku / teraz już nie chodzimy ze względu na kolanko TZta ...ale kiedyś tak;)/. Widziałam też nad Morskim Okiem /trasa wokól/panie w sandałkach po kolanka w śniegu w maju :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
sylrwia Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 A w stroju kąpielowym i w japonkach to dopiero było dziwo na jakie kiedys trafiłam w Karkonoszach:evil_lol: Quote
00000 Posted July 17, 2006 Author Posted July 17, 2006 [quote name='sylrwia']A w stroju kąpielowym i w japonkach to dopiero było dziwo na jakie kiedys trafiłam w Karkonoszach:evil_lol: Hłehłehłe - rewelacja :evil_lol: Chyba bym takiej zdjęcie cyknęła :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
bigos Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Bywała w Karkonoszach, ale czegoś takiego moje oczy nie widzialy:shake:Bywalam i latem (ale po stronie czeskiej) i zimą na nartach. Dziękuję za ilustrowane wyjaśnienia :razz: Quote
Maga100 Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 acha, czyli wracając z łódki zgarniecie Skipera? Już się nie mogę doczekać! :multi: (zupełnia jakby ja go brała :stupid: ) Quote
sylrwia Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Pagaj napisał(a):Hłehłehłe - rewelacja :evil_lol: Chyba bym takiej zdjęcie cyknęła :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Zdjęć nie robiliśmy ale głośno komentowaliśmy, że pewnie morze przesuneli jak na odludziu mieszkaliśmy. :evil_lol: Quote
anetta Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Cudowne, bylam dwa razy w Karkonoszach ( na kolonii ;))), rowniez w lato i bardzo mi sie tam podobalo. Te widoki ze Sniezki..Ach, cudowne. Najfajnieszja dla mnie atrakcja byla jazda na krzeselkach hihihih Tylko pozniej trzeba bylo isc spowrotem do osrodka pare godzin ;) Wodospad Kamienczyka jest niesamowity, ale widze ze juz nie ma tej duzej klody postawionej prawie ze pionowo na dole wodospadu :roll: A szkoda bo to dawalo fajny efekt. Quote
jo-jo Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 [quote name='Pagaj']Dla osłody: :lol: Boshe jakie słoooooooodkie :loveu: Bry Wieczór Pagajkowa :multi: Quote
asher Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Skiper jest prześliczny!!! :loveu: Uwielbiam tekie wątróbeczki z wątróbkowymi noskami! :loveu: Ale szczerze mówiąc niewiele widziałam ładnych eksterierowo brązowych labciów, więc tym bardziej życzę, żeby Skiper wyrósł na cudnego psa! :loveu: A propos turystow... moja mama w ubiegłym roku zdobyła Giewont... w klapkach :shock: A wszystko przez ojca, któremu w trakcie wycieczki mającej być zwykłą przechadzką po niskich partiach Tatr, zamarzyła się wędrówka wysokogórska :roll: Dobrze, że się o tym dowiedziałam po fakcie, a i tak mało nie zemdlałam... :mad: Quote
LAZY Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Cudny, mniamuśny i taki czekoladowy! Chcialoby sie powiedziec PYCHA! Udanego zeglowania (i tak będziecie o Skiperze myslec). A na jakies przedszkole juz sie zdecydowalas? Quote
00000 Posted July 20, 2006 Author Posted July 20, 2006 [quote name='LAZY']Udanego zeglowania (i tak będziecie o Skiperze myslec). A na jakies przedszkole juz sie zdecydowalas? Pewnie, ja już o nim nieustannie myślę :lol: A szkołę wybraliśmy taką http://www.brams.com.pl/ Jest to jedyna szkoła w Gorzowie, więc wyboru nie było.:roll: Ta szkoła istnieje od niedawna. Kiedy pojechałam zobaczyć jak wyglądają zajęcia, jaki jest stosunek szkolącego do psów, jekie metody stosuje, to byłam zadowolona. Quote
sylrwia Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 No to super Pagaj, może bedziemy sie widywać. Pan Maciej mieszka u mnie w klatce. My z Forysiem chodzimy na tzw. wybiegania - niedzielne spotkania gdzie psy się ze soba bawią. Co do metod to na szkolenia nie chodze, pojawiamy się z Fortkiem tylko na wybiegania i tam niektóre "metody" mi sie nie podobają. Quote
00000 Posted July 20, 2006 Author Posted July 20, 2006 sylrwia napisał(a):No to super Pagaj, może bedziemy sie widywać. Pan Maciej mieszka u mnie w klatce. My z Forysiem chodzimy na tzw. wybiegania - niedzielne spotkania gdzie psy się ze soba bawią. Co do metod to na szkolenia nie chodze, pojawiamy się z Fortkiem tylko na wybiegania i tam niektóre "metody" mi sie nie podobają. Fantastycznie:multi: My też zaczniemy od tzw. "wybiegań" niedzielnych, z tym, że dla maluchów będzie utworzona specjalna grupa, będziemy przed psami dorosłymi zdaje się. Od września zaczynamy. A które metody budzą Twoje kontrowersje? Jeśli mi coś nie będzie odpowiadało, to nie będę tego robić i już. :mad: Quote
Recommended Posts