Jump to content
Dogomania

Pagaj i Skiper - biszkopt z czekoladą :)

Recommended Posts

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
:roll:oj bidulek , ale Malox nawet smaczny , też popijałam swego czasu :razz:więc powiedz Pagajkowi że ciotka Alicja poleca ;)

Już powiedziałam :p , co więcej jutro udam się do apteki celem zakupu powyższego i osobiście sprawdzę jaki toto ma smak :p

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

LAZY napisał(a):
Cholerne wrzody...a boli go? Czy dokuczaja w sensie ze wymiotuje?

Pytałam - wrzody nie bolą, dopóki jakiś nie pęknie.
Dokucza raczej nadkwasota, wymiotuje na czczo - dlatego staram mu sie podwać jedzenie często w małych dawkach, tak, żeby jeśli już wymiotuje - to miał czym.
Bo tak naprawdę to dokucza mu nadkwaśność żołądka, więc kiedy brzusio jest pusty, to kwasy się zbierają i dokuczają - stąd w nocy tak się męczył ostatnio.

Posted

Agga napisał(a):
Pagajku brzucholku twoja pancia ma cie pogłaskac po brzuszku odemnie.

Poszedł z Panem na spacerek, jak wróci to go ukocham od cioci Aggi :loveu:

Posted

Ja nad łózkiem mam zdjęcia Pagajka. Szpilki, Metki i innych piesków. Jeszcze na płytce mam zdjęcia LAZy. Zdjęcia Sarci są wszędzie w moim pokiju:loveu:

Posted

Pagaj napisał(a):
Już powiedziałam :p , co więcej jutro udam się do apteki celem zakupu powyższego i osobiście sprawdzę jaki toto ma smak :p

dobry :razz:

Pagaj napisał(a):
Pytałam - wrzody nie bolą, dopóki jakiś nie pęknie.
:crazyeye: ale to chyba dotyczy tylko psów :crazyeye:

Bo tak naprawdę to dokucza mu nadkwaśność żołądka, więc kiedy brzusio jest pusty, to kwasy się zbierają i dokuczają - stąd w nocy tak się męczył ostatnio.

a Ty wiesz jak to boli ? :shake:

Posted

Marta jeśli możesz dawaj mu malutko a często tak aby kwasy nie zdażyły się naprodukować do tego stopnia aby dokuczały / przerabiałam to i przytyłam wtedy :oops:, bo co pół godziny zajadałam herbatniczka /

Posted

Kurde, Pika, ty mnie nie nerwuj - mówił, że nie boli, to nie boli - może chciał mnie uspokoić...:angryy:
Teraz spać nie będę...:shake:

A wogóle mój TZ wrócił ze spaceru wnosząc go prawie na rękach...

Dupa.

Posted

Pagaj napisał(a):
Kurde, Pika, ty mnie nie nerwuj - mówił, że nie boli, to nie boli - może chciał mnie uspokoić...:angryy:
Teraz spać nie będę...:shake:

A wogóle mój TZ wrócił ze spaceru wnosząc go prawie na rękach...

Dupa.
Marta boli jak jest głodny ale jak coś wpadnie do brzunia to jest spoko :razz:

Posted

No!
UF!
To po kulce co pięć minut...

Leży w przedpokoju przy drzwiach i nie chce na kanapę w pokoju...:shake:

Posted

Pagaj napisał(a):
.

ja nie ciebie denerwuje tylko siebie pocieszam, ze mnie jeszcze wrzody nie popekały ;)

a mnie ciagle boli :-( jak zjem to i tak boli, bez ranigastu ani rusz :roll:

Pagaj a pytalas, czy mozesz parzyć mu siemie lniane ? :roll:

Posted

PIKA napisał(a):
ja nie ciebie denerwuje tylko siebie pocieszam, ze mnie jeszcze wrzody nie popekały ;)

a mnie ciagle boli :-( jak zjem to i tak boli, bez ranigastu ani rusz :roll:

Pagaj a pytalas, czy mozesz parzyć mu siemie lniane ? :roll:
lepiej działa Bioprazol , albo Polprazol ...zjesz rano 1 tabl i spokój cały dzień jak masz duże problemy :razz:

Posted

lepiej działa Bioprazol , albo Polprazol ...zjesz rano 1 tabl i spokój cały dzień jak masz duże problemy :razz:

a daja to bez recepty? :razz:
chociaz ranigascik nieźle mi pomaga :roll:

Posted

Siemię mu nie pasi - próbowałam, ale zwraca.

W nocy o mało co, a spałabym z psem na podłodze, bo nie chciał na łóżko nasze wskoczyć i kręcił się całą noc...:roll:

Ale rano całkiem dobrze się miał. Witał mnie radośnie i zjadł pięknie śnaidanko :multi:

Posted

Bila napisał(a):
I tak trzymać.:multi: :multi: :multi:. Jak najdłużej. My za to cholera do weta znów musimy.:angryy:

Co Bilbuś przeskrobał??? :roll:

Posted

Pagaj napisał(a):
Co Bilbuś przeskrobał??? :roll:

Byliśmy jakies dwa tygodnie temu na czyszczeniu gruczołów odbytowych, bo saneczkował, a nigdy czyszczonych nie miał. I od tego czasu coś mu z tyłeczka wycieka. Najpierw myślałam, że to po czyszczeniu, ale to chyba nie to. Tak się dzieje przed każdą kupą. Myję mu ten tyłek, ale co jakiś czas jest znowu zaciek. I dziś jak myłam, to chyba była krew:shake:. Wszystkie psy i suczki go po tyłku wachają:-o. I siem zdenerwowałam. W piątek pojadę do weta zobaczyć co to, bo wcześniej nie dam rady. Ale nie podoba mi się to. I wygląda to trochę jak jakiś stan zapalny odbytu, ale wet stanowczo bedzie wiedział lepiej

Posted

Z dupcią Bilbuś ma kłopot...:razz:
No kurczę... :shake:

Daj znać jak już będziesz wiedziała co mu jest.
I jeśli to wygląda na stan zapalny, to może lepiej pojechać już dziś, po co się ma cholerstwo rozwijać do piątku.. :roll:

I powiedz potworowi, że ciocia Pagaj każe mu nie chorować nawet na dupcię! :mad:

Posted

Jasne przekaże. Pewnie, że lepiej byłoby pojechac już dziś, ale urlop dopiero na piątek dostałam, niestety, a między pracami nie zdążę:shake:

Posted

Pagaj dziś słaby :-(
Słaniał się na nogach na spacerze, aż się popłakałam :cry:
Spotkał się z małą suczką, kundelkiem, która się go wystarszyła i kłapnęła ostrzegawczo zębami ze strachu. Pagaj jakby na chwilę zawału dostał - wpadł w jakiś taki stupor - odrętwienie, wzrok miał nieprzytomny i tak stał bez ruchu dłuższą chwilę...
Ja do niego mówię, kucnęłam przy nim, a on nic!
Dopiero po chwili jakby się obudził.
A wracał z tego krótkiegio spaceru łapa za łapą...
:-(
Kiedy wrócił do domu, odzyskał siły i już jest wszystko ok. Jakby był całkowicie zdrowy... Jak tak leży - merda ogonem, albo jak się cieszy, kiedy wracamy do domu - próbuje skakać... Jest wesoły i szczęśliwy, że jesteśmy.
Dałam mu Maalox, wypił, choć nie smakowało mu (mi też nie).
Zaraz dostanie jedzonko.

Ech, wolę nie myśleć jak będzie na wieczornym spacerze...:shake: