Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Moja akita również wydaje różne dźwięki przez sen, nie jest to jednak warknięcie ani szczekanie tylko ciche pomrukiwanie, łapami również czasem rusza..

A nasz przyjaciel - husky jeśłi śni to tylko o biegani. Ten to przez sen ciągle łapami rusza. Husky o niczym innym niż o biegani to chyba śnić by nie mógł :)

Pozdrawiam

Posted

Nasze też powarkują, pojękują, czasem machają ogonami , mlaskają itp. Czasem wystarczy położyć na ciele rękę żeby się uspokoiły. Ale mnie zadziwia zupełnie co innego. Jak mieliśmy miot to zaobserwowałam, że szczeniaki - takie zupełnie malutkie jeszcze z zamkniętymi oczkami - też śnią. I jak to możliwe skoro jeszcze świata nie widziały - w jaki sposób śnią? Dla nas sny to jakieś obrazy czasem nawet kolorowe, a dla szczeniaków, które jeszcze nie widzą? :hmmmm:

Posted

Moje psiaki przez sen mlaszczą, mruczą, merdają ogonkami, strzygą uszami - jest na co popatrzeć :D Im bardziej ekscytujący dzień, tym bardziej "ruchliwe" sny.

Staram się psiaki uspokoić, bo ostatnio moja Dumka miała takie koszmary, że jej się troszkę "popuściło" pod siebie :wink:

Kasia&futerka

• 3 years later...