atha_maris Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Dzisiaj moja koleżanka pytała mnie, co może być jej suni: psinka (z tego co zrozumiałam) jest nieco ponad miesiąc po cieczce, ostatnio zachowuje sie 'dziwnie' tzn. nigdzie nie chce sie ruszać, większość czasu leży na swoim posłaniu, pozwala dotykac sobie brzuszka, ale tylko koleżance i jej mamie. Na brata już warczy. No i podobno nic tam nie czuć. Sunia 'przytyła' jakieś (na oko) dwa-cztery centymetry. Czy to może byc ciąża urojona? Czy może sunia jest chora? Poradziłam jej, żeby poszła do weta, no, ale koniec miesiąca... wiadomo jak jest. ile takie zbadanie by kosztowało, bo osobiście wole, żeby zapytała znawcy... Quote
PiotrekJ Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Jak dla mnie na 99% ciąża urojona ... Moja nieżyjąca Mika zachowywała się dokładnie tak samo, gdy ją to "dopadło". Według mnie nie ma się czym martwić ... Quote
Huskuś Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Poradź koleżance aby sprobowala pocisnąć sutki suczki. Jeśli wypłynie z nich mleko, to odpowiedź jest oczywista. Tylko wtedy trzeba coś zrobić ze suczydłem, żeby zapomnialo o urojonych potomkach - zabrać wszystkie zabawki, chodzić na dlugie spacery. Pozdrawiam Hania Quote
Gonia Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Albo czekać na poród :lol: Radzę najpierw USG,a potem ewentualnie leczyć ciążę urojoną,ale na pierwszym miejscu zrobić rachunek sumienia czy suka była dostatecznie pilnowana w czasie cieczki :D Quote
atha_maris Posted October 28, 2005 Author Posted October 28, 2005 No własnie, USG jej proponuje, więc ile to mniej więcej kosztuje? Dzięki za porady! Jak już to wszystko przeżyją, chyba przyjdzie ochota na sterylkę (mam jakieś dziwne przeczucie :wink: ) Mam tylko nadzieję, że nie bedzie trzeba szukać nowych panów dla pół-foksiów :( Ale 'przyrost' raczej nie wskazuje na to :wink: Quote
Flaire Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Seterk@ napisał(a):Ale 'przyrost' raczej nie wskazuje na to :wink:Seterk@, w miesiąc po cieczce, przyrostu raczej jeszcze nie ma, nawet w prawdziwej ciąży (no, chyba że suka jest przekarmiana). O koszt badania USG najlepiej zapytać w klinice, gdzie je proponują, bo takie koszty bardzo się różnią, nawet zależnie od rejonu kraju. Quote
Recommended Posts