Jump to content
Dogomania

MATYLDA MAff-Staff i ARRIGO Rubinowy Skarb

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiola.od.Gacka napisał(a):
Rośnie na potęgę, a jaki siłacz. Bardzo ładny chłopczyk.
Mama Wioli
Widziałas go już??????? ja bardzo bym chciła go zobaczyc, ale ma jeszcze kwarantannę

Posted

Draczyn ja tylko tak sądzę po akcji na filmikach. Jak będzie cieplejszy dzień, a maluszek podrośnie odrobinę to się pewnie z Antką ustawie na dworku (jeśli nie będzie miała nic przeciwko temu). Jeśli Anutka będzie miała odrobiną czasu to ciotka bulka odwiedzi na dworku.
Mama Wioli

Posted

Bardzo Wam dziękuje.
Buba, Arrigo je suchą karmę i raz dziennie ser biały z jogurtem naturalnym. To straszny niejadek. Nie smakuje mu ani gotowane ani w puszkach. Na szczęście je jeszcze suche :)
Draczyn, kwarantanna już mu się skończyła. Wieczorem odezwe się na gg :)
Mamo Wioli, bardzo chętne pokaże malucha. Tylko musimy poczekać na cieplejszy dzień.

Posted

Jeszcze raz dziękuje.
Muszę się pochwalić. Właśnie wróciliśmy z kolejnego spacerku. Arrigo zrobiłwielki postęp. Prawie cały spacer szedł sam i tak bardzo się nie bał :)

Posted

anutka napisał(a):
Jeszcze raz dziękuje.
Muszę się pochwalić. Właśnie wróciliśmy z kolejnego spacerku. Arrigo zrobiłwielki postęp. Prawie cały spacer szedł sam i tak bardzo się nie bał :)
No to dzielny chłopak, a właśnie jak z susianiem

Posted

jak Abi była na pirwszych spacerkach też było tak samo- chodziłam z nią ze 2 godz,prosiłam, żeby zrobiła siku, ale na nic.wróciłam do domu- chlup!i kałuża na pół metra średnicy. :lol:

Posted

Hehehe no to masz fajnie anutko - a Ty buba mialas.

Moja Klara to tylko trawke zobaczyla i od razu minuta siusiania a pare metrow dalej kupka.

Od kiedy zaczelismy wychodzic ze 3 razy zdarzylo jej sie zrobic w domu i chyba dwa razy w odwiedzinach :oops: ale to juz siusianie tylko. Kupki zawsze na dworku.

Posted

anutka napisał(a):
Cały spacer trzymał i jak wrócił do domu od razu zrobił wielką kałużę :lol: :lol:
Anutko, a spróbój wyjść z ta szmatką na którą robi w domu. Rozłóż ja na trawniku, to może go zachęcić

Posted

No właśnie, zimno i mokro.Buuuuuuuuuuu.... My mamy taką metodę z mężem, chociaż mało wygodną niestety, że jak tylko rano się zbudzę, a Tofik śpi u nas w nogach, to pędzę i nakładam swój dyżurny strój do wyjścia na spacer, w tym czasie Sebastian trzyma Tofika, żeby ne zeskoczył z łóżka, bo wtedy pobiegnie na gazetkę i załatwi swoje potrzeby. :Dog_run: Potem szybciutko ubieram Tofika i pędzę na podwórze. Nie wiem jeszcze jak się z tej metody wyplączemy, ale na razie działa. Gorzej jest jak któreś z nas jest na dyżurze, w pojedynkę trzeba mocno kombinować, ale dla chcącego.... :clown:

Posted

Jak najwiecej nagradzajcie za zrobienie na dworku. My sprobowalismy drastyczniejszej metody - zabralismy gazetki i szmatki do siusiania i kupkania w chwili skonczenia kwarantanny. I Klara nie miala gdzie w domu zrobic :) I jakos sie udalo. Oczywiscie do tej pory jak zrobi na dworku to jest chwalona.

Niestety jedno jesio nam sie nie udalo. Klara jak wracamy do domu strasznie sie cieszy i przy tym popuszcza. Na szczescie wita nas zawsze na korytarzu i mozna latwo z plytek powycierac, ale boje sie ze jej tak zostanie. To troche klopotliwe, chociaz slodkie.

Posted

Dziękuje Wam za wszystkie rady.
Hebulko, wychodzimy razem z Matyldą.
Właśnie teraz wróciłiśmy z godzinnego spaceru! Arrigo cały spacer biegł. Dodatkowo zrobił kupke i kilka razy siusiu. Oczywiście wszystko bardzo wylewnie nagradzane.
Jestem z niego bardzo dumna, ponieważ jeszcze wczoraj bardzo się bał :)

Posted

anutka napisał(a):
Dziękuje Wam za wszystkie rady.
Hebulko, wychodzimy razem z Matyldą.
Właśnie teraz wróciłiśmy z godzinnego spaceru! Arrigo cały spacer biegł. Dodatkowo zrobił kupke i kilka razy siusiu. Oczywiście wszystko bardzo wylewnie nagradzane.
Jestem z niego bardzo dumna, ponieważ jeszcze wczoraj bardzo się bał :)
To dzielny chłopak. Napewno wszystkiego szybko się nauczy

Posted

Viris napisał(a):
Duzo pewnie daje mu tez odbecnosc Matyldy :) Moze podpatrywac co i jak :)
To napewno. Na przykład, gdy uczę szczenię chodzić po ulicy na smyczy, to zawsze biorę ze sobą na spacer również starsza sukę i wtedy szczenie błyskawicznie chwyta o co mi chodzi, nasladując matkę, ciotkę, lub babkę