Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Iwona napisał(a):
Myszko- czyli za bardzo mam się nie przejmować :lol: i dawać małej co podaję, nie są to rzeczy baaardzo twarde i w sumie przeznaczone dla psów. Spotkałam sie jednak z tym że niektórzy daja nagusom miękkie zabawki czyli pluszaki itp...Taki płyn do zębów mam dla starszych suczek- ale strasznie nie lubią tego zabiegu.

iwonka, ja bym sie az tak bardzo zebami nie przejmowała :lol: a taka paste, o ktorej pisze agama mam dla loli. faktycznie psy lubią jej smak.
a co do tych miękkich zabawek to moje maja bardzo duzo pozwiązywanych na supeł skarpetek, którymi uwielbiają sie bawić. cały czas je gryza i chyba to też pomaga w czyszczeniu ząbków. dodatkowo moglabyś taka zwiniętą skarpetkę popsikać płynem do czyszczenia zębów, wtedy jak psiak będzie ją gryzł sam rozprowadzi go po zębach.

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

onka napisał(a):
moje grzywki jedza suchą karmę i przerabialismy juz ojj mnóstwo...
zaczynajac od tych z górnych półek(czyli royal.eukanuba, bosch itd) na tych niższych kończąc...(akana, purina ) i nic mają w nosie każdą...
więc teraz np ostanio siłujemy się.. kto dłużej wytrzyma ja czy one..
bo jeśc nie chcą
)

Wiesz, ja miałam problem z Clio ona też nic nie chciała jeść.
Wypróbowałam WSZYSTKO!
żartowałam nawet, że ona żyje chyba miłością, już zaczeła być bardzo chuda. Nawet poszłam z nią do Psy-chologa :) no i co, okazało się, że brakuje jej towrzystwa i konkurencji do miski! Jak widziałm jej siostę- Cleo to dosłownie z żalu mi się łzy w oczach kręciły, że mam takiego psa z fanaberiami!!!!
Wzięlam Tusię i są dwie! i jedzą aż im się uszy trzęsą. Clio- ze wzgledu na "anoreksję" wsuwa boscha dla psów które duzo spalają
a Tusia jak mi zaleciła lekarka zjada eukanubę dla maluchów
oprócz tego gotuję im mięsko indycze- bo mniej chyba sztuczne niż z kurczaków
jedzą dużo warzy i owoców
Clio dostaje jeszcze witaminy z keratyną, przemycane pomiędzy (niestety) "dropsikami czekoladowymi dla psów polskiej firmy Hilton. Można takich smakołyków dawać do 15 dziennie ale ja staram się dac tylko1/3 czyli 5 :)
Przysmaki- Szaleją za denta-stixami, i innymi takimi z Pedgrr... ale w małych ilościach :)
mam nadzieję, że mi Clio przytyje :)

Posted

Dunke karmilam Eukanuba (wtedy to byla nowosc), Milva jako szczenie byla karmiona takze Eukanuba a potem Royal Canin. I juz przy tym zostalam:)
Czasami dajemy im kurczaka z ryzem oraz gotowane jazyny + oliwa z oliwek. Poza tym panny dostaja jako nagrodki surowa marchew - wtedy sie moga o nia pozabijac :o

Veronica i Milva jedza jakby byly stale glodzone :lol: :lol: Duna czasami ma rozne fanaberie ale tez ostatnio zaczela pochlaniac duze ilosci karmy :wink: A jak w misce karmy nie ma to rzuca micha po przedpokoju, wali nia, drapie - jednym slowej urzadza taki koncert ze zaraz potem miska sie sama napelnia :wink: :lol:

Posted

Agama napisał(a):
Iwona pasta jest firmy Bernina nazwa na nalepce ,,Zahn- creme fur Hunde ; nastepnieToothpaste for dog firma jest niemiecka .Do mycia dolaczona jest szczoteczka z jednej strony wlosie malutkie z drugiej duze .Pasta jest dostepna w Polsce .ta sprawdzilam skutecznosc znakomita a dodotkowo smaczna dla psa :D

ja też Demonowi myję Zahn-creme, polecam

Posted

lothia napisał(a):
Agama napisał(a):
Iwona pasta jest firmy Bernina nazwa na nalepce ,,Zahn- creme fur Hunde ; nastepnieToothpaste for dog firma jest niemiecka .Do mycia dolaczona jest szczoteczka z jednej strony wlosie malutkie z drugiej duze .Pasta jest dostepna w Polsce .ta sprawdzilam skutecznosc znakomita a dodotkowo smaczna dla psa :D

ja też Demonowi myję Zahn-creme, polecam

Teraz stosuje dla moich psiaków "Fresh breath &dental-care"- aplokuje ja się na zęby i masuje wargami, jest jadalna i psy baaardzo ja lubią :lol: . Zawiera naturalne składniki antybakteryjne i ścierne.

Posted

Dudek napisał(a):
Iwona - a jakiej firmy jest ta pasta?

Manufactured in the UK by Mark and Chappell LTD:-D
Zaznaczam,że nie wiem czy przynosi efekty, ale Kesi chętnie poddaje się aplikacji pasty i z wielkim smakiem się oblizuje:eating:

• 3 weeks later...
Posted

Witam wszystkich!
Moja menażeria swoim menu miala już royala, nutrę, bocha, eukanubę, purinę-proplan i wszystko co mogła bym mieć w sklepie, ale na dzień dzisiejszy najbardziej im smakuje Bento-cronen, a dotego mięsko z warzywami i makaronem lub ryżem. Laweta super do wody i witamminy w tabletka (zestaw witamnin) Dolfos. warzywa uwielbiaja i owoce połykaja. A dotego kanapki które ukradną ze stołu. a lepszą rzeczą niż pasta jest spraj Bayra do usówania kamienia nazębnego. Polecam .

Posted

A ja mam pytanie do tych wszystkich, którzy już próbowali dawać swoim piesiom surowe jajka - a może nadal dają??? proszę Was o informaje na ten temat :)
dawać psu surowe jaja czy nie? jak to znoszą? (występują jakieś żołądkowe rewolucje?) jesli dawać, to jak często? (raz w tygodniu, czy raz na dwa tygodnie?)

Posted

Ja czasem daję jajko suniom, ale muszę przyznać,że dość sporadycznie:oops:, ale to tylko przez moją sklerozę:oops:. Zazwyczaj dokładnie myje w goracej wodzie , rozbełtuję i wlewam do karmy, czasem smażę na masełku lekko ściętą jajecznicę i daję z makaronem. Nie zauważyłam żadnych sensacji. podawanie jajek jest wskazane ze względu na "bombę" witaminową, dobrze wpływają na skórę i sieść.Wydaje mi się,że 2 jajka w tygodniu nie zaszkodzą.

Posted

[quote name='Em-ka']A ja mam pytanie do tych wszystkich, którzy już próbowali dawać swoim piesiom surowe jajka - a może nadal dają??? proszę Was o informaje na ten temat :)
dawać psu surowe jaja czy nie? jak to znoszą? (występują jakieś żołądkowe rewolucje?) jesli dawać, to jak często? (raz w tygodniu, czy raz na dwa tygodnie?)

my dajemy raz w tygodniu surowe żółtko

Posted

Ja teraz zaczęłam podawać , ze względu na okres zimowy / brak słoneczka,mniej spacerków:-(/ Salvikal Bogena- dodaję do żarełka połowę zalecanej dawki.

Posted

Hmmmmm, przyznaję, że nie wiedziałam o tym i przed podaniem biotyny konsultowałam to z weterynarzem, który od malusiego opiekuje się Tito;
przestrzegam zalecanych dawek, więc mam nadzieję, że nie robię mu krzywdy ;)

Posted

Zima podaje algi morskie ,bo tylko o tej porze roku sa przyswajane preparatow jest duzo ,ale do mnie przemawiaja naturalne suszone np Algolit smierdza ryba przeokrutnie i niektore pieski nie chca jesc nawet z najlepsza karma -mysle o ulubionym miesku.NATOMIAST jesli ktos bywa w NIEMCZECH lub AUSTRI to polecam HOKAMIX chyda nic lepszego nikt nie wymyslil:loveu:

Posted

Em-ka napisał(a):
Hmmmmm, przyznaję, że nie wiedziałam o tym i przed podaniem biotyny konsultowałam to z weterynarzem, który od malusiego opiekuje się Tito;
przestrzegam zalecanych dawek, więc mam nadzieję, że nie robię mu krzywdy ;)

Em-ka :lol:- nie chcę straszyć:shake:, poprostu akurat dzisiaj to przeczytałam i tak mi się nasunęło:lol: