lideczqa Posted September 29, 2003 Posted September 29, 2003 Dunia ma prawie 11 miesiecy. do tej pory spuszczona ze smyczy ganiala sie ładnie z innymi pieskami i mozna ja bylo wbiegac. teraz skacze na inne psy i je wywraca a potem sie tarzaja az sie ktorys nie uwolni i od nowa. Odbywa si to bez wardzenia, choc lapie zebami, ale widocznie lekko bo te inne psy nie pisna nawet. czy powinno mnie to niepokoic? czy tez to objaw dorastania? Quote
Flaire Posted September 29, 2003 Posted September 29, 2003 lideczqa, to normalne. Psy często się tak właśnie bawią. Jeżeli Twoja sunia zaczyna to skakanie, to pewnie próbuje kolegów dominować, szczególnie zwazywszy na jej wiek i fakt, że jest to nowe zachowanie. Ale nawet nie koniecznie jest to znak dominacji. Quote
Kati Posted October 31, 2003 Posted October 31, 2003 Ulubioną zabawą mojego psa było przewracanie owczarka szkockiego do błota. Bardzo śmiesznie to wyglądało (przynajmniej dla mnie): Mały szczeniak przewracał dużego psa, który po każdym spacerze musiał mieć kąpiel w wannie. :D Quote
BossTone Posted October 31, 2003 Posted October 31, 2003 żebyś Lideczqa zobaczyła moje psiska :lol: . One tak bawią się każdego dnia. Przez większość dnia w domu bawią się z krótkimi przerwami na sen, po czym jak wychodzą na spacery to zabawa na całego: "walki", podgryzanie, skoki na siebie, gonitwy :D , rewelacja. Jakby się cały dzień nie widziały. Co prawda to 2 bojowce (12 miesięczny pies kanaryjski-samiec i 20 miesięczna amstaffka), ale oba o bardzo łagodnym usposobieniu. Choć pewnie jak ktoś z daleko obserwuje to wygląda to na regularną bitwę, ale to normalna zabawa. 2 diabełki :evil: To mała Dunia w emblemacie?? Słodkie psisko.. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts