Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Cytat:
W związku z tym prośba do forumowiczów o ew. deklaracje wsparcia zabiegu.
Ja mam fundację (bannerek w podpisie) wieć wszystko szłoby legalnie przez konto fundacyjne.

ze strony fundacji :
Fundacja działa pod nadzorem Ministra Rolnictwa, a darowizny na jej rzecz podlegają odpisowi podatkowemu.

Konto bankowe Fundacji:
Fundacja "Felis"
82 1240 2496 1111 0010 0568 3416 (PeKaO SA II O/Lublin)
(wpłacając pieniądze przez internet wpisujemy ciąg cyfr bez spacji)

:x-mas:
:x-mas:

• 5 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Dawno mnie nie było bo zasypało mnie kotami po kokardę.

Z Majką jest duzy problem.
Po pierwsze, sika pod siebie. na posłanko.
Po drugie ...dostała cieczki...:roll: i teraz sika na sam widok psa. A Monika w miedzyczasie przygarnęła, na szukanie domu, niewielkiego rudego kundelka zgarniętego z drogi wiejskiej. I jest hardcore. Monika sie załamuje, płacze, nie wyrabia ze sprzątaniem.
Podjełam sie przetrzymania Majki u siebie w łazience do końca cieczki. Na spacery będe ją wozic samochodem za miasto. Potem wytniemy sunię i ...trzeba jej na szybko znaleźć dom z ogrodem...
Wiem, że tu sa tysiące psów w potrzebie. Znam sytuację z miau.pl bo tam jest identyczna a kto wie czy nie gorsza :(
Ale temu psu trzeba pomóc koniecznie.

Ja na pewno dam anons ze zdjęciem do Kuriera Lubelskiego i do lokalnej Wyborczej.
Wystawię aukcję na allegro.

Ale...moze ktos z podczytujących forum i szukających dla siebie psa albo ...moze nawet nie szukający a chcący pomóc jakiejś biedzie wzruszy sie losem Majki i zechce ją przygarnąć...

Najlepiej byoby zeby mieszkała przy domu. mrozy jej nie przeszkadzały, na dworze czuje sie świetnie. No i wtedy mogłaby sikac sobie kiedy i ile chce...
Prosze o pomoc.
Boje się, ze w pewnym momencie sytuacja nas przerośnie... I oby ten moment własnie nie nadszedł...

PS
Murka, zmień temat. Majka nie jest niewidoma...

• 1 month later...
Posted

Majka jest u mnie.
Jest grzecznym, spokojnym psem. Niestety, nie trzyma moczu dłuzej niż 4 godziny dlatego musze z nią często wychodzić.
Na szczęście, oprócz 3-ch dłuższych spacerów pozostałe wyjscia to tylko trawka przed blokiem i szybki powrót i to jej wystarcza.

Nie wiem czy szukac jej domu.
Nie ma zupełnie zainteresowania...
Może jakis hodowca mógłby zapewnic jej dożywocie...ale obawiam sie, ze tu też sie łudze niepotrzebnie...

Posted

Heh...takich hodowców-pasjonatów,którzy zabierają stre psy ze schroniska to ze świecą szukać....:roll:

Estero - trzeba odświeżyc temat Majki na spanielowym forum...może znajdzie się ktoś chętny do przygarnięcia takiej emerytowanej damy...:cool3:

Posted

znalazłam takie ogłoszenie, może sie przyda
Cocker Spaniel Angielski 2006-03-17
Witam Przyjme pieska rasy Cockel Spaniel nie istotny wiek,byle był rasowy nie koniecznie z rodowodem.Bez znaczenia czy suczka czy pies,zapewniam doskonałą opiekę.Pozdrawiam Joanna.

Kontakt:
Katowice woj. śląskie
tel: 663 237 950
email: emkwa@quarknet.pl

Posted

Boże! Dopiero trafiłam na ten wątek! Nie mogę tego czytać... Bidulka, miała mnóstwo szczęścia, że trafiła na takie cudowne kobity! Mam nadzieję, że kogoś w końcu ruszy serducho - sama bym wzięła, ale oprócz stałego zwierzyńca będę miała dużego kundelka na tymczasie (wątek: Ratujmy łapę Ciapka z Ostrowi Maz, grozi amputacja! ) i ..... no cóż, zainteresowanie kundelkowatym kundelkiem jest ... żadne... :-(

• 2 weeks later...
Posted

Majka nadal jest u mnie. Obawaim sie, ze z jej adopcji nic nie bedzie poniewaz wymaga czestego wyprowadzania a poza tym potrafi nasikac pod siebie na legowisko.
Nie moge tych i podobnych rzeczy zataić przed potencjanych nowym opiekunem.

Posted

witam. sunia jak wiecie jest na spanielach. dołaczyła do gorna spanielarzy pewna wspaniała kobieta która działa w organizacji: www.cockerrettung.de
na rzecz spanieli oczywiście. sama ma 3 spaniele z tejze org. na spanielach w wątku Maji napisała tak:
"Suchajcie wlasnie dostalam wiadomosc ze bysmy mieli dla suni miejsce!!!!!
Tesz dla tego biedaka z Palucha!!!!!! Staruszki by mialy domek.....do konca zycia."
mam nadzieję Aga, że w końcu się i tu zalogujesz i omówicie wszystko ;)