Yettij Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Co u ciebie Babuniu, ryż juz zasmakował? Quote
irma Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 pieniążki wysyłac na konto fundacji felis? Quote
Kalina Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Dzisiaj sunia miała zabieg usuwania ząbków. Szczegóły później, czekam na tel. od Moniki... Quote
Yettij Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Może wydaje się to drastycznym posunięciem, ale przerabialam podobny problem z moją 18-letnią już kotką Miśką. Kilka miesiecy próbowaliśmy zlikwidowac stan sapalny jaki się jej przyplątał. 2 razy miala czyszczone zęby i usuwane te najbardziej podejrzane. Jednak dopiero usunięcie większości - zostały jej 2 kły i jeszcze jakiś jeden ( w sumie tsy) dało porządany efekt. W ciągu kilku dni problem sie skończył. Zdrówka Babuniu - najgorsza ta narkoza, bo psiuńcia bardzo wycieńczona i chudzieńka. Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści. Quote
Kalina Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Najnowsze wiesci: Kilka zebów usunięto ale kilka zostało: trzeba by było ciąć dziąsła bo korzenie przegniły i nie dawało sie ich wyrwac normalnie. Poza tym z sunią coraz lepiej. Monika twierdzi, że sunia albo zaczyna cokolwiek widziec albo ją poznaje po zapachu i krokach. Gdy Monika podchodzi sunia zaczyna piszczec z radości, poszczekiwac a ogonek mało sie jej nie urwie... Na spacerach chodzi coraz śmielej i z radością tarza sie w liściach na trawniku... :D Quote
Murka Posted November 4, 2005 Author Posted November 4, 2005 Dziewczynki kochane :D Ja właśnie dostałam info, że sunieczka ma 17 lat :o Co powiedział wet na temat jej wieku? Quote
Yettij Posted November 5, 2005 Posted November 5, 2005 Może zdjęcia są niewyraźne, ale jeśli suńka nie ma siwej glowy to raczej wątpliwe, żeby była aż w takim wieku. Trzymaj się ciepło Babuleńko. Jak wyglądają kontakty z innymi psami? Quote
Kalina Posted November 5, 2005 Posted November 5, 2005 Yettij napisał(a):Jak wyglądają kontakty z innymi psami? Wcale nie wygladają bo ich po prostu nie ma... Za to z kotami- jak najbardziej poprawne :lol: Quote
Murka Posted November 6, 2005 Author Posted November 6, 2005 Jak wyglądają kontakty z innymi psami? W schronisku sunia mieszkała w boksie z kilkoma psami i nie było żadnych problemów, totalna olewka. Quote
Kalina Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Jutro idziemy z sunią do dr. Balickiego ( okulista) bo sunia jednak coś tam widzi i chcemy aby wypowiedział sie autorytatywnie czy można jej jeszcze jakos pomóc odzyskać większą część wzroku... Bardzo sie przyda wsparcie finansowe bo dr. Balicki idzie na całosc i daje leki bardzo drogie ale za to takie, które pomagają. Przykładem dwa moje koty :Krecik i Tygrysek,które miały tak straszne zmiany po katarze kocim,ze weci radzili je uspic. Koty nie widziały nic, zamiast oczu miały zaropiałe doły. A Balicki je wyciagnął... 8) Quote
Kalina Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 burek2 napisał(a):Nie wmówcie suni,że jest kotem-proszę! To chyba najmniejszy problem z jakim mamy do czynienia w tym przypadku Quote
burek2 Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 I tu się mylisz.Zdrowa psychika to podstawa,fundament pod leczenie farmakologiczne.Życzę suni szybkiego powrotu do zdrówka. Quote
Kalina Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Jak mozna mówic o zdrowej psychice u starego, slepego, porzuconego psa, który ponad miesiąc umierał ze stresu w zasranej po sam dach budzie w schronisku? Jej jest wszytsko jedno czy ona jest kotem czy kanarkiem. Ona sie cieszy,że ma co jesc i ktos się nią wreszcie choć trochę przejmuje. Quote
burek2 Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Ona sie cieszy,że ma co jesc i ktos się nią wreszcie choć trochę przejmuje.[/quote] I to jest to ! Wyprowadzanie psa na prostą. Quote
Kalina Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Jestesmy po wizycie u okulisty. Sunia ma zespół suchego oka. Dostała 5 rodzajów kropli w tym jedne drogie: za 50zł... Gdyby jeszcze ktoś zechciał pomóc to bardzo proszę.... konto fundacji z dopiskiem " spanielka"... Quote
irma Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 wysyłam pieniązki (a ja mam kota, któremu się wydaje, że jest psem - i uważam, że jest zdrowy psychicznie - ja zresztą też :wink: ) Quote
avii Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Jak mozna mówic o zdrowej psychice u starego, slepego, porzuconego psa, który ponad miesiąc umierał ze stresu w zasranej po sam dach budzie w schronisku? Jej jest wszytsko jedno czy ona jest kotem czy kanarkiem. Ona sie cieszy,że ma co jesc i ktos się nią wreszcie choć trochę przejmuje. :klacz: :klacz: Dzięki dziewczyny za tak wspaniałe ..serce . :modla: :modla: Jak ona musiała ....cierpieć :cry: :cry: Pieniądze wyślę na podane konto w banerku . Quote
Kalina Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 irma, avii- dzieki wielkie! Sunia ma już imie : Maja. :D Quote
cockermanka Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 Maja ma wielkie szczęście,że na Was trafiła :D - widzę,że ma te samą przypadłość oczek,co mój Amik... Spróbuję po raz kolejny posłać ciut pieniążków,może tym razem się uda :roll: :evil: Quote
avii Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Majeczko>> przypomnij się wszystkim dobrym ciotkom :P Quote
bona_46 Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Irma, ja tez mam kota , ktoremu sie wydaje, ze jest psem. i to od urodzenia. bo mial dwie mamy - kotke i bokserke Kalina na jakie konto wyslac pieniazki? :angel: Quote
avii Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Kalina napisała W związku z tym prośba do forumowiczów o ew. deklaracje wsparcia zabiegu. Ja mam fundację (bannerek w podpisie) wieć wszystko szłoby legalnie przez konto fundacyjne. ze strony fundacji : Fundacja działa pod nadzorem Ministra Rolnictwa, a darowizny na jej rzecz podlegają odpisowi podatkowemu. Konto bankowe Fundacji: Fundacja "Felis" 82 1240 2496 1111 0010 0568 3416 (PeKaO SA II O/Lublin) (wpłacając pieniądze przez internet wpisujemy ciąg cyfr bez spacji) Quote
Recommended Posts