Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czikula ganiała dziś w parku z młodym astkiem. Rozgadałam się z włascicielem psa i m.in. usłyszałam, że chłopakowi podobają się yorki. W kobiecych rękach oczywiście. Argumentacja: bo fajnie wygląda facet z bullowatym, a baba z miniaturką.
Ja proponuję odwrotny układ 8) Też fajnie :lol:

A tak na poważnie, to czy nie wydaje Wam się, że także w "psiej materii" nasze społeczeństwo nosi znamiona seksistowskiego patrzenia na świat?
Może ta Środa nie jest taka głupia, że się czepia tych wszystkich reklam...

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja jestem dziewczyną, a planuję mieć staffika. :D Natomiast w bloku obok mieszka skate, który ma ślicznego yorczka. Mój kumpel (też skate) ma shih tzu :D wygląda to słodko :angel: co nie zmienia faktu, że łatwiej byłoby mnie poderwać na asta niż yorczka ;) (tylko dlatego, że uwielbiam bullowate 8) )

Posted

ja mam AST i czasem fakt spotykałam sie z uwagami na ten temat ... ale najczęsciej od, że tak sie wyrażę buraków ;) Ale jest w tym trochę prawdy zauważyłam że panowie po 30 kochają sie w ONkach, młodsi w bullowatych, ale wydaje mi sie ze to zależy od świadomosci ...

Posted

Tak Patka, tylko, że z tą świadomością to u nas nie najlepiej... dalej pokutuje rzekonanie, że kobieta to puch marny i słabizna. Jeśli już mężczyzna ma mieć psa to koniecznie powinno to być olbrzywie bydlę. A jeśli baba to jakieś słodkie ciściuściuś. Jakoś nikt nie bierze pod uwagę tego, że istotne są nasze predyspozycje psychiczne i nasza osobowość. Ja nie powinnam mieć bullowatego (choć przyznaję chciałabym), bo nie jestem człowiekiem w pełni konsekwentnym i mam tendencję do rozpuszczania swoich psów. A z własnych obserwacji, zauważyłam, że "trudne" (no bo wszystkie są w jakimś sensie trude) psy najlepiej kształtują się w łapach cherlawych dziwuszek 8) o wspaniałych charakterach...

Tymoteusz - skate z yorkiem? Fajny widok 8) Mój prawie stokilowy TZ często łazi z ciłała swojej banci :lol: :lol: :lol: Papieroch w gębie, stare glany, wygląd menela, nieogolona morda i .... ciłała.... :lol: :lol: :lol: :lol: Pewnie się ludzie zastanawiają, czy jakiejś staruszki nie wykończył i jej psa nie buchnął :lol:

Posted

kiedys bylam na spacerze z Figa i moim chlopakiem i na polance rzucalam Fidze patyki obokjakis facet tez bawil sie ze swom psem i nawiazala sie gadka szmatka w pewnym momencie zwrocil uwage ze Figa taka dobrze wychowana bo i siada na rozkaz i patyki przynosi i pyta sie mojego chlopaka " jak PAN to zrobil ze ona taka grzeczna?" facet od razu zalozyl ja baba to sie nie znam na szkoleniu psow i bardzo sie zdziwil jak mu odpowiedzialam ze to ja szkole psa

Posted

Kiedyś spotkałam w lecznicy faceta, ok. 2 metrów wzrostu i ok. 2 metrów w barach, z mopsikiem na rękach. 8) Wyglądali uroczo, mops mieścił się panu na dłoni i słodko się wtulał za pazuchę, a pan tulił go bardzo przejęty wizytą u weta :D

Posted

A ja kiedys widziałam chłopaka, prowadzącego dwa yorki- super to wyglądało :D i szczerze mówiąc u mnie wieksze szanse miałby facet, który ma yorka (chociaż za nimi nie przepadam) bo zna sie na rasie, lubi ją i w ogóle, niż idiota z seterem (chociaż to moja miłość) bo akurat taka jest moda...
Oczywiście jaky miał bullika, bo je lubi, wie co to jest i co sie z tym robi to też miałby szanse :wink:

Posted

U nas przważnie skejty chodzili i chodzą nadal z pitami, astami, ale zdarzy się widok z jakimś malutkim psiaczkiem jak idzie, słodko naprawde wygląda ;)

Jak miałam shar pei'a to niektózy ludzie (starsze pokolenie) mieli jakieś wonty co do mojego psa i mnie, a chłopaki przewaznie że fajnego mam psa i co robie że jest tak dobrze umięsniony.

Posted

Widziałam kiedyś taką scenkę: przed sklepem stoi pan w średnim wieku trzyma długą smycz, a na drugim końcu młodziutki jamniczek. Widok niby normalny, ale pan stał z taką miną, jakby to co jest na drugim końcu smyczy nie miało z nim jakiegokolwiek związku ;P Widać było, że Pani jamola robi zakupy :)
Innym razem na "wybiegu" rozmawiałam z panem, który tez dziwił się, że mój pies woli biegać za piłeczkami niż za innymi psami, że przychodzi jak się go woła i ogólnie zna podstawowe zasady psiego dobrego wychowania. Powiedziałam mu, ze to tylko kwestia pracy z psem i każdy pies jest w stanie się tego nauczyć. W odpowiedzi usłyszałam, że ten jego pies to w zasadzie należy do jego żony i dlatego jest taki niewychowany ;P
A jeśli chodzi o seksizm to przyznaję się :D Nie mogę powstrzymać się od śmiechu gdy mój kolega (prawie 2m i chudy jak patyk) wyprowadza yorka swojego dziecka :) Spacery zazwyczaj odbywają się wieczorem i widać tyklo pana który ciągnie za sobą smycz:D Pies znika w cieniu pana:D "dog in the fog" :)

Posted

Seksizm...hmmm, coś jakby na rzeczy 8)
Ja usłyszałam dziwne słowa jak wystawiałam (zresztą na klubówce molosa) 80kilo swojego azjaty :lol: Coś takiego: że to ,,męski pies" i ,,nie wypada kobitce" wystawiać takiego pieska i że ,,taki pies" lepiej się ,,prezentuje" w męskich rękach :wink: Zresztą dodam, że mój chłopczyk wystawiał się akurat wzorcowo :P No i co Wy na to? ( :lol: )

Posted

Orzech fajnie razem wyglądacie :):)

Gdzieś czytałam, że faceci nabywający duże, masywne psy przeważnie mają kompleksy w jakiejś sferze swojego ego ;)

Posted

No tak ... ale wydaje mi sie ze to taka identyfikacja i Ci odważni mają psy jakie im się naprawdę podbają a reszta "szufladki". u nas jest kompromis Lilith AST 47 w kłębie :D Fajnie razem wyglądają z TZ który nie pasuje do wizerunku dresa :D

Posted

Orzech fajnie razem wyglądacie
Gdzieś czytałam, że faceci nabywający duże, masywne psy przeważnie mają kompleksy w jakiejś sferze swojego ego

UFF :wink: Wygląda na to, że nie należe do nich :lol:
dzieki :gent:

Posted

Taaa, niektórzy muszą kupić sobie psa, żeby miec cos dużegi i umięśnionego :evilbat:

A ja ide do miasta i taki fajny obrazeczek: facet- ze 2m, 'prosto z siłowni' trzyma na rękach szczeniaczka jamniczka. Jamniorem mu sie normalnie na dłoni mieści i do tego trzyma go (facet psa) jak miśnieńską porcelanę. super widoczek

Orzech, to zdjęcie jest super! Świetnie razem wyglądacie!

Posted

Patka napisał(a):
bardzo "rastafariańsko" przynajmniej pies :lol:

bardziej "rastafariańsko" :wink: ode mnie,a ja(&ja :P ) jestem 100% rasta (przynajmniej jeśli chodzi o aspekt wiary) :lol: