Jump to content
Dogomania

Zawody w Sieradzu (10-12 paźdz.)

Recommended Posts

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rav, grzeszysz srogo posądzając nas o lenistwo w kwestii nocnego imprezowania (patrz w wazym języku - uwalniania ;-) ) ale jakbys miał przez cały tydzień 38 st gorączki, zatkane uszy, harowału być codziennnie do 27 godziny, i od 3 lat był po raz pierwszy na urlopie (patrz: zwolnieniu) - to juz nic lepiej w głowie szumic nie musi ;-)

A możliwości to my maaaaaamy duże ;-) i w nocnym czuwaniu i w odpowiednim uwalnianiu - Grześ może potwierdzić - tydzień temu w Łodzi dopełnilismy honorów gospodarzy i z pola boju zeszlismy o swicie ;-) Z resztą my juz staruchy jestesmy, to trzeba nam pewne zwapnienie wybaczyc. Ja Lidce od Grzęśka już wybaczam powoli, że o 20 spa chodzi, ale za to o 7 rano jaką kawę parzy, co wszystkich na nogi stawia ;-)

Posted

uwaga w kwestii NOCLEGÓW

NIE MA JUŻ NOCLEGÓW W ZESPOLE HOTELOWYM PRZYSTAŃ (pokoje zajęte a domki zlikwidowali) ANI W OSiRZE, TAM GDZIE BĘDĄ ZAWODY.

SZYBSZY - w kwestii domków NIE NAPISAŁEŚ WSZYSTKIEGO ;-)

AKTUALNE JEST TYLKO SPANIE W NAMIOTACH, W SALI GIMNASTYCZNEJ NA TERENIE OŚRODKA, ALBO DREWNIANE DOMKI KTORE MOŻNA REZERWOWAĆ POD NUMEREM - 043-822 38 82 U pani Cieślak od godz. 10-15. tylko, że te domki są poza Sieradzem, około 6-7 km.

Posted

Dlatego jezeli znajdzie się chetna grupa, to przyjme pod swój skromny dach na tę noc jakies sieroty. POle na namioty i woda w studni zimna jak skurw... dla twardzieli też się znajdzie. Mieszkamy 45 kilosów od Sieradza.

Posted
AKTUALNE JEST TYLKO SPANIE W NAMIOTACH, W SALI GIMNASTYCZNEJ NA TERENIE OŚRODKA, ALBO DREWNIANE DOMKI KTORE MOŻNA REZERWOWAĆ POD NUMEREM - 043-822 38 82 U pani Cieślak od godz. 10-15. tylko, że te domki są poza Sieradzem, około 6-7 km.

Kurcze szkoda, ze te domki nie są blisko miejsca zawodów :(( Zostaje mi chyba tylko spanie na tej sali gimnastycznej, bo przeciez do tych domków, które sa 6-7 km od Sieradza ciężko bedzie w nocy wrócić z wieczoru maszera :P

Posted
To jeszcze napiszcie mi, czy muszę mieć specjalny pas o szerokości iluś tam centymetrów, czy naczytałem się głupot? Linak jak rozumiem musi być z amortyzatorem? 2 metry rozciągnięta? dobrze myśle?

I najważniejsze: czy są limity czasowe? (okropność)

Jacek nie musisz miec pasa o takiej szerokości jak piszą w regulaminie, bo jeszcze mi sie nigdy nie zdarzyło na zawodach, żeby ktoś to sprawdzał.

Linka ma miec ok. 2,5 m z amortyzatorem. Nie ma limitów czasowych.

Posted

Jacek nie musisz miec jakos specjalnie wymierzonego pasa...

a i linka nie musi byc z amortyzatorem... mozesz sobie linke wokol pasa obwiazac i biec... byle by zabawa byla dobra :D

limitu czasu raczej nie ma.. no chyba ze nie wrocisz do zmierzchu to juz sie wszyscy zaczna martwic :wink:

Posted

Tajraga tylko ze zawodow na sniegu jest malo... miej linke taka jaka Ci najbardziej pasuje... wiadomo ze nie mozesz deptac psa.. ani miec jej za dlugiej...

Posted

hej:)

jak ktos ma troche czasu to moze sam sobie zrobic taki amortyzator wystarczy tasma rurkowa i kawalek gumy..a co do dlugosci no nie slyszalem zeby gdzies sedziowie chodzili z metrem i mierzyli line :P wiec nie trzeba sie tak sztywno trzymac przepisow..no ale nie polecam na pewno zbyt dlugiej liny..bo sie moze platac w przypadku gry pies zaczyna zwalniac i tylo sie ma nie potrzebnie rece zajete..po prostu lina ma byc na tyle dluga zeby psu biegnacemu nie skrobac marchewek :D

Posted
Na prawdę? będziecie się o mnie martwić? To może się zgubie? Będziecie mnie szukać? Przemyślę, pierwszy kto mnie znajdzie dostanie PIVO, albo coś podobnego (bezalkoholowego of course)

Jacek now wiadomo ze bedziemy sie martwic...

urzadzisz nam bieg na orientacje :P

A jak jest z wiekiem psa? Chan ma skończone 8 miesięcy - mogę pobiec z nim, czy raczej z Maxem?

A może mogę z dwoma na raz?

Jak pies ma 7 miesiecy mozna zaczac z nim treningi.. zeby jednak zabardzo go nie forsowac wystartuj z maxem..

Nie widzialam zeby ktos z dwoma startowal, i raczej nie mzna...

Posted

Dzwonilam dzisiaj spytac sie o noclegi. Na tej sali narazie jest zarezerwowanych 5 miejsc, a w sali zmieści się ok. 50. Jak sie pytalam tej kobiety co odebrala tel. czy mozna spac z psem na sali to powiedziala, że nie wie. Sala jest na terenie OSiRu kolo startu. Domki są w odleglosci ok. 4 km od startu. Trzeba wziąść sobie tylko pościel. Ten ośrodek z domkami jest bardzo duzy a wiec jest pelno wolnych miejsc jeszcze. Zarówno domki jak i nocleg na sali kosztuje 10 zł za osobe.

Ja chyba bede spac w tym domku.

Posted

Agnieszka, a mnie powiedziała, że domki sa jakies 6-7 - km za miastem ;-) A co do spania z psami na terenie osrodka, to raczej nie chciała o tym słyszeć, ani na sali ani w pokojach hotelowych czy w pawilonach. COs tam kręciła, że może ew. jeden pies, to może jeszcze jak jest czysty i trzymany w domu, ale raczej wolałaby nie ;-(( CO do spania z psami na sali - to to tej sala treningowa ponoć i na pariecie to raczej psy odpadają... A poza tym byłoby miło 50 osób na sali, a kazdy ze swoimi srednio 2-3 psami, to byłby czad..... hihihihihi......

ps. Aga, czy możesz mi podesłać linki do tej hodowli w Czechach czy na SŁowacji, gdzie mają te wilcze "husky"? Byłabym wdźięczna, gdzieś je posiałam te adresy ;-(