Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasne że zdrówko jest naj naj ..... ale jednak tacy "fachowcy" nie powinni się podejmować takich zabiegów.

Wegusia jest śliczniutka :loveu: :loveu: Uchole ma "inne" co nie ujmyje jej urody.

Posted

Nie ujmuje nie ujmuje i dlatego jest taka niepowtarzalna,bo mając spartaczony wygląd przez weta i tak wygląda przepięknie.A co by było,gdyby uszy były dobrze skopiowane??Chyba by mnie zabrali z psem do wariatkowa bo miałabym jakąś chorobe psychiczną na jej punkcie:lol:;)

Posted

Mój trud włozony w jej zrobienie jest spory,ale kundelki mi się odpłaciły.Troche się naskakałam koło nich jak się bawiły,ale przynajmniej fotki są bombastyczne.To również i moja ulubiona fota.

• 1 month later...
Posted

Wega pieknieje w oczach :loveu: świetne fotki modelka rasowa kolor ma boski :loveu:
Claudia wzmocnij jej troszku nadgarstki, bo na fotkach zdają sie być z lekka miekkie, a ja jak wiesz mam lekką obsesję :evil_lol:

Posted

W czerwonej obroży jest jej dużo ładniej niż w tej kolczatce:razz: (Jestem przeciwniczką tego typu akcesoriów.:shake:)

Poza tym, taki kaganiec uniemożliwia swobodne oddychanie psu w czasie upalnego lata zwłaszcza podczas większego wysiłku.

Posted

Co do kagańca to fakt, moja Loona odmówiła mi kiedyś posłuszeństwa i po prostu rozłożyła się na chodniku :)
A co do kolczatki to jest to narzędzie szkoleniowe jak dla mnie, czasem bardzo skuteczne, ale należy go umieć uzywać ;) przy psie nie utęperowanym i o silnym charakterze /patrz moja Loona ;) / trzeba było tego uzyć :roll: Ale po miesiącu szkolenia była już na zaciskowej, a potem na szerokiej zwykłej obroży :D dzisiaj chodzi w szlkach lub takiej szerokiej, kolczatka zdaża się często, jest jednak czasem pomocna, potrafie zrozumieć jej użycie ;)

Posted

Wega nie wychodzi na spacerki w kolczatce.Ma zawsze obrożę,a kolczatke ja niose w kieszenie.Często zdarza się,że jej odbija,wtedy zakładam kolczatke.Ostatnio coraz rzadziej...

Co do kagańca-nie przecze,że może być z nim coś nie tak,ale mojej suni jeszcze nie zaszkodził.Poza tym na spacerki po mieście,gdzie Wega kaganiec miec musi chodzimy bardzo rzadko,najczęściej idziemy w miejsca,gdzie jest zero ludzi i psów i tam moja sunia moze sie do woli wylatac bez kaganca i obróżki.:lol:

• 2 weeks later...
Posted

magia napisał(a):
my mamy takie kagańce w których psy moga biegac do woli, dyszeć, szczekać, zjadać smakołyki :)

...i gryźć inne pieski ??

Co to za magicze kagańce?

Posted

Asztir ty chyba naprawde masz mnie za głupia bo w kazdym twoim poscie tłumaczysz mi tak proste rzeczy,o ktorych kazdy ma pojecie.

Pytanie o jakie kagance chodzilo był do magii i konkretnie o jej typ kaganca,który używa chodziło.I doskonale wiem jakie kagańca przeznaczone sa dla astów,pitó i innych ras.

I prosze cie nie pouczaj mnie w tak prostym temacie,bo wbrew twoim moze podejrzenia na pitach sie troszeczke znam,a napewno wystarczajaco,bo wiedziec jaki kaganiec nosza.

A na marginesie Wega ma na pysku kaganiec dla pita,tylko ze dla mlodego,z ktorego juz wyrasta.

Magia dzieki za nazwe kagancow

Posted

Claudia18 napisał(a):
...i gryźć inne pieski ??

Co to za magicze kagańce?

Ty to sama napisałaś... Więc odpowiadam w jakich pies może wykonać takie czynności i nikogo nie zabić... To jest forum tu się odpowiada otwarcie, jeżeli Cię drażnie to bardzo mi przykro, albo i nie... :diabloti:

Claudia18 napisał(a):
I prosze cie nie pouczaj mnie w tak prostym temacie,bo wbrew twoim moze podejrzenia na pitach sie troszeczke znam,a napewno wystarczajaco,bo wiedziec jaki kaganiec nosza.

Chyba faktycznie TYLKO TROSZKĘ skoro założyłaś taki temat...:shake:

Posted

Sorry,ale temat jest o mojej suce,nie o kagańcachi nie ja o kagańcach zaczęłam pisać.Jezeli chcesz sie czepiac załóż osobny temat,ale chyba lekko sie pomyliłaś.I gdybym naprawde nic o tej rasie nie wiedziała Wega nie trafiłaby do mnie.Taką gadką to tylko obrażasz tych,którzy ja wydali,niekoniecznie mnie.Co do "magicznych kagańców" pytanie zadałam konkretne osobie i chodziło (jak juz wczesniej pisałam) o te kagance,których ona uzywa a nie o to co uzywa ktos tam.Ile ludzi,tyle wersji i kagancow.