króliczek Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Oj tam od razu nie chciało:sg168: Gdybyś mi wcześniej powiedziała ,że taka mała konkurencja pojechałabym napewno;-) Quote
Asiaczek Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Mnie tam na jazdę do Budapesztu specjalnie nie trzeba namawiać; pojechałabym i na Derby, ale coś krucho u mnie ostatnio z finansami... Pzdr. Quote
króliczek Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Na pocieszenie ASIACZKU dodam ,że u mnie też:puppydog: Ale od nowego roku będzie lepiej .Napewno.:-D Quote
Asiaczek Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Czyli nadal pozostajemy optymistkami, tak? Pzdr. Quote
Katarzyna Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Znajoma Węgierka ma mi wysłać info o wystawach, więc wkleje tutaj jak tylko dostanę:) Quote
Asiaczek Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Katarzyna napisał(a):Znajoma Węgierka ma mi wysłać info o wystawach, więc wkleje tutaj jak tylko dostanę:) Katarzyna - nie ma sensu wklejać informacji o wystawach węgierskich w 2006 r. do tego topiku, bo - jak sama widzisz - temat dotyczy Derby 2005! Użytkownicy forum w tym topiku raczej nie będą szukać tego typu informacji. Proponuję pozakładać topiki, odpowiednio do miejscowości, gdzie ma się odbyć wystawa. Dziękujemy za chęci.:bigok: Pzdr. Quote
dorotal Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Dostalam cos takiego o championacie Wegier Dziekuje pani Małgorzacie Skrzypczyk Uprzejmie informuje , ze w roku 2005 zostal zmieniony regulamin Ch,Wegierskiego dla cudzoziemcow. 4x CAC ( 3 na krojowych 1 na miedzynarodowej lub klubowej ) ostatni po uplywie 1 roku. Wszystkie CACe z KL. Championow Champion Węgier (HCH) DYPLOM Psy ras podlegających próbom pracy: Trzy tytuły CAC, które pies osiągnął na organizowanych przez MEOE na Węgrzech wystawach, w klasie pośredniej- otwartej- lub użytkowej-; dla psów będących własnością zagranicznych wystawców w klasie championów-, przyznane przez dwóch różnych sędziów. Z trzech tytułów CAC co najmniej jeden należy uzyskać na wystawie międzynarodowej lub klubowej. Pomiędzy pierwszym i ostatnim tytułem CAC musi upłynąć jeden rok. Wynik próby pracy, który oznacza spełnienie próby dla danej rasy, wynosi 75% możliwych do uzyskania punktów. Psy ras nie podlegających próbom pracy: Uzyskane na organizowanych przez MEOE na Węgrzech wystawach, w klasie pośredniej- otwartej- lub użytkowej-; dla psów będących własnością zagranicznych wystawców w klasie championów-, cztery tytuły CAC, przyznane przez trzech różnych sędziów, z których co najmniej jeden należy uzyskać na wystawie międzynarodowej CACIB lub klubowej. Pomiędzy pierwszym i ostatnim tytułem CAC musi upłynąć jeden rok. Quote
Asiaczek Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Dorotal - czy tu przez przypadek nie chodzi o tytuł Hungaria Grand [/[I]I]Champion? Bo te zasady (wg tej rozpiski, co ja ją mam) są identyczne jak właśnie do Hungaria Grand Champion - szczególnie ta uwaga, że wszystkie CAC-e maja być uzyskane w kl. championów. Pzdr. Quote
Elitesse Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 no ja mam nadzieje bo dla mnie bylby to problem bo chcialam 2 suczkom na raz ch wegier zrobic - jedna w otwartej a druga w championach zglaszac a tak ne moge ... gdyby to byla prawda to to by byla jawna dyskryminacja i proba pozbycia sie konkurentow z ringu !! Quote
Asiaczek Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Elitesse - spoko. Zobaczymy, co powie Dorotal. Można jeszcze skontaktować się z Bogarką; ona na pewno będzie to wiedziała. Pzdr. Quote
Elitesse Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 myslalam o tym zeby do niej napisac Quote
Asiaczek Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Elitesse - ja juz napisałam do Bogarki PW. Zobaczymy, co odpowie. Pzdr. Quote
Kika Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Wy mnie nie straszcie.Ja zaczynałam w 2004 w klasie otwartej i co? Quote
Asiaczek Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Kika - spox. Podejrzewam, że zaszła tu jakaś nieścisłość, jakieś przekłamanie. Ale z drugiej strony - wszystko jest możliwe. Dlatego poczekajmy, to napisze Bogarka. Pzdr. Quote
Elitesse Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 [quote name='Asiaczek']Elitesse - ja juz napisałam do Bogarki PW. Zobaczymy, co odpowie. Pzdr. ok to ja juz jej nie bede meczyc Quote
Asiaczek Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Nic nie dostałam od Bogarki. Trzeba czekać... Pzdr. Quote
Kika Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 A ja napisałam do MEOE żeby mi powiedzieli , czy dostaniemy ten championat, czy nie .Oni mają taki durny zwyczaj;) że odpisuja ( w odróżnieniu od niektórych zwiazków) to zobaczymy.:lol: Quote
Asiaczek Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Tak, odpisują. Fakt. No to czekamy. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Bogarka już wie o problemie i juz niedługo możemy spodziewać się odpowiedzi. Pzdr. Quote
Elitesse Posted January 15, 2006 Author Posted January 15, 2006 to dobrze bo ja tu siedze jak na szpikach hihi Quote
Asiaczek Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Trzymam za Ciebie kciuki, abyś na tych szpilkach wytrzymała jeszcze trochę... Pzdr. Quote
Noelani Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Ja mam dwa wegierskie CACe z klasy otwartej i wegierscy hodowcy powiedzieli mi ze jak najbardziej licza sie one do championatu i pierwsze slysza o tym, zeby do ChHU byly potrzebne CACe z klasy championow. Z klasy championow CACe zbiera sie do Grand Championatu. Mam nadzieje ze maja racje :) Quote
Kika Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Noelani napisał(a):Ja mam dwa wegierskie CACe z klasy otwartej i wegierscy hodowcy powiedzieli mi ze jak najbardziej licza sie one do championatu i pierwsze slysza o tym, zeby do ChHU byly potrzebne CACe z klasy championow. Z klasy championow CACe zbiera sie do Grand Championatu. Mam nadzieje ze maja racje :) Właśnie o to chodzi, że jak dotąd nic podobnego nie miało miejsca i mam nadzieję że nie będzie miało . Quote
Asiaczek Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 [quote name='Noelani']Ja mam dwa wegierskie CACe z klasy otwartej i wegierscy hodowcy powiedzieli mi ze jak najbardziej licza sie one do championatu i pierwsze slysza o tym, zeby do ChHU byly potrzebne CACe z klasy championow. Z klasy championow CACe zbiera sie do Grand Championatu. Mam nadzieje ze maja racje :) Noelani - o tym właśnie pisałam. Że CAC-e z kl. championów to do HUNGARIA GRAND CHAMPION!!! Ale poczekajmy jeszcze na informację od Bogarki. Pzdr. Quote
Recommended Posts