Elitesse Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 na stronie MEOE znalazlam nformacje o tej wystawie bedzie ona 10 grudnia 2005 w Budapeszcie, a dzien pozniej jest ichtejsza wystawa championow termin przyjmowania zgloszen 11.11.05 opłaty za pierwszego psa 40 eur za nastepne 35 eur w dniu wystawy 55 eur za nastepne 50 eur tylko nie moge sie dopatrzec jakie tytuly daje ta wystawa ?? czy ktos cos mozee o niej slyszal ? Quote
Elitesse Posted October 20, 2005 Author Posted October 20, 2005 informacje o Derby sa tutaj: http://www.kennelclub.hu/oldalak/dok/Derby_2005_pdf.pdf a o wystawie Championow tutaj: http://www.kennelclub.hu/oldalak/dok/Champion_2005_pdf.pdf Quote
Genie Posted October 23, 2005 Posted October 23, 2005 O Derby jedynie czytałam. To wystawa dla psów urodzonych w poprzednim roku. Czy jest połaczona w normalną wystawą - nie mam pojęcia. Możesz podać sędziów dla II grupy (obie wystawy), bo mnie się nie otwiera strona. Wiesz może, czy ichniej na wystawie championów może być wystawiany pies z tytułem Młodzieżowy Champion Polski? Quote
Elitesse Posted October 25, 2005 Author Posted October 25, 2005 hmm Derby sa chyba jednak normlna wystawa bo na zgloszeniu sa podane wszelkie mozliwe klasy... a o jaka rase chodzi bo w 2 duzo tego Quote
Natalia_W Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Aga mi sie cos nie otwiera podasz mi sedziego Miniaturek P&s?? najlepiej na dwa dni :wink: Quote
Elitesse Posted October 25, 2005 Author Posted October 25, 2005 Natalia_W napisał(a):Aga mi sie cos nie otwiera podasz mi sedziego Miniaturek P&s?? najlepiej na dwa dni :wink: wszytkie sznaucery i pinczery ma Biro Ferencne Quote
Elitesse Posted October 25, 2005 Author Posted October 25, 2005 a bo ja wiem ? pewno wegier jakis Quote
orsini Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 no takie wloskie to nazwisko... a jaka literka obok niego stoi??? :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Elitesse Posted October 25, 2005 Author Posted October 25, 2005 orsini napisał(a):no takie wloskie to nazwisko... a jaka literka obok niego stoi??? :lol: :lol: :lol: :lol: no wlasnie nie ma literki - tylko przy jednym sedzim z ukrainy sa literki :) a reszta to chyba wegrzy hihi Quote
Genie Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 A kto sędziuje pirenejskie psy górskie - po węgiersku pireneusi hegyikutya (a przynajmniej jakoś tak podobnie)? Chodzi mi o obie wystawy. Jednak jestem przekonana, że same Derby jako takie są konkurencją dla psów urodzonych w poprzednim roku. Tyle tylko, że może być to dodatkowa konkurencja na normalnej wystawie. Quote
Elitesse Posted October 26, 2005 Author Posted October 26, 2005 Savannah napisał(a):a siberian husky? :wink: Svetlana Sevchenko z Ukrainy Quote
Elitesse Posted October 26, 2005 Author Posted October 26, 2005 pirenejczyki na Derby Hodosky Jozsef a na championach na 2 jest jeden sedzia Kari Jarvinen SF Quote
Kika Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 CZy polski champion może być zgłoszony na tę wystawę? Musze sobie sama odpowiedzieć - to jest wystawa CACIB, to chyba kto chce to zgłasza , a tytuły samo przez się idzie zrozumieć. Muszę się gdzieś odbić za TATA dokąd nie pojade niestety :( Quote
Krasna Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Hej! Wiec! Wystawa Derby, to zwykla krajowa wystawa dla wiekszosci psów. Jedynie dla psów urodzonych w poprzednim roku, czyli obecnie dla psów urodzonych w roku 2004 jest to wazna wystawa, a tytul Zwyciezca Derby. W kazdej rasie tytul ten moze otrzymac najlepsza suka i najlepszy pies z tego rocznika. Bíró Ferencné, to wegirka. Na wystawe Championów moze byc zgloszony pies który ma championat Polski! Quote
Krasna Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Kika napisał(a):CZy polski champion może być zgłoszony na tę wystawę? Musze sobie sama odpowiedzieć - to jest wystawa CACIB, to chyba kto chce to zgłasza , a tytuły samo przez się idzie zrozumieć. Muszę się gdzieś odbić za TATA dokąd nie pojade niestety :( To przyjedz na te wystawy! Quote
króliczek Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Słuchajcie ,mnie się niestety strona "Derby" ani "Champion" nie otwiera :-? Mam więc prośbę,żeby ktoś mi podał kto na tych dwóch wystawach sedziuje shar-pei Quote
króliczek Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Już wszystko wiem.Lenistwo nie popłaca.Przecież ja przywiozłam sobie informacje o tych wystawach z TATA. :D Wystarczyło tylko ruszyć d..pę w kierunku katalogu 8) :wink: Quote
Kika Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Mam wydrukowane wszyskie dane i info od zaprzyjaźnionych Węgrów. DERBY to wystawa CAC-owa- mnie pasuje :D A Champion Show bez CAC, tylko tytuł Championa Championów można zdobyć ( najlepszy pies i najlepsza suka w rasie. Zgłoszenia do 11.11.2005 króliczku jedziesz? Quote
Kika Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 króliczek napisał(a):Już wszystko wiem.Lenistwo nie popłaca.Przecież ja przywiozłam sobie informacje o tych wystawach z TATA. :D Wystarczyło tylko ruszyć d..pę w kierunku katalogu 8) :wink: To potwierdza się to co napisałam? Quote
Kika Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Krasna napisał(a):Kika napisał(a):CZy polski champion może być zgłoszony na tę wystawę? Musze sobie sama odpowiedzieć - to jest wystawa CACIB, to chyba kto chce to zgłasza , a tytuły samo przez się idzie zrozumieć. Muszę się gdzieś odbić za TATA dokąd nie pojade niestety :( To przyjedz na te wystawy! Krasna a Ty masz coś wspólnego z Budapesztem? Quote
Elitesse Posted November 8, 2005 Author Posted November 8, 2005 jak na krajowke to drogo sobie zycza :( ja mge potwierdzic bo w Nitrze rozmawialam o tych wystawach z zaprzyjaznionymi wegrami Quote
króliczek Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 KIKA -wszystko się zgadza. :D "DERBY" -to Nationale Dog Show - z prawem przyznawania CAC-Za zgłoszenie 40 Euro -w dniu wystawy 55 Euro Wystawa "Championów"- jest bardziej wystawą prestiżową z przyznawanym tytułem "Championok Championja" "Veteranok Veteranja" Na tą wystawę przyjmowane są tylko Championy i Weterani. Na Best in Show przyznany będzie tytuł " DOG OF YEAR 2005" :D Quote
Recommended Posts