Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na stronie MEOE znalazlam nformacje o tej wystawie bedzie ona 10 grudnia 2005 w Budapeszcie, a dzien pozniej jest ichtejsza wystawa championow
termin przyjmowania zgloszen 11.11.05
opłaty za pierwszego psa 40 eur za nastepne 35 eur w dniu wystawy 55 eur za nastepne 50 eur

tylko nie moge sie dopatrzec jakie tytuly daje ta wystawa ?? czy ktos cos mozee o niej slyszal ?

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Derby jedynie czytałam. To wystawa dla psów urodzonych w poprzednim roku. Czy jest połaczona w normalną wystawą - nie mam pojęcia. Możesz podać sędziów dla II grupy (obie wystawy), bo mnie się nie otwiera strona.
Wiesz może, czy ichniej na wystawie championów może być wystawiany pies z tytułem Młodzieżowy Champion Polski?

Posted

orsini napisał(a):
no takie wloskie to nazwisko...
a jaka literka obok niego stoi??? :lol: :lol: :lol: :lol:

no wlasnie nie ma literki - tylko przy jednym sedzim z ukrainy sa literki :) a reszta to chyba wegrzy hihi

Posted

A kto sędziuje pirenejskie psy górskie - po węgiersku pireneusi hegyikutya (a przynajmniej jakoś tak podobnie)? Chodzi mi o obie wystawy. Jednak jestem przekonana, że same Derby jako takie są konkurencją dla psów urodzonych w poprzednim roku. Tyle tylko, że może być to dodatkowa konkurencja na normalnej wystawie.

Posted

CZy polski champion może być zgłoszony na tę wystawę?

Musze sobie sama odpowiedzieć - to jest wystawa CACIB, to chyba kto chce to zgłasza , a tytuły samo przez się idzie zrozumieć.
Muszę się gdzieś odbić za TATA dokąd nie pojade niestety :(

• 2 weeks later...
Posted

Hej!

Wiec! Wystawa Derby, to zwykla krajowa wystawa dla wiekszosci psów. Jedynie dla psów urodzonych w poprzednim roku, czyli obecnie dla psów urodzonych w roku 2004 jest to wazna wystawa, a tytul Zwyciezca Derby. W kazdej rasie tytul ten moze otrzymac najlepsza suka i najlepszy pies z tego rocznika.
Bíró Ferencné, to wegirka.

Na wystawe Championów moze byc zgloszony pies który ma championat Polski!

Posted

Kika napisał(a):

Musze sobie sama odpowiedzieć - to jest wystawa CACIB, to chyba kto chce to zgłasza , a tytuły samo przez się idzie zrozumieć.

To przyjedz na te wystawy!

Posted

Mam wydrukowane wszyskie dane i info od zaprzyjaźnionych Węgrów.

DERBY to wystawa CAC-owa- mnie pasuje :D
A Champion Show bez CAC, tylko tytuł Championa Championów można zdobyć ( najlepszy pies i najlepsza suka w rasie.

Zgłoszenia do 11.11.2005

króliczku jedziesz?

Posted

króliczek napisał(a):
Już wszystko wiem.Lenistwo nie popłaca.Przecież ja przywiozłam sobie informacje o tych wystawach z TATA. :D
Wystarczyło tylko ruszyć d..pę w kierunku katalogu 8) :wink:

To potwierdza się to co napisałam?

Posted

Krasna napisał(a):
Kika napisał(a):

To przyjedz na te wystawy!

Krasna a Ty masz coś wspólnego z Budapesztem?

Posted

KIKA -wszystko się zgadza. :D "DERBY" -to Nationale Dog Show - z prawem przyznawania CAC-Za zgłoszenie 40 Euro -w dniu wystawy 55 Euro
Wystawa "Championów"- jest bardziej wystawą prestiżową z przyznawanym tytułem "Championok Championja"
"Veteranok Veteranja"
Na tą wystawę przyjmowane są tylko Championy i Weterani.
Na Best in Show przyznany będzie tytuł " DOG OF YEAR 2005" :D