Kitka20 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 orlana napisał(a):Chiałam zapytać bo bardzo mnie to intryguje jeden z twoich piesiów to bokser a ten przybysz z marsa to jaka rasa? Wyglada jak malutka miniaturka boksera :eviltong: To jest chyba Gryfonik Belgijski ale jeżeli się myle to proszę mnie poprawić. Najlepiej będzie wiedziała właścicielka owego Boksera miniaturki:cool3:
sylwuś Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 My sie smiejemy że nasza Lola ma "ogień w pupsku":lol: Nikomu nie przepuści! a jak zacznie szaleć to przestać nie może;) Na spacerek bez piłeczki nie pójdzie... http://img147.imageshack.us/img147/7694/1dsc00658edited9yu.jpg Nikomu nie odpuści: http://img444.imageshack.us/img444/7861/dsc004159wd.jpg Przypominam zdjęcia max 500 x 500
Bodziulka Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 uwielbiam pręgusie z dużą ilością białego :loveu: :loveu:
bonita Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 AgaZ napisał(a): Śliczna pręga:loveu: , z jakiej hodowli pochodzi?
AgaZ Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Tigra pochodzi z hodowli BOX STAR z Warszawy od p.Dolindo-Dolindowskiej.Też marzył mi się pręgusek z dużą ilością białego z ....DŁUGIM ogonkiem.Okazuje się jednak,że hodowcy nauczeni doświadczeniem z niekopiowanym ogonem stwierdzają,że bokser musi mieć długi OGON,a to dlatego,że przy ich wielkiej żywiołowości tylko robią tym ogonom krzywdę,kaleczą je przy każdej uciesze (a życie boksera to jedna wielka uciecha).Jedna pani z hodowli powiedziała mi,że ma boksera z długim ogonem i wchodzi się z nim przywitać do pustego pokoju (no u mnie w mieszkaniu w bloku nie byłoby takiej możliwości...) Pozdrawiam
Aganiok Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 AgaZ napisał(a): ale klucha rośnie! :-) duża będzie, wystarczy popatrzeć na łapule :-)
Bodziulka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 AgaZ napisał(a):a to dlatego,że przy ich wielkiej żywiołowości tylko robią tym ogonom krzywdę,kaleczą je przy każdej uciesze no tak, ale to nielegalne... od kilku lat - ja rozumiem przyzwyczajenia, wygodę (tak to można ująć ;)), ale przykład powinien iść z góry, czyli hodowcy powinni dawać przykład innym (mam tu na myśli np pseudohodowców, jak również tych, co do kopiowanyego ogonka dodają kopiowane uszy bleeee)
AgaZ Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Tak masz rację Bodziulka,też mnie to zastanowiło,nic jednak na to nie poradzę,mam legalnego psa z nielegalnie,ale za przyzwoleniem większości obciętym ogonem;)
boksiedwa Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 AgaZ napisał(a):Okazuje się jednak,że hodowcy nauczeni doświadczeniem z niekopiowanym ogonem stwierdzają,że bokser musi mieć długi OGON,a to dlatego,że przy ich wielkiej żywiołowości tylko robią tym ogonom krzywdę,kaleczą je przy każdej uciesze (a życie boksera to jedna wielka uciecha).Jedna pani z hodowli powiedziała mi,że ma boksera z długim ogonem i wchodzi się z nim przywitać do pustego pokoju (no u mnie w mieszkaniu w bloku nie byłoby takiej możliwości...) Pozdrawiam to jest takie mydlenie oczu ludziom :angryy: hodowcy, którzy kopiowali szczenięta, będą to robili nadal bo mają takie widzimisie i juz. Niby według nich kopiowany bokser wygląda bardziej elegancko :crazyeye: Ja mam juz 3 lata Luskę ogoniastą i nie zauwazyłam żeby ogon był bardzo wielką przeszkodą. Chyba, że nim uwali po twarzy :diabloti: A sunia jest cudowna :) Jeśli się nie mylę to ona jest po Champanii? któr mi się marzyła, ale nie była na sprzedaż :(
AgaZ Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 boksiedwa napisał(a):to jest takie mydlenie oczu ludziom :angryy: hodowcy, którzy kopiowali szczenięta, będą to robili nadal bo mają takie widzimisie i juz. Niby według nich kopiowany bokser wygląda bardziej elegancko :crazyeye: Ja mam juz 3 lata Luskę ogoniastą i nie zauwazyłam żeby ogon był bardzo wielką przeszkodą. Chyba, że nim uwali po twarzy :diabloti: Może tak,może nie,hodowcy z którymi rozmawiałam robili próby z długim ogonem,czy był on przeszkadzający,czy mało elegancki - ??? Apropos długiego ogona u boksera,rozmawiałam z taką rodzinką,która ma jakiegoś tam champinona z długim ogonem-jest piękny ,ale ludzie na ulicy pytają jaka to rasa...:evil_lol:
AgaZ Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 [quote name='Aganiok']ale klucha rośnie! :-) duża będzie, wystarczy popatrzeć na łapule :-)[/quot Łapy ma rzeczywiście niedźwiedzie....;)
e.v.a Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Sliczna Tigra:loveu: taka ciapcia malusia:loveu: a tu troche wieksza Tigra :)
Bodziulka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 evaxon napisał(a): :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Bodziulka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Boxiu grzecznie spał na łóżeczku, ale przyszedł niedobry pan i chciał je ścielić, więc Boxiu musiał się exmitować, czego uczynić nie chcicał, więc pan najpierw po dobroci, humanitarnymi metodami próbował ;-) ale nie wyszło, więc przyszła pora na... telestwora :evil_lol: czyli na metody siłowe zwane mniej humanitarnymi Boxio się obraził z lądowania na fotelu i z niego zwiał, porywając ze sobą koc :evil_lol:
boksiedwa Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 AgaZ napisał(a): Apropos długiego ogona u boksera,rozmawiałam z taką rodzinką,która ma jakiegoś tam champinona z długim ogonem-jest piękny ,ale ludzie na ulicy pytają jaka to rasa...:evil_lol: ja tez wiele razy przez te 3 lata usłyszałam, że mam asta, pita i bóg wie co jeszcze :evil_lol:
bonita Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 AgaZ napisał(a):Tigra pochodzi z hodowli BOX STAR z Warszawy od p.Dolindo-Dolindowskiej.Też marzył mi się pręgusek z dużą ilością białego z ....DŁUGIM ogonkiem.Okazuje się jednak,że hodowcy nauczeni doświadczeniem z niekopiowanym ogonem stwierdzają,że bokser musi mieć długi OGON,a to dlatego,że przy ich wielkiej żywiołowości tylko robią tym ogonom krzywdę,kaleczą je przy każdej uciesze (a życie boksera to jedna wielka uciecha).Jedna pani z hodowli powiedziała mi,że ma boksera z długim ogonem i wchodzi się z nim przywitać do pustego pokoju (no u mnie w mieszkaniu w bloku nie byłoby takiej możliwości...) Pozdrawiam Czyli jest po CON-AMORE Box Star i NASTASII Box Star ?
Recommended Posts